Şimdi Ara

- (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
12
Favori
33.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    TEORİ wikiden:
    Bilimde teori veya kuram; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Teori, herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir. Genel anlamda, kuram, bir düşüncenin genel, soyut ve rasyonel olmasıdır. Ayrıca bir kuram, açıklanabilir genel bağımsız ilkelere dayanmaktadır. Bu ilkelere bağlı kalarak doğada sonuçların nasıl örneklendirileceğini açıklamaya çalışır. Kelimenin kökü Antik Yunan’dan gelmektedir. Fakat günümüze birçok farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Kuram, hipotezle aynı anlama sahip değildir. İkisinin de anlamı başkadır. Kuram bir gözlem için açıklanabilir bir çerçeve sağlar ve kuramı sağlayacak olan varsayımların test edilebilir hipotezleri tarafından desteklenir.

    Yani kesinliği ispat edilememiş, ispatı için çok büyük araştırmalar yapılması gereken fikirlere teori deniliyor. Hatta birinin ortaya attığı teoriyi diğer bilim adamı çürütüp kendi teorisni haklı gösterebiliyor.

    KURAL ise kesinliği bilimsel deneyler ile kanıtlanmış fikirler.

    Yani yerçekimine kural derken evrime teori diyoruz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 22 Ocak 2019; 10:31:46 >




  • deatless22 kullanıcısına yanıt
    "Dölden insan oluşumu tesadüf nasıl olsun. Kat trilyonda 1 ihtimal haklısın,"

    Katrilyonda bir dediğim evrim sürecince ilk canlıların oluşma ihtimali. Dölden insan oluşumu değil. Evrim bazen banada saçma geliyor. Ama

    İlk başlangıcı araştırırken hep aynı sonuca varıyorsun.

    Hayatın ilk başlangıcı için iki seçenek var. Ya canlılığın tesadifü bir şekilde oluştuğuna inanırsın. Yada bi yaratıcıya inanıp herşeyi yaratan süper güç(tanrı) tesadüfi bir şekilde oluştuğuna inanırsın... Bence ikiside aynı kapıya çıkıyor...

    Ateistler 1.seçeneğe
    Dine inanlar 2.seçeneğe inanıyor.

    Sonucunda işi basitleştirirsek katrilyonda 1 ihtimalle oluşmuş bir şey biziö kaynağımız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 22 Ocak 2019; 10:32:55 >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Yaw sende göbek deliği meme ucuna takmışsın

    Havvanın adem in göbek deliği olduğunu nerden biliyorsun.

    Meme ucu erkeklerde neden var. İsterse bülent ersoy gibi cinsiyet değiştirebilsin diye

    Yoktan var olmaya ve bir yaratıcıya inanırsan bunları düşünmezsin. Onun herşeye gücü yeter ol der olur.

    Benin düşünerek vardığım sonuç:

    Hayatın ilk başlangıcı için iki seçenek var. Ya canlılığın tesadifü bir şekilde oluştuğuna inanırsın. Yada bi yaratıcıya inanıp herşeyi yaratan tanrının tesadüfi bir şekilde oluştuğuna inanırsın... Bence ikiside aynı kapıya çıkıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cseyfe

    kimi kapatiyorlar? bana vahiy geldi, ayet geldi, tanriyla konustum demeyi denersen gorursun :)

    ahzabi hic mi duymadin? hic mi okumadin? okumadigin kitaba inandigini soyluyorsun yani. guzel :)

    iste bilim insanlari yoktan varolus olmayacagi icin, nasil var oldugunu arastiriyorlar. cetrefilli bir konu bu

    bu tur yobazlik konusuna katiliyorum :) isra suresini oku lutfen. gercekten kitaba hakim olup da yazdigini dusunuyordum ama cok yanilmisim. ayeti inkar ettin, dinden cikmis olma ihtimalin var. bak ne yaziyor burada:

