Şimdi Ara

İnsanlar neden üniversite okuyorlar? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
11
Favori
11.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Soyluyorum hazir miyiz diplomali manav olduk demek icin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen sor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Askerliği erteleme de var hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Askerliği erteleme de var hocam
    Askerliği ertelemenin bir anlamı kalmadı,20 yaşına gelen bedelli yapabiliyor yada ilkokul mezunu bile olsan 6 ay zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diplomam var demek için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MusaRami

    Üstad ben üni. mezunuyum ikinci üni. olarak arada ing. öğrt. düşünüyordum fakat sizin yazdırdıklarınız beni düşündürdü. Eğitim sektörü icinde olduğumdan biliyorum şu an ülkemizde özel sektör piyasada en çok aranan branşların başında ingilizce geliyor ücretleri diğer branşlardan daha iyi. Ayrıca ingilizce bilen biri freelance tercümanlık da yapabilir, kaldı ki sizde almanca da varmış. Niye bu alanlara yönelemediniz dışarıdan göründüğü gibi değil mi acaba ?
    Dostum bende zamaninda özel sektörde is aradim ama bana teklif edilen maaslar zamaninin asgari ücretinden bile düşüktü. Tabiki bende bir anda bana dünyaları bahşetsinler diye bir beklentiye girmedim. Evet belki çok daha mücadele etmem gerekirdi ama yaşadığım deneyimler bende şu algıyı oluşturdu. Türkiye de değil 2, 12 dil bilsende çok bir numarası yok. Mesela İstanbulda bir iş bulmuştum , Ebay firmasının customer service bölümünde almanca olarak ama şaka gibi bir maaş teklif etmişlerdi tabiki de reddettim ve daha bunun gibi nice şeyler başıma geldi. Bu sadece bir örnek.

    Tercümanlık hiç düşünmedim ve hala da düşünmüyorum. Artık oda kendi kararınız. Yani ben şunu anladım , evet dil öğrenin ama o dil sadece birşeylere artı puan olur. Yoksa birkaç dil biliyorsun diye kimse sana gel bizde şunu yap demez. Varsa öyle biryerler bana da haber verin :) Birde tavsiyem İngiliz dili ve Edebiyatı okuman. İngilizcen bariz daha iyi gelişir öğretmenliğe nazaran.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • üniversite sana diploma veriyor(.) diploma ? eğitimini aldığın X bölüm alanında yetkin biri olmanı sağlıyor kardeeeş ben kültürlü insan olucam ben yaa ne yapayım diplomayı önceliğim kültürlenmek
    efendi efendi kitap oku bilinç düzeyin artar farkındalığın max seviye gelir ama karnım aç para lazım çalışmalıyım diyorsan iyi bir diploma edin diploma lazım bak diploıma diyorum eleman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pwrranger -- 15 Ekim 2019; 2:15:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk okul başladım çalışmaya sucuk süt ayran satıyorum..

    ilkokul2 ilkokul3 ilkokul4 ilkokul5
    ortaokul1 ortaokul2 ortaokul3

    7sene süt ayran sucuk sattım bavulum sırtımda..

    ne mi oldu şimdi rahatım 6 evim var birçok çocuk o yaşlarda okul sonrası balbazar pikaçu oynarlarken ben okula gitedim bahsettiğim işleri yaptım 6 evim oldu o zamandan bu zamana kadar ve bu sıralarda 7 evim var toplam 7.000 tl kira gelirim var ne yapayim okuyayim..
  • Saygılar reis, büyük iş başarmışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Saygılar reis, büyük iş başarmışsın.
    Sağol kardeşim..

    ev kirası birikti 6 ev 7 oldu 7.000 var Allaha çok şükür yoksa ya o kitaplarda kafa patlatıp sıkıntı çekecektim..

    ya da patronun fifisini çişe ben götürecektim..
  • Berber arkdasimiz var aylik geliri 4 k 2 k da kalfadsn geliyor toplam 6 bin geliri var ilerde 10 k geliri olur gibi her kalfa 2/3 bin arası birkair diyor kepap iş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    İlk mesaja katılırım fakat son mesaj yanlış.
    Yanlış olduğunu anlamak için yaşamak lazım. Ya da hazır yaşamış ülkelerin tecrübelerini incelemek lazım.

    Bir kere üniversite okuyan gençlerin derdi ders geçmek oldukça bir halt olmaz onlardan, bu doğru.
    .
    Ama her üniversite mezunu iş bulsun diye iş bulacak kadar kontenjan verelim yanlış. Çok çok yanlış hem de, büyük yanlış.
    Şöyle ki, sen her mezuna iş garantisi verirsen ortalık ot mezun kaynar, kimse kendini geliştirmek için fazladan çalışmaz. Zaten ot gibi okuyor milyonlarca öğrenci. Daha kötü olur. Çalışkan diye pohpohlanan aşırı tembel bir ülkeyiz.
    Bir gram ilerleme olmaz, çok geri gideriz ülke olarak.

