Şimdi Ara

İnsanlığın Adem ve Havvadan gelme olayı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • *siteci* kullanıcısına yanıt
    burda yazdıkların bir MASAL .. en basitinden evrim teorisi şöyle reddedilebilir masal anlatmaya gerekte kalmıyor

    BİLİMSEL METODLARLA ÖRTÜŞMEZ EVRİM TEORİSİ .

    CÜNKÜ iddia edilen milyon yıl yani evrim süreci iddiası GÖZLEMLENEMEZ TEST EDİLEMEZ VE TEKRARLANAMAZ

    BİTTİ ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadence1

    burda yazdıkların bir MASAL .. en basitinden evrim teorisi şöyle reddedilebilir masal anlatmaya gerekte kalmıyor

    BİLİMSEL METODLARLA ÖRTÜŞMEZ EVRİM TEORİSİ .

    CÜNKÜ iddia edilen milyon yıl yani evrim süreci iddiası GÖZLEMLENEMEZ TEST EDİLEMEZ VE TEKRARLANAMAZ

    BİTTİ ..



    Ciddi cevap vermeyecekseniz lütfen troll mesaj atarak bildirim çıkartmayın. Üstelik konuyu da kirletmemiş olursunuz.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    bence hiç sakınca yok ama bunu bir ateist söyleyince bir tuhaf oluyorum :)
    nazar boncuğu takanların da bunlardan farkı yok zaten ,hem her şeyin Allah dan geldiğini söyleyip ,sonra nazar boncuğundan medet ummak nedeniyle fazla bir farkları olmadığını gösteriyor ,yalnız bazıları okuma yazma dahi bilmediği için ne deseler inandığı için ,bu tarz kişiler kapsam dışı diyebiliriz (inatlarından değil ,öyle öğretildiği+doğru olduğunu zannedenler)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

    Ademle havvaya inanıp evrime şiddetle karşı çıkmakta ayrı bir ironi sanırım

    biri erkek ,diğeri kadın olan kişilerden geldiğini düşünmek niye ironi olsun ?
    aksine evrim diye uydurulan ,milyarlarca yıl öncesi başladı denilen (ki bunu diyenler daha kendi babasının dedesini bile bilmiyordur) ,ne akla ,nede mantığa uymayan tesadüfen oluşma durumu sanki çok mu ikna edici ?
    sürekli soruyoruz ve cevap alamıyoruz ,madem milyarlarca yıldır evrimleşip bu hale geldik ise ,niye diğer canlılar insan olamıyor ,yada insanlar kanatlanıp kuş gibi uçamıyor ,yada kuşlar insanlaşmıyor vs.vs.
  • *siteci* kullanıcısına yanıt
    diğer arkadaşa kızmışsın ama bende bu yazılanlara masal diyorum :)
    ve istesem bende bunun tersini oluştururum
    misal : a- b yi kabul etmez ,c ise ikisine karışmaz
    ve işte bir cümleyle evrimi yıktım derim

    4-5 milyar yıl öncesini bilmek asla ve asla mümkün değildir , o nedenle bilinmeyenin formülü de olamaz
    bilinmeyen bu şekilde anlatılabiliyor olsa bizde Tanrıyı çok daha kolay anlatırdık
    bu tarz söylemler farazi olmaktan öteye geçmez ,ayrıca çok fazla zorlama olduğunu da gösterir
  • *siteci* kullanıcısına yanıt
    böyle cuvallarsın işte söyleyecek bişeyi kalmıyor -------> troll

    gayet ciddi cevap verdim .. bilimsel metodla evrim teorisi örtüşmez .. kac bakalım gerceklerden
  • Ben size a, b ve c molekülleri üzerinden anlayabilmeniz için bir alıntı yaptım. Gerçekten a, b ve c molekülleri var ve bunları yapar o yüzden evrim vardır demedim. Bu verdiğim örnek kendini çoğaltan bilgisayar virüsleri üzerinden bile gösterilebilir. İşlemci veya Ram ise sınırlı kaynak olur. Ayrıca kimya bilen birisi self-replicating moleküllerin olduğunu bilir. Madem google üzerinden araştırma yapmak yerine "masal" demeyi tercih ettiniz, size herkesin bildiği bir örneği vereyim:
    DNA molekülleri

    DNA canlıların içinde olmasına rağmen canlı değildir. Moleküllerden meydana gelir ve tamamen mekanik olarak çalışır. Üzerine etkileyen enzimler ise aminoasit tabanlıdır ve onlar da canlı değildir. Fakat gerekli nükleik asitlerin bulunduğu bir ortamda DNA molekülü eşlenmesi sırasında rekabet ortaya çıkar.