    "Kulu (Muhammed)'i bir gece, ayetlerimizden bazısını kendisine gösterelim diye, Mescidi Haram'dan alıp çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksâ'ya kadar götüren, Allah, her türlü eksikliklerden münezzehdir, uzaktır. Şüphe yok ki, o her şeyi işiten, her şeyi görendir. " (17/1)

    ben musluman cevrede dogdum. sonra senin aksine okudum, arastirdim. masal bunlar dedim. biraktim :) sen daha okumadan yok diyorsun herseye. ahzab suresinden dahi haberin yok. inanilmaz

    topraktan geldimize dair sundugun kanit, inandigin kitap. kitap kendine delil, dolayisiyla kanit olamaz. kendini gulduruyorsun okuyanlara.

    mucizeler hakkinda yazdigimi ise hic anlamamissin :)

    penrose tabi ki senin tezin degil. kim senin dedi ki zaten? adi ustunde TEZ. Tez ne demek bi arastir bence. Ama sanmiyorum, arastirmayi sevmiyorsun pek

    senin inandigin kitap spermin kaburgadan geldigini, dunyanin duz oldugunu yaziyor. daha ne diyim ki?
    - bana vahiy geldi diyen kişinin namı 1.400 senedir hala sürüyor sen merak etme, asıl bu kadar devasal yaratılan kainata tesadüf diyenlerin, madde, zaman her zaman vardı diyen zırvalar şu an çöplükte geziniyor..

    - kitabı okumadığın belli, dediğin ayeti göster diyorum, gösteremiyorsun..birşey söylüyorsan ispatlayacaksın bak tekrar edeyim, uydurmakla peynir gemisi yürümez.

    - yoktan var oluş gördüğün gibi olmuş, ben demiyorum bilim söylüyor, bilime inan, hurafelere değil.

    - sen Burak demedin mi? hani Burak nerede? yine yok..bak tekrar edeyim; söylediklerin kelime ve cümlelerin arkasında dur, birşeyi iddia ediyorsan ayet getireceksin, diğer ateist kankaların gibi uydurup uydurup kıvırmayacaksın, Burak atını sen söylemedin mi? Hani ayette Burak nerede?

    - topraktan geldiğimize kanıt kitaba ilave olarak gözlemlenebilir gerçekler, yani bilim.. vücudunda toprak elementleri var..bilim konuşuyorum bak insan vücudundan bahsediyorum..

    - mucize arıyorsan caner taslaman'ı izle diyorum, izlemiyorsun, işine gelmiyor, orda bak ayetlerle ispatlı hemde, senin gibi uydurup uydurup kaçma durumları yok.

    - sen müslüman çevrede doğdun, tamam, ben de aynısı dedim zaten, avrupada doğsaydım şu olacaktım, arabistanda doğsaydım şu olacaktım diye bir zırva yok, onu diyorum, anlayabildin mi?

    - evet penros'un ifadesi bir tez, ama bilimsel bir tez..ama işine gelmeyince bilimsel tezi inkar etmek sizin şanınızda olduğu için bilimi de işinize gelmeyince inkar etmen normal.

    - dünya düzdür dediğin ayeti istedim senden, ayet yine yok..uydur uydur, üfür üfür dur..karşında ben varım kardeş, karşında ateist kankaların yok, birşey diyorsan ayetle ispatlayacaksın, anladın mı? sen bu palavralarınla, kaçamaklarınla zaten ancak ateist kankalarını kandırırsın..burdaki ateist kankaların benle uğraşamayınca seni gönderdiler galiba ama sende zayıf çıktın..hemde çok.

    yok mu kardeşim dawkins'i getirin bana senden de bi şey olmadı, hani şu kendine ateist diyip de sonradan tasarım, tasarımcı diyen padam, şaşırdın mı? videosunu atayım bak bizde kanıt / ispat bol, izler misin? izlemezsin.




  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen ankebut suresi. 69 ayetten oluşuyor bir sürü gereksiz bilgi var. Tabi birsürü değişik tercümesi var. Yazı ankebut suresi incelemesi gibi oldu biraz uzun ama " " içindekiler ayetin tercümesi koyu yazılar benim yorumum

    http://www.kuran.gen.tr/?kid=1&sid=29&x=s_main&y=s_middle

    1. Ayet "Elif Lâm Mîm."

    Burda mikrafonu test ediyorlar heralde

    Dini açıklaması Sûrelerin başlarında bulunan bu harflere hurûf-ı mukattaa denir. İlk bakışta birer rumuz gibi görünen harflerin değişik anlamlara işaret ettiği ileri sürülmüştür.

