Şimdi Ara

İnsan-Domuz karması üretildi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
6.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaşam=canlılık bizim fiziksel-kimyasal-biyolojik olarak
    kavrayabiliğimiz alan dışında yokmudur?
    vardırda kanıtlayamacağimiz için yokmu kabul edecez.

    insanlık medeniyetine dünyadışı (yaradandan başka) varlık
    müdahalesi olmuş ve olmaya devam ediyorsa bu ne demek olabilir.
    şekillendiriyormuyuz? korunuyormuyuz? geliştiriliyormuyuz?

    bunlar bilimi bildikleriyle sınırlı sananlara değil.

  • yarasayla ya da kurtla çiftleştirselerdi de bari kurt adam görürdük uçan insan görürdük vs domuz nedir ya :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iSpeedy

    Organ mafyası bunu beğenmedi.

    Zaten işler kesattı
  • Ben zaten Müslümanlar yemeyince bu hayvanın sıradan bir hayvan olmadığını anlamıştım.
  • birileri fazla full metal alchemist izlemiş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Sıçan ve domuzların evrimsel mirası oldukça farklıymış, demekki neymiş, evrim teorisini işin içine katmadan bilim konuşulamazmış(!), darwinist eğitimin sonucuda bu olsa gerek.

    Nerede bu evrimin fosilleri deme, seni linç ederler, o kadar bilimsel bir teori ve o kadar bilimsel bu teoriyi savunanlar...

    geçen bi prof televizyona çıktı,
    ''evrimi çıkarırsan biyoloji diye bişey kalmaz'' gibi bir kelime kullandı, anlaşılır gibi değildi bence
    evrimden ne kast ediliyor ne söyleniyor onu bilmek lazım, evrim nedir tam olarak?
    yine bir programda, profesöre soru: bir uçak mühendislik harikası nasıl olur bu parçalar bir araya gelir, nasıl tesadüfen olur diye soruya
    '' e bizide annemiz babamız yapıyor'' gibi cevap verebiliyor!
    yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!.... ve tam hatırlamıyorum ama darwin demiş ki '' evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz'' gibisinden açıklaması, darwin nerde demiş bunu? bildiğim kadarıyla göremiyoruz demiş
    darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum diyor
    arkadaşına yanlış hatırlamıyorsam mektubunda '' ya bişey söyledik ama bundan bişey çıkarmı sence'' diye soular soruyor

    sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!

    hocam pmden ulaş sen hiçbir şey anlamamışsın öğrenmek istiyotsan ücretsiz bir şekilde detayına kadar anlatırım her şey o kadar basit olsaydı dediğin gibi keşe

    Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp; ve hatta bilmeden konuşmak ayıp!

    pm gerek yok burda anlta istersen!
    yazdıklarımdan neyi anlamamışım sence??
    burda direk profesörlerin ağzından duyduğumuz seyler
    youtube ta araştırsan kendinde dinleyebilirsin
    videoları seyredip komediyi görürsen daha iyi olur bence, sonra beni aydınlat
    nerdeyse 100 önce kalıtımla yok edilmiş , dna nın keşfiyle tarihe karışmış görüşleri insanlara
    anlatabiliyor bizim insanlarımız
    arkadaş demiş ''darwin bunları çok önce söyledi, biz insanlarda araştırıyoruz günümüzde'' diyor
    ben darwinin söylediğine demiyorum SÖYLEMEDİĞİ ŞEYİ SÖYLEMİŞ GİBİ anlatıyor bize
    Celal Şengör diyor '' darwin diyorki; evrimi aşama aşama görüyoruz''
    bende diyorumki nerde hangi kitabında diyor???
    bilmeden konuşma kelimesini iade ediyorum sana, hadi bilmiyorum anlat ozaman, vevaını alalım benim anlamadığım neymiş verdiğim örneklerde
    ben kendi görüşlerimi söylemedim burda, evrimcilerin bukadar ''zorlayıcı'' konuşmalarını burada yazdım.
    evrimi anlamak için tekrar ediyorum ne kastedildiği önemli evrim denilince



    Soru: "Evrimden ne kast ediliyor ne söyleniyor onu bilmek lazım, evrim nedir tam olarak?"

    Cevap: Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması sürecidir. Evrim, modern biyolojinin temel taşıdır. Bu teoriye göre hayvanlar, bitkiler ve Dünya'daki diğer tüm canlıların kökeni kendilerinden önce yaşamış türlere dayanır ve ayırt edilebilir farklılıklar, başarılı nesillerde meydana gelmiş genetik değişikliklerin bir sonucudur. Aynen bunu Wikipedia'dan kopyaladım. İlk önce bilmen gerekiyor tanımını ki yorum yapasın, ah ah!

    Sorun: "yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!...."

    Çözüm: Azıcık bilebilseydiniz evrimi, biyolojiyi veya doğayı burda Prof. Dr. Celal Şengör'ün sizin gibi insana basitçe anlamaları için Doğal Seçilim ve Adaptasyon sürecinin birbiri ile ilişkisini anlatıyor. Ortada olan tabi ki bu kadar basit değil; ama adam size genetiğini anlatırsa, adam size işin sosyolojisini "O gen nerden geldi hocaefendi?" diyecek insanlar biliyorum.

    Sorun: Sizin "evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz" cümlesini yalanlamanız.

    Çözüm: Burda bunu Darwin'in demiş olup olmaması önemli değil. Ancak daha sonra döneceğim neden demiş olabileceğine. İlk olarak evrim'i anlaman geriyor: evrim nedir, süreçleri nelerdir? Örneğin, doğal seçilim, cinsel seçilim ve mutasyonları bildiğini düşünerek devam ediyorum, bir aslan ve bir ceylan (a ceylanı) düşünelim. Ceylan arkadaşları ile ortalıkta takılıyor olsun. Aslan daha sonra bunu (heerhangi bir ceylanı) görmüş ve sinsice yaklaşmaya çalışıyor olsun. Bir süre sonra bu aslan koşmaya başlayacak ve ceylanı yakalamaya çalışacak, diyelim ki yakaladı. Ceylan öldüğünde bundan sonra çocukları olamaz.

    Şimdi devam edelim, yine bir aslan ve bir ceylan (b ceylanı) düşünelim. Ama bu sefer ceylanımız mutasyon geçirmiş olsun ve 3 tane boynuzu olsun. Aynı senaryoyu düşünelim, bu sefer B ceylanı aslan ona koştuğunda boynuzları ile karşı atak yapabilecek ve aslanın onu yakalamasını engelleyebilecektir. Ceylan kendini kurtardığından bundan sonra çocukları olabilir ve hatta daha da abartırsak bu ceylan boynuzları ile aslanı öldürmüş olsun.

    Biraz daha kızıştıralım ve bu sefer mutasyon geçirmiş başak bir ceylanımız olsun (c ceylanı). Bu ceylanın mutasyonu bacak kasları üzerine, daha güçlüler. Aynı senaryoda bu sefer, aslan yakalamaya çalışmak için aniden koşmaya başladığında ceylan güçlü bacakalrı sayesinde daha kolay manevra yapabilecek ve canını kurtarabilecek.

    Şimdi karşılaştıralım. A ceylanı öldü, artık çocıkları olamaz. B ceylanı ölmedi ve aslanı öldürdü. C ceylanı sadece ölmedi.

    Doğal seçilim: Doğa burada aslana karşı zayıf olanı ekarde etmiştir. A ceylanı artık üreyemez ve onun zayıf genleri aktarılamaz. Buna kıyasla b ve c ceylanları üreyebilir ve ceylan ırkında yeni bir özellik meydana gelir.