    Başka bir açıdan: Ben bir bayrak olsun, rüzgar estiğinde bayrak dalgalanıyor ama esmediği zaman yere düşüyor ve bu da yer çekimini kanıtlıyor dedim ve siz o zaman bayrak olmasın bak yer çekimi yok dediniz :)




    İkinci paragrafta dedikleriniz ise kısmen yanlış. Evet şu hücre şuradan mı çıkmış, ne yapmış, ne etmiş gibi şeyleri bilemeyiz ama bazı olaylar süreç içindedir. Mesela atomlarımızın milyarlarca yaşında olduğunu bilmemiz gibi. Mesela Dünya'ya suyun sonradan geldiğini bilmemiz gibi. Ben diyorum ki yüz milyonlarca yıl önce eğrelti otları çok yaygın bir bitki türüydü ve bugün kullandığımız kömür yataklarının bazıları eskiden eğrelti otlarının yoğun bulunduğu yerlerin toprak altında kalıp o bitkilerin fosilleşmesiyle oluştu. Bakın buna kanıtlar sunabilirim ve yüz milyonlarca yıl öncesinde olan bir olayı bildim. Zorlama değil, farazi değil. On yıllardır evlerimizde kömürü kullanıyoruz/kullandık.



    Son olarak bir yanlış anlaşılmayı da açıklığa kavuşturayım. Evrim bir kanundur. Evrimin nasıl işlediği ise evrim teorisiyle açıklanmaya çalışılır. Aynı yer çekiminin bir kanun olması ve kütle çekim "teorisi"nin bunu açıklamaya çalışması gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 5 Ocak 2016; 4:59:08 >




  • *siteci* kullanıcısına yanıt
    konumuz insanların nereden geldiği ve bunun üzerine yapılan tartışmalar olduğu için bu şekil bir evrim olamaz diyorum
    ama diğer anlamda bir miktar değişim veya gelişme yönünde sorulsa tabi ki evrim vardır derim ,dediğim gibi canlıların tesadüfen oluşması gibi bir durum bilim kurgu filmlerinde olsa dahi gülerim

    bakın tekrar ediyorum ,ilim bilim olan maddeler konusunda ispatlar getirebilir ,tabi bunun bir sınırı var
    100 yıl öncesi için söylenirse belki diyebiliriz ,milyon yıl değil ,milyarlarca yıldan bahsediyoruz
    milyara kadar içinden saymaya kalksan dahi bıkıp bırakacağın bir sayı bu
    ayrıca misal : 500 yıl öncesine ait denildiğinde ,bu belirtilen süre mutlak değildir ,bir tahmindir
    sen dersin 400 yıl ,ben derim 500 yıl ,hangisi doğru dersen ikisinin de doğru olmama ihtimali yüksektir ,çünkü bir tahmindir (her ne kadar sözde bilim adamı olduğunu söyleyen ve kesin tarih verenler olsa dahi ,bu kadar uzun süreler kesinlik veremez)

    aslında diğer konuda buna örnek olarak verdiğim nasrettin hocanın hikayesi var ,yani bilinmesi mümkün olmayan bir maddeye bin yıllık desen de , iki bin yıllık desen de kimse itiraz etmez ,çünkü olmadığını ispat edemezsin ,ha benzer metodları örnek gösterip sende atabilirsin ,yeter ki güvenilir pozisyonda ol (bir kurum,kuruluş,üniversite gibi bir yerde prof kimliğine ulaşmışsan bu durumda sana kimse itiraz edemez) gerçek olmasa bile




  • 1. Benim yorum yaptığım ve sizin alıntıladığınız konu doğal seçilim. Eğer canlılığın oluşmasını tartışmak istiyorsanız o konuda yeterli değilim fakat abiyogenez "teorilerini"(deneylerle kanıtlanmış demektir bu) incelemenizi tavsiye ederim. Fakat elbette bu teorilerin kesinlikle doğru olduğunu kimse iddia edemez. Bilim de iddia etmiyor zaten. Belki 50 yıl sonra daha tutarlı bir teoriyle canlılığın oluşumu daha iyi açıklanabilecek. O zamana kadar elimizdeki en mantıklı açıklama bu. Benim bu konuda diyebileceklerim bu kadar.

    2. Bilim tarih konusunda kesinlik vermez ki? 400 bin yıl önce denildiği zaman tam şu anın 400.000 yıl öncesi gibi mi algılıyorsunuz siz? Ayrıca zaten tahmini olduğu yazar kaynaklarda, yazmasa bile tahmin olduğunu okuyan herkes anlar. Ayrıca bilim, tarih kitaplarındaki gibi şu canlı şunu yapmıştır da demez. Bir canlının adı geçiyorsa o canlı "türünden" bahsedilir. Primatlar şu kadar milyon yıl önce ortaya çıktı, kanıtları da şunlar gibi.

