Şimdi Ara

insanlar garip şekilde kahvaltılık fiyatlarını yüksek buluyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 haftada 3 kişinin kahvaltılık reyonunda fiyatlara sitem ettiğini işittim.

    iyi peynir 40 tl 1 kg peynir alıyorsun ne kadar zaman yiyorsun. iyi tereyağı 80tl çok mu ? hepsini birden yersen tabi çok ama bunlar 1 kg alınca 1 hafta giden ürünler. İnsanlar şaşırmış bence. bence fiyatlar olması gerektiği gibi herhangi bir yükseklik yok.


    bu sabah teyzede diyor ki artık bodrumda inek besleyeceğeeezz anlaşılan. abartma diye çıkışacaktım ama bu tarz teyzeler çok garip oluyor açıkçası beni paralar diye korktum bir şey demedim.




  • bodrumda inek besle evet saatlik kaç liraya geliyor hesapla bakalım. kendi köyümde var. adamın 2 ineği var iş yapıyorum sayıyor. 1 de olsa 2 de olsa harcadığın zaman aynı. düşen hayat standartların aynı. her akşam evde olmak zorundasın. oluyorsa 10 tane olacak şehirde abonelerle anlaşıp taze getireceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZAAAAAART İNEK OSURUGU

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İroniye giriş 101 mi bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta çok kısa bir süre. biz 1 kg peyniri 3 ay yiyoruz. 1kg zeytin 6 ay gidiyor. bir zeytini 5 kere ısırıyoruz. avuç avuç yemiyoruz. evde 4 kişiyiz. millet israf peşinde.

  • Asıl saçma olan şuan fiyatların düşmesi gerekirken artması.

    Kriz var diye herkes fazla fazla çalışıyor üretim fazlası var ama bim-A101-migros-şok tek fiyatta sabit hatta arttırıyor lar. Muhtemelen kendi ürettikleri ürünlerin fiyatlarını ortak belirliyorlar bildiğin lobicilik yani.

    Geçende internette 1 kamyon domates 1 kamyon yumurtanın telef edildiğini gördüm. Fiyat düşmesin diye yapıyorlarmış. Ulan fiyat düşsün biraz az kar et ölür müsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın kardeşim israf yapmayın. Her gün kendinize serpme kahvaltı yapmayın. Bak elin avrupalısı 1 parça tostla veya 1 kase gevrekle kahvaltı yapıyo. Almayın peynir meynir. Peynir alacağınız parayla tavuk alın akşam yemeği olarak tüketin. Bitane ucuz süzme peynir alın tost ekmeğine koyun yiyin. 2 tane yumurta kırın onu yiyin. İçine domates soyun menemen yiyin. Serpme Kahvaltı ayağına 10 tane peynir almak zorunda değilsiniz. Hem sağlığınıza zarar. Hem cebinize. Paranız azalıncada aklınıza zarar 😅 herkes bu kafada olsa firmalar satamadıkları ürünlerden zarar etmeye başlayacak mecbur ya devlete saldırcak ya fiyatı kırcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 23 Ocak 2021; 4:13:15 >
  • Hocam kusura bakma da sende hafif AKP'lilik var gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crux07

    İroniye giriş 101 mi bu?

    Bu daha çok A101'e zorunlu giriş gibi hocam.

  • 4-5 kişilik bir aile 1kg peyniri 3 günde bitirir. Ayda hadi 5 kilo diyelim orta kalite diyelim 150 lira peynire mi verecek sadece?

    Ben tek yaşıyorum 1200 liraya yakın mutfak masrafim oluyor? Asgari ücretli ne yapsın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • olm daha yazı yazmayı bilmiyon hala bık bık yapma peşindesin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaş ahapeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli zeytinin kilosu 40 tl, kaliteli peynir 60-100 tl kaliteli balin kilosu 100 tl. Simit 2 tl, sucuk 90, pastirma 150, yumurtanin tanesi 1 tl.


    Ben sahsen oturakli bi kahvalti yaptigimda rahat (daha da fazla olabolir) 100 gr peynir, 50 gr zeytin 50 gr pastirma 50 gr kaymak bal, 1 yumurta, 2 simit, taze portakal/nar suyu iciyorum.


    Yani yukardaki gibi kahvaltiyi yapiyorum Allaha sukur bana koymuyor ama bunun 4 kisilik maaliyeti rahat 80-90 tl. Tamam her gun boyle yemiyoruz ortalamayi 50 tl alalim. Ayda sadece kahvalti masrafimiz cok rahat 1.500 tl 4 kisilik aile olarak.


    Dar gelirli bir aile bunu günde 20 tl ye cekebilir ve gerekli nutritionlari alabilir tabiki. O zaman da 600 tl ye duser.


    Bugun bir 4 kisilik bir ailenin gerekli nutritionlari alarak aylik mutfak masrafi minimum 3.000 tl dir. asgari ucret 2.800 tl hadi iki kisi calissinlar. 5.500 tl. Geriye kalan 2.500 tl ile kira, faturalar, ulasim, okul masraflari, giyim, elektronik, demirbaslar vs karsilamalari lazim. Sadece 4 kisi telefon alsa en ucuzunda 1500*4 6000 tl 4 yil kullansalar yilda 1500 tl kafadan telefon masrafi var sadece. Tv si bilgisayari, beyaz eşyası mobilyasi falan vurdugunda yillik 4-5 bin tl masraf zaten esyalardan cikiyor. Aylik 500 tl diyelim hadi. Kira+aidat+faturalar (gaz, elektrik, su, internet, telefon)en az 1500 tl tutar en az, en ucuz kiradan bahsediyorum. 4 kisi 2 kere otobise binse 20 gün ayda 600 tl. 2.600 tl olduk bile. Daha uzerimize kiyafet, cocuklara kirtasiye almadik.


    Yani isin gercegi şu, iki asgari ucretle 4 kisilik bir aile gecinemez.




    Daha luks takilan bir ailenin gida masrafi 5000. Ultura luks takilan bir ailenin 7-8 bin tldir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben domatis peynir yiyemiyorum kahvaltı da. Bimden mısır gevreği ve süt.. içine de bal döküyorum. Ama kahvaltı etmiyorum şu ara birikim yapıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 kişilik bir aile her kes günde 50 gr peynir yese 200 gr yapar. 5 günde 45 tl lik peynir bitiyor. 30 günde 270 liralık peynir yapar.


    Asgari ücretli adam ucu ucuna geçiniyor 2.400 tl evin sarf masrafları var. geriye 420 tl kalıyor bu paranın hepsini mutfak parası yapsan 270 lira peynire çok değil mi ?

    Günde 3 ekmek yesen 30 gün de 135 tl yapıyor. 1 Ay da Ekmek + Peynir 555 tl yapıyor.


    Sence pahalı değil mi ?

  • Kimse şükretmiyor eskiden kuru ekmek yiyolardı şimdi 2 çeşit peynir 3 çeşit zeytin siyahından beyazına

    Apk kötü apk ya laf edersiniz tabi çektiniz audi rs6 avant ları kapıya.

    cehabe gelsin heykel mi yapsın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.