    Cinsel Seçilim: Bu seneryolar bittikten sonra dişi-ceylanlar tarafından seçilebilen ceylanların üreme ihtimali artacaktır. Bu yüzden dişinin hani er-ceylanı istediği önemlidir. Dişi-ceylanlar doğaları gereği kendi genlerini yaşatmak ve kendileri de yaşamak isterler. Bundan doalyı kıyaslamada, (a ceylanı zaten öldü) b ceylanını seçeceklerdir çünkü b ceylanı, c ceylanına kıyasla sadece kendisini kurtaramdı üstüne üstlük ceylan kabilesi için yemek sağladı. Bu yüzden dişi ceylanlar üreme işlerini b ceylanı iel halledecekler.

    Şimdi bu doğal seçilimi, cinsel seçilimi ve mutasyonu topla, yıllar ile çarp. İşte evrim bize bunu anlatır, bu yüzden evrim bir çok basamakta gerçekşir.

    Eğer darwin bunu neden söylemişe gelirsek, şöyle söyleyebilirim, bu evrimin anlamıdır. Evrimi aşama olmadan düşünmek, bir bizonun puf deyipte bir kertenkele yaratmasına benzer. (Burda tanrı'ya laf attım anlamamışsındır diye dedim )

    Sorun: "darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum."

    Çözüm: Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :)) Ayrıca belirtmek isterim ki, Darwin zamanında bilinen evrim bizimkisine kıyasla çok ama çok sınırlandırılmıştı. Evrim'i sadece Darwin'e yükleyemessin, şu an biyolojide çalışan ve ortaya bir kuram atan herkes evrime katkı sağlamıştır.

    Sorun: "sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!"

    Çözüm: işte sıkıntın, çok bilmişliğin burada. Sen öyle bir kurgulamışsın ki kafanda sanki dünyada iki ihtimal var: biri evrim biri yaradışçılık; herkes birine inanmak zorunda. Yok hocam öyle bir şey! İlk olarak teori ne demek bileceksin. Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil. Kanun ve teori farkını kanıta dayalı sanan avanaklar dahil bütün herkes bilecek bu işi.

    Evrime inanmıyorum diye bir şey olamaz. Yani bu mümkün değil. Bu adeta kütleçekime inanmıyorum demek gibidir.

    Bu arada son olarak Prof. Dr. Şengör'den alıntı yapmak istiyorum: "Ya bilimi bileceksin ya da bilimden gelen adamlara saygı göstereceksin!"

    Ben bilimden gelen adamlara saygımı, dinden gelenlerden üstün tutuyorum hocam, size de tavsiye ederim.

    Not: Kaba üslubum tamamen sizin bana verdiğiniz cevaba uygun olarak hazırlanmıştır. Dil bilgisi hatalarını ise aynı anda farklı bir işle meşgul olmamdan sayabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmk20

    birileri fazla full metal alchemist izlemiş

  • 50 sene sonra sabah programları:
    Domuz-kadınla ilişkiye girmek caiz midir hocam?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batumatu

    Keşke ülke olarak bu inanılmaz bilimsel gelişmelere bu kadar uzak olmasak... Sorgulayan, Bilimsel gençliği öldürdüler, yerine itaatkar gençlik getiriyorlar. Bizde böyle uzaktan izlemeye devam ederiz anca 30 yıl daha

    Bilimsel çalışan, sorgulayan gençlik ne zaman vardı ki ölsün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    onu rüyanda bile göremezsin maymunlar cehennemi uçuk hayal gücünün eseri olmasını zorlasanız bile imkansız... maymunlar vahşileşse bile insan kadar katliamcı olamaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rohanli_Theoden

    50 sene sonra sabah programları:
    Domuz-kadınla ilişkiye girmek caiz midir hocam?

    "İleri derecede girmediğin sürece sıkıntı olmaz evladım." cevabını şimdiden duyar gibiyim zira



    Bkn.http://www.posta.com.tr/ileri-derecede-oral-seks-sorusuna-koptu-videosu-533053



    Bu gavurlar da resmen Müslümanları ve Yahudileri çileden çıkarmak için bilinçli yapıyorlar sanki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimist.

    evet insan domuz karışımı bir şeyle büyük bir hizmet yapıyorlar! Dalga mı geçiyorsun ? Afrika'da insnalar açlıktan susuzluktan ölüyor. Hele önce onları bi doyursunlar daha ilerisine giderler. Tabii çağdaş ve medeniler ya Afrika'da yaşayanlar hayvan! Gitsinler Afrika'da ya da başka yerlerde nasıl insanlar aç kalmaz neler yapabilir bunun üzerine bir şeyler üretsinler.

    Bilim adamları senin şu an kavrayamamış olduğun önemli bir tıbbi gelişmeye imza atmışlar, neden Afrika'dakileri düşünmüyorlar diyorsun. Hayır, sen bu konuda ne yapıyorsun onu merak ettim ben. Tıbba mı katkın oldu Afrika'ya mı? Varsa onu da belirt, ona göre yorumlayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 31 Ocak 2017; 13:32:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankocmarli


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Sıçan ve domuzların evrimsel mirası oldukça farklıymış, demekki neymiş, evrim teorisini işin içine katmadan bilim konuşulamazmış(!), darwinist eğitimin sonucuda bu olsa gerek.

    Nerede bu evrimin fosilleri deme, seni linç ederler, o kadar bilimsel bir teori ve o kadar bilimsel bu teoriyi savunanlar...

    geçen bi prof televizyona çıktı,
    ''evrimi çıkarırsan biyoloji diye bişey kalmaz'' gibi bir kelime kullandı, anlaşılır gibi değildi bence
    evrimden ne kast ediliyor ne söyleniyor onu bilmek lazım, evrim nedir tam olarak?
    yine bir programda, profesöre soru: bir uçak mühendislik harikası nasıl olur bu parçalar bir araya gelir, nasıl tesadüfen olur diye soruya
    '' e bizide annemiz babamız yapıyor'' gibi cevap verebiliyor!
    yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!.... ve tam hatırlamıyorum ama darwin demiş ki '' evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz'' gibisinden açıklaması, darwin nerde demiş bunu? bildiğim kadarıyla göremiyoruz demiş
    darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum diyor
    arkadaşına yanlış hatırlamıyorsam mektubunda '' ya bişey söyledik ama bundan bişey çıkarmı sence'' diye soular soruyor

    sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!

    hocam pmden ulaş sen hiçbir şey anlamamışsın öğrenmek istiyotsan ücretsiz bir şekilde detayına kadar anlatırım her şey o kadar basit olsaydı dediğin gibi keşe

    Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp; ve hatta bilmeden konuşmak ayıp!

    pm gerek yok burda anlta istersen!
    yazdıklarımdan neyi anlamamışım sence??
    burda direk profesörlerin ağzından duyduğumuz seyler
    youtube ta araştırsan kendinde dinleyebilirsin
    videoları seyredip komediyi görürsen daha iyi olur bence, sonra beni aydınlat
    nerdeyse 100 önce kalıtımla yok edilmiş , dna nın keşfiyle tarihe karışmış görüşleri insanlara
    anlatabiliyor bizim insanlarımız
    arkadaş demiş ''darwin bunları çok önce söyledi, biz insanlarda araştırıyoruz günümüzde'' diyor
    ben darwinin söylediğine demiyorum SÖYLEMEDİĞİ ŞEYİ SÖYLEMİŞ GİBİ anlatıyor bize
    Celal Şengör diyor '' darwin diyorki; evrimi aşama aşama görüyoruz''
    bende diyorumki nerde hangi kitabında diyor???
    bilmeden konuşma kelimesini iade ediyorum sana, hadi bilmiyorum anlat ozaman, vevaını alalım benim anlamadığım neymiş verdiğim örneklerde
    ben kendi görüşlerimi söylemedim burda, evrimcilerin bukadar ''zorlayıcı'' konuşmalarını burada yazdım.
    evrimi anlamak için tekrar ediyorum ne kastedildiği önemli evrim denilince



    Soru: "Evrimden ne kast ediliyor ne söyleniyor onu bilmek lazım, evrim nedir tam olarak?"

