Şimdi Ara

İnsanın evrim yolculuğu-1: İnsanlardan önce ne vardı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
7
Favori
19.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Yoktan var edilemeyen enerjiyi var eden güç yaratılmaya muhtaç mıdır?
  • Resatbulutt kullanıcısına yanıt
    Örnek 2x2= sonuc 4 eder. Bu sonuc ve bilgi ayni anda dünyanin degisik yerlerinde milyarlarca kisinin kafasinda yer alir. Simdi eger bilgi bir sekilde degisik cisimlere islenirse eger isikyili uzakliginda herhangi iki nesne arasinda ve senkron hale getirilirse ayni seyin ayni anda birbirinden cok uzakliklarda ve 2 den fazla kez bulunmasi mumkundur. Böylelikle isikyili uzakliklarda bile olsa senkron halde olan bilgi zaman ve isik hizinida asmis olur. Hem zamana hemde mekana meydan okur ve evrendeki en hizli sey olur. Isikhizini asmasiyla zaman sinirlarini ortadan kaldirir.

    Kendim düsünerek bu sonuca vardim. Newtonda en nihayetinde bilimsel calisma yaparken yercekimini bulmadi. Agacin gölgesinde yatarken kafasina düsen elmayla akli basina geldi . Bende öyle düsünürken böyle bir teori aklima geldi. Aslinda hemen patentlemem gerekir, ilerde mutlaka bu yolla biryerlere varilacaktir.




  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Seninle ayni düsüncedeyim. Herseyin kendiliginden olustugunu varsayan teoriler en basa döndüklerinde tekrar bir üstakil gercegiyle karsi karsiya kaliyorlar ancak yüzlesemiyorlar cünkü o zaman tüm teorileri altüst olur. Hic yoktan neden patlama olsun ve evren ortaya ciksin. Demekki o patlamanin sonucu öyle programlanmis, bize göre kaos olarak görünen hersey bir duzenin parcasi olabilir. Kaos bizim bilgimizin ve bilimimizin olan olaylari aciklamaya yeterli olmamasi sonucu olusmus bir kavramda olabilir. DAyni zamanda duzende herseyi insanin kendine göre uydurmasidir.
  • Hayır, başka medeniyet olamaz zira organik evrim/canlılık bunca milyar yılda bu seviyeye anca ulaştı. Bulgulara göre 800 milyon yıl öncesine kadar dünyamızda yalnızca tek hücreli canlılar yaşıyordu, yaklaşık 530 milyon yıl önce Cambirien sonrası, türlerde bir artış oldu ve dış iskelet geliştiren canlılar ortaya çıkmaya başladılar...
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Evet, akıllı birinin bunu düşünmesi/bilmesi gerekir, zaten sözde kutsi hadis diye uydurdukları şeylerde de kendilerince bu açığı kapatmaya çalışmışlar, neymiş güya yaratıcı demiş ki: "Ben gizli bir hazine idim bilinir olmak istedim!" ve pıt diye evreni yaratmış ve de kendisini bilecek ve tapacak zeki tüleri, ins ve cin. :)

    Enuma Eliş (vaktiyle göklerde- demektir) isimli bir metin/kitap vardır, ilk teogoni metinlerinden biri, orada insanın neden ve çamurdan nasıl 'yapıldığına' da değiniliyor, Hesiodos da bundan esinlenmiştir büyük ihtimal; okumanızı tavsiye ederim.
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Enerji yoktan var olmuşmudur orası ayrı bir konu. Barut u ele alalım bıraksan öylece durur. Sıkıştırırsan patlar. Ufacık atom bombasından bi şehri yok edecek enerji çıkıyor. Mısır ı patlatıyorsun hacmi 3-5 katı oluyor. Bunlar yoktan var etmek mi.

    Yıldız patlamaları, kara delikler hala araştırılıyor. Milyonlarca yıllık oluşum. Düşünmekten yada sorulardan sıkılanlar yaratıcıyı bulmuşlar milletin çenesini kapatmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 6 Aralık 2018; 12:43:7 >
  • Evrim olsa ne olur olmasa ne olur.. Şunun şurasında 20-30 yıl ağız tadıyla devlete köleliğimi yerine getirip ölücem zaten.. Kız evrim senin varya....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality

    mucizelere kanit nedir diye soruldugunda kutsal kitaplar gosteriliyor ama evrim denildigi zaman binlerce kanit gostersen fayda etmiyor... dogaustu binbir turlu mucizeye karsi mantigini calistirmayanlar evrim denildigi zaman bilim adami edasinda yazilar yaziyor... bu nasil bir celiskidir
    Celiski degil aslinda koca bir cahillik gostergesi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Kara delikten bahsetmişsin , Kuran-ı Kerim'de kara delikten bahsedilir , Tarık olarak geçer orada. Enerji yoktan varolmuştur , mısır patlayınca hacmi 3 katına çıkıyorsa bu bir reaksiyondur , bu bir yaratım değildir. Ancak sen öyle bir bedende yaşıyorsun ki acıktığında vücudun senden izinsiz ve bağımsız açlık hormonu salgılıyor. İşte bak bu inanılmaz düzen bir yaratımdır. Bir sistemdir.
  • Şimdi bakınız, bu evrim teorisi başlı başına bir saçmalık ama bunu bir yana bırakalım. Elde somut bir delil yok farklı farklı maymun türlerinin kafalarından başka. Ama siz bu evrimi çok bilimsel ve kanıtlanmış bir haltmış gibi neden sürekli haber yapıyorsunuz bir türlü anlamlandıramıyorum. Yani bu kadar meraklıysanız böyle haberler yapmaya bilim ve kuran adı altında da bir haber serisi başlatsanıza. Noldu o bilimsel gelmiyor mu size pek sayın ATAYİZ editör bey?

  • Ya bi bitmedi bu evrimci tayfa, yok şu bilim adamı şunu söyemiş yok şu fosil şunu gösteriyor falan filan insaları bu oyuna inandırmaya çalışıyorlar, buluyorlar bilmem kaç milyon önce yaşamış maymunu sözde insan atası diye türlü taklalar atıp millete yedirmeye çalışıyorlar, bunlar hep oyun, bunlar hep yaratıcı inancını insanların aklından çıkarıp ateizmi yaygınlaştırma çabasıdır, iki kafatası bulup üzerinde türlü hileler çevirerek, tür yalanlar uydurarak işte bu insan atası diye insanları kandırıyorlar.

    Madem bu evrim milyonlarca yıl sürüyor öyleyse bu insan atası diye yutturulan fosillerde yüz binlerce bulunmalı, şimdi bir insan fosili bulalım desek 5 yaşındaki çocuk gider mezara sana insan fosili burada da der çünkü milyonlarca insan yaşamış ve ölmüştür, ama iş insan atasına gelince bir tane şu kemiği bulduk, şu kafatasını bulduktan öteye gidemiyor, nerde bu atalar, cevap basit, hepsi oyun hepsi aldatmaca

    Bu insanlara yaratıcıya inanmak güç geliyor ama sıradan bir bilim adamı açıklama yaptığında mutlak gerçekmiş gibi herşeye inanıyorlar, ne malum o fosillerin üzerinde oynanmadığı, bütün testlerini incelemelerini bizzat kendin mi yaptın, elin yabancı dinsiz bilim adamları ne sallasa inanıyorsunuz, bırakın bu evrim muhabbetini evrim diye bir şey yok, canlılar üzerinde değişim vardır ki bu türden türe geçiş anlamına gelmiyor, değişimi evrim diye yutturmaya çalışıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Yaratıcıyı kim yarattı

    Bir elmanın başımıza açtığı şu dertlere bak, bir elma için bu kadar tafra yapan Arabın Tanrısı kim bilir biz Türklere ne eder.
  • Diyelim evrim yok ve bir yaratıcı var bu konuda tartışmaya çok açığım ve herhangi bir kesinleşmiş fikrim yok hala peki dinlere inanmanızın ya da inanmamanızın sebebi nedir saygı çerçevesinde cevapları bekliyorum.

    Edit: demek istediğim böyle konular hep ateist ve müslümanlar arasında geçiyor deistlrn de fikirlerini merak ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 6 Aralık 2018; 14:33:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim,Evrim var,Fizik kanunları var,Atom altı parçaçıklar var ve bunların hepsini yaratan ALLAH'tır.Sen farkında olmadan Yaratıcıyı sınırlıyorsun,Titre ve Özüne dön
    Müslüman kardeşlerimiz,ALLAH Evrimle yaratmaz,Fizik kanunları yok diye ısrar etmeye devam ederse,Milleti deist yada ateist yapmaya zorlarız,Yaratan istediği biçimde,İstediği yöntemle yaratır
    Ne demek ALLAH evrimle yaratamaz,ALLAHA ALLAHLIK öğretmeye götürür bu bizi.