    "33 Elçilerimiz Lût'a geldiklerinde, Lût, onlar yüzünden tasalandı, onlar hakkında çaresizlik içine düştü. Elçiler ona, "Korkma, üzülme. Biz seni ve aileni kurtaracağız. Ancak karın başka. O geride kalıp helak edilenlerden olacaktır.""

    Lut un karısının helak olmasındna bizene (Belkide yazanlar karılarına mesaj göndermiştir. Peygamber karısı bile olsan kocanı aldatırsan kurtulamazsın kocan görmese allah görür )

    Çoğu ayette peygambere inanmayan kavimlerin helak olmalarını anlatmış. (Belkide bu kitabı yazanlar doğal afetle yok olmuş kavimlerin çetelesini tutmuşturlar. inanmazsanız bak böyle olursunuz demişler. Bakalım israil ve abd nezaman helak olacak)


    "41.Allah'tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi! "

    Ev olarak dayanıksız belki ama örümcek ağından kurşun geçirmez zırh yapıyorlardı sanki.

    "48. Sen şu Kur'an'dan önce hiçbir kitap okumuyor ve onu sağ elinle yazmıyordun. (Okuyup yazsaydın) o takdirde batıl peşinde koşanlar, şüpheye düşerlerdi."

    Bu ayette benim gibi düşünenler için yazılmış. Adamın okuması yazması yok nerden bulacak bu lafları diyorlar.


    "50. Dediler ki: "Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!" De ki: "Mucizeler ancak Allah katındadır ve ben ancak apaçık bir uyarıcıyım." "
    Son peygamberin mucizeleri yokmu varsa bu ayetle çelişiyor.

    53. Senden azabın çabucak gelmesini istiyorlar. (Hikmet gereği) belirlenmiş bir süre olmasaydı azap onlara mutlaka gelirdi. Onlar farkında değillerken kendilerine ansızın elbette gelecektir.
    54, 55. Senden azabın çabucak gelmesini istiyorlar. Oysa azap kâfirleri üstlerinden ve ayaklarının altından bürüyeceği gün, şüphesiz cehennem onları mutlaka kuşatmış olacaktır. Allah onlara, "Yapmakta olduklarınızın cezasını tadın" diyecektir.

    Hemen olmaz bi süre vermiş o dolunca helak olacaklarmış.

    62. Allah kullarından dilediğine bol verir ve (dilediğine) kısar. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

    Zenginliğin ve fakirliğin allahtan olduğunu söyleyip insanların isyan etmemesini sağlamak

    "
    "64. Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!"

    O bu ayet iyiymiş. eylenip oyun oynayalım o zaman ibadet filan neden uğraşıyoruzki


    "65. Gemiye bindikleri zaman dini Allah'a has kılarak O'na dua ederler. Onları kurtarıp karaya çıkardığı zaman ise bir de bakarsın ki, Allah'a ortak koşuyorlar."

    Bu ayetimizde fırtınada tirbülansta müslüman olanlara gelsin



    6.Her kim cihad ederse, ancak kendisi için cihad etmiş olur. Şüphesiz Allah âlemlere muhtaç değildir.
    69.Bizim uğrumuzda cihad edenler var ya, biz onları mutlaka yollarımıza ileteceğiz. Şüphesiz Allah mutlaka iyilik yapanlarla beraberdir.

    cihad edelimmi etmeyelimmi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    bir ateist bu kainatla ilgili olarak;
    "TASARIM"..
    "TASARIMCI" der mi yaww
    vallahi demiş

    dawkins uzaylı dinine girmiş hayırlı olsun





  • Tanrının var olup olmaması dünyayı değiştirmiyor en azından sizin çağınızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırlı algılama sistemimiz ile gerçeği idrak edebileceğimizi zannediyoruz. Bu düşünce Tanrının evreni bizim için yarattığı inancının mirasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    mr.jk ile dün baya uğraştım konuşmasını bilmeyen bilimsel araştırmaların içinden cımbızla laf alıp aha kanıt ispat diyen gereksiz bi tip. Uğraşmaya deymez ama sen bilirsin. Profilide gizli kime ne yazdığınıda bilmiyoruz. Belki mikser dir ortalığı karıştırıp gidecek. Üyelik tarihi 14 Aralık 2018 taze üye. büyük ihtimal ban ladılar yeni üyelik açtı.

