Şimdi Ara

İnsanlar neden üniversite okuyorlar? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
11
Favori
11.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Gerek psikoloji, zihin, düşünce yapısı gerek spor olsun. Hatırı sayılır miktar para var bunun ile devren yer almayı düşünüyorum. Veya yatırımları araştırıyorum, borsa vb. ama riskli oldukları için bir sonuç bulamadım pek. En kötü faizde dursa asgari ücretin bir kaç katı gelir sağlıyor. Ama tl de tutmakta riskli. Bu planlarım olmasa mühendislik, yazılım vb. okuyup yurtdışına kapağı atardım sanırım. Gideceğim üni ve askerliğede para harcamayacağım. Sırf yeni ortamlar, yeni insanlar görmek için gideceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Hukuk işleri aslında bitmeye başladı cunku hukukçuların yaptığı işlerin coğunu Int üzerinden akıllı yazılımlar yapmaya başladı bile. Örneğin: İlerde davalar int üzerinden yapılacak, ön hakimliği akıllı yazılımlar yapacak, son kararı gerçek hakim Int üzerinden bakarak verecek. Bu bir örnekti fakat şimdiden bir çağrışım yapmış olmalı.

    Bunun üstüne ünilerden her yıl binlerce hukukçu mezun eklenince hukukçuların ilerdeki durumu asla şimdiki gibi ballı olmayacak fakat doktor, öğretmen ve polis grubunda olduğu gibi, hukukçular için de ceşitli yasalar vs çıkartılarak mesleğin gelecekte de devam etmesi sağlanır. Nitekim bir yasal düzenleme geldi; şu an ayrıntısını unuttum fakat mezuniyet sonrası seçme sınavı gibi birşeydi.

    Tıp konusunda ise yasal garantiler var; bir doktor sağlık üzerine hiçbir bilmese bile ölçüm yapıp reçete yazıp 10bin TL maaş alıyor. Bir hasta doktor recetesindeki ilaç yüzünden ölse hastanın hiçbir hakkı yok.Ameliyatta hasta yatağında ölse hiçbir hakkı yok, SGK üzerinden trilyonlarca lira tıp sektörüne gidiyor. 2018'de cerrahlar için devlet 200.000TL ye kadar aylık maaş garantisi verdi.

    Bu işler böyle. Üniversitede bilgi, beceri, yetenek vs bunlar hikaye.




  • Bu adam sonuna kadar haklı ama eğer okumuş olan varsa yaşı da daha 22-23 ise elini taşın altına koysun artık. Bak ben Almanya'ya geldim. Gelmeden önce 8 ay Almanca kelime ezberledim. Android için uygulama dolu var google play de. Aralarında özellikle benim kullandığım bir tanesi var artikelleri falan öğretiyor daha güzel. Ya da başka bir dil öğrenin sonra başvurunuzu yapın başka ülkeye gidin. Zor ama çalışmak da zor. Ama zorluğu çektikten sonra birkaç yıl geçince inanın ki iyi ki bu zorluğu çekmişim diyeceksiniz. Zorlanacaksınız, canınız sıkılacak.
    Üniversite okumak boş iş. Bak ben okudum burada Fabrikada eşek gibi çalışıyorum. Ama Türkiye'deki gibi 12 saatten fazla değil. Burada her şeyin hakkı verildiği için ben geldim. Türkiye'de kimse kusura bakmasın işçinin kıymeti bilinmiyor, değer verilmiyor. Türkiye'de birkaç yıl çalışırsınız anca toparlanmaya başlarsınız asgari ücret canınızı sıkar ama yurt dışında iyi bir ülkede olduktan sonra çalışmanızın karşılığını alırsınız. Milletinin kıymetini bilmeyenler düşünsün artık siz kendi hayatınızı kurtarın. Bak bizim mesaimiz yeni bitti mesela Sabahın 7'si daha yeni işten çıkıyoruz ben hep gececiyim. Burada gececi 2x maaş alıyor. Hafta sonları da başka bir iş buldum mağaza işi gidiyorum çalışıyorum. Türkiye'de 3 yılda biriktireceğim parayı bak ben burada 8 ayda biriktirdim.
    Kısadan özet, korkmadan elinizi taşın atına koyun.




