Şimdi Ara

İnşaat Sektöründe Olan Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çift kat üzerine 160-170 metre kare civarı bir ev yapmayı düşünüyoruz. Malzemeden çalmadan, depreme dayanıklı bir evi ortalama kaç bin Türk Lirasına mal edebileceğimizi merak ettik. İlçemizde bulunan ve düzgün iş yapan tek inşaat şirketinin patronu şu an iş kovaladığı için burada değil dolayısıyla fiyat alamadık. Oturduğumuz eve de alıcı var satsak iki arada bir derede kalır mıyız korkusu hasıl oldu? Bilhassa bu işle uğraşan arkadaşlardan ricam böyle bir eve harcanacak demiri, çimentoyu, tuğlayı, kiremiti vs kalem bazında yazmaları. Bu sayede ortalama maliyeti hesaplamayı düşünüyorum. Aynısı olmaz tabii ama temsili bir fotoğraf vereyim işiniz kolaylaşsın. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

İnşaat Sektöründe Olan Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 16 Ocak 2011; 1:46:23 >

• Öyle bir ev yok.

Fikir vermesi açısından bakınız:http://tr.wikipedia.org/wiki/Mercalli_%C5%9Fiddet_%C3%B6l%C3%A7e%C4%9Fi

• Konu hakkındaki bilgisizliğime verin Polemik hocam. O kısmı değiştiriyorum. Gerçi buradan da bir sonuca varamayacağız sanırım forumda varsa yoksa bilgisayar ve benim gibi otomobil manyağı dolu.

Düzeltma:
    İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 16 Ocak 2011; 1:45:39 >

Annem ve babam inşaat mühendisi, 99 depremini de Balıkesir'de yaşayan bir aile olarak deprem ve evin sağlamlığı konuları üzerine oldukça fazla sohbet etmiştik.

İki katlı bir ev düşünüyorsanız çok güzel, çünkü az katlı evler depremde avantajlı oluyor. Aslında en temizi ahşap ev. Ahşap esnek olduğundan ahşap evin yıkılması betonarmeye göre daha zor. Ancak yangın ve bakım maliyeti gibi çekincelerden ötürü çok da tercih edilmiyor.

Depreme dayanıklı bir ev yapmanın maliyeti korkunç boyutlarda olmaz. Yeter ki iyi bir yüklenici bulun.
  • Ecel bulursa her yerde bulur ancak oturduğumuz ev pek güvenilir değil bu konuda önlemini almak lazım. 99 depreminde civardaki binalardan bazıları hasar görmesine rağmen bizimkinde çatlak bile yoktu ama çevre düzenlemesinde plansız projesiz değişikliğe gidilmesi yüzünden son bir kaç yıl içinde her şiddetli sağanakta bodrumlara bir karıştan fazla su doldu. Allah korusun bir deprem olsa kalıp halde yan yatacak diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 16 Ocak 2011; 2:06:52 >
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • arazinizin yapisi ve sizin istekleriniz ve kullanilmasini istediginiz malzemelere gore fiyat degisir, koydugunuz resimdeki gibi bir evde araziniz ortalama bir saglamlikta ise deprem sikintisi yok kabul edin yani gereksiz harcama yapmak gereksiz olur :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam olarak koyduğunuz ev tarzında birşey yapacaksanız 300*350 bin tl gider orta kalite malzeme kullanırsanız...

bahçeli güzel bir ev için 500 bin tl yi gözden çıkartmanız lazım havuz v.s gibi extra işler için maliyet 100*150 bin daha artar

betonarmesi(temel + döşemeler) max 90 -100 bin tl
    diğer işleri ( alçı sıva zemin kaplamaları boyası gömme dolapları mutfak dolapları tezgahlar vs ...)30- 35 bin tl
    mekanik ve elektrik tesisatları (projelendirme artı uygulama) yaklaşık 20-25 bin tl
    çatı uygulaması(ahşapc iskeleti artı kiremitler dahil) ortalama 10-15 bin tl.
    uygulama için işçilik ve extra oluşbilecek giderlerle beraber bu tarz bir yapı max 180 190 bin tl ye mal edilebilir.
    casagrande

ve tabii Polemik

Hepinize teşekkür ederim verdiğiniz fikirler için. Çıkan fiyatlar hemen hemen tahmin ettiğimiz civarda. Arsa var zaten ekstra maliyeti olmayacak, cesaret edebilirsek havalar düzelince başlamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 16 Ocak 2011; 11:17:12 >

