Şimdi Ara

- (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
12
Favori
33.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sadece birkaç şey soracağım

    diyorsun ya dünya 3.8 milyar yaşında evrim süreci falan.

    mesela bu süreç 15 günde tamamlansaydı bu tanrının varlığına kanıt olmayacakmıydı?
    Peki tanrının varlığı kanıtlı olsaydı bu dünyada yaşamanın ne amacı kalacaktı?
    Cennet cehennemden bahsediyorum.Bu dünyadaki davranışlarının sınavı olarak cennet ya da cehennemi gideceksin.
    Peki tanrının varlığı kanıtlı olsaydı 15 günde evrim sürecini tamamlasaydı hala inanmamaya devam mı edecektin?
    Yoksa cennetin kesin varlığını görüp diğer herkes gibi iman mı edecektin?
    Tanrının varlığına ben inanıyorum.Ancak evrim sürecini kısaltmak gibi neden kendinin varlığını kanıtlayacak birşey yapsın?
    O zaman sınamanın ne anlamı var?
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    İnanmıyorsan inanma ama hakaret edersen ödersiniz bedelini. Bu gayet normal, beyaz gül uzatacak halim yok. Allah benim yaratıcım, ona tapıyorum buna hakaret etmek de pek mantıklı değil. Ben ateiz olsam etmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    Bu yazilari yazdiginiz bilgisayar ve telefonlari yapan birileri var. Telefon ve bilgisayarlardaki milyonlarca islemi yapan bi aygitin bile yapani ureteni var. Bu fikrini herkese yayman icin interneti kuran bi kisi var donanimhaberi yapan birisi var. Ama insani yaratan bir yaratici yok.



    Yumurtaya soerma adinda bi sivi kavusuyor ve bu karisimindan zaman icerisinde fetus ve embriyo olusuyor cesitli asamalarda o canli bi kadinin rahminde 9 ay canli kaliyor. Bi asansorde 3 gun kapali kalsaniz havasizliktan bogulup oluruz ama orada nefeste alabiliyoruz ihtiyaclarimixda giderebiliyoruz. Ama boyle bi sistemi tasarlayan bi yaratici yok oyle mi ?



    İki farkli tohumu topraga dikiyorsun. Ayni suyu ayni gunesi veriyorsun ama iki farkli canli meydana geliyor. Bir tohumdan kok olusuyor govde olusuyor dal olusuyor yaprak olusuyor cicek olusuyor hububat vs olusuyor. Su ve gunesle sadece bunlar olusuyor ve bu sisteminde bi yaratici yok.



    Bi gunes sistemi var. Orada gezengenler var. Hepsinin yeri belli. Donme hizlari belli. Yorungeler belli. O gezegenler icinde yasanilacak tek yer dunya ve o dunyanin haraketi ile gece gunduzler ve mevsimler olusuyor boyle bi sistem kuruluyor ve bu sisteminde bi yaraticisi yok oyle mi?



    Bu kadar seyi yaratan yaraticisi en cok ozeni insana gosteriyor bir cok nimet veriyor nimetlerle ve varliginin ispatlariyla kusatiyor bu insani ve cevresini ve daha sonra bu yaratici kendinin bilinmesini istemiyor kendisine kulluk edilmesini istemiyor dinleri gondermiyor kendisinin zikredilmesini istemiyor sukur edilmesini istemiyor. Boyle birsey olabilir mi?



    Bir insan bir insana cok ufak bi iyilik yaptiginda bile tesekkur beklerken. İyi birsey yaptiginda bi ortamda anilmak isterken. Sadece insan oldugu icin saygi duyulmayi beklerken o insanlar kendilerini yaratani bilmiyor yok sayiyor ve dahi hakaret ediyor.



    Ancak, okuyarak, bu kadar cahil olunsbilir.


    Yaratıcı varsa neden evren, dünya ve canlılar kusursuz değil ? Canlı vücudu bile tesadüf eseri böyle bir yapıda olduğumuzu kanıtlıyor.

