Şimdi Ara

İnsanlar neden üniversite okuyorlar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
11
Favori
11.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abd Almanya ne bileyim Avrupa'daki diğer gelişmiş ülkelerde herkes üniversite mezunu değil. Zaten olmaması da gerek. Üniversite lise gibi herkesin girip mezun olması gereken bir yer değil. Bizim ülkede üniversiteler lise gibi görülüp her yere üniversite açılıp ihtiyacın çok üstünde öğrenci alınca işsiz ve kapasitesi de yetersiz bir sürü üniversitede mezunu türedi. Barajı gecince tercih edilecek bir yer çıkıyor. Önceden üniversite mezunuyum deyince bir anlamı oluyordu da bugün bir anlamı yok bir kaç bölüm dışında. Siyasi birşey söylemek istemiyorum da son 15 senede çoğu şeyin içi boşaltıldı en başta da bu üniversite eğitiminin

    Yılda kaç tane öğretmene ihtiyaç var belli. Eğitim de genel olarak devletin primer kontrolünde. Bu kadar fazla öğrenci almanın mantığı ne o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nctnll -- 14 Ekim 2019; 18:21:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam imla hataları için saolun zamanım olduğunda düzelticem.

    Birçok insan üniversiteyi meslek edinmek için okuyor Türkiye burası. Geleceği garanti olmayan insanlar için kendini geliştirme iş bulmadan sonra geliyor. Bu nedenle bir iş sahibi olan, hayatını kurmuş bir insan kendini geliştirmek için üniversite okuyabilir.

    Ben üniversite okumak kötüdür okumayın demiyorum. Birçok kişi için bunun çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum lakin ülkemizin durumuna, Üniversitelerde verilen eğitime, bir işe yaramayan onlarca fakülte ve bölüme baktığım zaman okumak yerine okumayıp zamanımızı bir meslek sahibi olmak için kullanılmanın geleceğimiz açısından daha doğru olabileceğini düşünüyorum. Her insan için böyle olmasa da birçok kişi için bu geçerli.

    Her insanı kendiniz gibi düşünmeyin herkes üni okurken bir yandan da şirket kuracak yatırım yapacak kapasiteye sahip değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • "Taş Yerinde Ağırdır" Herkes mahallesinde bir üni olsun istiyor fakat onlara üni denmez, olsa olsa yoksul tesellisi denir. Kapalı yüzme havuzu var mı üniversitenizde? Hehe.
  • Sizi bilmem de ben ingilizce mühendislik okuyorum. Tek nedeni de ingilizcemi gelistirmek 😂. Eğer üniversiteniz iyi bir ünüversiteyse hocalar dersleri gerçekten tamamen ingilizce anlatır, ödevler ingilizce, sınavlar ingilizce. Bu fırsatı özel bir kurumda almak size yilda 10 bin liradan fazlaya patlar. Üstüne üniversitenin açtığı gönüllü katılım esasına dayalı almanca kursuna da gidiyorum. Sanırım ayda 50 70 lira gibi bir para veriyoruz ders veren hocaya ve gerçekten hem almancami hem ingilizcemi geliştirebiliyorum bu sayede. Üniversiteyi " Amaan birine gireyim de ne olursa olsun " yerine, " İyi bir yere gireyim de belki yurtdışı bile denerim " kafasında okumak gerekir.