    Cevap: Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması sürecidir. Evrim, modern biyolojinin temel taşıdır. Bu teoriye göre hayvanlar, bitkiler ve Dünya'daki diğer tüm canlıların kökeni kendilerinden önce yaşamış türlere dayanır ve ayırt edilebilir farklılıklar, başarılı nesillerde meydana gelmiş genetik değişikliklerin bir sonucudur. Aynen bunu Wikipedia'dan kopyaladım. İlk önce bilmen gerekiyor tanımını ki yorum yapasın, ah ah!

    Sorun: "yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!...."

    Çözüm: Azıcık bilebilseydiniz evrimi, biyolojiyi veya doğayı burda Prof. Dr. Celal Şengör'ün sizin gibi insana basitçe anlamaları için Doğal Seçilim ve Adaptasyon sürecinin birbiri ile ilişkisini anlatıyor. Ortada olan tabi ki bu kadar basit değil; ama adam size genetiğini anlatırsa, adam size işin sosyolojisini "O gen nerden geldi hocaefendi?" diyecek insanlar biliyorum.

    Sorun: Sizin "evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz" cümlesini yalanlamanız.

    Çözüm: Burda bunu Darwin'in demiş olup olmaması önemli değil. Ancak daha sonra döneceğim neden demiş olabileceğine. İlk olarak evrim'i anlaman geriyor: evrim nedir, süreçleri nelerdir? Örneğin, doğal seçilim, cinsel seçilim ve mutasyonları bildiğini düşünerek devam ediyorum, bir aslan ve bir ceylan (a ceylanı) düşünelim. Ceylan arkadaşları ile ortalıkta takılıyor olsun. Aslan daha sonra bunu (heerhangi bir ceylanı) görmüş ve sinsice yaklaşmaya çalışıyor olsun. Bir süre sonra bu aslan koşmaya başlayacak ve ceylanı yakalamaya çalışacak, diyelim ki yakaladı. Ceylan öldüğünde bundan sonra çocukları olamaz.

    Şimdi devam edelim, yine bir aslan ve bir ceylan (b ceylanı) düşünelim. Ama bu sefer ceylanımız mutasyon geçirmiş olsun ve 3 tane boynuzu olsun. Aynı senaryoyu düşünelim, bu sefer B ceylanı aslan ona koştuğunda boynuzları ile karşı atak yapabilecek ve aslanın onu yakalamasını engelleyebilecektir. Ceylan kendini kurtardığından bundan sonra çocukları olabilir ve hatta daha da abartırsak bu ceylan boynuzları ile aslanı öldürmüş olsun.

    Biraz daha kızıştıralım ve bu sefer mutasyon geçirmiş başak bir ceylanımız olsun (c ceylanı). Bu ceylanın mutasyonu bacak kasları üzerine, daha güçlüler. Aynı senaryoda bu sefer, aslan yakalamaya çalışmak için aniden koşmaya başladığında ceylan güçlü bacakalrı sayesinde daha kolay manevra yapabilecek ve canını kurtarabilecek.

    Şimdi karşılaştıralım. A ceylanı öldü, artık çocıkları olamaz. B ceylanı ölmedi ve aslanı öldürdü. C ceylanı sadece ölmedi.

    Doğal seçilim: Doğa burada aslana karşı zayıf olanı ekarde etmiştir. A ceylanı artık üreyemez ve onun zayıf genleri aktarılamaz. Buna kıyasla b ve c ceylanları üreyebilir ve ceylan ırkında yeni bir özellik meydana gelir.

    Cinsel Seçilim: Bu seneryolar bittikten sonra dişi-ceylanlar tarafından seçilebilen ceylanların üreme ihtimali artacaktır. Bu yüzden dişinin hani er-ceylanı istediği önemlidir. Dişi-ceylanlar doğaları gereği kendi genlerini yaşatmak ve kendileri de yaşamak isterler. Bundan doalyı kıyaslamada, (a ceylanı zaten öldü) b ceylanını seçeceklerdir çünkü b ceylanı, c ceylanına kıyasla sadece kendisini kurtaramdı üstüne üstlük ceylan kabilesi için yemek sağladı. Bu yüzden dişi ceylanlar üreme işlerini b ceylanı iel halledecekler.

    Şimdi bu doğal seçilimi, cinsel seçilimi ve mutasyonu topla, yıllar ile çarp. İşte evrim bize bunu anlatır, bu yüzden evrim bir çok basamakta gerçekşir.

    Eğer darwin bunu neden söylemişe gelirsek, şöyle söyleyebilirim, bu evrimin anlamıdır. Evrimi aşama olmadan düşünmek, bir bizonun puf deyipte bir kertenkele yaratmasına benzer. (Burda tanrı'ya laf attım anlamamışsındır diye dedim )

    Sorun: "darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum."

    Çözüm: Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :)) Ayrıca belirtmek isterim ki, Darwin zamanında bilinen evrim bizimkisine kıyasla çok ama çok sınırlandırılmıştı. Evrim'i sadece Darwin'e yükleyemessin, şu an biyolojide çalışan ve ortaya bir kuram atan herkes evrime katkı sağlamıştır.

    Sorun: "sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!"

    Çözüm: işte sıkıntın, çok bilmişliğin burada. Sen öyle bir kurgulamışsın ki kafanda sanki dünyada iki ihtimal var: biri evrim biri yaradışçılık; herkes birine inanmak zorunda. Yok hocam öyle bir şey! İlk olarak teori ne demek bileceksin. Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil. Kanun ve teori farkını kanıta dayalı sanan avanaklar dahil bütün herkes bilecek bu işi.

    Evrime inanmıyorum diye bir şey olamaz. Yani bu mümkün değil. Bu adeta kütleçekime inanmıyorum demek gibidir.

    Bu arada son olarak Prof. Dr. Şengör'den alıntı yapmak istiyorum: "Ya bilimi bileceksin ya da bilimden gelen adamlara saygı göstereceksin!"

    Ben bilimden gelen adamlara saygımı, dinden gelenlerden üstün tutuyorum hocam, size de tavsiye ederim.

    Not: Kaba üslubum tamamen sizin bana verdiğiniz cevaba uygun olarak hazırlanmıştır. Dil bilgisi hatalarını ise aynı anda farklı bir işle meşgul olmamdan sayabilirsiniz.


    Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması sürecidir.
    Burada şunu çıkarmak gerekli ozaman ''kalıtsal değişime uğrayarak'' yeni farklı özellikler kazanbiliyor...
    veya farklılaştıralım konuyu, mutasyon sonucu ''teknik olarak hatalı'' bir şekilde genlerin kendi kendisini kopyalayarak
    daha ileri üstün bir canlılığın oluşumu diyebilir miyiz?? deniyor çünki bir kısım evrimciler tarafından.
    mesela Dawkins ne diyor bu mutasyon meselesine, nasıl ilerleme sağlıyor inan aydınlanmak isterim, yanlış anlama beni..
    çünkü mutasyon evrimin bildiğim kadarıyla büyük kısmını oluşturuyor...

