Şimdi Ara

Insanity Workout (Çılgın Egzersiz Programı) (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.077
Cevap
241
Favori
352.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk bir ay gece yemeklerinizi kesip gündüzleri az ama sık sık yemek yiyin hiç bir kısıtlama yapmadan vucudunuzdaki değişime göre bir liste oluşturun listeyi kafanıza göre değilde spor ile ilgili sitelerden araştırma yaparak yeme içme programlarından size kilonuza uygun olanı belirleyin veya bir diyetisyenden yardım alın
    ortalama 2000 kalori alıyosan günde 2500 kalori yakarsak haftada 3500-4000 kalori aldığımızdan fazla vermiş oluruz ve hem vucuttaki yağ oranı düşer hemde vucudumuz bu arada alttan alttan sıkılaşmaya başlar ölüm diyeti yapıpda haftada daha çok kilo kaybediyim gibi bir hata yapmayın az az verin sağlıklı verin kilonuzu hem vucut yorgun düşmez hemde sporumuzu yapmış oluruz
    birde vucut da eksik olan vitamin protein neyse zaten vucut hemen tepki vermeye başlıyor ve ona göre yemek yeme isteği duyur insan, vucut tepkilerini kulak ardı etmeyin :)
    spordan önce veya sonra muz badem fındık kuruinçir kuru kayısı kuru üzüm gibi şeyler tüketin sporcu içeçeğide spordan sonra içilebilir vucuttan kaybettiğimiz sıvı ve patasyum ,sodyum gibi şeyleri daha çabuk geri kazanmamızı sağlarlar , enerji içeçeği ile karıştırmayınız spordan önce veya sonra enerji içeçeği tavsiye edilmiyor

herkese iyi çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: re_death

ilk bir ay gece yemeklerinizi kesip gündüzleri az ama sık sık yemek yiyin hiç bir kısıtlama yapmadan vucudunuzdaki değişime göre bir liste oluşturun listeyi kafanıza göre değilde spor ile ilgili sitelerden araştırma yaparak yeme içme programlarından size kilonuza uygun olanı belirleyin veya bir diyetisyenden yardım alın
    ortalama 2000 kalori alıyosan günde 2500 kalori yakarsak haftada 3500-4000 kalori aldığımızdan fazla vermiş oluruz ve hem vucuttaki yağ oranı düşer hemde vucudumuz bu arada alttan alttan sıkılaşmaya başlar ölüm diyeti yapıpda haftada daha çok kilo kaybediyim gibi bir hata yapmayın az az verin sağlıklı verin kilonuzu hem vucut yorgun düşmez hemde sporumuzu yapmış oluruz
    birde vucut da eksik olan vitamin protein neyse zaten vucut hemen tepki vermeye başlıyor ve ona göre yemek yeme isteği duyur insan, vucut tepkilerini kulak ardı etmeyin :)
    spordan önce veya sonra muz badem fındık kuruinçir kuru kayısı kuru üzüm gibi şeyler tüketin sporcu içeçeğide spordan sonra içilebilir vucuttan kaybettiğimiz sıvı ve patasyum ,sodyum gibi şeyleri daha çabuk geri kazanmamızı sağlarlar , enerji içeçeği ile karıştırmayınız spordan önce veya sonra enerji içeçeği tavsiye edilmiyor

herkese iyi çalışmalar

Aradığım bilgileri yazmışsınız teşekkürler.
    Bir de sporun ilk zamanları şişkinlik fazla mı olur veya kilo artışı? Yoksa bu spora güvenip yemek yemeyle mi ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün 3.gün.Okuldan geç geldim.Öğünlerim de aksadı haliyle.Bununla birlikte antrenman saatimde aksadı.20.00'da "Cardio Power&Resistance" adlı antrenmanı uygulayacağım.Şöyle bir göz attım.Çok zor gözükmedi.Deneyip göreceğim.Antrenman sonrası buradayım inşallah.