    Bu arada, konu sahibine katılmıyorum. Klasik 250 puanla sütçü imam su ürünlerine giren insan tripleri bunlar. Bu ülkede herkes hangi üniversitenin " üniversite " olduğunu, hangisinin " lise 5 6 7 8 olduğunu " gayet iyi biliyor. Gidip de saçma sapan bir üniversiteden mezun olup "mezun oldum iş bulamıyorum" diye yakınmayın. Yurtdışında okusanız zaten o puanla üniversiteye de giremiyorsunuz. Ek olarak üniversite size iş garantisi veren bir yer değildir. Üniversite bakış açınızı genişletip, (evde kalanlar için) hayatın ne olduğunu anlatıp sizi ergenlikten çıktığınızda aklı basında bir birey yapmak için var. Üniversitede kendinizi geliştirmek için yapacağınız işlerdir size iş garantisi veren. Bunu da 250 puanli bölümlerde okuyanlar zaten yapmıyor. Bu isyanlar da hep onların başının altından çıkıyor. Bölümden bir abim geçen sene mezun oldu 3.18 ortalamayla ve şuan stajını yaptığı şirkette 4000 lira maaşla çalışıyor ve iş bulmadi iş onu buldu. Kısacası iş sizde bitiyor. Üniversite okumak yetmiyor artık. Kendi geleceğiniz için beyninize hükmedip, " Kıza bak kanka bununla bir sevgili olsam..."
    diyip kızın peşinden 2 sene koşup bi baltaya sap olamamaktansa, üniversitedeki hocalarinla konuşup, onlarla sürekli iletişim halinde olup, farklı farklı seminerlere, panellere katılıp burda bahsedilenlere kafa yormalısınız. O zaman "Ben üniversite mezunuyum" demeye hakkınız olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üniversite mezununa iş yoksa lise mezunu hiç iş bulamaz anca sanayide yağın kirin içinde araba tamir edersin. Onuda düşünüp konu açmak daha mantıklı sen alırsın 2.400 lira maaş 4 yıllık fakülte mezunu adam eğitim hayatına biraz daha önem verirse senden 2-3 kat fazla maaş alır önemli olan üniversite bitirmek değil önemli olan kendini geliştirebilmek. Meslekleri küçümsediğim yok uçak teknolojisinden uçak mühendisliğine geçip pilot olan tanıdıklarım var artık üniversite okumak zevk değil mecburiyet arkadaşlar!
  • Herhangi uni de bence okumak benim sectigim meslekte fayda etmiyor cunki birsey gelistiremedikten sonra hic bir ise yaramiyor tanidiklarimdan biliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    haklısınız ama 250 puanlı arkadaşlarıda ezmeyelim önemli olan dediğiniz gibi kendini geliştirmek 250 puanlı adamlardada çok cevherler var sadece işlemedikleri için kararıyorlar ne demiş atalarımız işleyen demir pas tutmaz
  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    Üniversite, 250 puanlık kişiler yüzünden değil, günümüz teknolojisi yüzünden bitti, daha doğrusu anlamsızlaştı, İng 'irrelevant' da deniyor. Internette ü
    yüzbinlerce eğitim materyali var ve hepsi ücretsiz. Üni nedir? İşin eğitim kısmı. İşte o eğitim kısmını sadece üni'nin yapması artık anlamsızlaştı. Fakat olayın başka bir yönü daha var. Gecenlerde forumun Y&G bölümünde Bilg Müh 1-2. sınıflarında bir öğrenci dedi, 2 haftada öğrenilebilecek Java programlama dili konusu 4 aya yayılıyor.Fakat onu nasıl dedi? Internetteki kaliteli ebook ve videolara bakarak dedi.2019 itibarıyla inanılmaz sayı ve kalitede ebook, video ve site var, üni'deki "standart müfredat" onların yanında eski , demode ve inefektif kalıyor. Bu durum mühendislik ve coğu diger bölümler için de gecerli. Ancak bu durumu görmek kimsenin işine gelmiyor, "ıslak imzalı" diploma sektöründe yüzbinlerce idari personel, inşaatcı (yeni kampus inşaatları) esnaf (üni AVM'leri vs) kişi ekmek yiyor. Üni'ye gitsem akademik eleman oranı cok düştü ve kaliteleri de düştü.

    Öğrenmeye istekli, bilgisini ilerletmek isteyen, yetenekli kişiler 4 yıl boyunca standart müfredat ile verimlsizliğe teşvik ediliyor. 4yıl bir işte de çalışamadığı üstüne bir de üni masraflarını ödediği (veya devlet tarafından karşılandığı) için mali külfet oluşuyor. Bu üni olayı böyle daha ne kadar devam eder onu merak ediyorum.