    ''İlk önce bilmen gerekiyor tanımını ki yorum yapasın, ah ah! ''
    buradaki benim sorum evrim tanımı değildi maalesef :)
    evrimden herkesin ne kast ettiği çok farklı, biz neyden konuşuyoruz onu bilelim..
    tanımı okumak onun bilimselliğini, gerçekliğini kabul ettirir mi? evrimciler de kendi aralarında mutlaka farklı tanımlar yapıyorlar
    ''yaratılışçıların'' birçoğu gibi, onlarda farklı tanımlar yapıyorlar,
    mesela Kuranda (zor bir konu) yaratılışın aşamaları hakkında bilgiler var diye biliyorum
    ''evrimcilerin'' hangi evriminden,
    ''yaratılışıçıların'' hangi yaratılıştan bahsettikleri çok önemli
    onun için konuyu buraya indirgemeyelim

    Sorun: "yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!...."

    Çözüm: Azıcık bilebilseydiniz evrimi, biyolojiyi veya doğayı burda Prof. Dr. Celal Şengör'ün sizin gibi insana basitçe anlamaları için Doğal Seçilim ve Adaptasyon sürecinin birbiri ile ilişkisini anlatıyor. Ortada olan tabi ki bu kadar basit değil; ama adam size genetiğini anlatırsa, adam size işin sosyolojisini "O gen nerden geldi hocaefendi?" diyecek insanlar biliyorum.

    Burada doğal seçilimi ve adaptasyon sürecini anlatmıyor hoca, yanlış mı anladım???
    adam sonradan kazanılan özelliğin devamından bahsediyor,
    Darwin-Lamarck farklı tezleri geliyor insanın aklına isteyen bakabilir
    Lamarckın görüşleriyle uyum sağlıyor burada anlatılan, bir Prof. un bu seviyede anlatmasını, anlamayan cahil insanlara indirgeyerek anlatım değil bence, hani kötü kelime kullanmak istemiyorum ama dayanaktan yoksun diyelim...
    adam sonradan kazanılan özelliğin devamından bahsediyor,

    Sorun: Sizin "evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz" cümlesini yalanlamanız.

    Çözüm: Burda bunu Darwin'in demiş olup olmaması önemli değil. Ancak daha sonra döneceğim neden demiş olabileceğine. İlk olarak evrim'i anlaman geriyor: evrim nedir, süreçleri nelerdir? Örneğin, doğal seçilim, cinsel seçilim ve mutasyonları bildiğini düşünerek devam ediyorum, bir aslan ve bir ceylan (a ceylanı) düşünelim. Ceylan arkadaşları ile ortalıkta takılıyor olsun. Aslan daha sonra bunu (heerhangi bir ceylanı) görmüş ve sinsice yaklaşmaya çalışıyor olsun. Bir süre sonra bu aslan koşmaya başlayacak ve ceylanı yakalamaya çalışacak, diyelim ki yakaladı. Ceylan öldüğünde bundan sonra çocukları olamaz.

    Darwinin demiş olup olmaması ÇOK ÖNEMLİ, burada bizi okuyan insanlar için
    evrim denilince çoğu kişinin aklına Darwin gelir, doğal olarak Celal hocada bundan örnek veriyor
    istediği örneği verebilir ama DOĞRU olanı söyleyerek, Hatta Darwin yine yanlış hatırlamıyorsam, neden göremediğinden bahsediyor bu aşamaları...


    Doğal seçilimle ilgili yazınız çok uzun anlatım, en azından uzun yazarak açıklamanız çok iyi olmuş
    katılıp katılmamam önemli değil ama en azından açıklama gereği duymanız önemli

    doğal seçilimden bahsederken yine wiki den açalım

    ''Doğal seçilim, belirli bir türde dış çevreye uyum konusunda daha elverişli özelliklere sahip organizmaların, bu elverişli özelliklere sahip olmayan diğer bireylere göre yaşama ve üreme şanslarının daha yüksek olması ve bunun sonucu olarak genlerini yeni kuşaklara aktarabilmeleri yoluyla işleyen evrimsel mekanizma.''

    Şimdi beni aydınlatın lütfen, doğal seçilimde zayıf elenirken güçlü ayakta kalır
    doğal seleksiyon kendi tartışmalı konu, hep zayıf olan eleniyor hep güçlü kalıyor, ok anlaştık burada
    dikkat ediyor musunuz burada hep iyi olan doğal seleksiyonla hayat buluyor, kim seçiyor bunu? mutasyon. nasıl? cevap yok...
    Dawkins Mutasyon için ne diyor? bi aydınlatsanız bizi..
    burada nerde var genlerin aktarılması, nerde dönüşüm, zorlama faydalı mutasyon örnekleri. ispat? yine yok...

    Mutasyon başlı başına farklı ele alınacak bir konu.

    şu birtürlü görünmeyen arageçiş formalı aklıma geliyor yine ama tabii cahillikle suçlarsınız beni, problem yok, devam...


    Sorun: "darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum."

    Çözüm: Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :)) Ayrıca belirtmek isterim ki, Darwin zamanında bilinen evrim bizimkisine kıyasla çok ama çok sınırlandırılmıştı. Evrim'i sadece Darwin'e yükleyemessin, şu an biyolojide çalışan ve ortaya bir kuram atan herkes evrime katkı sağlamıştır.

    çok bilmiş olan, olmayan-ispat edilemeyen şeyleri burada gerçekmiş gibi, masalsı ifadelerle anlatan sizsiniz..

    ''Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :))'' ne kadar komikti bir bilsen :)

    ben evrimi ASLA darwine yüklemedim, EVRİMİ darwine yükleyip ondan örnek veren kişilerin, Darwinin söylemediğini gelip
    bize anlatmalarından bahsettim, söylenmeyeni söylenmiş gibi anlatmak nedir? cevap???

    Darwinin sözleri bunlar benim değil, okursan görürsün, kraldan çok kralcı olmayın!


    Sorun: "sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!"

    Çözüm: işte sıkıntın, çok bilmişliğin burada. Sen öyle bir kurgulamışsın ki kafanda sanki dünyada iki ihtimal var: biri evrim biri yaradışçılık; herkes birine inanmak zorunda. Yok hocam öyle bir şey! İlk olarak teori ne demek bileceksin. Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil. Kanun ve teori farkını kanıta dayalı sanan avanaklar dahil bütün herkes bilecek bu işi.

    ''ya yaratılışçılık ya evrim''
    Akıl okuman süper, hayatım boyunca bu bakış açısına sahip olmadım!,
    ''Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil'' bu kelimen teoriyi süper açıkladı :))
    yukardaki açıklaman kusura bakma saçma,

    Bende ozaman şununla suçlayayım seni, '' yaratılışı inkar için hertürlü zorlama yola başvuruyorsunuz''
    benimde bu yaklaşımın doğru olmaz senin yaptığın gibi!


    ''Evrime inanmıyorum diye bir şey olamaz. Yani bu mümkün değil. Bu adeta kütleçekime inanmıyorum demek gibidir. ''
    çok uzun açıklaması olur bunun.
    kötü bir bakış açısı daha, yazık...


    Bu arada son olarak Prof. Dr. Şengör'den alıntı yapmak istiyorum: "Ya bilimi bileceksin ya da bilimden gelen adamlara saygı göstereceksin!"

    tabiki anlatılan bilimse :) bilime herkes saygı duymalı....

    ''Ben bilimden gelen adamlara saygımı, dinden gelenlerden üstün tutuyorum hocam, size de tavsiye ederim. ''

    Din-Bilim tartışması yapmıyoruz burada, en azından ben yapmıyorum, kendimden sorumluyum.


