Şimdi Ara

İnşallah ölüm gibi olağanüstü durumlar olmazsa eşimi bu sene son kez tatile gönderdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eşim dün YHT'yle Eskişehir'e gitti bugünde kız kardeşimle MEHDİ Üstadımız Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin Cumhuriyetin ilk yıllarında mecburi ikamete tabi tutturulduğu Isparta'nın Eğirdir ilçesinin BARLA belediyesine gidecekler orada cemaatin yurdunda 3 gün kaldıktan sonra memleketim Kütahya'nın TAVŞANLI ilçesinde 3 Eylül'de düzenlenecek halasının torunun düğüne katılacak, sonuç olarak yine koskoca İstanbul'da oğlumla başbaşa kaldık İnşallah ölüm gibi olağanüstü durumlar olmazsa eşimi bu sene son kez tatile gönderdim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muamma 77 -- 25 Ağustos 2026; 10:5:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BSN
  • Maliye, para piyasası fonlarına yönelen sıcak paranın vergilendirilmesi için ön çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan çalışmaya göre yerli ve yabancı kurumsal yatırımcıların para piyasası fonlarından elde ettikleri kazançlara yüzde 10 stopaj uygulanması planlanıyor. Düzenlemeyle yerli kurumsal yatırımcılar ödedikleri stopajı üçer aylık dönemde beyan ettikleri geçici vergiden mahsup edebilecek, yabancı yatırımcılar için kesilen yüzde 10'luk stopaj ise nihai vergi olacak.

Bloomberg HT’den Bekir Gürdamar’ın aktardığına göre Maliye, yabancı ve kurumsal yatırımcıların para piyasası fonlarında yoğunlaşan kısa vadeli sermaye hareketlerini mercek altına aldı ve bu kaynağın uzun vadeli yatırımlara yönlendirilmesi için vergilendirme dahil seçenekler üzerinde durmaya başladı.

İlgili habere göre Maliye, konuyla ilgili değerlendirme ve ön çalışmalarını tamamladı.

Türkiye’ye giren "sıcak para”nın uzun vadeli ve üretken yatırımlara yönlendirilmesi için yürütülen çalışmayı tamamlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, para piyasası fonlarından kurumsal yatırımcılar tarafından elde edilen kazançların yüzde 10 oranında stopaja tabi tutulmasını uygun buldu.

Yerli kurumsal yatırımcı stopajı mahsuplaşabilecek

Türkiye'de bulunan tam mükellef kurumlar ile dar mükellef kurumlar arasında herhangi bir ayrım yapılmaksızın söz konusu fonlardan elde edilecek kazançların %10 oranında stopaja tabi tutulması bekleniyor.

Tam mükellef kurumlar açısından bu kazançlara halihazırda stopaj uygulanmamakla birlikte, bu mükelleflerin üçer aylık dönemler halinde verdikleri geçici vergi beyannameleriyle söz konusu kazançları vergilendiriyordu. Düzenlemenin çalışma sonuçlarına göre yayınlanması durumunda bu mükellefler ödeyecekleri stopaj tutarını beyan ettikleri geçici vergiden mahsup edebilecek. 

Yabancı kurumlar açısından ise ödenen yüzde 10’luk stopajın nihai vergi olması planlanıyor.

Yerli ve yabancı gerçek kişilerde değişiklik beklenmiyor

Yerli ve yabancı gerçek kişilerin kazançlarına yönelik stopaj oranlarında ise herhangi bir değişikliğe gidilmesi beklenmiyor.

Mevcut uygulama kapsamındaki %17,5 oranındaki vergilendirmenin aynı şekilde devam edeceği öngörülüyor.