    İsmini forumda aratınca ulaştığım bilgiler;

    mr.jk nin kafaya bakar mısınız.
    27 Aralık 2018, 00:06
    ...5000 dolardan eğitim verebilirim senin o atv ye çıkan…
    proflarını cebimden çıkarırım mr.jk @https://tr.investing.com/members/203024297/comments.


    KK ve saz arkadaşlarını göndermenin başka yolu yok, varsa söyle tartışalım. Siz oy verdikçe bu adam orada kalacaktır, baraj altı kalmasına gere yok haklısın, %10-12 bandına inince o koltukta RTE olsa duramaz. Ben uzun zamandır CHP'ye oy atmayı bıraktım, CHP'de beni temsil eden, bana ait hiçbirşey kalmadı. Bana ait hiçbir şey bırakılmamış bir partiye de oy atmak kendime hakaret olur, oy kullanma daha iyi.
    https://forum.donanimhaber.com/kilicdaroglu-sen-said-nursi-kitaplarini-yasakladin-biz-yasaga-karsi-aym-ye-gittik--136456812

    ******************************************

    "Cerablus'ta Afrin'de Suriyelilerin ellerinde Türk bayrakları ve RTE bayrakları var. Cerablus'da PTT binası açıldı, kapısında Türk bayrakları. Bir şeyi de taktir edin ne bu kin nefret? İlla muhalefet yapacağım diye de bu kadar çırpınmayın, Türkiye'nin cumhurbaşkanının resimleri ile dolaşıyorlar bi kere de gurur duyun, muhalefetin de bi sınırı var, söz konusu vatansa gerisi tefarruat sözü sizin lügatta yazmıyor galiba."

    "Bol bol laf salatasına devam ama yazdılarımıza ilişin yorum? Yok tabi.



    Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanının resimleri Suriye'de binalara asılıyor diyoruz alooooo??

    Türk bayrakları Suriye'de binalara asılıyor diyoruz alooooooooo?

    Yok mu gurur?

    Suriye'de PTT binaları açılıyor duvarlarında Türk bayrakları alooooooooooo???



    Siz de hatlar kopmuş..şimdi gelirsin yorum yazarsın aktroll maaşlar yattı mı yatmadı mı vs. vs..kendinizi ancak böyle tatmin edebiliyorsunuz.



    Allah'a şükür sizin kafadan çıkmışım, Allah'a şükür Allah uyandırmış da sizle aynı yolda yürümüyorum artık."


    "Hazımsızlık değil bunlarınki başka birşey. Türkiye'nin cumhurbaşkanının resimlerinin başka ülkelere asılması, Türk bayrağının başka ülkelerde dalgalanması hazımsılık değil başka birşey, şimdi yazarım da ceza yemeye gerek yok şunlar için."

    "Aslında bunlarda suç yok, asıl suçlu bunları bu kafaya sokanlarda. Nasıl bir morfin vermişlerse artık adama Türk bayrağı başka ülkelerde dalgalanıyor diyorum adam bundan bile gurur duymuyor düşün nasıl bir morfin ise artık.."

    "Sen neyi nasıl görüyorsun umurumda değil. Önce okuduğunu anla. Ben foruma gelemem diye neye karşı demişim. Ben CHP'li olsam foruma gelemem demişim. Senin dediğinle benim dediğim arasında everest tepei kadar fark var. Ben ne diyorum sen ne yazıyorsun be mübarek!"

    "Ak Parti bahsettiğin işleri yaparken zaten oy vermedik, zaten burda yoktum.

    Ama sen CHP PKK yalakalığı yaparken oy da veriyorsun, foruma gelip CHP'yi de savunuyorsun.