    ''Not: Kaba üslubum tamamen sizin bana verdiğiniz cevaba uygun olarak hazırlanmıştır. Dil bilgisi hatalarını ise aynı anda farklı bir işle meşgul olmamdan sayabilirsiniz. ''

    sorun yok, rahat olun lütfen.... herkes gibi bizde yapabiliriz...




  • Belkide kendi sonumuzu hazırlamaya çalışıyoruzdur.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Evet, doğru. Şu an kavrayamamış olduğum saçma sapan bir şey bulmuşlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimist.

    Ne kadar boş işlerle uğraşıyorlar. Dünya'da insanlar zulme uğruyor katlediliyor. Onlara çıkıp iki laf etmiyorlar. Böyle boş boş şeylerle uğraşıyorlar.

    Sen ne yapıyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manhunt geldi aklıma...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimist.

    Evet, doğru. Şu an kavrayamamış olduğum saçma sapan bir şey bulmuşlar.

    Domuz kullanıldığı için belki saçma değerlendirdin, orasını bilmiyorum ama bu gelişme genetik bilimi için önemli bir adım. Genetiğe bağlı kronik rahatsızlıkların çaresi olabileceği gibi henüz çaresi olmayan rahatsızlıklar için de umut olabilir. Hatta bilim kurgu filmlerinden alışık olduğumuz üzere farklı türlerin genetik özellikleri de (bağışıklık, yenilenme) aktarılabilir. Bu gelişmeyi bu şekilde değerlendirmek lazım. Genetik bilimi tıp alanının yapı taşıdır sonuçta.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim şey anlaşılmıyor. Biraz açayım. Görüldüğü üzere eğer gündemi takip ediyorsanız gerçi pek fazla avrupa basını taşımıyor bunu gündeme ancak Dünya'da zulüm altında açlık altında yaşayan insanlar var. Yani düşünsene açlıktan ölen insan var! Buna bir çözüm üretilmeli. Kim ne yapıyor bu konu hakkında ? NASA milyarlarca dolar kaynak kullanıyor. Bu sadece bir tanesi daha neler neler var. İnsanlığın ilk vazifelerinden olan insanları doyurmak ve ihtiyaçlarını gidermek için ne yapıyoruz ? Kimsenin umurunda değil. Sen belki kahveni alıp pc başında içiyorsun. O deneyi yapanlar sıcak yerlerde çalışıp yiyip içiyor sıcacık arabasına binip evden işe işten eve gidiyor. O sırada vahşice insanlar katlediliyor. O sıcacık böreğini götürürken açlıktan soğuktan insanlar ölüyor. Yani kısacası insanlık ÖLMÜŞ. Bunların hepsinin hesabı sorulacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankocmarli


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi

    Sıçan ve domuzların evrimsel mirası oldukça farklıymış, demekki neymiş, evrim teorisini işin içine katmadan bilim konuşulamazmış(!), darwinist eğitimin sonucuda bu olsa gerek.

    Nerede bu evrimin fosilleri deme, seni linç ederler, o kadar bilimsel bir teori ve o kadar bilimsel bu teoriyi savunanlar...

    geçen bi prof televizyona çıktı,
    ''evrimi çıkarırsan biyoloji diye bişey kalmaz'' gibi bir kelime kullandı, anlaşılır gibi değildi bence
    evrimden ne kast ediliyor ne söyleniyor onu bilmek lazım, evrim nedir tam olarak?
    yine bir programda, profesöre soru: bir uçak mühendislik harikası nasıl olur bu parçalar bir araya gelir, nasıl tesadüfen olur diye soruya
    '' e bizide annemiz babamız yapıyor'' gibi cevap verebiliyor!
    yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!.... ve tam hatırlamıyorum ama darwin demiş ki '' evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz'' gibisinden açıklaması, darwin nerde demiş bunu? bildiğim kadarıyla göremiyoruz demiş
    darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum diyor
    arkadaşına yanlış hatırlamıyorsam mektubunda '' ya bişey söyledik ama bundan bişey çıkarmı sence'' diye soular soruyor

    sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!

    hocam pmden ulaş sen hiçbir şey anlamamışsın öğrenmek istiyotsan ücretsiz bir şekilde detayına kadar anlatırım her şey o kadar basit olsaydı dediğin gibi keşe

    Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp; ve hatta bilmeden konuşmak ayıp!

    pm gerek yok burda anlta istersen!
    yazdıklarımdan neyi anlamamışım sence??
    burda direk profesörlerin ağzından duyduğumuz seyler
    youtube ta araştırsan kendinde dinleyebilirsin
    videoları seyredip komediyi görürsen daha iyi olur bence, sonra beni aydınlat
    nerdeyse 100 önce kalıtımla yok edilmiş , dna nın keşfiyle tarihe karışmış görüşleri insanlara
    anlatabiliyor bizim insanlarımız
    arkadaş demiş ''darwin bunları çok önce söyledi, biz insanlarda araştırıyoruz günümüzde'' diyor
    ben darwinin söylediğine demiyorum SÖYLEMEDİĞİ ŞEYİ SÖYLEMİŞ GİBİ anlatıyor bize
    Celal Şengör diyor '' darwin diyorki; evrimi aşama aşama görüyoruz''
    bende diyorumki nerde hangi kitabında diyor???
    bilmeden konuşma kelimesini iade ediyorum sana, hadi bilmiyorum anlat ozaman, vevaını alalım benim anlamadığım neymiş verdiğim örneklerde
    ben kendi görüşlerimi söylemedim burda, evrimcilerin bukadar ''zorlayıcı'' konuşmalarını burada yazdım.
    evrimi anlamak için tekrar ediyorum ne kastedildiği önemli evrim denilince



    Soru: "Evrimden ne kast ediliyor ne söyleniyor onu bilmek lazım, evrim nedir tam olarak?"

    Cevap: Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması sürecidir. Evrim, modern biyolojinin temel taşıdır. Bu teoriye göre hayvanlar, bitkiler ve Dünya'daki diğer tüm canlıların kökeni kendilerinden önce yaşamış türlere dayanır ve ayırt edilebilir farklılıklar, başarılı nesillerde meydana gelmiş genetik değişikliklerin bir sonucudur. Aynen bunu Wikipedia'dan kopyaladım. İlk önce bilmen gerekiyor tanımını ki yorum yapasın, ah ah!

    Sorun: "yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!...."

    Çözüm: Azıcık bilebilseydiniz evrimi, biyolojiyi veya doğayı burda Prof. Dr. Celal Şengör'ün sizin gibi insana basitçe anlamaları için Doğal Seçilim ve Adaptasyon sürecinin birbiri ile ilişkisini anlatıyor. Ortada olan tabi ki bu kadar basit değil; ama adam size genetiğini anlatırsa, adam size işin sosyolojisini "O gen nerden geldi hocaefendi?" diyecek insanlar biliyorum.

    Sorun: Sizin "evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz" cümlesini yalanlamanız.

    Çözüm: Burda bunu Darwin'in demiş olup olmaması önemli değil. Ancak daha sonra döneceğim neden demiş olabileceğine. İlk olarak evrim'i anlaman geriyor: evrim nedir, süreçleri nelerdir? Örneğin, doğal seçilim, cinsel seçilim ve mutasyonları bildiğini düşünerek devam ediyorum, bir aslan ve bir ceylan (a ceylanı) düşünelim. Ceylan arkadaşları ile ortalıkta takılıyor olsun. Aslan daha sonra bunu (heerhangi bir ceylanı) görmüş ve sinsice yaklaşmaya çalışıyor olsun. Bir süre sonra bu aslan koşmaya başlayacak ve ceylanı yakalamaya çalışacak, diyelim ki yakaladı. Ceylan öldüğünde bundan sonra çocukları olamaz.