Antrenman sonrası edit: Çok zor gözükmedi demiştim.Ömrümden ömür gitti bitiricem diye.Ki yine tam performans gösteremedim.Son 10 dakika hareketleri yapamaz hale geldim.Yarı tempo devam ettim.Son setteki 1 dakikalık push ups hareketini tamamlayamadım.Antrenman sonrası beslenmem gerektiğinin bilincindeyim.Ancak saat geç olduğu için bu saatte yiyeceğim herhangi bir öğünün bana faydadan fazla zarar getireceğinin farkındayım.Bu nedenle boşalan glikojen depolarını hızlıca doldurmak amacıyla antrenman sonrası öğünümü büyük bir bardak taze sıkılmış meyve suyundan(üzüm-armut-elma) yana kullandım.Gerçekten çok iyi geldi.

Başlamayı düşünen arkadaşlar için edit: Antrenman saatini çok iyi ayarlamanız gerekiyor.Kondisyonla da alakası olmakla birlikte çoğu kişinin bu programı aç karnına tam performansla tamamlayabileceğini düşünmüyorum.O nedenle sabah aç karnına yapılmasını ben tavsiye etmiyorum.Ancak şöyle de bir şey var.Antrenman tok karnına da yapılmıyor.İnsanın performansı yarı yarıya düşüyor.Sizlere tavsiyem eğer ki ana öğününüzden sonra antrenmanı yapacaksanız antrenmanı öğünden 2-2,5 saat kadar sonraya koymanız.Eğer ki antrenmandan önce bir şey yemem gerekiyor diyorsanız bunu basit şeker içeren hafif öğünlerden karşılayın.(Örneğin antrenmandan 1 saat önce 2 tane orta büyüklükte muz)

Durmak yok.Yola devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunsaclıkeladam -- 23 Eylül 2013; 21:18:39 >

• cnvrsll kullanıcısına yanıt
    spor yaparken kilo artışı olmaz ama spora güvenip de yemeğe dayanırsan kilo vermessinde alamassında sadece vucudunun sıkılaşmasını yağ yakımını yavaşlatırsın 2-3 ayda toparlancak vucudu gelişi güzel beslenerek yapınca bu süre 6-7 ay lara çıkar ama metebolizmayada bağlıdır bu olaylar hani su içsem yarıyo gibi bir metobolizma varsa daha profesyonel bir yardım alınması gerekir
    spora güvenip yemek olayına gelicek olursak yapılan spor nekadar ağırsa ve uzunsa mecburen yemek yiceksin spor yapmaya başlayınca normalden daha fazla yemek yemeye başlıyorsun çünkü vücut kaybettiği sıvı vitamin mineral proteinler vs leri geri kazanılması gerekiyor işte burada düzenli beslenme ve nezaman ne yememiz gerektiği ortaya çıkıyor
    abur cubur gibi gereksiz şeylerin tüketimini azaltman gerekiyor yemiceksin diye birşey yok yiceksin ama eskiden 2-3 yiyosan 1 tane ye hiç bi zaman kısıtlama bunları vucuduna işkence yapmana gerekyok kısa sürede fit olucam diye profesyonel sporcu değiliz sonuçta
    bunlar benim düşüncem tabiki profesyonel sporcuların yaşam tarzı ve beslenmeleri çok ayrı zaten

spordan 2 saat kadar önce yemek ye spor sırasında sıvı tüket yudum yudum az az içmeni tavsiye ederim su portakal suyu yada sporcu içeçeği en yaygını powerade ve gatorade bunları tüketebilirsin spordan önce ve sonra gatorade heryerde bulunmuyor ama powerade i heryerde bulabilirsin