  • Bu kadar çok üniversiteyi sadece gençler oyalansın diye açarsan sonuç bu olur ,gençken insan farkında olmaz bunların ,bu kadar mezunu alacak iş yeri eskiden de yoktu şimdi de yok ama eskiden en azından üniv sayısı azdı sayıca az olanın değperi yükselir ,basit piyasa kuralı arz az ise mal değerli çok ise değersiz.
  • TUrkiye icin konusursak, ulkenin ihtiyacindan daha fazla universite mezunu var.

    Bunun 1. sebebi her yere universite acilmasi. Boylelikle kucuk sehirlerde para harcayan kitleler olusturmak amac. Ogrenci = Para. Ogrenci acisindan bakarsak dusuk kalite egitim, ve issiz mezunlar.

    2. bir avantaj ise Universite bunyesinde calisacak bir suru insan istihdam etmek. Ancak bu insanlarin akademik gecmisi ve karakter kalitesi dusuk olunca, kendileri gibi vasifsiz ve bakis acisi dar nesiller yetistirmekteler.

    Devlet sizi/bizi dusunmuyor arkadaslar. Eger lise zamanima donme imkanim olsaydi, ve universite okumak gibi bir hedefim olsaydi, ya top universitelerden birinde iyi bir bolumde okurdum(tamamiyle ingilizce), ya da 1-2 senelik meslek egitimi alip (aciktan univ - sertifika - kurs vs.), direk olarak is hayatina atilirdim.

    Bu yuzden ilanlarda, universite mezunu olmak bir ise yaramiyor. Ama 3-5 senelik bir sektor deneyiminiz varsa, firmalar sizi kapmak icin siraya girer (yurt disi icin konusuyorum).




  • Lise gibi okumayı düşünen varsa hiç okumasın zaten üniversiteyi. Hocam bir de şöyle düşün 20 yaşında çalışmaya başladın, emeklilik için yaş şartı var 55 te emeklisin. 30 yaşında çalışmaya başladın yine 55 te emeklisin. Yaşları salladım ama durum bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tek sebebi kız. Ünide iyi kız yapılıyor diyorlar. Ben de yan mahallenin serserilerinden duydum.
  • SBS'ye çok çalıştım. İstanbul'un köklü, girilmesi zor liselerinden birine girdim. Pek parlak bir öğrenci olamasam da bir şekilde bitirdim. İlk sene istediğim gibi bir sıralama yapamayınca bir sene daha hazırlanmaya karar verdim.
    Şu anda iyi bir üniversitede istediğim bir bölümü (ekonomi) okuyorum. Tamamen kendi isteğimle seçtim. İşin buraya kadar olan kısmı hikaye kısmıydı.
    Hazırlığı saymazsak 1 aydır okula gidip geliyorum. Bazen,"Acaba yanlış mı karar verdim?" diye düşünüyorum. Gidip hukuk da okuyabilirdim. Sonuçta okuduğum bölüme göre daha garantili.
    Çevremde üniversite okumayanlara bakıyorum, hepsi bir yerde 2500-3000 TL maaşla oturdukları yerden, stressiz para kazanıyorlar. Aralarında 2 yıllık okuyanlar var, onlar da aynı. Bu kadar çaba boşuna sanırım. Çünkü onlardan çok da farklı bir iş yapmayacağım yani içerik olarak değil de getiri olarak. Onlar paralarını kazanıp hayatlarını kurarken ben hala "Acaba yanlış mı tercih yaptım?" diye düşünüp duruyorum.
    Sanırım okumamak da ciddi bir seçenek ve değerlendirilebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