    Şimdi devam edelim, yine bir aslan ve bir ceylan (b ceylanı) düşünelim. Ama bu sefer ceylanımız mutasyon geçirmiş olsun ve 3 tane boynuzu olsun. Aynı senaryoyu düşünelim, bu sefer B ceylanı aslan ona koştuğunda boynuzları ile karşı atak yapabilecek ve aslanın onu yakalamasını engelleyebilecektir. Ceylan kendini kurtardığından bundan sonra çocukları olabilir ve hatta daha da abartırsak bu ceylan boynuzları ile aslanı öldürmüş olsun.

    Biraz daha kızıştıralım ve bu sefer mutasyon geçirmiş başak bir ceylanımız olsun (c ceylanı). Bu ceylanın mutasyonu bacak kasları üzerine, daha güçlüler. Aynı senaryoda bu sefer, aslan yakalamaya çalışmak için aniden koşmaya başladığında ceylan güçlü bacakalrı sayesinde daha kolay manevra yapabilecek ve canını kurtarabilecek.

    Şimdi karşılaştıralım. A ceylanı öldü, artık çocıkları olamaz. B ceylanı ölmedi ve aslanı öldürdü. C ceylanı sadece ölmedi.

    Doğal seçilim: Doğa burada aslana karşı zayıf olanı ekarde etmiştir. A ceylanı artık üreyemez ve onun zayıf genleri aktarılamaz. Buna kıyasla b ve c ceylanları üreyebilir ve ceylan ırkında yeni bir özellik meydana gelir.

    Cinsel Seçilim: Bu seneryolar bittikten sonra dişi-ceylanlar tarafından seçilebilen ceylanların üreme ihtimali artacaktır. Bu yüzden dişinin hani er-ceylanı istediği önemlidir. Dişi-ceylanlar doğaları gereği kendi genlerini yaşatmak ve kendileri de yaşamak isterler. Bundan doalyı kıyaslamada, (a ceylanı zaten öldü) b ceylanını seçeceklerdir çünkü b ceylanı, c ceylanına kıyasla sadece kendisini kurtaramdı üstüne üstlük ceylan kabilesi için yemek sağladı. Bu yüzden dişi ceylanlar üreme işlerini b ceylanı iel halledecekler.

    Şimdi bu doğal seçilimi, cinsel seçilimi ve mutasyonu topla, yıllar ile çarp. İşte evrim bize bunu anlatır, bu yüzden evrim bir çok basamakta gerçekşir.

    Eğer darwin bunu neden söylemişe gelirsek, şöyle söyleyebilirim, bu evrimin anlamıdır. Evrimi aşama olmadan düşünmek, bir bizonun puf deyipte bir kertenkele yaratmasına benzer. (Burda tanrı'ya laf attım anlamamışsındır diye dedim )

    Sorun: "darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum."

    Çözüm: Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :)) Ayrıca belirtmek isterim ki, Darwin zamanında bilinen evrim bizimkisine kıyasla çok ama çok sınırlandırılmıştı. Evrim'i sadece Darwin'e yükleyemessin, şu an biyolojide çalışan ve ortaya bir kuram atan herkes evrime katkı sağlamıştır.

    Sorun: "sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!"

    Çözüm: işte sıkıntın, çok bilmişliğin burada. Sen öyle bir kurgulamışsın ki kafanda sanki dünyada iki ihtimal var: biri evrim biri yaradışçılık; herkes birine inanmak zorunda. Yok hocam öyle bir şey! İlk olarak teori ne demek bileceksin. Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil. Kanun ve teori farkını kanıta dayalı sanan avanaklar dahil bütün herkes bilecek bu işi.

    Evrime inanmıyorum diye bir şey olamaz. Yani bu mümkün değil. Bu adeta kütleçekime inanmıyorum demek gibidir.

    Bu arada son olarak Prof. Dr. Şengör'den alıntı yapmak istiyorum: "Ya bilimi bileceksin ya da bilimden gelen adamlara saygı göstereceksin!"

    Ben bilimden gelen adamlara saygımı, dinden gelenlerden üstün tutuyorum hocam, size de tavsiye ederim.

    Not: Kaba üslubum tamamen sizin bana verdiğiniz cevaba uygun olarak hazırlanmıştır. Dil bilgisi hatalarını ise aynı anda farklı bir işle meşgul olmamdan sayabilirsiniz.


    Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması sürecidir.
    Burada şunu çıkarmak gerekli ozaman ''kalıtsal değişime uğrayarak'' yeni farklı özellikler kazanbiliyor...
    veya farklılaştıralım konuyu, mutasyon sonucu ''teknik olarak hatalı'' bir şekilde genlerin kendi kendisini kopyalayarak
    daha ileri üstün bir canlılığın oluşumu diyebilir miyiz?? deniyor çünki bir kısım evrimciler tarafından.
    mesela Dawkins ne diyor bu mutasyon meselesine, nasıl ilerleme sağlıyor inan aydınlanmak isterim, yanlış anlama beni..
    çünkü mutasyon evrimin bildiğim kadarıyla büyük kısmını oluşturuyor...

    ''İlk önce bilmen gerekiyor tanımını ki yorum yapasın, ah ah! ''
    buradaki benim sorum evrim tanımı değildi maalesef :)
    evrimden herkesin ne kast ettiği çok farklı, biz neyden konuşuyoruz onu bilelim..
    tanımı okumak onun bilimselliğini, gerçekliğini kabul ettirir mi? evrimciler de kendi aralarında mutlaka farklı tanımlar yapıyorlar
    ''yaratılışçıların'' birçoğu gibi, onlarda farklı tanımlar yapıyorlar,
    mesela Kuranda (zor bir konu) yaratılışın aşamaları hakkında bilgiler var diye biliyorum
    ''evrimcilerin'' hangi evriminden,
    ''yaratılışıçıların'' hangi yaratılıştan bahsettikleri çok önemli
    onun için konuyu buraya indirgemeyelim

    Sorun: "yine Celal Sengörün açıklamalarını dinleyin, ormanda aslan benzeri canlıdan kaçmak için diğer canlının onu görebilmesi için 4 ayak üzerindeyken ayağa kalkması ellerinin serbest kalması!...."

    Çözüm: Azıcık bilebilseydiniz evrimi, biyolojiyi veya doğayı burda Prof. Dr. Celal Şengör'ün sizin gibi insana basitçe anlamaları için Doğal Seçilim ve Adaptasyon sürecinin birbiri ile ilişkisini anlatıyor. Ortada olan tabi ki bu kadar basit değil; ama adam size genetiğini anlatırsa, adam size işin sosyolojisini "O gen nerden geldi hocaefendi?" diyecek insanlar biliyorum.

    Burada doğal seçilimi ve adaptasyon sürecini anlatmıyor hoca, yanlış mı anladım???
    adam sonradan kazanılan özelliğin devamından bahsediyor,
    Darwin-Lamarck farklı tezleri geliyor insanın aklına isteyen bakabilir
    Lamarckın görüşleriyle uyum sağlıyor burada anlatılan, bir Prof. un bu seviyede anlatmasını, anlamayan cahil insanlara indirgeyerek anlatım değil bence, hani kötü kelime kullanmak istemiyorum ama dayanaktan yoksun diyelim...
    adam sonradan kazanılan özelliğin devamından bahsediyor,

    Sorun: Sizin "evrimin adım adım gelişmesini görüyoruz" cümlesini yalanlamanız.

