Beyler askerlerle konusuyorum gel seni uzman cavus asb sb yapalim yogh diyorlar. Niye diyorum ? Iste yok gerek yok acilama bu kadarcik. Bak diyorum Oyak artin var. Disarida bes e girerim ayni hesap. Peki bogazici veya odtu mezunu musun ? Yok diyor eee disarida aranan adam olman lazim napacan ? Bakacam biseyler yapacam edecem Kardesim yemegini kiyafetini devlet veriyor, maas dolgun, emekli sandigin var ve servisin var. Peki neden ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Insanlar niye sivilde surunmek istiyor ?

-
-
Maaş olarak çok iyi olabilirler ama iş yükü ve stresi çok fazla. Birde rütbe omuzda olmayınca bir kıymetin olmuyor(Kaldı ki omuzda da olsa bir üst rütben ezmek isterse yine bir kıymetin olmuyor). Yüzbaşı vardı bölükte laf arasında oğlumu tornacı yaparım asker yapmak diyordu.
Aynı kişilere polis olmak ister misin desen % 70 i kabul eder.
-
Breavecigim sasirdim valla oyle bir dokturmussun ki nerden yergi yapsam, nerden vursam bilemedim
Leb demeden leblebiyi anlamissin. Sen sivil zihniyetle dusunmuyorsun, askerligini yedek.subay olarak mi yaptin ?
Omzunda olmayinca kiymeti olmuyor derken nasil yani ? Tegmen 6 aliyor uzm cvs 5 aliyor para icin mi kiymetsiz sifatina burunuyorsum demek istedin ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migBreavecigim sasirdim valla oyle bir dokturmussun ki nerden yergi yapsam, nerden vursam bilemedim
Leb demeden leblebiyi anlamissin. Sen sivil zihniyetle dusunmuyorsun, askerligini yedek.subay olarak mi yaptin ?
Omzunda olmayinca kiymeti olmuyor derken nasil yani ? Tegmen 6 aliyor uzm cvs 5 aliyor para icin mi kiymetsiz sifatina burunuyorsum demek istedin ?
Askerliği yedek subay olarak yapmadım er olarak yaptım. Kıymeti olmuyor meselesi para meselesi değil uzmanlar 5 den de fazla alıyorlar hak ettikleri daha da fazladır ama üst rütbeler insan gibi davranmıyorlar bugün istifa eden uzman çavuş tanıdığın varsa sorabilirsin çoğu üst rütbelerden çektikleri eziyetten istifa etmiştir. Tarihini tam bilmiyorum ama uzman çavuş intiharları arttığında bölüklere yazı gitmişti biraz daha iyi davranılsın gibisinden.
-
Ayrilsan dert ayrilmasan dert o yoldan ama iceride kalan devrelerimde pisman. Vurdumduymaz, gamsız ve arsız olman lazim. Evdeki hesap carsiya uymadi, ekonomik bagimsizligimi kazanirim dedim fakat elde var sifir.
Ozel desen aramiyorlar bile 1 + 1 gitti omurden yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal hesabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 11 Ocak 2021; 15:15:7 >
Valla askeriyenin parası güzel ama zor meslek. Gamsız ve vurdumduymaz olacaksın birazda yalanı becerebileceksin. -
Herkesin yapabileceği bir meslek değil ?
-
Türkiye şartlarında 5-6 bin lira para değil ki. Dolgun maaştan kastın nedir? Kime göre dolgun, neye göre dolgun. Küçük düşünürsen tabi dolgun. Ticaretle uğraşan adam günlük 5 bin TL kazanıyor. Sabit maaş ile dolgun maaş olmaz.
-
-
Direnccigim teknik elemani herkes yapar sen rutbeli ol bakalim sb asb ol
Teknik eleman isci iyidir tabi 8-5 calisir, tazminat alir, haftasonu calismaz, suriyeye girince + mesai ucreti alir, hiyerarsi yoktur, mobbing yoktur, sark yoktur, is stresi yoktur, insanla ve erlerle ugrasmaz, bot boyamaz ve sakal tirasi yoktur.
