Şimdi Ara

İnşaat müh. mi? Makine mi yoksa Kimya müh. mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum açık, İnşaat mühendisliği mi? Makine mühendisliği mi? yoksa Kimya mühendisliği mi?

Öncelikle ben şuan da Lise'de kimya okuyorum, açıkçası kimya'yı pek sevmiyorum, zor ve sıkıcı bir bölüm geliyor bana.
    Hedefimi nasıl belirlemeliyim, lise de kimya okumamın Ygs/Lys 'de ne gibi katkısı olur bana? İnşaat mühendisliği ve Makine mühendisliğini tavsiye eder misiniz? ederseniz seçiminiz hangisi olurdu?

Şimdiden teşekkürler.

• Kimya tabii ki bu da soru mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltali ilah

Kimya tabii ki bu da soru mu?

Bu gibi tavsiyeler veren cisimleri hiç takma haci. Bu ancak senin bilecegin is, hepsini araştır yakın geleni sevdiğini seç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimya istiyosan yurt disinda calisman lazin iyi maas icin. Tanidigim kimya muhendisi olan bi abi duzce de calisiyor. 1.000 tl civari bisey aliyor. Ailesinsen uzak falan. Insaat muh. Ise surekli is ile ic ice olacaksin baya bi is kovalaman gerekecek. Makine muh her yerde is bulabilirsin. Insaat ve makine muh on planda tutmalisin bence

• Ben de kimya mühendisliğini merak ediyorum.uppp

• quote:

Orijinalden alıntı: Atadam4

Kimya istiyosan yurt disinda calisman lazin iyi maas icin. Tanidigim kimya muhendisi olan bi abi duzce de calisiyor. 1.000 tl civari bisey aliyor. Ailesinsen uzak falan. Insaat muh. Ise surekli is ile ic ice olacaksin baya bi is kovalaman gerekecek. Makine muh her yerde is bulabilirsin. Insaat ve makine muh on planda tutmalisin bence

Ama hangi üniversiteden mezun ona da bakmak lazım. 1.000TL maaş çok çok az.
    İnşaat ve Makine mühendisliğini ön planda tutacağım, en azından çizimle alakaları var. Benimde çizimle alakam var.
    Yorumun için teşekkürler.
  • Makine muh hesaplama yapiyorsun genelde. Cizimi falan takma bence. Mimarlar bile bilgisayardan ciziyorlar. kafa muhendislikler EE ve makine diye dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayaletOralet

Makine muh hesaplama yapiyorsun genelde. Cizimi falan takma bence. Mimarlar bile bilgisayardan ciziyorlar. kafa muhendislikler EE ve makine diye dusunuyorum
    Kimyayı sevmiyorsan makine ya da inşaat. Fizik ağırlıklı bölümleri tercih etmen gerekiyor. Hangisine ilgiliysen ona yönelebilirsin
  • Arkadaşi taniyorum çizimi iyi olan biri, ona gore onerin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Makine muh hesaplama yapiyorsun genelde. Cizimi falan takma bence. Mimarlar bile bilgisayardan ciziyorlar. kafa muhendislikler EE ve makine diye dusunuyorum

Evet hesaplama tabii ki kullanacaklar. Sonuçta MF-4 den giriliyor bu bölüme. Çizimleri SolidWorks'den yapıyorlar, SolidWorks programı hakkında bir nebze bile bilgim var.

• Ne kadar çok program öğrenirsen o kadar kaliten artar tek bir programla yetinmemek lazım

• Makine mühendisliği aralarındaki en iyisi bence. Kimya da en kötüsü duyduğum kadarıyla. (İş imkanları bakımından)

• quote:

Ne kadar çok program öğrenirsen o kadar kaliten artar tek bir programla yetinmemek lazım

Hocam normalde alanım Modelleme, VFX, Camera Tracking, Animasyon, Oyun geliştirme, CGI vs. Vs.

Blender3D, Photoshop, ZBRUSH, Marvelous Designer gibi programlar biliyorum. Fakat bir yararını görmedim. Neden diye sorarsanız bir işe girerken diploma istiyorlar, fakat benim diplomam yok. Anca Freelancer olarak bu işleri yaparım.

• Maya diye bir program var 3d çizimler sinemalarda efektler falan yapıyor baya yararlı program. Öğrenirsen sağlan para kırarsın

• Hangisine ilgin varsa ona yonel derim ama is imkani soracak olursan kimyayi geriye at derim.
    İnsaat ve makine ana muhendisliklerden 2si is sorunu kendini gelistirdikten sonra pek olmaz.En kotu devlete atanirsinki gine devlettede bu iki muhendislik baya alim oluyor(puani yuksek tabi).Eger buyuk sanayi sehrinde oturacam derseniz makine bi tik daha yukarda olmali.

• Bu arada EE ve makine diger dallardan daha kafa demisler ama sadece iki dal aranacaksa turkiye sartlarinda emin olun insaat ve makine olurdu bu.Ama hepsi birbirine ihtiyac duyar bu yuzden asla 2ye indirgeyemeyiz kafa muhendislikleri.

• quote:

Maya diye bir program var 3d çizimler sinemalarda efektler falan yapıyor baya yararlı program. Öğrenirsen sağlan para kırarsın

Maya ücretli bir program. 3DSMax bu programdan daha iyi, bu programda ücretli fakat bir programa para verseydim seçeneğim 3DSMax olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yenibirmesajvar

Hangisine ilgin varsa ona yonel derim ama is imkani soracak olursan kimyayi geriye at derim.
    İnsaat ve makine ana muhendisliklerden 2si is sorunu kendini gelistirdikten sonra pek olmaz.En kotu devlete atanirsinki gine devlettede bu iki muhendislik baya alim oluyor(puani yuksek tabi).Eger buyuk sanayi sehrinde oturacam derseniz makine bi tik daha yukarda olmali.

Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatwxe

quote:

Hangisine ilgin varsa ona yonel derim ama is imkani soracak olursan kimyayi geriye at derim.

Teşekkür ederim hocam.

Rica ederim bende bu sene hazirlaniyorum bilgilerimi,arastirdiklarimi aktarmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lalo Salamanca

quote:

Orijinalden alıntı: serhatwxe

quote:

Teşekkür ederim hocam.

Rica ederim bende bu sene hazirlaniyorum bilgilerimi,arastirdiklarimi aktarmak istedim.

Alıntıları Göster
    ben kendi düşünceme göre konuşacam . kimya mühendisliği okursan ne yapacağın muamma . özel ders verme seviyesine bile düşebilirsin . İnşaat mühendisliği fena bir düşünce değil fakat biraz ciddi yorucu bir iş . Makine mühendisliği zor ama en iyi seçim olacaktır senin için . İş imkanı oldukça fazla . Kendini geliştirirsen iş imkanıda oldukça fazla

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.