    İşte aramızdaki fark bu, anladın mı?"

    https://forum.donanimhaber.com/son-dakika-rusya-abd-den-bosalan-bolgelere-suriye-gucleri-girmeli-turkiye-suriye-den-cekilmeli--136471316




    "Nutuk 11,5TL / Özdil'in M.Kemal kitabı 2.500TL

    Atatürk üzerinden iyi yoluyorlar milleti maşallah tezgahı iyi kurmuşlar.

    Bir de şu var, yazıklar olsun Atatürk olmasa ayakkabı boyarlardı bunlar; "

    https://forum.donanimhaber.com/nutuk-11-5tl-ozdil-in-m-kemal-kitabi-2-500tl--136793227-2


    Yazdığı mesajların tümü; Siyasi görüşü bana yakın. Din konusunda dini bilimle harmanlayıp saçmalıyor ama

    https://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?p=11&phrase=&criteria=AND&timeframe=%26gt%3B&top=1000&sortMethod=d&timefilter=0&author=mr%2Ejk&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&submitbutton=Tamam&language=single&minRank=0




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Bu verildiğin örnekler cok yavan teoriler yalan yanlış diye kesip atmassin.Bu forumda niye böyle genellemeler yapılıyor anlam veremiyorum.

    Telekominikasyonda Bilgi teorisi ve kodlama teorisi üzerinden gelişiyor.

    Teori aksi ispat edilememis ama doğruluğu kesin olmayan onermelerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    valla kitabi senin okumadigin belli bence. ezbere inaniyorsun, ailen oyle istemis cunku. buyur sana ayet: ahzab 51

    Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Bu hüküm onların mutlu olmaları, üzülmemeleri ve hepsinin senin verdiğine razı olmaları için en uygun olanıdır. Allah gönüllerinizdekini bilir, Allah ilim ve hilim sahibidir.

    simdi bunun sana, dunyaya, muslumanliga faydasi nedir? bu ayet niye inmistir?

    ahzab 53:

    "Ey iman edenler, (bundan sonra) Peygamberin evlerine -yemeğe davet olunmaksızın, vaktine de bakmaksızın- girmeyin. Fakat davet olunduğunuz zaman girin. Yemeği yiyince dağılın. Söz dinlemek veya sohbet etmek için de (izinsiz) girmeyin. Çünkü bu Peygamber'e eza vermekte, o sizden utanmaktadır. Allah ise, hak(kı açıklamak)tan çekinmez.


    bu da gercekten cok onemli faydali bir ayettir ummet icin :) peygamberin karilarini kiskandigi icin bir yemek davetinden sonra aniden gelmistir bu ayet

    hal burak yok diyor. yuzlerce kilometreyi 10 dakkada neyle gitti? metrobus mu? sen ayetin icerigine bak, anlamdan sasma. bindigi kocun, atin ismi buraktir. bu adam nasil gitti geldi demiyorsun da buraga takiliyorsun. din boyle bi zehirdir iste

    dunya duzdur ayeti:

    Naziat suresi 30. Ayet
    Ondan sonra da yerküreyi döşedi. Kendiniz ve hayvanlarınız için bir faydalanma olmak üzere, yerden suyunu ve otlağını çıkardı ve dağları sağlam bir şekilde yerleştirdi.

    ne demis bak. DOSEDI :)

    biraz oku, arastir yahu. ayeti bile inkar ettin nasil oluyorsa. istedigine inan, begenmeyince ikar et ayetleri. guzel is ha :)
    birak youtubedan canerle din ogrenmeyi, kitabini ac bi oku. dunyadan haberin yok




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    maalesef haklisin

    ne ayet biliyor, ne bilim. ezbere inaniyor iste. topraktan yaratildigimizin ispati, vucudumuzda toprakta da olan minerallermis. ateizm coktu su anda. bilimadamlari istifa etti

    ortaya atiyor, yersen diye
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    guldurdun :)

    ya daha neler var da, begenmeyince hemen inkar ediyorlar

    o yanlis tercume, oburu aslinda arapcada su demek, digeri bilmemne...

    inandigi peygamberin burakla goge yukselmesini inkar ediyor mesela :)
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Yalan yanlış filan demedimki. Onu kim dedi. Bu forumda neden böyle uydurmalar yapılıyor.Anlam veremiyorum

    O konuşma mr.jk nın başka bi gezegende 1 saatin 7-8yıl olabilir dediğinden başladı. Sonra karadelikler filan karman çorman oldu iş. Her teori yi gerçek kabul etmemek lazım dedim Gitti Hawking e git ders ver dedi.