    Hocamızı bir dinle bakalım neler demiş,Mutlaka izle...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 6 Aralık 2018; 14:45:55 >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hatıra şu gelebilir: Bugünkü fen ilmini Peygamber efendimiz niye bildirmedi? Eshab-ı kiram, (Ya Resulallah, Yemen’de, hurma ağaçları şu şekilde aşılanıyor ve daha iyi hurma alınıyor. Biz de o şekilde aşılayıp, daha iyi ve daha bol mahsul mü elde edelim, yoksa babalarımızdan gördüğümüz gibi mi yapalım?) diye sordular. Resulullah efendimiz, (Cebrail aleyhisselam gelince, sorup size uygun olanını bildiririm. Veya biraz düşüneyim. Allahü teâlâ, kalbime doğrusunu bildirir) demedi. (Tecrübe edin! Bir kısım ağaçları, babalarınızın usulü ile, başka ağaçları da, Yemen’deki usul ile aşılayın! Hangisi daha iyi hurma verirse, her zaman o usul ile yapın!) buyurdu. Yani fennin esası olan tecrübeye güvenmeyi emir buyurdu. Kendisi melekten anlar veya mübarek kalbine elbette doğar idi. Fakat, dünyanın her tarafında, kıyamete kadar gelecek Müslümanların, tecrübeye, fenne güvenmelerini, belli bir sistem içinde çalışmalarına işaret buyurdu.
    Yeri, gökleri ve içindekileri kim yarattı? Bunları yaratmaya kadir olan da en sevdiği kulu ve peygamberine her şeyi öğretebilir ve her şeyi yaptırabilir. Allah aciz değildir. Allahü teâlânın kudretinin sonsuzluğundan haberi olmayan ateist, fen adamını peygamberden üstün sanabilir. Allahü teâlâyı inkâr eden birinin, Onun Peygamberini kabul etmesi, vazife ve maksadını anlaması zaten mümkün değildir. Çünkü onun hastalığı başkadır.

    Ateist, sırf İslamiyet’e aykırı diye maymundan türediğine inanır. Ama maymunu da Allahü teâlânın yarattığını düşünemez. Ateist biyologlar, insan ile hayvan arasındaki farkı, yalnız madde bakımından inceliyor. Halbuki, insan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark insanın ruhudur. İnsanlarda ruh vardır. İnsanlık şerefi bu ruhtan gelmektedir. Bu ruh, ilk olarak Âdem aleyhisselama verildi. İnsanlara mahsus olan bu ruh hayvanlarda yoktur. Maddeci veya felsefeci bu ruhtan haberi olmadığı için, insanı maymuna yakın sanıyor. İnsan, maymuna benzese de, insan insandır; çünkü ruhu vardır. Maymun ise hayvandır ve bu ruhtan ve ruhun hâsıl ettiği üstünlüklerden mahrumdur.




  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Yoktan varolma gibi fizik kuralları dışında oluşan olay olduğuna inanıyorsan zaten hiç bir kural yokki. Yaratıcı 1 tanede olur bin tanede olur. Süpermende olur uzaylıda. Ağaçta yürür. Denizler ikiye ayrılır.

    Bahsettiğin düzen olmasa zaten canlılar yaşamlarını sürdüremezler. Acıkmasam yemem ölürüm. Binlerce yıllık serüven başlamadan son bulur :)
  • soygar kullanıcısına yanıt
    Hocam sen tek mesaj üzerinden yanlış anlamışsın zaten beni , ben yaratıcının olduğuna inanıyorum yani müslümanım ancak aynı zamanda evrime de inanıyorum ancak benim inandığım evrim insanların maymundan geldiği veya herşeyin tesadüfü üzere olduğu değil. Önceki mesajlarımı da oku
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1BB4C024C

    Hayır, başka medeniyet olamaz zira organik evrim/canlılık bunca milyar yılda bu seviyeye anca ulaştı. Bulgulara göre 800 milyon yıl öncesine kadar dünyamızda yalnızca tek hücreli canlılar yaşıyordu, yaklaşık 530 milyon yıl önce Cambirien sonrası, türlerde bir artış oldu ve dış iskelet geliştiren canlılar ortaya çıkmaya başladılar...
    Çok geçmiş tarihle ilgili halen bir kesinlik yoktur . Yani uzayın ulasamadigimiz yerleri ile igili sadece varsayımlar ve teoriler vardır . Dunyamiz ile ilgili de aynı şeyler geçerli kesinlik yok ancak teori ve varsayımlar mevcut ayrıca dünya 5 milyar yas civarinda . Geçmişte herşey olmuş olabilir . Çünkü Geçmişe dair kesin kanıtlanmış birşey yok

    Sadece bilim adamlarının varsayım ve kuramları



    Belki şuan bilim dediğimiz şey bile ogrenemedigimİz teknolojilere gore cehalet . Yani suanki uzay bilimi en fazla 2 yaşında bir çocuğun mantığı kadar uzay dünya ve evren ile ilgili .