Hic unutmam ben meslekteyken bir polis arkadasim var cocukluktan aradi beni. T. dedi S.a nasilsin ? Iyidir kardesim, hayirdir ? Subay alimi var ben muracaat edecegim senden akil almak icin aradim. Baslattim su daginin gorunmeyen kismini anlatmaya. Yok kankam kalsin vazgectim. Ben rahata alistim gelemem oyle seylere dedi kapatti. Ustelik bu Cocuk muş bulanik ilcesinde valinin lojmaninin onunde sogukta kar kis nobet tutarken aramisti beni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yoğun stres, süreli tayin, aile hayatının olmamasını göze almak gibi olasılıkları tercih etmemek bazı bireylere makul gelebilir.
Bazılarıysa bunun tam aksine; askeriye için yaratılmışlardır.
-
-
Mutluluk ayrı bir kavram. Ona bakarsan en mutlu insanlar Küba'da. Adamlar çok fakir ama mutlu. Çünkü komünist sistem var. Bizde komünist sistem olmadığına göre oyunu kuralına göre oynayacaksın. Konuyu mutluluk olarak değerlendirmeye kalkarsan, bu şekilde konu başka yerlere kayar.
5-6 bin TL Türkiye şartlarında para değil. Sen küçük düşünürsen, küçük dünyaya hapsolursan sana büyük gelir.
Eskiden 600 TL'ye sürünüyordum, şimdi 5-6 bin TL kazanıyorum, süper para, dolgun maaş demişsin. Senin o eskiden kazandığın 600 TL bugünün 5-6 bin TL'sinden değerliydi belki de. Bunlar hep dar bir bakış açısına sahip olduğun için. Dünyada neler oluyor, kafanı kuma gömmüşsün görmüyor taklidi yapıyorsun.
Sabit maaş ile hiçbir yere varamazsın. Sana git ticarete atıl, bat demiyorum. Herkes bildiği işi yapacak. Ticaret çalışkan-dürüst insanlar yapacağı iş. Devlet memurluğundaki tembelliğe alışan biri zaten özel sektörde tutunamaz.
Kendin bir hata yaptın diye, herkesi peşinden sürüklemek istiyorsun. İsteyen istediği mesleği seçer, özelde çalışanlara niye sivilde sürünüyorlar diye laf atıyorsun. İnsanları yargılayacak haddi nereden buluyorsun.
-
Niye asker olmak zorunlu mu ayrıca çok yüksek rütbelilerin eğitimi dışında ki onlarda çok iyi değil birkaçı hariç askerler çok iyi bir eğitim almıyorlar akademik yönden
Bilmiyorum siz ayda ne kadar kazanıyorsunuz ama 5-6 bin bana göre güzel para. Uzman çavuşlar da olmak üzere 7 bin e yakın para alırlar zaten. -
Hopelesscigim akademik kariyer nasil olmuyor ? Kurmaylik sinavina girersin kurmay subay olursun, sinirdisi goreve gidersin level atlarsin, yds ye girersin yurtdisina gidersin ve yan dal okuma olayi harp okulunda oluyor. Bunlar sivildeki gibi basit seyler degil, fyt testine girmen gerekiyor yani hem fiziki hem psikolojik sinavlari var.
Sivilde 3-5 soru coz test gec coz bitir degil. Kayseri dag komando okuluna sen sivildeki gobekli adamlari sok bakalim hangisi geciyor ? Hava kuvvetlerindeysen pilotaj egitimi aliyorsun pilot oluyorsun bir suru asamasi var. Zorunlu degil ama gencler hep asker polis olmaya calisiyor
Ticaret durust caliskan insanlarin yapacagi is degil. Endustri ve gida muhendisi arkadaslarim var yapilan hile hurdanin haddi hesabi yok diyor. Durust insan ayakta kalamaz, kalsa bile cok kazanamaz sen avrupada yasiyorsun galiba Turkiye den haberin yok. 5-6 bin lira iyi para cok paranin pesinde kosup kapitalist sistemin esiri olup piyasa adami olmanin sonu yok. Sabit maasla hicbir yere varilmaz olayi yanlis duzenini kurarsin, ekonomik bagimsizligini elde edersin.