    İhtiyaçtan fazla mezun olmalı ki rekabet olsun, üretken çalışkan insanlar fırsat bulsun. Öğretmenlik mezunu olarak gördüğüm bildiğim, özellikle öğretmenlik mesleği için bu şart. Her mezun öğretmen olamaz, olmamalı
    Ülkede üni okuyan adam kültür için değil iş bulmak için okur. %95 lik kısım böyle.

    Senin reisin dediği gibi herkes üni okutacam ama iş bulacam demedim diyor. Yani seninle aynı kafa. Bol üni mezunu. Asgari ücrete ömür boyu çalış. Değil mi? Sermayeye sahiplerini memnun et!
    Dediğini çürütecek bir örnek. Yaptığım işi yapacak sayısı ülkede 10 bin kadar insan var. Ancak kaliteye gram önem vermeyen kurumlar sebebiyle her işi yeni mezuna asgari ücretten yaptırmaya çalışıyorlar. Sonuç. İş kalitesiz. Senelerce tecrübe edinmiş vekalifiye eleman ise mecburen ya daha düşük maaşla çalışıyor ya da mesleği bırakıyor. Meslek, tecrübe ve yaptığım iş ile birlikte maaşımı söylediğim emlakçı aynen şunu dedi. Senin 1 yılda kazandığını belki ben 1 ayda kazanıyorum. Meğersem adam aylık 20 bin lira filan kazandığımı düşünüyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aardayucel

    Üniversite mezununa iş yoksa lise mezunu hiç iş bulamaz anca sanayide yağın kirin içinde araba tamir edersin. Onuda düşünüp konu açmak daha mantıklı sen alırsın 2.400 lira maaş 4 yıllık fakülte mezunu adam eğitim hayatına biraz daha önem verirse senden 2-3 kat fazla maaş alır önemli olan üniversite bitirmek değil önemli olan kendini geliştirebilmek. Meslekleri küçümsediğim yok uçak teknolojisinden uçak mühendisliğine geçip pilot olan tanıdıklarım var artık üniversite okumak zevk değil mecburiyet arkadaşlar!
    Gram alakası yok. İlk okul mezunu olmayan müteahhitler paranın...

    Ha birde şu var. Geçen bir mimar kız yaptığı işten dolayı yeter artık pentiye gireyim daha iyi hiç olmazsa dedi. Pentide iş görüşmesinde mesleğini söyleyince direk elemişler. Çünkü sen burada devamlı çalışamazsın beklentin devamlı küçük olamaz. Halbuki mevcut işinde 3k alıyorsa penti 2.5k veriyormuş. Mevcut işinde yıllar sonra 10 15k kazanma ihtimali şu tr ortamında sıfır. En fazla 5k kazanır. Hayır kız diyor ki o kadar kafa patlatana kadar gider şu işi yaparım diyor. Ama iş veren ise belki de o kıza acıdığı için almıyor. Ben şahsen lcw de çalışacak olsam üni mezunuyum demem. Çıkarır lise diplomamı. Ve o işi yapabileceğimi ispstlarım.

    Kısaca boşuna okumayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • siz ne mezunusunuz
  • aardayucel A kullanıcısına yanıt
    Hocam burdaki amacım onları aşağılamak felan değil. Dünyanın neresine giderseniz gidin çalışan insan fazla kazanir, çalışmayıp yatan kazanamaz. Bu sadece ülkemiz için gecerli bir durum değil. 250 puan almış adam evet belki çok zeki aslında. Ama adam çalışmamış, karı kız peşinde koşturmuş, o net cafe senin bu net cafe benim dolaşmış. Sonra da gelmiş mezun oldum iş bulamıyorum diyor. Benim bu sözlerim bu arkadaşlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında ayni şeyi söylüyoruz. Benim demek istediğim de 250 300 puan aldıysa birisi ve üniversite okuyosa, boşuna okuyor. Çıktığında iş bulamayacak, hayatı boyunca büyük ihtimalle sürünecek. O yüzden okumasi yerine calismasi mantıklı tabi ki. Ama asıl suç insanları bu duruma sokan o basimizdakilerde. Eskiden üni mezunu demek işin hazır demekti. Şimdi bu beynini sevdiklerim her yere üniversite açtığı için insanlar da üniversite okuyorum sanıyor ama aldığı eğitim eğitim değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinize katılıyorum. Zaten artık üniversitenin yeterli olmadığını, kendimizi daha fazla geliştirmemiz gerektiğini söylemiştim. Nerdeyse aynı kapıya çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.