    Çözüm: Burda bunu Darwin'in demiş olup olmaması önemli değil. Ancak daha sonra döneceğim neden demiş olabileceğine. İlk olarak evrim'i anlaman geriyor: evrim nedir, süreçleri nelerdir? Örneğin, doğal seçilim, cinsel seçilim ve mutasyonları bildiğini düşünerek devam ediyorum, bir aslan ve bir ceylan (a ceylanı) düşünelim. Ceylan arkadaşları ile ortalıkta takılıyor olsun. Aslan daha sonra bunu (heerhangi bir ceylanı) görmüş ve sinsice yaklaşmaya çalışıyor olsun. Bir süre sonra bu aslan koşmaya başlayacak ve ceylanı yakalamaya çalışacak, diyelim ki yakaladı. Ceylan öldüğünde bundan sonra çocukları olamaz.

    Darwinin demiş olup olmaması ÇOK ÖNEMLİ, burada bizi okuyan insanlar için
    evrim denilince çoğu kişinin aklına Darwin gelir, doğal olarak Celal hocada bundan örnek veriyor
    istediği örneği verebilir ama DOĞRU olanı söyleyerek, Hatta Darwin yine yanlış hatırlamıyorsam, neden göremediğinden bahsediyor bu aşamaları...


    Doğal seçilimle ilgili yazınız çok uzun anlatım, en azından uzun yazarak açıklamanız çok iyi olmuş
    katılıp katılmamam önemli değil ama en azından açıklama gereği duymanız önemli

    doğal seçilimden bahsederken yine wiki den açalım

    ''Doğal seçilim, belirli bir türde dış çevreye uyum konusunda daha elverişli özelliklere sahip organizmaların, bu elverişli özelliklere sahip olmayan diğer bireylere göre yaşama ve üreme şanslarının daha yüksek olması ve bunun sonucu olarak genlerini yeni kuşaklara aktarabilmeleri yoluyla işleyen evrimsel mekanizma.''

    Şimdi beni aydınlatın lütfen, doğal seçilimde zayıf elenirken güçlü ayakta kalır
    doğal seleksiyon kendi tartışmalı konu, hep zayıf olan eleniyor hep güçlü kalıyor, ok anlaştık burada
    dikkat ediyor musunuz burada hep iyi olan doğal seleksiyonla hayat buluyor, kim seçiyor bunu? mutasyon. nasıl? cevap yok...
    Dawkins Mutasyon için ne diyor? bi aydınlatsanız bizi..
    burada nerde var genlerin aktarılması, nerde dönüşüm, zorlama faydalı mutasyon örnekleri. ispat? yine yok...

    Mutasyon başlı başına farklı ele alınacak bir konu.

    şu birtürlü görünmeyen arageçiş formalı aklıma geliyor yine ama tabii cahillikle suçlarsınız beni, problem yok, devam...


    Sorun: "darwinin kendisi bile bu kadar savunmuyor, işin içinden çıkamıyorum."

    Çözüm: Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :)) Ayrıca belirtmek isterim ki, Darwin zamanında bilinen evrim bizimkisine kıyasla çok ama çok sınırlandırılmıştı. Evrim'i sadece Darwin'e yükleyemessin, şu an biyolojide çalışan ve ortaya bir kuram atan herkes evrime katkı sağlamıştır.

    çok bilmiş olan, olmayan-ispat edilemeyen şeyleri burada gerçekmiş gibi, masalsı ifadelerle anlatan sizsiniz..

    ''Bu cümlenden Darwin'i bizzat tanıdığın anlaşılıyor. Bir selam da benden söylersin :))'' ne kadar komikti bir bilsen :)

    ben evrimi ASLA darwine yüklemedim, EVRİMİ darwine yükleyip ondan örnek veren kişilerin, Darwinin söylemediğini gelip
    bize anlatmalarından bahsettim, söylenmeyeni söylenmiş gibi anlatmak nedir? cevap???

    Darwinin sözleri bunlar benim değil, okursan görürsün, kraldan çok kralcı olmayın!


    Sorun: "sözün kısası evrim araştırılsın ama bukadar da körü körüne inanarak değil!"

    Çözüm: işte sıkıntın, çok bilmişliğin burada. Sen öyle bir kurgulamışsın ki kafanda sanki dünyada iki ihtimal var: biri evrim biri yaradışçılık; herkes birine inanmak zorunda. Yok hocam öyle bir şey! İlk olarak teori ne demek bileceksin. Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil. Kanun ve teori farkını kanıta dayalı sanan avanaklar dahil bütün herkes bilecek bu işi.

    ''ya yaratılışçılık ya evrim''
    Akıl okuman süper, hayatım boyunca bu bakış açısına sahip olmadım!,
    ''Teori öyle istersen inanırım istersen inanmam olayı değil'' bu kelimen teoriyi süper açıkladı :))
    yukardaki açıklaman kusura bakma saçma,

    Bende ozaman şununla suçlayayım seni, '' yaratılışı inkar için hertürlü zorlama yola başvuruyorsunuz''
    benimde bu yaklaşımın doğru olmaz senin yaptığın gibi!


    ''Evrime inanmıyorum diye bir şey olamaz. Yani bu mümkün değil. Bu adeta kütleçekime inanmıyorum demek gibidir. ''
    çok uzun açıklaması olur bunun.
    kötü bir bakış açısı daha, yazık...


    Bu arada son olarak Prof. Dr. Şengör'den alıntı yapmak istiyorum: "Ya bilimi bileceksin ya da bilimden gelen adamlara saygı göstereceksin!"

    tabiki anlatılan bilimse :) bilime herkes saygı duymalı....

    ''Ben bilimden gelen adamlara saygımı, dinden gelenlerden üstün tutuyorum hocam, size de tavsiye ederim. ''

    Din-Bilim tartışması yapmıyoruz burada, en azından ben yapmıyorum, kendimden sorumluyum.


    ''Not: Kaba üslubum tamamen sizin bana verdiğiniz cevaba uygun olarak hazırlanmıştır. Dil bilgisi hatalarını ise aynı anda farklı bir işle meşgul olmamdan sayabilirsiniz. ''

    sorun yok, rahat olun lütfen.... herkes gibi bizde yapabiliriz...












    Hocam ilk olarak o Prof. Dr. Şengör’ün cümlesindeki yazanlar genel olarak doğru olduğu için böyle bir kanıya varmanız gerekir. Ancak tekrar ediyorum “genel” olarak. Açıkçası burda nerede uzlaşamadığımızı bir türlü anlayabilmiş değilim. Ancak Lamarck ve Darwin ayrımına gelirsek şunu söylememiz gerekir, aralarında dağlar kadar fark yok. Lamarck’ın söylediği hangi kısım yanlış derseniz cevabım sadece şu olacaktır: Lamarck canlının evriminin doğaya direk adapte olması ile ilgili olduğunu düşünüyordu ancak bu tamamiyle dayanaksızdır dediğiniz gibi. Canlılığın evrimi belli şartlardaki değişimlerin ve kontrollerin (sadece mutasyon değil bir çoğu) ortaya çıkması ve buna dayalı olarak uyumsuzun (Uyumsuz kelimesine dikkat edin daha sonra tekrar döneceğim.) elenmesi ile ilgilidir. Yani anlayacağınız, zürefanın boyu ağaca erişmesi için uzamamıştır, (örneğin) mutasyon ile boynu uzun olan zürafalar ağaca eriştiği için doğa ağaca erişmeyenleri ekarde etmiştir.
    Eğer insanların evrimsel tarihi hakkında 3-4 dakikalık bir yazı isterseniz sizi buraya davet edebilirim:http://merakbulutu.tk/insanlik-tarihine-kisa-bir-bakis/

    Eğer ki akıllara Darwin geliyor ve Prof. Dr. Şengör’de buna örnek veriyor diye çok önemli olduğunu düşünüyorsan sana (sen hangi konuşmada duydun bilmiyorum ancak) Prof. Dr. Şengör’ün şu konuşmasını izlemeni önereceğim:https://www.youtube.com/watch?v=27-GZsNEIZo
    Darwin’in Türlerin Kökeni’ninde aslında kalıptan dökülüp kullanılmadığını ve Darwin’in bir çok konuda yanıldığını söylüyor. Anlatmak istediğim, ben Darwin’in bu cümleyi yalanladığını düşünmüyorum. Çünkü açıkladığım gibi bütün evrim bu cümleye bağlı olarak varoldu. Ancak söylemişse bile bu Prof. Dr. Şengör’ün dediği gibi sadece ve sadece o günlerde bilinen az bilgiden kaynaklanıyor olabilir. Tekrar etmekten bıkmayacağım ki Darwin’in teorisini binlerce hatta belki yüzbinlerce kişi geliştire geliştire bu halini aldı.