    SBS'ye çok çalıştım. İstanbul'un köklü, girilmesi zor liselerinden birine girdim. Pek parlak bir öğrenci olamasam da bir şekilde bitirdim. İlk sene istediğim gibi bir sıralama yapamayınca bir sene daha hazırlanmaya karar verdim.
    Şu anda iyi bir üniversitede istediğim bir bölümü (ekonomi) okuyorum. Tamamen kendi isteğimle seçtim. İşin buraya kadar olan kısmı hikaye kısmıydı.
    Hazırlığı saymazsak 1 aydır okula gidip geliyorum. Bazen,"Acaba yanlış mı karar verdim?" diye düşünüyorum. Gidip hukuk da okuyabilirdim. Sonuçta okuduğum bölüme göre daha garantili.
    Çevremde üniversite okumayanlara bakıyorum, hepsi bir yerde 2500-3000 TL maaşla oturdukları yerden, stressiz para kazanıyorlar. Aralarında 2 yıllık okuyanlar var, onlar da aynı. Bu kadar çaba boşuna sanırım. Çünkü onlardan çok da farklı bir iş yapmayacağım yani içerik olarak değil de getiri olarak. Onlar paralarını kazanıp hayatlarını kurarken ben hala "Acaba yanlış mı tercih yaptım?" diye düşünüp duruyorum.
    Sanırım okumamak da ciddi bir seçenek ve değerlendirilebilir.
    Onemli olan yapmayi sevdigin isi bulmak. Eger bulduysan, okumasi da ise girmesi de bir sekilde olur ve yukselirsin. Ama ne kadar erken bulursan o kadar iyi. Universiteyi bir cesit altyapi gibi dusun. Orada ogrendigin her kucuk bir bilgi bile onemli.

    Ama asil olay, is tecrubesi ve isi ogrenmek. Bunu da ancak bir iste calisarak veya proje gelistirerek yapabilirsin.




  • Ben 9 a yeni gectim belki aranizda vardir bilen bursa tophanede anadolu teknik okuyorum makine bolumu hedefim universiteye gidip muhendis olmak fakat universiteye gitmezsem ve bir iste baslarsam galiba 2.5k alti para vermiyorlarmis fakat uni li olup mezun olursam asgeri ucretle calisiyormusum bizim meslek gelisim hocasi dedi bunlari

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kaç üniversitenin mühendisliğini saymazsak çoğu üniversitenin tıp, diş ve hukuk dışındaki bölümlerindeki öğrencilerin kapasitesi iyi değil. Okumak için değil 4 5 sene vakit geçirelim kafasıyla üniversiteye geliyorlar. 4 senelik bölümler 5 7 senede ancak bitiyor kafelerde kart oyunlarıyla, sinemalarda ortalıkta dolaşmakla. Mezun olunca da işsizler. Bu adamlar okumak yerine en verimli 5 7 senelerinde çalışsalar ülkeye daha çok fayda sağlarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla kusura bakmayında, okumak için okursanız iş bulamazsınız. Çalışıp kendini geliştiren adam her türlü iş buluyor. Hatta iş onları buluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir zamanlar çoban olan ben bu gün firma sahibi bir mühendisim. Okumak ne için?
  • Üniversite okuyanlar, neden okuyorlar biliyor musun? Senin gibi, "direkt" yerine "direk", "olacak" yerine "olucak", "bir de" yerine "birde" yazıp komik duruma düşmemek için okuyorlar. Bu, nedenlerden sadece biri. İş konusundan dem vurmuşsun. Üniversite iş için okunmaz, ufkunu açmak ve araştırma yapabilmeni kolaylaştırmak için okunur. Üniversite okuyan kişinin, akademik kitaplara ve kaynaklara ulaşabilme şansı hem zaman olarak hem de imkan olarak daha fazladır. Üniversite yolunda iş, 2. plandadır.

    Şu anda üniversiteye gidenlerin çoğu, ne b.k yediğini bilmediği için üniversiteye gidiyor. Bu sebeple de üniversitelerin içi sığır dolu. Bunda, çoluk çocuğunu laf olsun diye üniversiteye gönderen ana babaların da parmağı var.