Bu endustri muh arkadas ozelde 12 saat yeri geliyor 14-15 saat calisiyorum 4000 tl para veriyorlar pekmez bal recel meyve suyu imalati yapiyorum. Durustluk diyorsan bu sektore sakin bulasma diyor. Sen sivil zihniyetle dusunuyorsun cok para icin ticaret yap hizmet sektorunde insanlarin agzinin arasina bak. Brave92 yukarida ozetlemis ne demek istedigimi. Ben yanlis yapmadim kendim icin dogruyu yaptim, memnun ve mutlu olsam o yolda devam ederdim. Calismak ayip degil 600 tl ye surunduk yeri gelince ev kirasi odenmedi bosanma davasi oldu disaridaki gercek hayat buradaki ğibi toz pembe degil. Herkes elestirir klavyeden atip tutar ama disarida gercek hayatta konus genclerle insanlarla tuzu kuru olanlarla degil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migTicaret durust caliskan insanlarin yapacagi is degil. Endustri ve gida muhendisi arkadaslarim var yapilan hile hurdanin haddi hesabi yok diyor. Durust insan ayakta kalamaz, kalsa bile cok kazanamaz sen avrupada yasiyorsun galiba Turkiye den haberin yok. 5-6 bin lira iyi para cok paranin pesinde kosup kapitalist sistemin esiri olup piyasa adami olmanin sonu yok. Sabit maasla hicbir yere varilmaz olayi yanlis duzenini kurarsin, ekonomik bagimsizligini elde edersin.
Bu endustri muh arkadas ozelde 12 saat yeri geliyor 14-15 saat calisiyorum 4000 tl para veriyorlar pekmez bal recel meyve suyu imalati yapiyorum. Durustluk diyorsan bu sektore sakin bulasma diyor. Sen sivil zihniyetle dusunuyorsun cok para icin ticaret yap hizmet sektorunde insanlarin agzinin arasina bak. Brave92 yukarida ozetlemis ne demek istedigimi. Ben yanlis yapmadim kendim icin dogruyu yaptim, memnun ve mutlu olsam o yolda devam ederdim. Calismak ayip degil 600 tl ye surunduk yeri gelince ev kirasi odenmedi bosanma davasi oldu disaridaki gercek hayat buradaki ğibi toz pembe degil. Herkes elestirir klavyeden atip tutar ama disarida gercek hayatta konus genclerle insanlarla tuzu kuru olanlarla degil.
Doğru dürüst adamın işi değil. Ama çalışkan adamın işi. Memurluk ise genelde özel sektörde tutunamamış tembel adamların işi.
Ekonomik bağımsızlığı elde etmek bir marifet değil. Her zaman ki gibi hayallerin hep küçük. Diğer insanlarında senin gibi küçük hayaller kurmasını istiyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migHopelesscigim akademik kariyer nasil olmuyor ? Kurmaylik sinavina girersin kurmay subay olursun, sinirdisi goreve gidersin level atlarsin, yds ye girersin yurtdisina gidersin ve yan dal okuma olayi harp okulunda oluyor. Bunlar sivildeki gibi basit seyler degil, fyt testine girmen gerekiyor yani hem fiziki hem psikolojik sinavlari var.
Sivilde 3-5 soru coz test gec coz bitir degil. Kayseri dag komando okuluna sen sivildeki gobekli adamlari sok bakalim hangisi geciyor ? Hava kuvvetlerindeysen pilotaj egitimi aliyorsun pilot oluyorsun bir suru asamasi var. Zorunlu degil ama gencler hep asker polis olmaya calisiyor
Akademikten kastım bilgiydi yükselmek değil ki sen hiçbir doçentin gerekli şartları sağlıyorsa prof olmadığını göremezsin mutlaka prof olur askeriyede bu böyle değil kurmayda olsan albayda kalma ihtimalin var 2. Ci sivilde makale vs yazmak öyle kolay iş değil 10 farklı editör onu denetleyip onay veriyor bu öyle A4 e konu hakkında düşüncelerini yazmak değil tabi bu makale dünya çapındaysa
En Beğenilen Yanıtlar

Türkiye şartlarında 5-6 bin lira para değil ki. Dolgun maaştan kastın nedir? Kime göre dolgun, neye göre dolgun. Küçük düşünürsen tabi dolgun. Ticaretle uğraşan adam günlük 5 bin TL kazanıyor. Sabit maaş ile dolgun maaş olmaz. |
Benzer içerikler
- klozet kapağı nasıl sökülür
- emg ücreti özel hastane
- bahçeye kedi gelmemesi için
- sürekli rüya görmek ve yorgun uyanmak
- namaz sureleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X