Şimdi Ara

İNSAN HIZLA MAKİNELEŞİYOR, MAKİNE İSE GİDEREK İNSANLAŞIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir sabah kalkıp kendinizi bir makineye hizmet ederken bulabilirsiniz. Bir zamanlar ayak altı, kimsenin istemediği şeyleri yapan makineler yavaş ve sinsice insanın yerini alıyor. Belki bir belki iki asır sonra, makinelerin insan gibi insanların ise makine gibi yaşadığı bir dünya olması gayet olası.

    Böyle bir şey olursa büyük ihtimalle kimsenin ruhu duymayacaktır. Karşı gelen kişiler giderek azalacağı için pek de sorun teşkil etmeyecektir. Ha insan bir patron, ha robot. Sonuçta yine paranı alıyorsun. Ev alıyorsun ve yemek yiyorsun. Tahminen böyle patlak verecek ve onların torunları ise tıpkı ilk makineler gibi bir araç olarak kullanılacaklar.

    İnsanların en büyük özelliği düşünebilmesidir. Bir insan topluluğu kağıda bir şekil basarak onu değerli bir takas aracı haline getirebilir. Aynı topluluk, aynı kağıda farklı şekiller basarak değerlerini arttırabilir. Olmayan insanlar arası eşitliği savunabilir hatta Bunu zorunlu hale getirebilir. Bunu düşünebilmesine borçludur. Ne yazık ki şöyle bir baktığımda bu yetiyi yavaşça yok ettiğimiz gözüküyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 17 Kasım 2017; 23:43:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Robotlar asla patron olamaz. Biz hiçbir zaman robotların emrinde çalışmayız. Ancak robotlar insanlık tarihinin içine edebilir.



    Robotlar petrol çıkarmayı kendi başlarına halledebilirlerse, elektrik üretebilirlerse, tani kısaca kendi enerjilerini karşılayabilecek duruma gelirlerse, vay halimize. Mesela bir bölgeyi robotlar koruyo. X ışını algılayıcısı, sıcaklığa duyarlı termal kameraları falan varsa, oraya insan yaklaştırmaz. Sen teröristlerden korunmak için bir sistem yaparsın, ama robot sistemi seni yaklaştırmaz. Terörist avlıyacam derken sen avlanırsın. Dönme dolabı çalıştırıp hemen atlayan insan gibi, sistemi kapatacak içerde birisi olmayınca, kimse durduramaz.



    Bir bilgisayar programcısı olarak, eobot teknolojisinin çok büyük felaketlere yol açabileceğini biliyorum. Hava savunma sistemlerini bilgisayarlara emanet etmek gibi aptallıklar yapabiliriz. Bilgisayar insanları bombalamaya karar verebilir. Ya da psikopat bir haker o sistemi kolay bir şekilde ele geçirip, insanlığa kabusu yaşatabilir. Ancak robotlar bu işi bilinçli yapamaz. Onların düşünce yeteneği yoktur. Bir robot sisteminin felakete dönüşmesi, yine prpgramcısı olan insanın, düşünmediği veya tahmin edemediği bir açıktan kaynaklanabilir. Yapay zeka çok sert kararlar alabilir ve kimse vazgeçiremez. Çünkü bilgisayar için 1 birdir, 0 da sıfırdır. Ortası yoktur. Bilgisayara silah sistemlerini emanet etmek, çok büyük sıkıntılara yol açabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.