Şimdi Ara

İnsanların baskısından bunalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2020’den beri gerek fiziksel sağlık gerekse mental sağlık sorunlarımdan 2 üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım bu kış 22 yaşında yeni üniversiteme başlayıp bitireceğim inşallah.

Pandemiden beri aile evindeyim bomboş bir hayatım var üniverste okuma potansiyelim varken çalışmak da istemedim daha doğrusu mental sıkıntılarımdan dolayı çalışmaya yeltenemedim bile antidepresanlar ayakta tutuyor beni.

Nasıl insanların görüşlerini,küçük düşürmelerini takmadan yaşayabilirim bana tavsiye verebilir misiniz?Herkes kendi zamanını yaşar ne çok geç ne çok erken düye kendime telkinde bulunuyorum ama nafile içim boğuluyor artık yaşama sevincim kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Ben de insanları umursamamaya çalışıyorum ama başaramıyorum

• Kendi yolunu çiz, planını yap, uygulamaya bak. İnsanlar dinlenir ama her dediklerini umursamaya gerek yok, kafada tutmaya da gerek yok. Yapması zor, hele buhran varken ancak kafadaki planı, programı yapıp gülümsemek önemli, bunlar yapılırsa pozitif hissedilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Taka taka, kafaya takmamayı öğrenirsin. Herkes; herkesin hakkında öyle şeyler düşünüyor kiii ayyuka çıksa ne güleriz 😂

• Yaşadığınız şeyler için üzüldüm hocam hakkımızda hayırlısı olsun teşekkür ederim

• Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

Ben de öyle düşünüyordum hocam ama taktıkça derdim daha da büyüdü

• küçük düşürmeye çalışanların anasına küfret. ben olsam öyle yapardım

• - Her şeyden önce ruh sağlığın önceliklidir. Bunu tehdit eden her şeyi sen de tehdit et.

- Toplum çoğu zaman ayna görevi görür. Toplum baskısı diye hissettiğin şey esasında kendini yargıların ve yansıman. İnan şu çocuk iki üniversiteye gitti de bitiremedi demiyor toplum. Umrunda bile değilsin. Onlar bugün Filistin'i konuşur yarın Müge Anlı'yı. O hissettiğin baskıyı sen kendine yapıyorsun. Herkesten önce sen kendini yargılıyorsun. Bunun farkında olursan bununla mücadele etmen kolaylaşır. Hedeflerine ulaştığın an sanki kalkan kazanmış gibi tüm o hisselerden kurtulmuş olacaksın. Fakat toplumun yine haberi olmaz mezun olup olmadığından. Sadece sen kendine karşı savunma gücün olacak. İyi işim var, maaşım da şu kadar, yemişim milleti diyebileceksin. O zamana dek savunmasızsın. Ama yine kendine karşı.

- Instagram'ın varsa sil. Mutlu, gezen, tozan, mezun olan insanları görünce ister istemez mutsuz olacaksın. Hiç riske girmeye gerek yok.

• bu ne ya ne kadar güçsüz varsa toplanmış buraya

buraya yazdığınız gibi hayat geçmez.

ananız babanız geberse evleri falanda yoksa siz hayatta kalamazsınız.

gidip bim de şokta işe girerseniz o zaman ağlar ananız bu neymiş böyle diye.

Evde oturan bir erkeksen ömrünün sonuna kadar herkesten laf yersin

çünkü para kazanamıyorsun birilerine muhtaçsın muhtaç erkekte doğada eksik erkektir.

hem kıçımı devireyim sorunlarım var okumayayım calısmamayım. hemde insanlardan laf duymayayım . yok öyle bir dünya bundan 100 200 sene önce doysadınız bırak laf duymayı her gün dayak yerdiniz. aile bireylerinizden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Büyük konuşmayın zira eleştirdiğiniz insanlardan biri olarak imtihana tabi tutulabilirsiniz.

Herkesin yaşadığı tecrübeler farklı, kimse durduk yere o hallere gelmiyor.

Siz gerçekleri yazmışsınız ama bunu belirtirken biraz daha dikkatli olmalıydınız. İnsanlar burayı okuyarak yönelimlere giriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Atmaca. kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisin. İnsanlarin yasadiklarini bilemem. Hastaliklarini bilemem.

Ama gercekleri yazdim.

Arkasina sıgınmayın bir sekilde güclenmenin yolunu bulun diye yazdim.

Nefes aldikca hayat devam ediyor. Bir sekil ayakta kalmak guclu olmak zorundayiz.
    Herkesin kötu donemleri olur.
    Ozellikle 18 25 yas arası

Eve kapatarak kendimizi hic bir seyi cozemeyiz

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Okumayayım demiyorum ki.Şubatta başlıyorum okumaya zaten.Sadece şubata kadar bekleme döneminde evdeyim.İnsanların yaşadıklarını bilmeden böyle ağır konuşmanız üzdü.

• scientia kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.