Şimdi Ara

İnönü'de şov olsun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beşiktaşımız, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya ekibi HJK Helsinki'yi ağırlıyor. İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada takımımız kendi sahasındaki mücadeleyi farklı kazanarak rövanş için avantaj sağlamayı hedefliyor.

    UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını konuk edecek olan Beşiktaş, kendi sahasındaki mücadeleyi farklı kazanarak rövanş için avantaj sağlamayı hedefliyor.

    UEFA Avrupa Ligi'ndeki macerasına 2. ön elemeden başlayan ve başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlı takım, ilk maçta HJK Helsinki'yi yenip ikinci maçta da iyi bir skorla gruplara kalmak istiyor.

    Beşiktaş ile HJK Helsinki arasındaki karşılaşma, BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Ovidiu Alin Hategan yönetecek.

    İki takım arasındaki rövanş karşılaşması ise 26 Ağustos Perşembe günü Finlandiya'da yapılacak.

    SAKATLARIN DURUMU

    Siyah-beyazlı ekibin HJK Helsinki ile bugün yapacağı karşılaşmada sakatlıkları bulunan Rüştü, Yusuf, İbrahim Toraman ve Rıdvan ve büyük bir ihtimalle Hakan Arıkan oynayamayacak.

    Kulüp doktoru Devrim Urgun, tecrübeli kaleci Rüştü'nün bu hafta aşama aşama çalışmalara başlayacağını belirterek, ''İbrahim Toraman'ın bu hafta testleri olacak. Bu testler başarılı olursa devam edeceğiz. Rıdvan programın önünde gidiyor. Kısa vadede Rüştü ve İbrahim Toraman'ı önümüzdeki haftalara yetiştirmeye çalışacağız. Yusuf'un ise 3 haftası var'' dedi.

    Dün yapılan idmanda sakatlık geçirerek çalışmayı yarıda bırakan Hakan Arıkan'ın ise bu karşılaşmada forma giymesinin oldukça zor oluğu belirtildi.

    GUTİ İSTANBUL'DA TARAFTARIYLA BULUŞUYOR

    Beşiktaş'ın bu sezon en flaş transferlerinden biri olan İspanyol futbolcu Guti de bugünkü maçla İstanbul'daki taraftarlarıyla buluşacak.

    Transferi geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ve Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçlarında forma giyemeyen Guti, Bucaspor maçındaki etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çekmişti. İspanyol yıldız HJK Helsinki karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'ndaki ilk resmi maçına da çıkmış olacak.

    SAAT: 19:00
    STAT: İnönü
    HAKEM: Ovidiu Alin Hategan
    YAYIN: Futbol Smart & Sporx Canlı Anlatım Servisi

    MUHTEMEL 11'LER

    BEŞİKTAŞ

    Cenk
    Ekrem
    Ferrari
    Zapotocny
    İbrahim Üzülmez
    Ernst
    Necip
    Holosko
    Guti
    Quaresma
    Bobo

    HJK HELSINKI

    Wallen
    Rafinha
    Ojala
    Magnusson
    Kansikas
    Medo
    Fowler
    Sorsa
    Bah
    Westo
    Makela

    5 RESMİ MAÇTA 4 GALİBİYET ALDI

    Sezon başında teknik direktörlük görevine Alman Bernd Schuster'i getiren ve Quaresma ile Guti transferleriyle büyük sükse yapan Beşiktaş, bu sezon şu ana dek yaptığı 5 resmi maçta 4 galibiyet aldı ve yenilgi yaşamadı.

    UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4 maçta 3 galibiyet alan Beşiktaş, 1 de beraberlik elde etti.

    GOLCÜLER VE KALECİ HAKAN FORMDA

    Beşiktaş, elde ettiği galibiyetlerin yanında gol noktalarındaki etkili futboluyla da dikkati çekiyor.

    Şu ana dek 5 resmi maça çıkan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 12 gol atarak hücumda başarılı performans sergiledi. Beşiktaş'ın golcüleri hücumda görevlerini başarıyla yerine getirirken, tecrübeli kaleci Rüştü'nün yokluğunda görev alan Hakan Arıkan da başarılı kurtarışlarıyla galibiyetlerde rol oynadı.