    Sen ne b.k yaptın diye soracak olursan da, bu sene yüksek lisansımı bitiriyorum ve üniversite boyunca sığır sığır oturmadım, şirket kurdum ve yatırım yaptım. Şu an 30 sene çalışmasam, kendime yetecek param var. Deprem olur, hastalık olur, mal mülk gider, orası Allah'a kalmış. En azından elimde diplomam da var dikili ağacım da var. Yaş 26.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 14 Ekim 2019; 17:46:22 >




  • Ünide kız var. Ama birçoğundan hayır gelmiyor. Erkeklerde ünide kızlar teklif ediyor diye atlıyorlar da o herkese nasip olmuyor 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2000'li yıllardan sonra eğitim bildiğiniz sektör konumuna geldi ve öğretmenler de öğrencilere hayal pazarlıyor. Bu durumu yıllardır forumda dile getirdim, kimisi konuyu alaya aldı kimisi ise ciddiyetin farkına varıp önlemini çok önceden aldı. Bugün geldiğimiz noktada ise milyonlarca üniversite mezunu ve onları bekleyen koca bir işsizlik var. Öte yandan bakıyorsun, köşedeki berber çırak bile bulamamaktan şikayet ediyor. Mahallede toplasan 5 tane terzi yok, terziye verdiğin işi ancak 1 hafta sonra alabiliyorsun. Eve kombi bakımına geliyorlar, harcadıkları bir saat var ya da yok ama hiçbir şey yapmasa bile 150 TL + KDV servis ücretini alıp gidiyor. Sanayi desen zaten başka bir dünya, kaç tane adam gördüm sanayide usta olan ve 3-5 tane daire alan altına sıfır araba çeken vs.

    Kısacası bu ülkede tıp dışında okul okuyup da adam gibi bir yere gelmeniz çok zor. İmkansız demek istemiyorum ama çok zor. Bundan on sene önce çıkıp da mühendislerin işsiz ya da asgari ücretli olacaklarını söyleselerdi kimse inanmazdı ama günümüzde bu ifade artık realite oldu. "Okursanız sınıf atlarsınız" ifadesi falan 2000 öncesinde kaldı. Aileden maddi durumunuz iyi değilse sizi pek de parlak bir gelecek beklemiyor. Sosyal medyada falan paylaşılan o muhteşem başarı öykülerine aldanmayın. Bu dünyada birilerinin rahat hayat yaşaması için başkalarının da keyfinden isteyerek ya da istemeyerek fedakarlık yapması gerekir. Hayattaki en büyük realitelerden birisi budur.




  • Talhac21 T kullanıcısına yanıt
    Eğer mesleğininde ilerlemek istiyorsan üni okumanda fayda var. Mühendis olursun iyi bir mühendis olursan o kadar az maaşta almazsın. Meslekte ilerleyebilirsin. Senin tercihin tamamen, ama liseden bir meslek sahibi olman çok iyi üniversitede o bölümü okursan baya faydasını görürsün.

    Bu dediklerim boş beleş üniye giden insanlar için geçerli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamın canı sıkılmış ağır işsiz belli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite okumak hobi gibi bir şey var oldu. yani ben şu kadar yıl üniversite okudum ama iş vermiyorlar diye söylenmemek lazım zira ülkede okumamış adam kalmadı gibi bir şey. Çoğu günlere giden teyzeler artık dersanelerin aöf bölümlerini doldurmuş vaziyette.
    Ylllarca çalışıp iyi bir devlet üniversitesinde hukuk, mühendislik,mimarlık gibi bölümleri kazanmak için çalışanların yerine 3 te 1 puanla özel üniversite de bu bölümlere kazanıp okuyan mezunlar ordusu yaratıldı.
    Eğitim öğretim düzeyi yükselti fakat kalite azaldı.
    Eskiden formalite sınav usulü girilen devlet kurumları, artık kpss de iyi bir puan alıp, sağlam bir bilgi sonucu girilen yerler oldu.
    Nufüs çoğaldı akabinde referanslar,torpiller arttı. sıradan insanlara iş kalmadı
    gelinen nokta bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDeadLy

    Eskiden üç bel tane üniversite vardı girmekte gerçekten emek istiyordu bitirdiğin zamanda işini elini alıyordun. Şimdi her yerde üniversite var. Barajı geçen yerleşiyor. 15iq lu adamlar yatarak bölüm bitiriyor ondan sonrada iş yok diye ağlıyorlar. Ulan bunca mezunu kim nereye yerleştirecek?
    Benim açımdan her yerde üni olması iyi.Sadece İstanbul Ankara olsa gidemeyecektim çünkü param yok.Kendi şehrimde ay sonunu zor getiriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2472D2B0E -- 14 Ekim 2019; 18:6:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.