    Bir soru daha.Yaratıcı var ise bu basit din leri o mu gönderdi sizce ?

    Alıntıları Göster
    Basit yapida olanlar ne pardon? Ben bi basitlik degil bi muazzamlik goruyorum. Once ilk paragrafini tartisalim sonra dinlere gelelim istersen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    sen söyle

    sınamanın ne anlamı var?
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    10 karakterlik denklemi okumadın ve saçma geldi ha

    "denklemden tanrı varlığına atlamada ayrı bir seviye. z,y nasıl sayma sayıları diyebilirsin bikere orda hatan var eğer bu kadar yoğun bir konuyu düşünüyorsan tüm reel sayılarda geçerleri olmalı hatta karmaşık sayılardada" ne alaka ?
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    ben sordum sen cevapla.Keza ben biliyorum neden sınandığımızı.Sen inanmadığın için bilmiyorsun fikrin de yok tabi.

    O zaman boş konuşmanın anlamı da yok
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey yok sadece hayatınızı anlamlandırmak için kafanızda kuruyorsunuz
  • Biraz bile "Embriyoloji" bilgisi bu işlerin tesadüfi olamayacağını anlamak için yeter. 3 milyardan fazla nükleotid bulunan kromozomlarımızda 1 nükleotidin bile değişmesi çok yüksek oranla ölüme neden oluyorken "tesadüfi" olarak 3 milyar nükleotidin bu derece mükemmellikle kendiliğinden ortaya çıkamayacağı sizce de bariz değil midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 19 Ocak 2019; 13:32:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mura2163 kullanıcısına yanıt
    tesadüf, tesadüf başka kelime mi bilmiyorsunuz.
    kendiliğinden ortaya çıkmak derken? milyarlarca yıllık doğal seçilim sürecini mi kastediyorsun "kendiliğinden ortaya çıkmak" sözüyle

    bu arada al sana embriyoloji:

    -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 19 Ocak 2019; 13:41:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mura2163

    Biraz bile "Embriyoloji" bilgisi bu işlerin tesadüfi olamayacağını anlamak için yeter. 3 milyardan fazla nükleotid bulunan kromozomlarımızda 1 nükleotidin bile değişmesi çok yüksek oranla ölüme neden oluyorken "tesadüfi" olarak 3 milyar nükleotidin bu derece mükemmellikle kendiliğinden ortaya çıkamayacağı sizce de bariz değil midir?
    Bir çok kişi bir "high power"'ı kabul ediyor zaten. Adı farklı konuyor. Ateist için en kötü ihtimal ile high power doğanın kendisi olabilir. Etrafındaki gücü ya da oluşumları görmeyen kişiler değiller ki.
    Ama bu evrenleri yaratan yaradan şu kadar değnek, şu kadar şahit, evlatlık okey filan der mi demez mi kısmı ağır sıkıntı. Asıl problem oralarda. Bir çok kişinin kabullenemediği ve sorun yaratan bölüm dinler ile alakalı.
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Canlıların tesadüfi oluşumu, evrim filan saçma geliyor heralde. Beki herşeyin başlangıcı olan tanrının oluşumunu nasıl kabullenebiliyorsun. Birden bi süpergüç oluşuyor ne isterse yapıyor. Ol diyor oluyor. (Tanrı bu mantıkla bilgisayar programcısı ve bizde programın içindeki yapay zekalı karakterler olabiliriz.)

    Tanrının varlığının kanıtı olsaydı demişsin. Tanrıyı aracıları vasıtasıyla tanıyoruz. Bunların sözde mucizeleri var. Bu mucizeleri görüp inananların sınavı geçersizmi sayılıyor Bu aldatmacalar olmasaydı belkide bu insanlara kimse inanmayacaktı. Ayrıca bahsettiğiniz süper güç istese böyle aracı vasıtasıyla lokal mucizeler yerine bütün insanların görebileceği bi mucize yapardı. Şeytan bunu bilip karşı çıkmış eminim buna bile inanmayanlar çıkardı..

