Şimdi Ara

İnsan bedeni her şeye alışabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yoksa sadece beyinle mi alakalı bu durum. Uzun süreli yapılan işler bir zaman sonra bir parçanız olur derler ya. Hiç bir şey yapmadan geçen uzun bir süre sonunda buna da alışabilir mi, yoksa delirir mi? Şeydeki gibi stefanın satranç kitabındaki.



  • Sorunun tek cevabı var : Beyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zweig hem Freud'un sıkı bir takipçisi hem de hayli basiretli bir gözlemci olduğundan satrançtaki o ruh hali çokta hayal sayılmaz bence, Vsauce'un kendini tamamen izole etme gibi bir deneyi vardı bir nevi o tabloyu doğruluyor:https://youtu.be/iqKdEhx-dD4
    Şu yazı belki alışkanlıklar hakkında genel bir fikir verebilir:http://bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/aliskanliklarimizi-terk-etmek-neden-cok-zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 26 Haziran 2017; 13:30:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zweig'i pek sevmem, zira pek duygusal bir adam , resmen Küçük Emrah gibi, zaten intihar etti diye biliyorum ama bence hem beynin hem de alışmanın ortak bir etkisi var.
  • insanlar asla hiçbir şey yapmadan durmaz. fiili herhangi bir şey yapmadan öylece dursa bile kendi iç seslerine gözlemsel benliğine yani düşüncelerine maruz kalır.

    1. hiçbir eylemde bulunmayan insan hayattan geri bildirim almaz yaşama amacından uzaklaşır
    2. biyolojik amacından uzaklaşan insan hayattan pozitif geri bildirim alamayınca düşünceleri negatife dönüşür.
    3. düşünceler olumsuz ise duygular da olumsuz olacaktır.
    4. olumsuz düşünceler olumsuz duyguları tetikleyecek ve kişi gün boyunca olumsuz düşüncelerini değiştirmek için çırpınır hale gelir.
    5. kişi bu ruminasyona kısır döngüye takılı kalır.

    İnsan bedeni her şeye alışabiliyor mu?




  • her şeyden kastettiğin şeye bağlı biyolojik ihtiyaç anlamındaysa hayır, susuz ne kadar dayanabilirsin mesela ama cep telefonu kullanmamaya alışabilirsin
  • Evet sinaptik baglantilar zamanla zayiflar bu deneyimle edinilmis bilgiler ixin gecerli tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be hocam. Videoyu izledim ve bir alıntı yapayım Pascal reisden
    ''Bir kralı tamamen kendisiyle baş başa bırakalım. Duygularını tatmin edecek hiçbir şey, aklını meşgul edecek hiçbir şey, şürekasını koruyacak hiç kimse olmasın. Karşısında ne bir eğlence olsun ne de oyalayıcı bir iş. Kendisi hakkında düşünmek için gerekli olan tüm şartlar hazırlanmış olsun. Göreceksiniz, eğlenip oyalanmaktan mahrum kalmış bir kral, çok aciz bir insan haline gelecektir. İşte kralın sarayında böyle bir sonuçtan özenle kaçınılır.''

    Tabi Pascal daha çok insanın acizliği üzerinde duruyor ve kendimiz üzerinde düşünüp acizliğimizi fark etmeyelim diye tüm bu oyalanmaları icat ettiğimizi söylüyor. Yani videodakinden bir tık daha farklı.
    Dostoyevski de Ölüler Evinden Notlar kitabında sürgündeki tutukluların, yaptıkları iş ne kadar ağır, zorlu ve çok yorucu olsa da sırf bir oyalanma sağladığı için severek yapılan bir şey olduğunu söylüyor. Öyle ki çalışan tutukluların sakinleştiğini fark eden gardiyanlar eğer ellerinde yapılacak iş yoksa, boşta duran bir sandalı parçalamak gibi tamamen amaçsız işlere yönlendiriyorlar onları.




  • Zorla yaratım denen creatif duşuncedeki insanın zorlaması halini duşunun. Cinselliğin teror estirdiği bi yerde kulluğun boyutlarını ve sınırlarını duşunun.



    Tureyebilen ureyemeyen bi şey cinsel terör estirip ilahı kitabı isayı musayı tam da yerine karıştırmış.



    Oncelikle bu konu anlaşılmalı. Şimdi ilahın var olduğu bi alemde kadına tecavuz olamaz. Demek ki kadın bi şekilde buna esbab oluyor. Yani bana göre kadının cinsel teroru eş talebine değil ısrarla tureme talebine yoneliktir.



    Her şekilde yaşayabilir miyiz? Şu an için varsa cehennem onun altındayız yani buranın yukarısında ben hurileri falan göremiyorum. Zebani aleyhisselamların selamı...islamı...sılmı...slm... Yi yazıp insanlığa diyn ettiği hususu netleşti zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.