    3. Evrim üzerinden örnek vereyim. Eğer fosillerin yaşlarının bulunmasının gerçek olmadığını iddia ediyorsanız birçok tarihleme yöntemi var. Onları araştırabilirsiniz. Fosil yaşı belirlemede birçok yöntem kullanılmakta ve gerçeğe en yakın olan tahmini yaş bulunabilmektedir.
    Eğer bir teorinin içinin boş olduğunu düşünüyorsanız o konuyu açıklayan daha doğru ve tutarlı bir teoriyi geliştirip onu sunmanız gerekmektedir. Sadece var olan teorinin yanlış olduğunu söylemek yetmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 5 Ocak 2016; 6:37:01 >




  • *siteci* kullanıcısına yanıt
    bizler ilim ve bilime önem veririz ama canlıların tesadüfen oluştuğunu kabul etmeyiz ,çünkü mantığın alacağı bir iş değil ,eğer her şey tesadüfen oluyorsa neden canlılar çiftleşme gereği duysun ?

    fosillerin yaşı tahmin edilebilir ,itirazım ona değil ama milyar yıl öncesine ait fosil denilirse ,işte ben orada bir durun derim
    tahminlerin bile bir sınırı olur ,diğer türlüsü kafadan atmaktan farksız olur

    ben tekrar söylüyorum ; yıllarca önce yaşamış bir canlıya ait fosil bulunabilir ,bir evrim geçirdiği de anlaşılabilir ,bunda dinen de bir sorun yok
    ancak milyarla yıl kendiliğinden tesadüfen oluşup ,evrime uğrayarak insana dönüşüldü denilirse ,yok artık deme hakkına sahibim
    böyle bir şeyin olması ilmen de mümkün değil ,çünkü canlıların evrimi sınırlıdır

    o kadar çok imkansız bir araya gelecek ki buna akıl dahi dur der ,bir defa dünyanın oluşumu bile mucize bir durum
    hadi bunu geçtik diyelim ,ya o canlılar nasıl kendi kendine oluşacak+birleşecek+bir şey olmaya karar verecek vs.vs.




  • inş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revv.0

    Dinozorlar neden yok oldu ? T rex sirk mi kostu?

    Sen de yok olmussun, bu mantikla Yaradana şirk mi koştun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    bu tür konularda ben en çok bazı üyelerin ateist forumlarında olan bilgileri alıp ,getirip sanki kendi bilgileriymiş gibi sunmalarına takılıyorum :)
    çünkü verdikleri örnekler çok üst düzey fizik,kimya,matematik gibi konular ve ben bu forumda bu kapasitede birisi olduğuna inanmıyorum ,keşke olsa ama mümkün değil
    yani bu siteye giren normal bir üyenin beklentisi anlayabileceği dilde olan anlatımlardır ,diğer türlü misal ayın kimyasal yapısını anlatsan dahi bu forumda gerçek manada kaç kişi anlayabilir ?
    ha bazen kendisini çok bilgili gibi göstermeye çalışan ergenler çıkıyor ,google amcasına bir şeyler yazıp çıkan sonucu kopyala yapıştır yaparak vay be dedirtmek niyetinde olduğu hemen anlaşılıyor

    bize kimya fizik sormayacaklar ,ayet soracaklar ki ne ve neden olduğunu anlatalım ,diğer türlü biz nasıl savunma yapacağız ?

    Bizde ki beyin sizde yok mu? - Aynısı var. Biz üstün falan değiliz sizden daha iyi anlayalım, siz normal insanlara göre açıklayalım...

    Bizim elimizde sizin kitabınız gibi kuantumu, evrimi, klasik fiziği, Big Bang'i ve dahi ötesini 6666 cümlede açıklayan bir kitap yok. :)

    Size bilgiyi edindiğimiz ve sizinde edinebileceğiniz "kaynaklı" adresleri paylaşıyoruz. Bu adreslerden çok merak ediyorsanız kaynaklarıda bulabilirsiniz. Copy - Paste yapabilir ya da aklımızda kaldığınca yazabiliriz tabi ama sonra şu niye böyle bu niye böyle diye basite indirgemek için es geçtiğimiz noktalara değinmenizle uğraşıyoruz. İlgili konuyla alakalı yeri geliyor doğrudan kitap önerileride yapıyoruz.

    Kendini çok bilgili gibi göstermeye çalışan ergenler olarak vurguladıklarınız emin olun sizden daha bilgili.