iyi çalışmalar

• Yediklerime dikkat ediyorum.2-3 ay önce 115leri gördükten sonra şuan 103'e düştüm.Ara ara sadece fit testleri yapıyordum artık her gün fit testleri yapmaya devam edeceğim dizimden de rahatsız olduğum için bir hayli zor oluyor hareketleri yapmak ama fit test yeter sanırım aşırıya kaçmaya gerek yok.Saat kaç gibi yemekten ne kadar sonra yapmalıyım sporu düzgünce yağ yakabilmem için?
  • Pozitron~ kullanıcısına yanıt
    Boyunuzu bilmiyorum.Ancak 103 kilo yine yüksek bir rakam.Size birkaç tavsiyede bulunayım.Dizinizin rahatsızlığını ve sizi ne ölçüde etkilediğini bilmiyorum.Ben de sol bacağımdan rahatsızım.Büyük bir kas grubu yırtıldı ve dikilemiyor.Günlük yaşantımı çok büyük ölçüde etkilemiyor.Ancak spor esnasında açma-germe egzersizlerini yapamıyorum.Sol bacağımla fazla ağırlık giremiyorum.Yani bunun ölçüsünde bir rahatsızlık veriyorsa sporu dikkatlice yapabilirsiniz kendinizi geri tutmanın bir anlamı yok.Spor saatinizi çok iyi ayarlayın.Spordan önce ağır şeyler yemeyin.Tavsiyem spordan 2-3 saat kadar önceye ağır olmayacak şekilde bir öğün koymanızdır.Örneğin öğlen yemeğinizi normal porsiyonda saat 15.00'da yediniz.Sporu da 17.00-18.00 arası bir saatte yapmanızı öneririm.Ama ille de ben spordan önce bir şey yiyeceğim diyorsanız.Spordan 30-60dakika kadar önce meyve yemenizi öneririm.

• Boy 185+ tam kaç ölçmedim bayadır 85-90 arası birşey ama.Dizimden rahatsızlığım ayağım kırılmıştı 6 sene önce lise 1'e giderken diz kapağımda parçalanmış tam bükemiyorum uzattıgımda yere değmiyor havada kalıyor.Zorlamadan yapmaya çalışıyorum işte.Günlük yaşamda etkiliyor ama kilonun da etkisi var tabi kilo da iyice coğaldı zaten eskisi gibi aktiviteleri yapamağımdan dolayı bakalım kilo verebilirsem daha iyi olacak.Kilo normalde sorun değil benim için ama işte diz vs derken sağlık açısından problem olmaya başladı.Saol önerin için bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pozitron~ -- 24 Eylül 2013; 15:04:13 >
  • Bugünkü "mix recovery" adlı program hiç hoşuma gitmedi.Çok durağan tempo sürekli yerlerde.Bana göre değil diye bıraktım.Evimdeki ekipmanlarımla total body antrenmanı yaptım.Daha verimli olduğu düşüncesindeyim.Beslenmem biraz aşırı kaçtı sanıyorum.
    Sabah
    3 yumurta beyazı+yarım salatalık+1 domates+küçük bir parça tam buğday ekmeği

Ara öğün(aslında okulda olduğum için öğle de diyebilirim)
    Hamburger ekmeğinin arasına çok az kaşar peyniri
    1 adet ayran

Antrenman öncesi ara öğün

500 ml taze sıkılmış karışık meyve suyu

Antrenman

Her kas grubuna yönelik 1 hareket ve her hareketten 2 set.

Antrenman sonrası
    Yarım ölçek protein tozu

Akşam

Kepekli makarna 1 tabak
    100 g tavuk göğüs
    Yanına biraz turşu
  • re_death kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bugün ilk haftayı bitirdim kazasız belasız. İkinci haftada bu önerileri uygularım. :)
  • sıktı biraz ruhen. 2 hafta 2 gün oldu püff.
  • Günaydın.Dün gözümün önünde gecenin bir vakti pastalar,börekler yendi.Tek lokma koymadım ağzıma.Karbonhidrat alacaksam bunu sabah yapmam gerektiğinin farkındayım.Bu nedenle bugün çift antrenman yapacağım.Sabah aç karnına çok ağır olmayacak bir şekilde
    bir "cardio+abs" programı uygulamayı düşünüyorum.Bugün 5.Gün.Olacak bu iş.Herkese iyi çalışmalar,kolay gelsin.

Sabah antrenmanı sonrası edit: 10 dakikalık kısa ancak yoğun bir antrenman oldu.5 dakika hitt cardio + 5 dakika abs (3 farklı hareketten 1xmax).

