Şimdi Ara

insignia ; 2.0d 160 hp ? 1.6i 180 hp ? sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • insignia ; 2.0d 160 hp ? 1.6i 180 hp ? sizce hangi tip motor tercih edilmeli +'ları -'leri , güç , performans , dinamiklik ... ???

• bence dizel motor cok gerekli değil. eğerki senede 30-40 bin kmleri yapmıyorsanız. arada nerden baksanız 25.000 tl fark var. 25 bin tllik yakıt tasarrufunu en az 6-7senede cıkarırsınız. bu süre zarfında zaten arabadan sıkılmış satmış olursunuz. kaldıki insignianın dizel motoruda öle cok az yakan bi motor değil. vergi dezavantajıda var. o halde bence gereksiz olur dizel almak. dizeli kullanmadım ama performans olarak aynı olduklarını düşünüyorum. o zaman sırf motor hacmi ve cok az bir yakıt tasarrufu için okadar fark vermeye değmez. 1.6 turbo motor gayet yeterli. dizele vereceğiniz fiyat farkıyla aracı opsiyonlarla doldurabilirsiniz. ergonomik deri koltuğu, dvd 800 ve flexride şasi sistemi alınacak olmazsa olmaz donanımlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _nusret_

bence dizel motor cok gerekli değil. eğerki senede 30-40 bin kmleri yapmıyorsanız. arada nerden baksanız 25.000 tl fark var. 25 bin tllik yakıt tasarrufunu en az 6-7senede cıkarırsınız. bu süre zarfında zaten arabadan sıkılmış satmış olursunuz. kaldıki insignianın dizel motoruda öle cok az yakan bi motor değil. vergi dezavantajıda var. o halde bence gereksiz olur dizel almak. dizeli kullanmadım ama performans olarak aynı olduklarını düşünüyorum. o zaman sırf motor hacmi ve cok az bir yakıt tasarrufu için okadar fark vermeye değmez. 1.6 turbo motor gayet yeterli. dizele vereceğiniz fiyat farkıyla aracı opsiyonlarla doldurabilirsiniz. ergonomik deri koltuğu, dvd 800 ve flexride şasi sistemi alınacak olmazsa olmaz donanımlar.

+1

ufak bir eklemede yapmak istiyorum:
    Eger otomatik istiyorsanız dizel alın , 1,6 da otomatik yok,
    dizelinde kötü tarafı ilk çalıştırma anındaki gürültüsü...

• 1.6T derim, yakıtı çok takmıyorum, performansı daha iyi, dizel fiyatına full+full+full 1.6T Cosmo alınabilir.
  • teşekkür ederim..

benim aklımada yatan 1.6i 180hp olanı alma gibi bir durum söz konusu değil ama fikirlerinize sunmak istedim =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dctcagri

1.6T derim, yakıtı çok takmıyorum, performansı daha iyi, dizel fiyatına full+full+full 1.6T Cosmo alınabilir.

ortalama normal kullanımda şehit içi 1.6T ne kadar yakıo bizde 2.0 ve 1.6T arasında kaldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

1.6T derim, yakıtı çok takmıyorum, performansı daha iyi, dizel fiyatına full+full+full 1.6T Cosmo alınabilir.

ortalama normal kullanımda şehit içi 1.6T ne kadar yakıo bizde 2.0 ve 1.6T arasında kaldık

şehirden şehire değişir, İstanbul kullanıcıları 11-13 litre arası diyor çoğunluğu.
    ama şuda var, 2.0T'da bundan çok farklı yakmıyor

edit: pardon 2.0 deyince benzinli anlamıştım,
    2.0 CDTI bildiğim kadarıyla 8-9 litre felan yakıyor olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dctcagri -- 21 Ekim 2010; 23:37:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aradaki fiyat farkı sarsacak boyutta değilse dizelin keyfi her anlamda başka olur. Bir mala para 1 defa verilince fazla da olsa ödenebiliyorsa unutulur. Ama o yakıtı her dolduruşta, ayağın gaza her dokunuşta, trafik her tıkandığında dizel seni defalarca mutlu eder. Çünkü bu mutluluk ve düşünce eylemle orantılı olarak fazla olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Aradaki fiyat farkı sarsacak boyutta değilse dizelin keyfi her anlamda başka olur. Bir mala para 1 defa verilince fazla da olsa ödenebiliyorsa unutulur. Ama o yakıtı her dolduruşta, ayağın gaza her dokunuşta, trafik her tıkandığında dizel seni defalarca mutlu eder. Çünkü bu mutluluk ve düşünce eylemle orantılı olarak fazla olacaktır.