    Yani nereden geldiğimizi öğrenmek istiyorsak çok farklı düşünmeliyiZ zira ışık hızına ulaşıp bir galaksiye gitmek bile milyon yıl aliyor . Su an ki bilim ile bunu çözemeyiz

    Muhtemelen bilim üstü şeyler var . Daha kesvedemedigimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glamor

    Enerji yoktan var edilemiyorsa ki edilemez , ilk enerji nedir diye soruyorum , tanrı dediğimiz figür enerji olsaydı bile yine benim sorum cevaplanmamış olurdu. Bu enerjinin varoluşu nasıl gerçekleşti? İlk enerji nasıl oluştu?
    Sizin yanlışlarınız düzelt düzelt bitmiyor. Bildiğiniz her şey ya yanlış ya eksik. İşin içine din girince böyle oluyor demek ki.

    Yoktan enerji de madde de var olur.

    Kuantum dalgalanması konusunu incelersen görürsün.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Dediklerine bende katilmaktayim. Ne varki insanlik Bilimde daha yolun basinda oldugu icin yaratici gercegini bilimsel olarak görememektedir. Birgun bilim bardagi yariya kadar dolu oldugunda bu gercegi görecektir. Ancak o günden sonra yani yaraticiyi kesin ve bilimsel olarak gördükten sonra yapilacak iman kabul görmeyecektir, zaten önemli olan onu görmeden ona ve kitaplarina inanmaktir. Ben konunun din ateist tartismasina indirgenmesine karsiyim. Islam reformcu bir din olarak gelmistir ancak yillar icinde bu yönünden cok sey kaybetmistir ve gunumuzde geldigi sekil tamda birzamanlar savastiklarina benzemistir. Islam putperestlige karsi savas vermistir, aslinda verdigi savas o helvadan yapilan ve acikinca yenilen putlar degildi. Kirdigi kabedeki tas putlarda degildi. Aslinda onun yikmaya calistigi putperestlik dogmacilik, otorite, güc ve paraydi. Allahtan baska hicbir yaraticiya insanin kulluk etmemesini ögütlüyor ve onun otoritesinden baska otoriteyi kabul etmiyor, güc ve mülk sahibi Allahtir diyen bir din olarak geldi. Kuranda adi gecen üc put Lat Uzza Menat in anlamlarida Güc Otorite ve Paradir ve bu yuzden Kuranda sadece bu putlarin adi gecmistir. Cunku bu putlarin gücü ve ona tapanlar bu yuzyilda oldugu kadar hicbir yuzyilda olmamistir. Insanlar 19. Yüzyildan itibaren yeni buluslari yanlis yorumlayarak kelimenin tam anlamiyla bu yuzyilin basindan yarisina kadar tam bir felaket yasamistir. Dogal Seleksiyon fikri Irkciligi kirbaclamis, Yaratici fikrini reddetmis, böylelikle materyalizme yönelmistir. Bunlarin sonucunda insanlar Otorite olarak güclülere boyun egmis, büyük finans kurumlari para ile insanlari yönetmeye baslamis ve gücü kendilerinde toplamistir. Insanlikta yeniden Yaratici yerine Otorite, Güc ve paraya tapmaya baslamistir. Dolayisiyla insan ruhunuda reddetmis ve ruh denilen seyin beyindeki kimyasallardan ibaret oldugunu savunmaya baslamistir. Yani herseyde bir materyal aramistir. Ayni sebeplerden insanliga ve dunyaya bakarsak bir tarafta gidalarin genleriyle oynanip bunuda gidalar bozulmasin acliga karsi savas actik diye insanlara mayasi bozuk katki maddeli zehirleyen besinler yedirirken diger yanda milyonlarca insan bir kirik ekmek bulamadigi icin halen ölmektedir. Bir tarafta bir milyarder hicbirsey yapmadan saniyede yüuzbinler kazanirken diger yanda 16 saat calisip gecinemeyen insanlar vardir. Yani sözün özü insan teknolojik olarak önemli yol katetmis olsada insanligin aldigi yol halen daha yerinde saymaktadir. En demokratik ve insan haklarina saygili ülkeler is enerji ve petrol yagmasina gelince baska ülkeleri yagmalamaktan ve bombalayip milyonlarca insanin kanina girmekten geri durmamistir.

    Sonuc olarak o hergün uzayda yeni birseyler buldugunu, evrenin var olusunu anlamaya calisan insanlik yasadigi dunyada tum yaptiklarinin ona geri gelecegini, tüm insanlar rahat etmeden dünyanin yasanacak bir yer olamayacagini kavrayacak durumda degildir. Dahasi Endustri insan icin olacagina endüstri icin yasayan insan ortaya cikmistir. Insan Endüstrinin kölesi, Paraya tapan ve ve Gücü elinde bulunduranlara kulluk eden bir putperest halindedir!




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.