Şimdi Ara

İnsanın evrim yolculuğu-1: İnsanlardan önce ne vardı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
7
Favori
19.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kankam1030 kullanıcısına yanıt
    https://www.theguardian.com/science/occams-corner/2013/may/07/aquatic-apes-creationism-evolution
    İşiniz gücünüz yalan dolan.
    Söz konusu yazı burada.
    Adamın burada saçma dediği tek şey insanların nasıl iki ayağa geçtiği ile ilgili açıklamalar. Bu adam yazının hiçbir yerinde senin alıntıladığın sözleri söylemiyor. İnsanların maymunlardan geldiği zaten kesin birşey bunu aklı başında hiçbir bilim insanı inkar edemez..

  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Asil soruda o zaten. Hiclik icinde birden bire patlama oluyor, hemde öyle bir patlamaki etkileri milyarlarca yildir devam etmekte.
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Reddeden akılları değil, ilkel kültürel egoları aslında. Varoluşunun "kanıtlanması" imkansız olan bir şeye inanabiliyorlar (ki normal, [tanıtlamak mümkün, kıymeti kendindne menkul tanrı kanıtlamaları malumunuzdur;] zira aşkın inanç delil istemez, yalnızca cehalet ve kültürel ortam ve belki birazcık da genetik yatkınlık ve/veya ilkel atalardan aktarılan korunma/sığınma güdüsü) fakat ortadaki evrensel bir olguyu dışlıyorlar. Aşkınsal olansa kabul edilebilir, misal kişinin kendine olan inancı veya ekibine vs'ye olan inancı, aşkınsaldır...

    Bunu farkeden "zeki" 'din insanları' (ki günümüzde yoklar bunlar) "Credo quia absurdum." demişlerdir, ah seni seni din insanı Tertullian; yani mantıklı olsa neden inanayım diyor, saçma olması "mantıklı" ki inanca yer açılsın diyor, da diyor.
    Koskoca Kant bile aynı şeyi daha felsefi bir biçimde söylemişti, ne demişti: "İnanca yer açmak için mantıklı olanı birazcık eğip bükeceğim kusuruma bakmayın, iyi okumalar."

    Her şeyi sorgulayınız efendim.




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bu bir teori, (evren oluşumu hakkındaki teorilerden yalnızca biri ve halk arasında en popüler olanı ki hikayesi de komiktir, yani isminin nasıl verildiğini araştırın gülecekseniz) kesinlikle, tek bir evrensel büyük patlama şu anki bilenen evreni pıt diye varetti diye bir şey yok, yoksa bu da bir tür salt mitos ve metafizik olurdu. Fakat, kesin olan şu: Bir büyük patlamaya ait bilgilere ulaşıldı...
  • Evrenin büyük patlama sonucu olustugu biliniyor ve Buyuk patlama belkide tüm teoriler icinde en kesin olanidir. CERN deneyleride ayni sekilde yapilmakta.
  • Copy paste bir paylaşım.Direk ÇÖP.Bırakın bu evrim sacmalığını.adamlar marsa gidecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    herhangi bi seye dayandirip kanitlayabiliyor musun? yoksa tamamen kendi uydurman mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulukaptan U kullanıcısına yanıt
    lamarck'in evrim teorisi senin anlattığın koltuk altı kıllarını kullanmıyorsun diye yok olmuyor. yok olmasının ya da var olmasının senin hayatta kalmana bir etkisi olmadığı için hala varlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki senin dediğin gibi bir patlama oldu ve herşey tesadüfü ilerledi , patlamanın olması için ısı gerek , fazla enerji gerek. Bu enerji nasıl var oldu?
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Enerji yoktan var edilemiyorsa ki edilemez , ilk enerji nedir diye soruyorum , tanrı dediğimiz figür enerji olsaydı bile yine benim sorum cevaplanmamış olurdu. Bu enerjinin varoluşu nasıl gerçekleşti? İlk enerji nasıl oluştu?
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Evrenin tam olarak nasıl oluştuğunu bilmiyoruz (henüz), ayrıca bilimsel teoriler kesinlik olarak tanımlanmaz, yanlışlanmaya çalışılır...
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Bilinmiyor. Tanrı da nasıl oluştu o da bilinmiyor.



    En azından enerjinin varlığını biliyoruz ama tanrının varlığını bilmiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Bilinmiyor. Tanrı da nasıl oluştu o da bilinmiyor.



    En azından enerjinin varlığını biliyoruz ama tanrının varlığını bilmiyoruz.
    ancak herşeyin bir başlatıcısı varsa ve bu Başlatıcının kendinden varolması gerekir ki ilk başlatılabilecek şeyi başlatsın yada açık ifadeyle ilk düğmeye bassın yani
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Yani sadece varsayımlar ve tesadüfler üzerine ilerliyor bu evrim? Bilinen bir gerçeklik yok? Hep tahmin?
  • Hüsami kullanıcısına yanıt
    Tatmin edici bir cevap değil. Bildiğimiz hiçbir şey kendinden varolmamış. Hele bir de varlığından emin olmadığımız bir şey için "tanrı diye birşey var bu kendiliğinden var olmuş ve evreni oluşturmuş" demek insanoğlunun bilinmezlik karşısında ne kadar aciz olduğunu gösteriyor.



    Bu genimizde var. Bilmediğimiz şeyler hakkında efsaneler üretmiştir hep insanoğlu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya 5 milyar yaşında genç bir gezegen , bizden önce çok sayıda medeniyet gelmiş ve yokolmuş olabilir ,



    Enson insan yaratılmış, uzay üssü bir bilinç verilmiş uzayın ötesini ve yaraticiyi bile sorgulama bilinci verilmiş halen kendini maymuna benzetmeyi bırak, potansiyelinin %1 ini bile kullanmıyorsun, tembellikten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Rastgele değil hepsinin nedeni var. Evrimin detaylarını okursan cinsel seçilim ve doğal seçilimin ne kadar etkili olduğunu anlarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Onların sınırı tanrıya kadar. Tanrıyı kim yarattı sorusuna cevap yok.

    Evrim saçma gelsede daha sıcak bakıyorum. Canlıların temel kalıpları aynı. Belki bi hücreden değilde milyonlarca yılda farklı şekilde oluşmuş hücrelerden evrimleşmiştir bukadar farklı tür.

    Hatta canlının büyüdüğü ortam bile ona etki ediyor. (En basitinden muz. İthali büyük burda yetişen ufak oluyor. Aynı bitkiden labratuarda çoğaltılıyordu bildiğim)
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Ben yaratıcıya inanıyorum ancak evrimin de bir gerçeklik olduğunu biliyorum , tabi benim için evrim şartlara ve durumlara karşı canlıların evrilmesi manasındadır , yoksa bu arkadaşların dediği gibi big bang , maymundan geldik benim için büyük palavralar. Kendi sorumun cevabını da ben vereyim ; ilk enerjiyi yaratıcı yarattı , O ol dedi ve oldu.
  • Glamor kullanıcısına yanıt
    Yaratıcıyı kim yarattı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.