katılıyorum, aradaki sıfır fiyat farkını hesaplamadım ama dizelin yakıtından elde edilen kâr, 2.0 vergisini fazlasıyla karşılıyor.
    iki aracın tüm yıllık giderlerini hesaplayıp net sonuç çıkartmak lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Aradaki fiyat farkı sarsacak boyutta değilse dizelin keyfi her anlamda başka olur. Bir mala para 1 defa verilince fazla da olsa ödenebiliyorsa unutulur. Ama o yakıtı her dolduruşta, ayağın gaza her dokunuşta, trafik her tıkandığında dizel seni defalarca mutlu eder. Çünkü bu mutluluk ve düşünce eylemle orantılı olarak fazla olacaktır.

katılıyorum, aradaki sıfır fiyat farkını hesaplamadım ama dizelin yakıtından elde edilen kâr, 2.0 vergisini fazlasıyla karşılıyor.
    iki aracın tüm yıllık giderlerini hesaplayıp net sonuç çıkartmak lazım.

Ben pek katılamıyorum. 20 milyarlık fiyat farkı + yılda 1.3 milyar MTV farkı + kasko farkı + dizelin bakım masrafları farkı. Bu farkı çıkarmak için ya taksicilik yapmanız ya da İstanbul'da ikamet edip her gün Ankara'ya işe gitmeniz gerekir.

• bence 2.0 130 hp active select alma zamanı 64.000 tl ye düştü güzel bir donanımlısını 70.000 tl bence alınabilir şuanda zaten kampanyalı fiyatı bu?...
  • evet 2.0 130 hp alınabilir duruyor. ki saglam pazarlık olabiliyormuş. 1.6t elegance paketliyi 51000 liraya alanlar var forumda. 2.0 130hp elegance paket 61000 civarına alınabilir gibi geliyor. cosmosu yok zaten galiba o modelin. elegance ile cosmo arasında çok absürt farklar yok. her türlü alınır gibi duruyor. üstelik otomatik vites. yeni passat ile bu arasında bir seçim yapmak gerekse ne yapardınız? passat comfortline 1.4 tsi 56600 lira 1.6d 62600 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elve

evet 2.0 130 hp alınabilir duruyor. ki saglam pazarlık olabiliyormuş. 1.6t elegance paketliyi 51000 liraya alanlar var forumda. 2.0 130hp elegance paket 61000 civarına alınabilir gibi geliyor. cosmosu yok zaten galiba o modelin. elegance ile cosmo arasında çok absürt farklar yok. her türlü alınır gibi duruyor. üstelik otomatik vites. yeni passat ile bu arasında bir seçim yapmak gerekse ne yapardınız? passat comfortline 1.4 tsi 56600 lira 1.6d 62600 lira.

+1000 lira koy araca orjinal fabrika çıkışlı çhip attır araç çok rahat 170-180 hp olur hemde triptonic vites tadından yenmez.... tek sucu vergisinin yüksek olması birde navigasyon yok araçta....
  • Dün g.antep adana arası otobanda bir tane 27 plaka insignia cdti ile epeyce bir beraberce yol aldık.Performans olarak iyi bir araç.Düzlüklerde yavaşça geçtim ama nurdağına doğru çıkarken arkamdan ayrılmadı.Ne o beni geçebildi ne de ben fark açabildim.
    Yani CDTI insignia 1.6 180 hp insignianın max.süratte gerisinde kalabilir ama genel olarak benzinli ile aynı performansı verir.İnsignia güzel araç özellikle iç mekanı hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

evet 2.0 130 hp alınabilir duruyor. ki saglam pazarlık olabiliyormuş. 1.6t elegance paketliyi 51000 liraya alanlar var forumda. 2.0 130hp elegance paket 61000 civarına alınabilir gibi geliyor. cosmosu yok zaten galiba o modelin. elegance ile cosmo arasında çok absürt farklar yok. her türlü alınır gibi duruyor. üstelik otomatik vites. yeni passat ile bu arasında bir seçim yapmak gerekse ne yapardınız? passat comfortline 1.4 tsi 56600 lira 1.6d 62600 lira.

+1000 lira koy araca orjinal fabrika çıkışlı çhip attır araç çok rahat 170-180 hp olur hemde triptonic vites tadından yenmez.... tek sucu vergisinin yüksek olması birde navigasyon yok araçta....

Fabrika çıkışlı chip uygulaması nasıl yapılıyor? Aracı satın alırken bayi vasıtasıylamı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Fabrika çıkışlı chip uygulaması nasıl yapılıyor? Aracı satın alırken bayi vasıtasıylamı?

Ben astrayı alırken ( 2010 yılı başlarında ) yetkili satıcı beygir arttırma yöntemleri var 700 tl gibi bir rakam demişti yanılmıyorsam. Yaptırmak istersen sorarım ama eminim aracın garantisinin bozulmadığına artık yetkili servismi atar yoksa aracımı olur onu bilemem.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.