Şimdi Ara

İnsansız Ejder Yalçın 4x4 videoyla duyuruldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople

    insansız ama ismi ve soyismi var :D

    tek TV kanalı olan günlerde kara şimşeği izledin mi, ismi kit idi. insansız araçtı ama insan taşıyordu
  • Ne işe yarar diyenlere cevaben ilk aklıma geleni yazayım, konvoy halinde intikal eden ekibin en önünde bu araç olursa güzergah üzerine mayın dözenmişse mayınla bu araç muahtao olacağı için personel kaybımızı önleriz. Bu teknoloji sadece bir askerin hayatını kurtaracaksa bile maliyet artışının hiçbir önemi yoktur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 24 Şubat 2018; 23:25:21 >
  • Kunt1903 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hedef İsrail ve Amerikanın yaptığı hemen hemen her savunma atağına yetişmek.(Boş yorum yapmayın yok milyar dolarlar yatıranlarla nasıl denk olucaz diye. En azından yerimizde saymıyoruz. Hiç yapmayanlar var. Ve bu ülke 15 sene önceye kadar İMF borcunu ödeyemiyordu) İsrail bir kaç yıldır sınır bölgelerini bu tür araçlarla donatıyor. Radarlar herhangi bir hareket yakaladığında bu tür araçlar sınıra yakın bölgesinde alanı kontrol etmek için hareket ediyor. Tabi karagahtan onay aldığı zaman bu unsurları bertaraf edebiliyor. Sınırlarımızın uzunluğunu düşündüğümüzde. Yaya olarakta kontrolünün mümkün olmadığınında bilindiği üzere. Bir düzine araçla neler yapabileceğimizi düşünün. Maddi zarar olabilir ama asıl önemli olan nokta askerimizi korumak ve can kaybını azaltmak olunca. Varsın maddi kayıplar olsun. Bir şehit haberinin bile ülkeye zararı çok büyük. Tabiki eksik yönleri olacaktır. Ama bunlar ilk adım ve denemeler zamanla daha güçlü hale gelir. Bu projelerin en büyük katkısıda diğer üretilecek savunma araçlarınada hem zemin, hemde teknolojik alt yapının bizde olması dolasıyla çeşitlilik artacak.




  • dfgt güzel seçim :)

  • M4LCQLM kullanıcısına yanıt
    Bakın beni yanlış anladınız. Ben silah sanayisine para yatırılmasına karşı değilim. Hiçbir sanayi ve AR-GE karşı değilim ABD nin en büyük gelir kaynağı silah sanayisidir bu konuda hem fikir olduğumuzu belirteyim. Haklısınız uzunca bir Suriye sınırımız var. Dediğiniz gibi bu sınır şuanda yürüyerek denetliyorlarsa biz bırakalım zaten bu işi. Tekrar ediyorum. Bu araç taruz aracı değil bu araçta silah yok bu araç 9 10 kişiden oluşan bir birlik taşıyacak. En can alıcı nokta bu araç OTONOM DEĞİL UZAKTAN YÖNETEN BİR ŞOFÖR VAR. Araç zırhlı taruz aracı olur tanktan önce saldırılacak yere girer uzaktan yönetmeyi anlarım. Tankın neden şoförü var topçusu var ABD İsrail yapsın bundan salsın yığınla. İyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kunt1903 kullanıcısına yanıt
    Araçtan inen ekibe uzaktan siper olması, tehlikeli unsurları yanıltmak vs gibi durumlarda kullanılabilir hocam. Nitekim doğuda yapılan bir operasyonların birisinde ilk veridiğim örneğe ihtiyaç olmuştu. Tüm araçlara uygulanacağını düşünmüyorum. Bazı araçlara uygulanması işlevsel olacaktır.
  • Ejder Yalçın Senegal'e satılmış haberini yaparsınız herkes görür.

    Leblebi gibi gidiyor bir de motor-transmisyonu, zırhı yerlileştirirsek iyi ekmek yeriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insansız askeri araçlar için yapılan bir gelişme sanırım bu yerli tankımız olmadığı için firma kendi aracında deniyor olabilir. zaten sistem hazırlandıktan sonra diğer hertürlü araca entegre edilebilir. örneğin kritik bir bölgedeki ulaşılamayan askerlere, askeri kargo, ilk yardım sağalaya bilir. ulaşılamayan kritik noktalara ambulans hizmeti verilebilir. teknoloji geliştirildikten sonra zaten bir çok araca entegre edilecektir ve düşüneyemeyeceğimiz çok çeşitli araçlarda kullanılacaktır. istemezükçü damgası yemeyelim diye duygu sömürüsü yapıyorlar ama işin gerçeği istemezükçüler. yok insansız personel taşıyıcı ne işe yarayacakmış bu kadar sığ bir düşünce iyi niyetli olamaz bu ülke artık 60 lar 70 ler 80 ler 90 ları atlattı. hadi artık başka kapıya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 26 Şubat 2018; 0:16:53 >
  • Üstünde Silahlı kule var, "personel taşıyıcı insansız olsa ne olur" yazmış. Sen git onu hendek kazanlara sor, ha pardon şu an soracağın kişiler hayatta değil. Ayrıca işin sadece bu platformda sınırlı kalacağını sanıyor aklı evveller.

  • Bu karizmatik aracımıza bu yakışır. Hayranım tasarımlarına. Başarılarınız hızlı ve sorunsuz olur inşallah.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kunt1903

    Istemeyüzükçü damgasını yemem umarım. İnsansız kara, hava ve deniz araçlarının asıl amacı personal zayiatına engel olmaktır bununla birlikte maliyeti düşürmek ve insanların sınırlarını zorlayacak görevlerde makine gücünden yararlanmaktır. Personal taşıyıcı bir araçta kameradan etrafını görerek ne derece verimli bir araç kullanılır? Bu maliyet düşürmek odaklı değil maliyet yükseltmek odaklı bir şey olmuş. Dağlık bir araziye girildiğin de veya sinyal kesici araç kullanıldığında çalışacağının garantisi var mı? Hangi plan program bu aracı şoförsüz sürme gereği duyar?

    Biri bana bu özelliğin ne ise yarayabileceğini söyleyebilir mi?

    Mesela 6 kişilik özel harekatın gizlice taşınması gerekiyor 6 Zırhlı 50şer metre takip mesafesinde ilerliyor birinde özel harekat var ama hangisinde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • QapriCe Q kullanıcısına yanıt
    Hocam gizli göreve 6 araçla gidilmesi hatta askeri araçla gidilmesi görevi ne kadar gizli yapar? Aracın şoförlü olması veya olmaması kullanılan aracın neyini gizler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insansin tank anlarimda insansiz personel tasiyicinin mantigi ne icinde robot mu tasiyacaklar

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.