    Ufak bir bilgi: ABD'de üni öğrenci ve mezunların üni'lere borcu 1.6 Trilyon dolar! Kaynak:
    https://studentloanhero.com/student-loan-debt-statistics

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt
    Hocam milyonlarca üniversite öğrencisi var. Üniversiteden gerçekten bir fayda sağlayanların tümüne oranı 1/5 gibi birşeydir. Senin saçma sapan üniversite dediğin üniversitelerin %90 nını felan oluşturuyor. Bu üniversitelere giden insanlar madem birşey olamıyorlar o zaman neden gidiyorular ben bunu soruyorum. Başarılı olan insanlar elbette var ben kimse üniversiteye gitmesin demiyorum, hedefleri olan insanlar gitsinler tabiki, kendilerini geliştirsinler. Ama birçok üniversite öğrencisi bu vizyona sahip değil dolayısıyla zamanlarını boşa harcıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 14 Ekim 2019; 19:28:7 >
  • BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    Üstad ben üni. mezunuyum ikinci üni. olarak arada ing. öğrt. düşünüyordum fakat sizin yazdırdıklarınız beni düşündürdü. Eğitim sektörü icinde olduğumdan biliyorum şu an ülkemizde özel sektör piyasada en çok aranan branşların başında ingilizce geliyor ücretleri diğer branşlardan daha iyi. Ayrıca ingilizce bilen biri freelance tercümanlık da yapabilir, kaldı ki sizde almanca da varmış. Niye bu alanlara yönelemediniz dışarıdan göründüğü gibi değil mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz bi konu açmıştım geçen günlerde ben de

    Son sınıfım. 17 yıldır okuyorum. İşsiz kalacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ben 18 yaşındayım 3 senedir sanayide çalışıyorum bu sene meslek lisesi motor bölümünden mezun oldum üni sınavına öylesine girdim2. Öğretim 2 yıllık makineyi kazandım sonra Bi düşündüm kitap acmadan üni kazandım bu benim zekadan felan değil tamamen eğitim sistemi ile alakalı türkce ile sayısal bölümü kazandım ne alaka halbukiyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürü psikolojisi.
  • arabakovalayankamyon A kullanıcısına yanıt
    Hocam belli ki potansiyeli olan bir kardeşimizsin. Üniversite de kendini geliştirmeye bak, hocalarla iyi ilişkiler kur. Boşuna gitmiş olma üniversiteye. İmkanlardan sonuna kadar faydalanmaya çalış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende yeni üniversite mezunu bir kardeşiniz olarak birkaç bir şey söyleme ihtiyacı hissettim. Herkesin üniversite okuması zaten saçma, Erdoğan kısa zaman önce söylemişti Türkiye'de 8 milyon üniversite öğrencisi var Almanya'da 3 milyon diye. Bunu övünmek için söylemişti ama övünülecek bir şey değil bu 8 milyonun kaçı iş bulacak ya da iş bulsa bile eğitimini aldığı alanda çalışacak? Ama benim şahsi fikrim kendinizde en ufak potansiyel bile görüyorsanız okumaya değer, çünkü o tarz bir ortam göremeyebilirsiniz düşünün bir fakülte binasına giriyorsunuz sizinle benzer yaşlarda yüzlerce insan. Ama okurken kendinize bir şeyler katmanız lazım. Belki erasmus falan da yaparsınız o da farklı bir deneyim. Yani kısaca herkes okusun demiyorum ama en ufak parıltıyı kendinde gören okusun.
  • Bende size yakın düşümüyorum hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de aynısını düşünüyorum.
    Devlet kontenjanları azaltmalı her sene 50 bin kontenjan yeter, 50 bin öğrenciye de iyi bir şekilde eğitim öğretim verdin mi tamamdır bu iş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Bende size yakın düşümüyorum hocam
    SEvindim. Ama ek olarak şu tavsiyeleri de vermem lazım, maddi durum yoksa kyk yurduna muhtaçsanız bile 1 seneden fazla yurtta kalmayın. Part time çalışın ya da yaz aylarında çalışın bi şekilde para bulup en yakın zamanda eve çıkın. Üniversite demek ev demektir evde kalmayıp yurtta uzun süre kaldığınızda resmen askerlik hayatı yaşamış olursunuz. İlginiz olan bir sanat dalına yönelin gitar vs. her ne ise. Ve muhakkak spor yapın...Bunları yapmadan ot gibi üni okursanız ne kendinize bir şey katmış olursunuz, ne ortam yapabilirsiniz resmen 4 yıl askerlik yapmış olursunuz ve mezun olduğunuzda savaştan çıkmış gibi mezun olursunuz hiç bir şey yapcak gücünüz olmaz. Nerden mi biliyorum, tecrübelerimden




  • İşsizliği ertelemek için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı bu zaten 8 milyonun kendisinde ufak bir parıltı görmesi. Böyle saçma tavsiye yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 14 Ekim 2019; 22:11:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.