Orijinalden alıntı: casagrande

resimde görülen boyutlarda bir ev için bu işin( sadece fikir vermesi açısından kabaca bi hesap yaptım)

betonarmesi(temel + döşemeler) max 90 -100 bin tl
    diğer işleri ( alçı sıva zemin kaplamaları boyası gömme dolapları mutfak dolapları tezgahlar vs ...)30- 35 bin tl
    mekanik ve elektrik tesisatları (projelendirme artı uygulama) yaklaşık 20-25 bin tl
    çatı uygulaması(ahşapc iskeleti artı kiremitler dahil) ortalama 10-15 bin tl.
    uygulama için işçilik ve extra oluşbilecek giderlerle beraber bu tarz bir yapı max 180 190 bin tl ye mal edilebilir.

Mimara ve belediyeye verilecek para yok mu ? 180-190 çok az dediniz gibi geldi.

Panpa sen 250-300 rahat gözden çıkar

• Taban alanı 100 metre kareyi geçmediği sürece belediyeye verilen ücret artmıyor. Muhtemelen 90+80 olacak. Nüfus az olunca herkes tanıdık malzemeyi alacağımız yer akraba, müteahhit tanıdık, marangoz benim arkadaşım vs. maliyeti düşürür sanırım tüm bunlar. Ankara Tur Oto'nun sahibi 5-6 yıl önce yukarda görülen evin çok çok daha büyüğünü ve güzelini 160'a mal etti bunu da göz önüne alınca bugünün fiyalarıyla 200 civarına çıkar sanırım. Bir iki yeni sitenin yapımı bitmek üzere oraları da dolaştıktan sonra karar vereceğiz.
  • En fazla 200.000 TL.
    Metraj ve Keşif Hesapları
  • Daha yeni yeni başlıyoruz bu işe o yüzden fiyat vermem yanlış olur ama 3 sene kadar önce amcam 3 katlı bir villa tarzında çatılı ev dikmişti (2 kat+çatı katı). 150bin lira civarında tutmuştu. Evi kendiniz yaptığınızda maliyet daha düşük olabiliyor. Tabii kullandığınız malzeme kalitesine ve işçiliğe göre fiyat aralığı bununla uçurum kalabilir...
  • Ben mimarim geçtiğimiz yıl acarkentte villa projesine başladık kabası bitmişti boya badana yap ufak birkaç tadilat eve gir ootur pozisyonunda olan villa çok geniş kapsamlı proje çizdik,balkon vardı yıktık çatı betonda yıktık v.s v.s farz edin tamamen yıktık yaptık nerdeyse... 2 milyon$ harcadık eşyaları hariç ev tabiki lükstü ama inşaat işlerinde kullanacağınız malzeme çok önemli ve evi kendinize yapıyorsunuz...

Size tavsiyem evin izolasyonunda kullacağınız malzemeden kaçmayın,zaten taşıyısından kaçacağınız bir tarafı yok...Maliteyi düşürmek adına seramik,banyo gereçleri,mutfak v.s gibi yerlerden kaçın onlar daha sonra bir şekilde tadil olabilir...Ama bina izolasyonu zor iştir özellikle çatı....

Orijinalden alıntı: wolf1907
    Ben mimarim geçtiğimiz yıl acarkentte villa projesine başladık kabası bitmişti boya badana yap ufak birkaç tadilat eve gir ootur pozisyonunda olan villa çok geniş kapsamlı proje çizdik,balkon vardı yıktık çatı betonda yıktık v.s v.s farz edin tamamen yıktık yaptık nerdeyse... 2 milyon$ harcadık eşyaları hariç ev tabiki lükstü ama inşaat işlerinde kullanacağınız malzeme çok önemli ve evi kendinize yapıyorsunuz...

Size tavsiyem evin izolasyonunda kullacağınız malzemeden kaçmayın,zaten taşıyısından kaçacağınız bir tarafı yok...Maliteyi düşürmek adına seramik,banyo gereçleri,mutfak v.s gibi yerlerden kaçın onlar daha sonra bir şekilde tadil olabilir...Ama bina izolasyonu zor iştir özellikle çatı....

hocam dediginiz villa A,B,C hangi tur villaydi

• B olanlardan
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.