Antrenman sonrası çok küçük yarım dilim pasta yedim.(dün akşamdan gözüm kalmıştı :D)

Kahvaltım şu şekilde: 4 yumurta beyazı + 2 yumurta sarısı + 80 g lor peynirli omlet. 1 adet ayran + 1 adet salatalık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunsaclıkeladam -- 25 Eylül 2013; 11:52:40 >
  • Arkadaşlar beslenmeden falan bahsedilmiş.Bazı arkadaşların yaptığı gibi şu kadar yumurta şu kadar gram et vs yapamam anamın işi başkından aşkın zaten bide extra bişey isteyemem ondan.çay falan içmem zaten şeker kısmı bende pek olmaz.normal bi şekilde pişen yemeklerden 1 er tabak yesek olmaz mı bu iş.bide spor sonrası şunları karıştır iç veya ye diyebileceğiniz bi karışım var ise onu yapabilirim sadece.Teşekkürler şimdiden.Ha bide fit testi atlasak olmaz mı ? sayılar önemli değil benim için ilerlemeyi pantolanlarımda görmek istiyorum kağıtta değil :D

• Hocam özelden link atar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fberen

quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

Arkadaşlar bende nette bi yerden denk geldim başlamak istiyorum :D 1.85 95 kiloyum..Beni kilolu gösterecek karın ve basen sahibi bi insanım oda ortaokul lise zamanında yaptığım düzensiz sporumsu hareketler yüzünden olsa gerek belli bölgelere yığılıyor..30 tane şınav zorlanmadan çekebiliyorum.Mekik çekmeyi pek beceremiyorum denemedim de zaten göbekliyim mekik eritmez karnınızı diye okuduğum için zorlamadım onu hiç..Barfixte 85 kilo iken çekerdim bi 6-7 tane şimdi 1-2 zor olur heralde :D neyse ben bu programı kaldırabilir miyim ondan tırsarak size sormak istiyorum :D amacım kilo vermek kas işi sonraya kalabilir..şu kendimi bildim bileli lanet gibi yapışmış göbeğimi görmek istemiyorum bu gazla girişicem ama al yürü kardeş diyecek biri lazım :D zamundada çekiyorum şu an torrenti orda bi program göremedim 15 16 tane video var sadece.program konusundada yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler iyi forumlar.ha cardio konusunda sınıfta kalırım sanırsam 1-2 hafta yürüyüş yap diyenleri gördüm 1 sene önceki cevap verenlerde bende mi öyle yapmalıyım kalp kriiz geçirmeyek sonra :D

zaman kaybetmeden başla. 2 ay sonunda rahat 10 kilo verirsin. ama düzenli beslenme şart. hareketleri tam yapma orda 45 saniye yapıyosa sen 25-30 da bırak. zaten shaun t de orda diyor bırakabilirsin diye ama 5 sn kala diyo o ayrı. bazı hareketler 30 saniye gene 20 sn de felan bırak. 1 hafta sonra alışacaksın.

Hocam şu an tabuttayım :D Fit testi atladım ben plyometric cardio da 18.17 dakka kalana kadar geldim gerisi yok yani imkanı yok.şimdi az mola verip devam etsem olur mu ? bi 5 10 dk mola versek ?

Ekleme: 13 saniye yerine 2 dk mola verdim o şınavlı olan canıma okudu doğru düzgün yapamadım ama vücudumun kaldırdığı kadarını yapıp tamamladım bunu.İşin şaşırtan tarafı kalbimin hızı giderek yavaşladı programda o ısınma hareketleri falan dengeye getiriyor heralde vücudu ona çok şaşırdım.ben dedim bittiğinde çarpıntıdan ölecem diye ama hiç bişeyim yok şu an ^_^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 25 Eylül 2013; 17:31:47 >

• arkadaşlar programda 3. haftadayım ancak okul felan derken pek zaman kalmıyo. Bu programın daha esnek bir hali var mı acaba ? haftada 3 gün gibisinden mesela
  • Olur tabi.Çok yemedikçe olur.Atıyorum kurufasulye yiyeceksindir.Suyundan yemezsin.Ekmek yemezsin.Şeker tuz kullanmazsın
  • Bugün 5.günü tamamladım.Sabah erken kalkıp da ayrı bir antrenman yapmıştım.Güzel oldu kısacası bugün.Ancak şöyle bir sıkıntı oldu.Geç kalktığım için kahvaltım geç saate sarktı.Bu yüzden de öğle yemeğimle akşam yemeğimi tek öğünde almak zorunda kaldım.Ama kalori hesabı olarak farkeden bir şey olmadı.İyi yüklendim yemeğe

Bugünkü antrenmanım ve beslenmem şöyleydi;

Pure Cardio--->>>İflahım kesildi resmen.10 dakika aralıksız hitt yaptırıyor.20 saniye mola.Son 4 dakika kala bacaklarımda derman kalmadı.Yarım yamalak yaptım.Ama tamamladım.