    Eldeki somut yerine tamamıyla soyut olanı tercih ediyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Ama başkaları hakkında yargıya varmadan önce iyice düşünün... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu açanla, konunun en fazla beğenilen yorumunu atan kişi bloklu ikisi de tahammülsüz ateist, konu anlaşmalı değilse bir şey bilmiyorum
  • arkadaş 3 kişiden gelmiş olmayı umuyordu herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    bizler ilim ve bilime önem veririz ama canlıların tesadüfen oluştuğunu kabul etmeyiz ,çünkü mantığın alacağı bir iş değil ,eğer her şey tesadüfen oluyorsa neden canlılar çiftleşme gereği duysun ?

    fosillerin yaşı tahmin edilebilir ,itirazım ona değil ama milyar yıl öncesine ait fosil denilirse ,işte ben orada bir durun derim
    tahminlerin bile bir sınırı olur ,diğer türlüsü kafadan atmaktan farksız olur

    ben tekrar söylüyorum ; yıllarca önce yaşamış bir canlıya ait fosil bulunabilir ,bir evrim geçirdiği de anlaşılabilir ,bunda dinen de bir sorun yok
    ancak milyarla yıl kendiliğinden tesadüfen oluşup ,evrime uğrayarak insana dönüşüldü denilirse ,yok artık deme hakkına sahibim
    böyle bir şeyin olması ilmen de mümkün değil ,çünkü canlıların evrimi sınırlıdır

    o kadar çok imkansız bir araya gelecek ki buna akıl dahi dur der ,bir defa dünyanın oluşumu bile mucize bir durum
    hadi bunu geçtik diyelim ,ya o canlılar nasıl kendi kendine oluşacak+birleşecek+bir şey olmaya karar verecek vs.vs.

    Yahu gidin şuradan. Ay'ın ikiye yarılmasına, Kızıldeniz'in ikiye ayrılmasına, yüzbinlerce hayvanı tek seferde içine alabilecek bir gemiye inanıyorsunuz da bir canlının evrim geçirip başka bir canlıya dönüşebilmesi mi size tuhaf geliyor ?




  • Ensest meselesi çok can sıkıcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Ocak 2016; 10:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Ensest denilen olayın dinle değil varoluşla ilgisi var.

    Varlığı tek bir çifte indirgersek bu halde mumkun gozukebilir.

    15 er yıl arayla çocuklar olacak 30 yaşındaki kadın ya da erkek kendisinden sonra gelenle aile hayatı kuracak.

    Dünyaya ggonderilenlerin, Gelenlerin yaşı önemli ay hali önemli vesaire. Kadın 30 dan sonra hamileliği kaldırabilmeli. Hastane de yok ilk doğumda kanama geçirebilir vesaire.

    Her çocuk erkek ya da kız olabilir. Hastalık geçirebilir olebilir.

    Yani acayip bir şekilde turun devamı konusunda istek olmalı.

    Bu kişi psikolojik olarak cennetten kovulmuş fakir aciz halde. Cinsi yeterlilik talep lazım. Kadın da aynı şekilde. Omur de kısa.

    Bırakın cinsi birleşmeyi kişinin intihar edesi tutar.

    Bu nedenle ilk insan hakkındaki anlayışların ayete bakan yonlerini iyi irdelemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Ocak 2016; 11:04:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabini avrumcilere sor bak hepsi hayvandan gelmis nereye gittigi belli degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ademu yunusu yusufu meryemu muse(a) ıysa zekeriyya vs birer insan denmiş. Ancak Allahu melekul mevt kursi vs farklı bir kişiliğe sahip varlık olarak kabul edilmiş.

    Bunlar birer kabul olarak anlamlıdır. Yoksa gerçekten de bu mudur değil midir bilinemez.

    Bir çocuk doğuyor buna musa deniyor haşim(ke heşimi) deniyor. Buna isim deniyor.

    Başka çocuk doğuyor vaadullah abdullah rahman rahim denerek aslında isimle değil de kabulle insanın ilahi olanı dünyaya getirdiği duşunuluyor.

    Amacı ve maksadı varsa da çoktan aşmış bir anlayış mevcuda gelmekte.

    Bu nedenle insanın insanla olan ilşkisi ayetsel bazda insanın ilahi olanla ilişkisi gibi duşunulunce adem havva gibi sorunsallar turuyor.

    Bu kelimeler rabbin sozudur ve ayettir denmelidir.

    Bu ayetler arasındaki munasebet nasıl kurulur.

    Ne şekilde irtibatlanır. Bir ayet diğerinin doğumu, nuzulu, risaleti uzre mi gelir?

    Yoksa bu doğum birbirine tetikler halde bırakılmış bir mekanizma mıdır?

    İki ayetin aile hayatı kurduğuna dair bir gözlem mevcut mudur? Örneği yasin ve elif isimli iki kişi evlense bu neyi örnek alınarak oluşturulmuştur.

    İkisi de huruf-u mukataa olan iki durumun anlamı vardır da biri erkek diğeri kadın olarak tevil edilmiştir?

    Bu sorular cevapsız değildir ve sorunların çozımleri de vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.