    Hocam neyse ki o konuya değindiniz. Gerçekten benim bile önceden düştüğüm bir yanılgıydı bu: “Doğal seçilim güçlünün hayatta kalmasıdır.”. Ve hatta ben bu konu üzerine okul içinde bir seminer dahi vermiştim. Keşke hatamı düzeltebilsem. Öncelikle ilk paragrafın son cümlelerinde üstüne basmak üstediğim noktaya tekrar dönmem gerekiyor. Doğal seçilim, güçlünün hayatta kalıp zayıfın yok olması değildir. Malesef böyle bir ayrım yapamayız çünkü doğal seçilim UYUMLU olanın hayatta kalıp UYUMSUZ olanın ekarde edilmesidir. Hocam tekrar tekrar okumanızı ve anlamanızı isteyeceğim bu cümleyi çünkü zamanında Adolf Hitler (bir stratejisyen olarak kendisine saygım sonsuzdur) doğal seçilimi yanlış anlamış ve o ünlü sözünü herkesin kulağında yankılatmıştır: “Zayıfa acımak doğaya ihanettir.”

    Yani anlayacağınız güçlü olmak doğal seçilim için bir şey ifade etmiyor, önemli olan doğaya uyumlu olmak.

    “dikkat ediyor musunuz burada hep iyi olan doğal seleksiyonla hayat buluyor, kim seçiyor bunu? mutasyon. nasıl? cevap yok...” Burada anlatmak istediğinizi tam anlamadım ancak anladığım kadarı ile cevap vereceğim. İlk olarak ilk cümleyi düzeltmeyeceğim tekrardan (Eğer sebebini anlamadıysanız bir önceki paragrafa dönün.). İkinci olarak doğal seçilimi mutasyon seçiyor diye bir şey ortada yok. Yani açıkçası mutasyonun bunla gram alakası yok, bu fikir nerden aklınıza geldi?
    Ayrıca doğal seçilimi birinin seçmesi gerektiğini nasıl bir duygu ile yorumladınız? Diyelim ki kar yağdı ve yağ tabakası ince olan hayvanlar soğuktan donup öldü, bu hayvanları öldüren biri mi olmalı? Bu basit bir su döngüsü olayı ve fiziksel hal değişimi değil midir?

    Bu arada saygınızı korumaya özen gösterin. Dua etmelisin ki bugün iyi günümdeyim ve bu kadar sakin yazıyorum. Buyrun geçiş formu yok dediniz ancak ben size geçir formu FOSİLLERİ (evet, arkelogların bulduklarından) veriyorum; hemde Wikipedia’dan:https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Transitional_fossils

    Bana güvenciniz bilime güvenciniz gibi zaten yerlerde geziniyor, peki kaynakları verilmiş bir sayfaya olan güvenciniz?
    Bir bilginin söylenip söylenmediğini nasıl bildiğini sormak istiyorum sana ilk önce. Söylenmeyen bilgiyi söylediğini idda ettiğin adam bir Profesör farkındaysanız; elinde Darwin’in tüm kitaplarının (muhtemelen) tüm baskıları olan bir Profesör. Ben sürekli size mantıklı açıklamalarla geliyorum ve siz bunları “masal” olarak görüyorsunuz; ne demeli sizin yaptığınıza?
    “Darwin’in sözleri bunlar benim değil, okursan görürüsün.” bunu iki keredir dile getirmek yerine kaynak belirerek gösterebilirdiniz, bu beni anında rezil eder ve sustururdu. Ama nedense bir türlü kaynak göstermiyorsunuz. (Not: Kaynaktan kastım içeriği güvenilir bir site, öyle “evrimyalanları.blogspot.com” gibi sitelerle gelmeyin bana hiç.)


    Buraya kadar sakince yazdım ancak yine bilgisizliğini konuşturmuşsun son kısımda. Teoriyi bileceksin sözlerimi araştırmadan devamla sadece yazarak cevap vermişsin. Burada sana teoriyi sil baştan anlatıyorum:

    Biz 3 sınıflandırma yapıyoruz. Biri alt basamaktan olan hipotez ve diğerleri ise üst basamakta olan teori ve kanun. Yani elimizdeki probleme ürettiğimiz hipotez ya kanunlaşır ya da teorileşir demek bu. Ben bunun farkını sana ancak şöyle anlatabilirim (çünkü diğer türlü anlayabileceğini düşünmüyorum): Probleme ürettiğimiz çözüm eğer bir olgu ise bu kanundur. Ancak bulduğumuz çözüm bir olgunun açıklaması ise bu teoridir. Bu yüzden TEORİ ASLA KANUNA DÖNÜŞMEZ.
    Bu yüzden teoriler kanıtlanırsa kanun olur demek tamamen yanlıştır; hem zaten teoriler kanıtlanmasaydı hipotez olarak kalırdı, bunu da mı akıl edemiyor insanlar?

    Konuyu çok saptırmak gibi olmasın ancak ben yaradılışı inkar etmiyorum. Direkt olarak aptallık olarak görüyorum. Bunu duymak kişilere ağır gelirse bu ancak ve ancak kendilerinin problemidir. Üzgünüm ancak “İnsanların dini inancına özgürlük, onlarla bunu tartışmayın; kendi görüşünüzü dile getirirken onları aşağılamayın.” gibi cümleleri çoktan gerimde bıraktım. Sebebini öğrenmek için sizi Dawkins’in “Tanrı Yanılgısı”na yönlendirmem gerekecek. (Veya bir gün internetten canlı seminer verebilirim eğer bana yardım edebilirseniz.)

    Bu arada anlatılanın bilim olup olmadığına iyi ki de siz karar vermiyorsunuz. Bu konuda hiçbir bilginiz olmadığı belli oluyor maalesef.

    Eğer ki hocam, bir yerde biri bilime karşı geliyor ise bilin ki bu dindir:
    Şu dünyada gözle görülebileni inkar edecek ve gözle görülemeyeni savunacak tek şey dindir.
    Bu düşüncemin kanıtını Kuran-ı Kerim’i (Türkçesi ile ama lütfen), Eski Ahiti, Yeni Ahiti ve birazcık da bilim tarihini okuduğunuzda kendiniz bulacaksınız. Biliyorum çünkü bende bir zamanlar -bu konularda- sizin gibiydim.

    Bu yazmın tam tamına 892 kelime sürdü. Artık bir şeylere farklı bakabildiğinizi düşünüyorum, umarım daha fazla sürmez bu düşünceleriniz.

    Size önerim birkaç araştırma sitesi:

    http://www.evrimagaci.org/
    http://www.gercekbilim.com/
    https://www.fizikist.com/
    http://merakbulutu.tk/
    https://bilimfili.com/




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.