Şimdi Ara

Instagram, yeni keşfet arayüzünü test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Instagram gün geçtikçe bünyesinde daha çok içerik barındırmaya başladı. Dolayısıyla da uygulamanın keşfet bölümü ne kadar kullanıcının ilgisini çekebilecek içerikleri sunmaya çalışsa da, ekrana gelen içerikler karma karışık dizilimde. Instagram, keşfet sekmesindeki karmaşıklığın farkına varmış olmalı ki arayüzünde tasarımsal bir değişikliği deniyor. Instagram tüm içerikleri tek bir yığın halinde gruplayarak, kullanıcıının ilgisini çekecek içerikleri daha kolay bulmasını sağlamaya çalışıyor.
     
     
    Test edilen yeni keşfet arayüzü daha çok, kullanıcının ilgisini çekecek içerikleri belli kategoriler halinde toplanmasından oluşuyor. Bu kategoriler, sekmenin üst tarafında gruplar halinde sıralanmış olacak şekilde tasarlanmış. Mesela, futbolla ilgili içerikler ilginizi çekiyorsa, yukarıda içeriği futbol olan bir kategori sekmesi göreceksiniz. Bu kategoriye bastığınız zaman karşınıza sadece futbol konulu içerikler gelecek. Instagram, keşfet sekmesinde kategorilerin altında ise, ilgilendiğiniz hashtag'lerden oluşan içerikleri önünüze sıralamayı hedefliyor. Sıralanmış olan içerikler eğer herhangi bir hashtag kullanmıyorsa bu sefer de Google Fotoğraflar'da kullanılana benzer görüntü tanıma teknolojisi devreye girecek. 
     
    Eğer keşfet sekmesi belirtildiği gibi olacaksa, şuan kullanılan hikayeler akışı da kaldırılmış olacak. Paylaşılan görselde de dikkat ederseniz (sağ taraftaki yeni tasarım) hikayeler akışı görünmüyor. Yeni keşfet arayüzü şimdilik test aşamasında ve ne zaman kararlı sürümle yayınlanacağı hakkında henüz bir bilgi yok.
     







  • süper
  • E bu Pinterest olmuş?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyice batırıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bez getir cafer
  • fotoğraflara hashtag sınırı getirmeleri gerekli ki aramalarda netice alınsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.