    Her teori bi fikirdir. Sende demişsin doğruluğu kesin olmayan diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 22 Ocak 2019; 13:43:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cseyfe

    valla kitabi senin okumadigin belli bence. ezbere inaniyorsun, ailen oyle istemis cunku. buyur sana ayet: ahzab 51

    Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Bu hüküm onların mutlu olmaları, üzülmemeleri ve hepsinin senin verdiğine razı olmaları için en uygun olanıdır. Allah gönüllerinizdekini bilir, Allah ilim ve hilim sahibidir.

    simdi bunun sana, dunyaya, muslumanliga faydasi nedir? bu ayet niye inmistir?

    ahzab 53:

    "Ey iman edenler, (bundan sonra) Peygamberin evlerine -yemeğe davet olunmaksızın, vaktine de bakmaksızın- girmeyin. Fakat davet olunduğunuz zaman girin. Yemeği yiyince dağılın. Söz dinlemek veya sohbet etmek için de (izinsiz) girmeyin. Çünkü bu Peygamber'e eza vermekte, o sizden utanmaktadır. Allah ise, hak(kı açıklamak)tan çekinmez.


    bu da gercekten cok onemli faydali bir ayettir ummet icin :) peygamberin karilarini kiskandigi icin bir yemek davetinden sonra aniden gelmistir bu ayet

    hal burak yok diyor. yuzlerce kilometreyi 10 dakkada neyle gitti? metrobus mu? sen ayetin icerigine bak, anlamdan sasma. bindigi kocun, atin ismi buraktir. bu adam nasil gitti geldi demiyorsun da buraga takiliyorsun. din boyle bi zehirdir iste

    dunya duzdur ayeti:

    Naziat suresi 30. Ayet
    Ondan sonra da yerküreyi döşedi. Kendiniz ve hayvanlarınız için bir faydalanma olmak üzere, yerden suyunu ve otlağını çıkardı ve dağları sağlam bir şekilde yerleştirdi.

    ne demis bak. DOSEDI :)

    biraz oku, arastir yahu. ayeti bile inkar ettin nasil oluyorsa. istedigine inan, begenmeyince ikar et ayetleri. guzel is ha :)
    birak youtubedan canerle din ogrenmeyi, kitabini ac bi oku. dunyadan haberin yok
    - "Hz muhammedin hangi karisiyla hangi sirayla hangi gun beraber olacagi daha onemli bir ayet midir? " iddia ettiğin konu buydu.
    Ama ahzab 51'de ise bunlar yazmıyor, farkındasın değil mi? neyi iddaa edip önümüze alakasız ayetler koyduğunu farkındasın değil mi?
    bak tekrar edeyim, başka tekrar etmeyeceğim; idda ettiğin şeylere karşı ayet koyacaksın ki iddanı tastik et, anladın mı? X'i idda edip Y ayetini koymayacaksın yani, bu sefer anladın mı? neymiş tekrar et bakayım, X'i idda ederken Y ayetini koymacakmışsın, tamam mı bak cseyfe'ye anlatır gibi anlattım, artık anlarsın inşallah değil mi?

    hani nerde peygamberin hangi günler beraber olacağı günler nerede? hani sırası nerede? yok..yine uydurdun, üfürdün..boşandığı eşleri ile tekrar evlenmesinde sorun yok demiş, bugün boşananlar tekrar eski eşleriyle barışıp evlenebiliyor bunda bir sorun yokken neden peygamber bunu yapınca sorun oluyor?
    Kuran o anki olaylara göre indi, o an olan bir durumu o anki halka açıklamak için indi.. her ayetin sana bana müslümanlığa fayda getirecek diye bir kural da yok.