    Hakan Arıkan, özellikle 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla deplasmanda yapılan maçta kalesinde adeta devleşti. Ancak dün yapılan son idmanda milli kalecinin sakatlanması teknik heyeti sıkıntıya soktu.

    FİNLANDİYA'YA YENİLGİMİZ YOK

    Avrupa Kupalarında daha önce Finlandiya temsilcileri ile hepsi Kupa Galipleri Kupası'nda olmak üzere 8 maç oynayan takımlarımız, 4 galibiyet ve 4 beraberlik alarak hiç mağlup olmadı.

    1971-72 sezonunda Eskişehirspor Kupa Galipleri Kupası 1.turunda Mikkeli MP takımı ile deplasmanda 0-0 berabere kalıp evinde 4-0 kazanarak tur atlarken, 1982-83 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1.turunda Galatasaray ise Kuusyi Lahti takımını deplasmanda 2-1 yenip sahasında 1-1 berabere kalarak tur atlamıştı.

    1992-93 sezonunda oynanan Kupa Galipleri Kupası 3.tur maçlarında ise temsilcimiz Trabzonspor sahasında 2-0 kazanıp deplasmanda 2-2 berabere kaldığı TPS Turku takımını elemeyi başarırken, son olarak 1994-95 sezonunda yine Kupa Galipleri Kupası 1.turunda Beşiktaş ile HJK Helsinki eşleşmiş ve evinde 2-0 kazanıp deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş turu geçen taraf olmuştu.

    RAKAMLARLA HJK HELSINKI

    HJK HELSINKI EN ÇOK KUPA KAZANAN TAKIM

    UEFA Avrupa Ligi play off turunda Beşiktaş'ın rakibi olan HJK Helsinki ülkesi Finlandiya'da en çok kupa kazanan takım. Finlandiya Ligi'nin en güçlü takımı olarak kabul edilen HJK Helsinki, 22 kez Finlandiya Ligi şampiyonu olurken, 10 kez Finlandiya Kupası'nı ve 4 kez de Finlandiya Lig Kupası'nı müzesine götürdü.

    HJK Helsinki, Avrupa Kupalarında toplam 96 maçta 32 galibiyet, 11 beraberlik ve 53 yenilgi aldı. 1998-99 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak, Şampiyonlar Ligi tarihinde gruplarda mücadele eden ilk ve tek Finlandiya takımı olan HJK Helsinki takımı grubunu 5 puanla son sırada bitirmişti. HJK Helsinki bu sezon ise Şampiyonlar Ligi 2.ön elem turunda Ekranas'ı elerken, 3.ön eleme turunda Partizan'a elendi ve Avrupa Ligi play off turuna kaldı.

    LİGİNDE LİDER

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi HJK Helsinki takımı 18 haftası geride kalan Finlandiya Liginde 37 puanla lider konumda bulunuyor. Geçen sezonu şampiyon tamamlayan HJK Helsinki takımı bu sezonda en yakın rakibinin 3 puan önünde bulunuyor.

    Kaynak: Karakartal.com







  • Nihat niye yok ilk 11 de?Geçen maç 18'e alınmayan Holosko var?
  • plzen maçında holosko oynamıştı.18 e alınmama gibi bi durum da yok holosko için, süper lig de 6+2+2 den dolayı tribünde bekledi yabancı olduğu için.ama uefa da öyle bişey yok.
  • Biliyorum.

    Geçen maç ilk 11 de olan bir oyuncunun yerine geçen maçta öyle ya da böyle ilk 18 e alınmayan oyuncuyu görünce şaşırdım, garipsedim..Nihat olmalıydı orda bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bbjk1985

    Nihat niye yok ilk 11 de?Geçen maç 18'e alınmayan Holosko var?

    Görücüye çıkarmak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __LP__


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bbjk1985

    Nihat niye yok ilk 11 de?Geçen maç 18'e alınmayan Holosko var?

    Görücüye çıkarmak için.


    İşte bu mantıklı umarım kaş yapalım derken göz çıkarmayız
  • Dünkü basın toplantısında Schuster "Holosko cumartesi oynamadığı için daha zinde, yarın şans verebilirim" demişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bbjk1985

    Nihat niye yok ilk 11 de?Geçen maç 18'e alınmayan Holosko var?


    Bence hocanın bir planı vardır ki öyle uygun görmüş , artık bekleyip görücez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.