    Dinler insanları kolay yönetmek için uydurulmuştur. Kanunlarda yakalanırsan cezalanırsın. Bu sistemlerde kaçışın yok. Harika bi sistem. Bütün ülkeye haftalık olarak bilgilendirme toplantısını bile düşünmüşler daha ne olsun...
  • kardeşim bilim bilim diyorsun hawking'in hocası prof. roger penrose bu evrenin tesadüfen bir canlı oluşturma ihtimalini 10 üzeri 10 üzeri 123 yani matematiksel oran olarak imkansız oranının (10 üzeri 50) katrilyonlarca katı olduğuna dair bir bilimsel çalışma yaptı.

    öyle çizgi filmlerle falan adam kandırma faslına artık bir son verin, sene 2019 ateizm çöktü, ateizm bitti kabul edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 19 Ocak 2019; 14:8:25 >
  • -

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    denklemden tanrıya geçebilcek kadar işsiz ve boş düşünen kendini bir halt yediğini zanneden filozof havalarındaki kişiler kendilerine soru sorulduğunda yanıtlamak yerine insanları aşağılamayı tercih ediyorlar. şuan açıklanamayan bir olayı donanım haberdeki işsizin teki 2basamaklı bir denklemle patlattı olayı. tüm sırrı çözdünüz tebrikler denklemin saçmalıgından bahsediyorum. x,y,z li denklem yazıyor ve kendi diyorki x,y sayma sayıları olsun burdan sonrasını inceleme gereği duymadım. burda denklem kurmuyosun denklemi kanıtlıyorsun tüm sayıları kapsamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gustawa -- 19 Ocak 2019; 14:17:2 >
  • Matematiksel olarak evrimin olması imkansız zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    maymundan geldiğimizi sanan arkadaş o zaman bigbang den öncesini açıkla? Mantığa bak.

    canlıların tesadüfi oluşumuymuş zaten ortada x maddesi vardı 100 derece gelince canlı oluştu oluyor di mi kafanda?

    o mucizeleri görüp de inananlar sizden çok zaten şuan.

    boş yapmayın hadi ötede oynayın.Kendiniz neye inanıyorsanız inanın başkalarının inandığını da dil uzatmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 19 Ocak 2019; 14:23:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    Basit yapida olanlar ne pardon? Ben bi basitlik degil bi muazzamlik goruyorum. Once ilk paragrafini tartisalim sonra dinlere gelelim istersen?


    Yukarıda yazdım.İnsan vücudu bile kusursuz değil. Kuyruk sokumu muz ve 20 lik diş en basit örneği.Tabi sizin, bundan Milyonlarca yıl evvelki kuyruklu insanlardan bile haberiniz olmadığı için her şey mükemmel kusursuz vs sanıyorsunuz.

    Keşke burada tarihini, kuruluşunu bile bilmediğiniz din i,sizden daha iyi bilenlere anlatmak yerine biraz Mitoloji,Evren,Din tarihi ve Sümerler, insanın tapma güdüsü,dogmatik düşünceler,psikanaliz vs okusanız.


    İnandığınız dinin kurucusunun cenazesinde kaç kişi olduğunu bilmeyen kişiler burada akıl verir oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    adama stephen hawking'in hocası diye referans veriyorsun, bakalım stephen hawking bu konuda ne düşünüyor:

    "Bilimi anlamaya başlamadan önce, Tanrı'nın evreni yarattığına inanmamız doğaldı. Fakat artık, bilim çok daha ikna edici bir açıklama sunuyor. 'Tanrı'nın aklını okuyabileceğiz' sözüyle kastettiğim şayet bir Tanrı söz konusu olsaydı, ki yok, bu Tanrı'nın bileceği her şeyi bilebileceğimizdi. Ben ateistim"
    (https://tr.wikiquote.org/wiki/Stephen_Hawking#cite_note-2 )
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.