    - dünya düzdür diye nerede yazıyor dedim, koyduğun ayette dünya düzdür nerede yazıyor? "döşemek" ten dünya düzdür'ü anlıyorsan acilen türkçe anlam dersi al..yapacağım tek açıklama bu, türkçe anlam dersi al!

    Sen Kuran falan okumamışsın, sen ateist forum sitelerinde gezinip çok güzel söğüşlenmişsin, söğüşlenmeye devam et yoksa senle benim aramdaki fark nasıl belli olacak değil mi?




  • nasil yazmiyor birader? hadi okumuyorsun, okudugunu da mi anlamiyorsun?

    beraberligini ertelersin ne demek? gonderdigini tekrar yanina alabilirsin ne demek?

    ana konudan sasma, bilimle uzayla ilgili bir ayet yokken, neden adem ilk peygamber beni ilgilendirmez derken, bu ayetin faydasi nedir sana? ana sorum buydu. bana bunun faydasini anlat sen. niye gelmis bu ayet?

    yeri gogu yaratan tanri, niye luzumsuz ayet gonderiyor? kime ne faydasi var? hani mucize doluydu ya kuran. bu mudur mucize :)

    sonra da misafirlerle ilgili ayeti anlat bana. ummet icin faydasi nedir? niye gelmistir? yoksa kadinlari kiskandigi icin mi gelmistir aniden?

    herhangi biseyi yuvarlak doseyebilir misin? isin gucun kelime oyunlari maalesef.

    neyse sayende iyi guldu forum. tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cseyfe

    nasil yazmiyor birader? hadi okumuyorsun, okudugunu da mi anlamiyorsun?

    beraberligini ertelersin ne demek? gonderdigini tekrar yanina alabilirsin ne demek?

    ana konudan sasma, bilimle uzayla ilgili bir ayet yokken, neden adem ilk peygamber beni ilgilendirmez derken, bu ayetin faydasi nedir sana? ana sorum buydu. bana bunun faydasini anlat sen. niye gelmis bu ayet?

    yeri gogu yaratan tanri, niye luzumsuz ayet gonderiyor? kime ne faydasi var? hani mucize doluydu ya kuran. bu mudur mucize :)

    sonra da misafirlerle ilgili ayeti anlat bana. ummet icin faydasi nedir? niye gelmistir? yoksa kadinlari kiskandigi icin mi gelmistir aniden?

    herhangi biseyi yuvarlak doseyebilir misin? isin gucun kelime oyunlari maalesef.

    neyse sayende iyi guldu forum. tesekkurler
    sıraya koyuyor diyorsun, hani sıra nerede?
    günlere ayırıyor diyorsun, hani gün / günler nerede?


    adam gibi tartışacaksan tartış bu son uyarım, burada çocuklara pış pış yapacak halimiz yok.




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Evrim yercekimi kadar teori yercekimi evrim kadar kuraldir.

    Evrime teori denmesinin nedeni ulkecek cahil olmamizdan kaynaklidir.

    Evrim kanitlanmis fakat neden ve sonuc iliskisi bakimindan sonuca etki edemeyecek bazi mekanizmalari tartismalidir.

    Samanyolu merkezindeki karadelik samanyolu buyuklugunde bi galaksiyi bir arada tutacak gucte olmadigi halde milyarlarca yildir etrafinda donuyoruz.

    Gunumuzde dagilmaya basladigina yani karadeligin gunumuzde ufakmaya basladigina dair en ufak bi kanit yok.

    Buna ragmen yercekimini inkar ediyotmuyuz..

    Evrim basitce teori ise audininquatrosuda 4 ceker degildir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem senin istedigin gibi acik acik, tane tane anlatmiyor kuran. madem baska turlu anlamiyorsun

    namazin nasil, ne sekilde kilindigina dair ayet yok. hadi bakalim napcaz simdi?

    cemaati muslumin yuzyillardir yanlis kiliyor olabilir mi acaba? ya kiliyorsa? eyvah eyvah
  • bir mesajinda evrime inaniyorum diyor, diger mesajinda topraktan yaratildik diyor

    ornek musluman yeminle :)
    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 22 Ocak 2019; 14:27:17 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.