|
Asgari ücretli tek başına çalışan kirada yaşayan veya emekli olup emekli aylığıyla kirada yaşayan bu insanların İstanbul'da yaşamaya çalışma ısrarının sebebi nedir sizce? Kira desen 15.000TL it bağlasan durmaz evlere isteniyor minimum. Neden ortalama bir anadolu şehrine taşınmayı düşünmezler? Asgari ücretli bir iş pekala çoğu anadolu şehrinde de bulunur. En kötü girer şok a101 bime çalışırsın. Maksimum 10 bin lira kira vererek çok daha kaliteli bir hayat sürersin. Sosyal hayat diyorsanız asgari ücretli bir çalışan haftada minimum 45-50 saat çalışıyor. Bunun dışında zaten sosyalleşmeye bir parası da kalmıyor. Sosyal hayatı bahane edenler sanki her haftasonu Klein ' da partiliyor... Hastane vs deseniz Ankara'nın batısındaki çoğu şehirde hastane ve sağlık altyapısı gayet yeterli. Ben bu gruptaki insanların İstanbul'da yaşama ısrarına anlam veremiyorum. Bu şehir zaten artık 20 milyonu geçmiş ve bu kadar insanı kaldırmadığı her bakımdan belli oluyor. Bu insanlar da burada kaliteli bir hayat yaşamıyor. Deprem riskinin olduğunu bütün uzmanlar bağırıyor. Neden hala bu İstanbul' da yaşama ısrarı? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

şaka mı yaa bu! ulan İstanbul'da asıl otomobille gezilir, neyin kafasını yaşıyonuz. ben bayram gidiş-dönüşü bile trafik çekmiyom, her bayram İzmir'e gidip geliyom.
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı