Şimdi Ara

İnsanlar neden üniversite okuyorlar? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
11
Favori
11.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Facede instagram da böyle arabesk şeyler paylaşan insanları da anlamıyorum. Derdin nedir kardeşim olmayan bir aşk açısı yaşıyorsun. İlgi çekmeye çalışıyorlar heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 14 Ekim 2019; 8:53:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

    Facede instagram da böyle arabesk şeyler paylaşan insanları da anlamıyorum. Derdin nedir kardeşim olmayan bir aşk açısı yaşıyorsun. İlgi çekmeye çalışıyorlar heralde
    Kanalize edilemeyen işsizlik işte

    Evindeki fayansları say daha iyi
  • "Çok acı bir gerçek ama bu insanların birçoğu mezun olduktan sonra kendi meslekleriyle tamamen alakasız işlerde çalışacaklar."

    Sen olayı çözmüşsün, şu ülkenin durumuna da bir el atıver hocam.
  • Surfer Rosa kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikli hedefim kendimi kurtarmak . Daha sonra ülkeyi kurtarmayı deneyebilirim .

    İnsanlarımız biraz bilinçlense aslında çok iyi şeyler olucak. Ülkemiz adına ümidim var. DH deki troller bile arada mantıklı konuşabiliyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sisteme ayak uydurmak için bence .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Ben de bu sene jandarma ve sahil güvenlik akademisini intibakta bırakıp sınıf öğretmenliğine geldim. Şu an pişmanım. Seneye kara harp okulunu deneyeceğim son şansım. Tabii sene sonu ne olur bilinmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlısı olsun. Geçmişe yönelik pişmanlıklarınıza çok takılmayın hocam , geleceğinize odaklanın
  • Bu kadar vizyonsuz olmayın. İyi bir üniversitede okumazsanız alacağınız maaş da düşük olur, zaten kolay kolay daha yüksek profil iş de bulamazsınız.

    Her ne kadar hayat okumayanların öldüğü bir süreç olmasa da ekseriyetle okumayanların daha çok süründüğü bir süreçtir.

    Sonra forumda gelip ağlanırsınız karı kız bulamıyorum diye.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam okuyupta meslek sahibi olunacak bölümler var bunları inkar etmiyoruz. Ama boş yere okunan , doğru düzgün bir eğitim vermeyip öğrencilerin hayatından çalan bölümlerde var. Böyle bir bölüm için 4 yıl üniversite gitmek mi, yoksa 4 yıl bir iş yerinde çalışıp tecrube sahibi olmak mı? Gerekirse üniversite açıktan da okunabilir ama geçen yıllar geri gelmiyor.
  • Sağ olun. Artık önümüze bakacağız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üni mezunu olmak için sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanların başka seçeneği mi var ki? Zaten devlet insanları üniversite okumaya zorluyor. Sen bugün kendi kendine " Ya ben üniversite falan okumayıp gidip kendimi udemy , coursearea vs gibi yerlerden geliştiricem " de. Geliştir. Elinde diploma yoksa çok büyük olasılıkla açıkta kalacaksın.

    Hem üniversite dediğin yer sadece gidip 4-5 yıl okuyup meslek edinmek olayı değil ki. Gidip yeni insanlar vs. tanıyıp kendini geliştirme deneyimini sunuyor. Hem biraz kafayı çalıştırırsan Erasmus , W&T , Farabi vs vs. programlar var.

    Hem bugün üniversite dediğin olay aslında bir nevi o şehri kalkındırma amaçlı dikilen binalar. Bugün atıyorum Hatay'da üniversite olmasa 20-30 bin insan gelir mi o şehre? Her gelen öğrenci aynı zamanda oranın esnafı vs. için bir gelir kapısı.

    Ha sen kazanırsın ODTÜ , BOUN , KOÇ falan e o zaman zaten mezun olduğunda belli bir farkın olacak.




  • Haklısınız hocam konu kilit üye ban
  • Aslında insanlar meraktan okumaları lazım ama yozlaşmış bir düzen var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Hocam meslek edinmenin tek yolun üniversite okumaktan geçmiyor veya udemy kurslarından.

    Okulun oluşturduğu erasmus vb her türlü imkandan yararlanan öğrencilerin oranı %25(çok iyimser bir rakam) i geçmez geri kalanı ne yapıcak peki?

    Her şehire üniversite yapma muhabbeti de şehir canlandırmaktan geliyor zaten. Verdikleri eğitim de hak getire.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üniversite okumadan iş hayatına atılmış biri olarak söylüyorum. Aslında üniversitede yararlanabileceğiniz bir sürü fırsat var. Erasmus, gençlik programları, birçok ülkenin yazın gel çalış vizesi var. Ayrıca çok uygun fiyatlarla çeşitli kurslar var, üniversitenin imkanlarının katkısıyla faydalanabileğiniz klüpler var.

    Tabi ailenin maddi durumu yoksa part-time bir iş artı burs ayarlanıp geçinilebilir. Tabi yaz dönemi çalışıp birikimle kışa destek de olunabilir.

    Ben pişmanım okumadığıma, okuduktan sonra iş bulamayacağın bir bölüm bile olsa değer bence. Öyle istediğiniz şeylerin peşinden gidebileceğiniz bir dönem hayatınızda bir daha gelmez. Tabi şuan herşeyi bırakırsam, ben de istediğimi yapabilirim ama şuan bunu yaparsam yılları çöpe atarım. O zaman istediğimi yapsaydım çöpe atacak bir şey yoktu.
  • Kardeşim iş sahası olan işlere yöneleceksin buna bakmayıp herkesin en çok okuduğu bölümleri yani popüler bölümler seçiliyor sonuç hüsran oluyor neden iş sahası yok yani üretim bitmiş ülkede bu kadar işsizliğin asıl sebebidir bu başka bir taraftanda çok boş üniversitw var dekanından tut profuna kadar eğitim yok içi boş laboratuvar noldu ee nerde öğrencen pratiği teoriyi ??

    Bide 2 kitle var biri üniversite bitirdiği için kendimi dev aynısında görüyor ben kültürüyüm üstünüm vs geç sen bi halt değilsin insan yobaz olursa kendine kültürlü olursa kendinedir yani kendi kendini geliştirip seviye edinirsin bakış açın farklıdır.

    Öteki kitlede üniversite iş bulma kurumu değil be yapram totalde yani genelde mesleği öğretip kendini geliştirip iş bulup para kazanmanı sağlar hayatta para kazanamadığın zaman hiçsindir bilgilisin kültürlüsün zekisin ama para yok bunlar karın doyurmaz hele ki ülkemiz için.

    Anafikre gelirsek ülkemizde okuyan değil işi bilen para kazanıyor veya torpili olan mesela Acun mesela Ali Ağaoğlu gibi bir sürü örnek var şuan için okuyacağınız bölüm Tıp ve Hukuk değilse okumayın ha 3-5 bölüm elbet ilgi görüp iş sahaları vardır okumuş adam bekler orası ayrı ama mevzu bu yani bide bizim ülkemiz cinsel açlığın Afrikası olduğu için üniversiteye ortam yapıp sex yapmaya gidiyorlar ya tamam o da hayatın parçası illa ki karşı cinsle bir şey yaşayacaksın lakin hayat bacak arasından ibarette değil kardeşim hayatta saha önemli şeyler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CyberXTR kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi açından haklı olabilirsin ama birde şöyle düşün. Üniversiteye gitti ne erasmus yapabildin ne birşey. Sırf okumak için okudun 4 yıl harcadın. Mezun oldun işsizsin ne yapıcaksın bir yandan askerlik derdi var?

    O dediğin imkanlar her üniversitede bulunmuyor malesef. Lise gibi üni okuyan insanlar var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuan lise 4’üm bende sınava falan pek çalışmıyorum. Gireceğim üni bölümü iibf bölümlerinden biri olacak tutarsa 4 tutmazsa 2 yıllık. Oraya sırf takılmak için gideceğim. Sonrasında askerliğide yapıp devren bir yer almayı düşünüyorum. Bir işe girmeyi, başkasının işinde çalışmayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR-Invincible kullanıcısına yanıt
    Kardeşim baban zengin falan değilse eninde sonunda çalışmak zorundasın. Bu iş başkasının işi olur kendi işin olur farketmez. Bundan kaçış yok yani. Üniversite okuyup adam gibi bir meslek edinebilirsin. Okumayıp çalışıp yine meslek edinebilirsin. okuyacaksan da gerçekten birşeyler öğrenmeye, kendini geliştirmeye bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 14 Ekim 2019; 8:52:40 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.