|
Bildirim
|
Yine kendini "zeki" ve "ilerici" görenlerin şüpheli kimseleri "komplocu" diye tiye almaya çalıştığını da gördük!..
Bilgi dağarcıkları kısıtlı olanlar dar pencereden bakmaya devam ededursunlar konuyu açan arkadaşa destek mahiyetinde yazmış bulundum. Tüm dünyada(sorgulayan dünyada) bu konu neredeyse soruşturma aşamasına kadar gelmişken bizdeki her haltı bildiğini sananların nedenini bilemediğimiz bir şekilde bu küreselci, elitist, ulusüstü şirketleri ve yöneticilerini temize çıkarma çabalarını anlayamıyorum. Dünya konuşuyor bizimkiler "susun ayol" kafasında! Bill Gates Vakfı'nın bu virüse direkt ya da dolaylı nasıl hazırlık yaptığını, henüz ortada böyle bir salgın bile yokken ilgili merkez ve kuruluşları birer birer nasıl satın alıp bünyesine kattığını ya da ortaklık kurduğunu öğrenmeniz için resmi kanallardan bile bilgi alabilirsiniz herhangi bir "komplocuya" ihtiyacınız dahi yok. Dünyanın kimler tarafından yönetildiği ya da yönetilmek istediğini sorgulayan herkes hayata ve olaylara "şüpheci" bakmaz ZORUNDADIR! Ya da kafasının içinde "sadece" yağ+protein karışımı bir şey taşıyordur tıpkı neticesinde olduğu gibi!.. Ekleme: bir üstteki arkadaş "Yapay anne sütü ne kadar güzel bir şey. Öksüz çocuklar bebek mamaları ile yetersiz besleniyorlardı. Burada tartışılacak bir şey yok bence destek verilmeli." demiş daha ne diyelim??? Güzel bir şey öyle mi?! Arkadaşa tarhimizden bir hatırlatma yapayım, o çok "hayırsever" Amerikalılar (Truman-Marshall) 48 ve sonrası yıllarda bize de "süt tozu" gönderdiler ve "zorunlu" olarak tüketildi, peki sonra ne mi oldu, ülkenin yavrucakları birer birer çocuk felci başta olmak üzere görülmedik hastalıklar yaşadılar, ama tabi canım süt tozu ile ne alakası var?! Peki ya o dönem "kılıf" neydi? "Türkiye Sovyet tehdidi altında o halde her yönüyle desteklenmelidir" savını kılıf yaptılar. Günümüzde de sözde kıtlık ve açlık bahane edilerek yapay ve suni ürünleri dünya çocuklarına ve insanına dayatacaklar. Tıpkı "efendim gericilik yapmayın GDO gıda sorununu çözecek" deyip küresel çapta kanser, obezite, şeker hastalığı başta olmak üzere hastalıkların patlamasına sebep verdikleri gibi yine bir yıkıma sebep olacaklar. O çok hayırsever(!) adamlara tavsiyem trilyonlarca doları hile, faiz, haksız kazanç ile %1'lik kesim olarak ellerinde tutmak yerine dünyada gelir eşitsizliğini sonlandırıp küresel refah ve kalkınma için çabalasınlar. O zaman kimseye zorla ya da mecbur bırakarak yapay, suni şeyler itelemezler. Ama zaten amaç insanlığın hayrına iş tutmak değil ki! Görene köre ne??? Saf olmayın, şüphe ve endişe sizi diri tutar! |
Sagduyunun yerini ideolojilerin almis olmasina tipik bir örnek. Bazi seyler hakkinda uyari yapiyorsan Komplocu ilan edilirsin ve seni bir kaliba koyup etiketlemeye calisirlar. Bunlar suna benziyor: Kümeste tavugun biri hepimizi kesecekler diye diger tavuklari uyariyor, digerleriyse ona komplocu diyor . Sonucta digerleri izgara olurken, kesilecegini bilen kacmanin yollarini ariyor .
|
Hala dünyanın nereye gittiğini anlamamakta ısrar eden kişi saçmalaması...
Kaynakları ile yazmışım, bi zahmet et de oku. |
sen ne diyorsun ayol virüs yarasadan çıktı, seni komplocu senii, neyse şimdi starbuckstan milkshake alayım sex education eşliğinde kadehimi dünya barışına kaldırayım
|
Ben üniversite mezunuyum ve okuduğunu anlama ve genel kabulün dışında düşünmenin eğitim seviyesi ile ilgili değil, gelişime açık olmakla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Eğer senin için eğitim seviyesi önemli ise Doktor Shiva Ayyadurai konusuna bak:https://forum.donanimhaber.com/doktor-shiva-ayyadurai--144648586#144648586 |
Dijital sistemin geleceğini üst düzey insanlar söylerken buradaki birkaç dangalak komplo teorisi diyor.
Normalde buradaki dangalak olanlara sorsan desen ki "evinin yanındaki bakkalın sahibine güveniyormusun", muhtemelen hayır diyecek, ayrıca "bu devirde kimseye güvenmeyeceksin" diye eklemekten de geri durmayacak. Ama aynı dangalak 10 bin km ötedeki bir adamın dünyayı aşılatma planı hakkında en ufak bir şüphe duymamakla kalmayıp şüphe duyanlara da kendi mağarasından komplocu etiketi yapıştıracak. Benim anlamadığım bu dangalaklarda en ufak bir düşünce kırıntısıda mı olmaz arkadaş, asıl benim anlam veremediğim konu bu, bana bunu açıklayın! Edit: Alttaki iki mesaj durumun vehametini gözler önüne sermekte, lafın üzerine gelmişler |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 24 Temmuz 2020; 13:55:42 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 24 Temmuz 2020; 14:4:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 24 Temmuz 2020; 15:0:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|