Antrenman sonrası
    1 tabak çorba
    Bir tabak dolusu kepekli makarna
    Makarnanın yanına pırasa yemeği
    Biraz turşu ve bol limonlu marul salatası
    1 adet ayran

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende nette bi yerden denk geldim başlamak istiyorum :D 1.85 95 kiloyum..Beni kilolu gösterecek karın ve basen sahibi bi insanım oda ortaokul lise zamanında yaptığım düzensiz sporumsu hareketler yüzünden olsa gerek belli bölgelere yığılıyor..30 tane şınav zorlanmadan çekebiliyorum.Mekik çekmeyi pek beceremiyorum denemedim de zaten göbekliyim mekik eritmez karnınızı diye okuduğum için zorlamadım onu hiç..Barfixte 85 kilo iken çekerdim bi 6-7 tane şimdi 1-2 zor olur heralde :D neyse ben bu programı kaldırabilir miyim ondan tırsarak size sormak istiyorum :D amacım kilo vermek kas işi sonraya kalabilir..şu kendimi bildim bileli lanet gibi yapışmış göbeğimi görmek istemiyorum bu gazla girişicem ama al yürü kardeş diyecek biri lazım :D zamundada çekiyorum şu an torrenti orda bi program göremedim 15 16 tane video var sadece.program konusundada yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler iyi forumlar.ha cardio konusunda sınıfta kalırım sanırsam 1-2 hafta yürüyüş yap diyenleri gördüm 1 sene önceki cevap verenlerde bende mi öyle yapmalıyım kalp kriiz geçirmeyek sonra :D

zaman kaybetmeden başla. 2 ay sonunda rahat 10 kilo verirsin. ama düzenli beslenme şart. hareketleri tam yapma orda 45 saniye yapıyosa sen 25-30 da bırak. zaten shaun t de orda diyor bırakabilirsin diye ama 5 sn kala diyo o ayrı. bazı hareketler 30 saniye gene 20 sn de felan bırak. 1 hafta sonra alışacaksın.

Hocam şu an tabuttayım :D Fit testi atladım ben plyometric cardio da 18.17 dakka kalana kadar geldim gerisi yok yani imkanı yok.şimdi az mola verip devam etsem olur mu ? bi 5 10 dk mola versek ?

Ekleme: 13 saniye yerine 2 dk mola verdim o şınavlı olan canıma okudu doğru düzgün yapamadım ama vücudumun kaldırdığı kadarını yapıp tamamladım bunu.İşin şaşırtan tarafı kalbimin hızı giderek yavaşladı programda o ısınma hareketleri falan dengeye getiriyor heralde vücudu ona çok şaşırdım.ben dedim bittiğinde çarpıntıdan ölecem diye ama hiç bişeyim yok şu an ^_^

Mola verme soğursun sakatlığa neden olabilir onun için videoyu durdurmadan devam et. Hareketleri yapmaya çalış. O 40 - 50 saniyede 20 şınav çekiyorsa sen 1-2 çek ama videoyla beraber devam et. Yani gene fazlasıyla dinlenmiş olacaksın

• 2 program birleştirilmiş olduğu zaman 2 program arası ne kadar dinlen diyor hocamız?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Mola verme soğursun sakatlığa neden olabilir onun için videoyu durdurmadan devam et. Hareketleri yapmaya çalış. O 40 - 50 saniyede 20 şınav çekiyorsa sen 1-2 çek ama videoyla beraber devam et. Yani gene fazlasıyla dinlenmiş olacaksın

Hmm durmadan bişeyler yapmaya devam edecez yani tamamdır.

@Sacliolupkelolan hocam sizede yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.