Öte yandan yapılacak düzenlemenin elde edilecek söz konusu kazançların kararın yayımından itibaren oluşan kısmı için geçerli olacak şekilde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Düzenlemeyle örneğin, kararın yayımından bir ay önce para piyasası fonu almış bir kurumsal yatırımcının bu fonu kararın yayımından iki ay sonra satması durumunda elde edeceği kazancın geçmiş bir aylık döneme isabet eden kısmı stopaja tabi olmayacak, yayımdan sonraya isabet eden iki aylık kazancı üzerinden %10 stopaj kesilecek.

• Gözün aydın abi. Cemaat memaat işleri sakat ama...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Niye sakat olsun bütün Anadolu zaten Cemaat ve Tarikatlar tarafından kuşatılmış. Bunlardan birinin içinde olmayan birini bulmak nerdeyse imknasız.

Sana bir faidesi olmayanları bırakıp şu kitaptakileri okursan kendine en büyük iyiliği yapmış olursun

www.hakikatkitabevi.net
    Tam İlmihâl Se`âdet-i Ebediyye - Hakikat Kitabevi
    https://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=001

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    İnşallah ölüm gibi olağanüstü durumlar olmazsa eşimi bu sene son kez tatile gönderdim

Kardeş bu yazıların konumla ne alakası var anlayamadım İnşallah ölüm gibi olağanüstü durumlar olmazsa eşimi bu sene son kez tatile gönderdim 

BSN
  • Kassady kullanıcısına yanıt

Sorun olmaz

BSN
  • dekareme kullanıcısına yanıt

Kardeş yıl olmuş 2026 artık bu bağnaz ve çağdışı bilglierden kurtulun

BSN

Saçmalamış arkadaş işte

BSN
  • Muamma 77 kullanıcısına yanıt

Dinin emirleri zamanla değişmez, kıyamete kadar her devirde ve zamanda geçerlidir. Asıl sen bu reformist kafadan kurtulmalısın. Takıldığın cemaatin sana bir faydası olsaydı, asla ama asla bu reformistlerin, dinde değişiklik isteyip de dini kökünden yıkmayı hayal edenlerin ağzından konuşmazdın. Senin bu din bilgisini hayatında ilk defa duyman neticesinde insan bilmediği şeyin düşmanıdır sözünün ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Halbuki sen " bak bunu bilmiyordum kardeş, bilseydim bu dinin emrine uyardım. Ben bunu beynime kazıdım, bir dahaki sefere olmaz" diyebilirdin. Ama tam tersi böyle bir karşılık vermene şaşırdım. Din düşmanlarının, ateistlerin, imansızların söyledikleri gibi söylüyor ve konuşuyorsun. Sen bayağı değişmişsin.

Sen artık eski sen değilsin. Beynin yıkanmış. İyice değişmişsin. Bu yazdığını aklı başında hiçbir müslüman söylemez. Bunun ne kadar büyük tehlikeli bir söz olduğunu bilir ve diline hakim olurdu. Bundan sonra sana dini herhangi bir nasihatte bulunmayacağım.

Takıldığın cemaate 104 km ve ötesine bir kadının tek başına gitmesi haram mı bunu bir sor bakalım, ne diyecekler. Cemaatinin liderine burda dediğin gibi desen, heralde seni cemaatten o dakika atardı.

Şimdi sen böyle diyorsun ya, o halde bildiğin bir şeyler olmalı; senin kaynağın ne, mahremsiz kadınların tek başına yolculuk etmesinin caiz olduğu hangi din kitabında yazıyor, sen de bana bir kaynak gösterir misin yoksa kaynak senin kendi düşüncelerin ve beynin mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 26 Ağustos 2026; 7:47:4 >

• Bugün eşimsiz 5'nci gün

BSN
  • Bugün eşimsiz 6'ncı gün

BSN
  • Bugün eşimsiz 7'nci gün

BSN
  • Bugün eşimsiz 8'nci gün

BSN
  • Abi kolay gelsin! Yengesiz nasıl hallediyorsun ilgi, alakanı? 😅

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition

İlgi alaka derken nasıl yani ?

BSN
  • Bugün eşimsiz 9'ncu gün

BSN
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.