Şimdi Ara

İNGİLTERE' DE 10 BİRİM İLE MARKET ALIŞVERİŞİ. EVET SADECE 10 !!!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
7
Favori
28.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
400 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca şunu da ekleyelim. Asgari ücretli işleri ingilizler yapmaz. Dışarıdan gelen, pakistan'lı, özbek vs işçi çalıştırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alım gücünü pek çok yol üzerinden gösterebilirsin. burada birim üzerinden göstermişler. alım gücünü ekmek, süt, et vs gibi temel ihtiyaçlar üzerinden saatlik, aylık çalışmaya bakarak hesaplarsın buradaki arkadaş da gidişat birebir doğru olmasa bile çok yanlış şeyler anlatmamış doğru yola çıkıyor bunu anlatmaya çalışıyorum ben.

    1. dünya ülkeleri güçleniyor biz de herşeyimizi onlardan karşıladığımız ve yanlış politikalar izlediğimiz için hem borcumuz artıyor hem borcumuzu ödeyemiyoruz hem de kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. kendi kendine yeten bir ülkeydik dışa bağımlı bir ülke hâline geldik. her gün otel yapılıyor inşaattan para çevirilmeye çalışılıyor.

    köprü yapılıyor biz yapabilecek durumdayken başkasına teminatla yaptırıyoruz bizimle dalga geçer gibi astronomik fiyatlar biçiyorlar eyvallah çekiyoruz. halbuki verdiğimiz paraya birden fazla köprü yapılır bir de geçiş garantisi veriyoruz aşılmazsa parasını yine biz ödüyoruz.

    hastane yapılıyor biz yapabilecek durumdayken başkasına teminatla yaptırıyoruz halbuki biz yapsak aynı fiyata birden fazla yapılıyor ama bizimle dalga geçer gibi astronomik fiyatlar biçiyorlar eyvallah çekiyoruz. bir de hasta garantisi istiyorlar aşılmazsa yine parasını biz ödüyoruz.

    Toprağa kabuğunu atsan kendi büyüyen patatesimiz olduğu hâlde Mısır’dan patates ithal ediliyor. Çiftçi bağırıyor kendi patates tarlasında bakın her yer patates dolu bunları niye almıyorsunuz diye.

    Ortada çok büyük bir sıkıntı var ama herkes görmemezlikten geliyor.

    Biz şimdi dolar 7 lira diyoruz ya dolar 70 lira olunca halimiz daha da beter olacak bunu diğer ülkeler üzerinden göstermeye çalışıyoruz diğer ülkeler umrumuzda değil yoksa. bir şeyleri bir şeyler üzerinden anlatmaya çalışıyoruz. doları, euro'yu boşverin ekonomimiz git gide çöküyor çünkü kazanç sağladığımız bel kemiğimiz niteliğindeki üretim baltalanıyor. Bakın fındıkçılar, çaycılar, çiftçiler, hayvancılıkla uğraşanlar hepsi ağlıyor görmezden geliyoruz. Sizce de ortada bir yanlış yok mu? Siz memnun musunuz?




  • ama sen tl ile para kazanıyorsun gram altınla ödenmiyor maaşın ve gram altının da fiyatı her geçen gün artıyor tl değer kaybettiği için aynı şey yani. sen altınla maaş alıyorsan sana hava hoş altın değer kaybetmediği sürece dolar euro tl ne kadar olursa olsun sen sabit kalırsın ama biz tl ile maaş alıyoruz ve altın alım gücümüz her geçen gün azalıyor. 1 gram altın ile TR'de de İngiltere'de de aynı şeyleri alırsın belki ama biz altınla maaş almıyoruz işte. Aldığımız asgari maaşı altınla hesapla benzin gibi düşün. Benzin fiyatı arttıkça 100 liraya aldığımız benzin litresi düşmeye başlıyor. Benzin 5 liradan 200 liraya çıkarsa benzin alamayacak duruma geliriz kısacası örnek vermek gerekirse.
  • Bu videolar eğlenceli mi gerçekten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok cringe konuşması. Çok fazla dayanamadım. Ayrıca "sanırım son kullanma tarihi yaklaşan ürünler" diyor eline alıyor ama tarihine bakmayı akıl edemedi yarısına geldim videonun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav ergenler bu işe el attı ise işin tadı kaçtı.
    Evet avrupa ülkeleri ingiltere de dahil çoğunda hayat ucuz.
    Hatta arap ülker için de bu geçerli.

    Burada sorun şu o ergen kız bu bize 2 hafta yeter çünkü biz 2 haftada bir alışveriş yapıyoruz diyor.

    Ula onlu yumurta almışsın 2 kişi kullanırsan günde 1 yumurta 10 gün gider.
    1.16 litre süt 2 hafta gider demek de saçma. Yav bunlar eleştirme yapmasın video da çekmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingiltere gitmemiş olanlar konuşuyor. siz ingilterede kaç kere ezan sesi duydunuz acaba? ezanları susturmuşlar o ülkeden hayır gelir mi ?
  • Orada maske parali satiliyor derler ve hayattan sogursun.

    bizim millete sakiz ver ama bedava ver.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    git biladerinle boş boş konuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Death Note kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla dunyada en cok cami Londra’da. 2 numara ise Istanbul tabi.
    Bu kadar olmasini anlamsiz bulanlardanim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piaget18

    Arkadaşlar 8 yıl ingiltere de yaşadım. Yaşam maliyeti market fiyatları ile paralel değildir. İngiltere vergi ülkesi, Tv yi aldım eve getirdin fişe takıp izleyemezsin izleme vergisi var. Yol vergisi, çöp vergisi, belediye vergisi etc. İngilizlerin %47 si 1000 pound dahi kazanmıyor. Kuzeydeki orta ölçekli şehirlerde bile 2+1 650 pound dan başlar kiralar. Fatura ve vergileri ekle 1000 pound. 1600 ile ucu ucuna yaşarsın. Düzgün yaşamak için country side denen bölgelerde 3000 pound falan kazanman gerekir senede 1 kez tatilini yaparsın ancak. Türkiye den Avrupa çok özendiriliyor ama keşke herşey marketin ucuz olması kadar keyifli olsa.
    Öyle bir yazmışsınız ki, bizim memleket vergi cenneti gibi anlaşılıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ilginç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyiymiş bu. Bütün dünyanın en pahalı ülkesi İngiltere bilinir. Demekki adamlar sonunda paranın değerini euro ile dengeye getirmiş. Avam ile lordlar aynı beslenir olmuş. Bize göre iyi de ingiliz lordları fena rahatsız olmuştur.
  • Toplumun önceliği hırsız yöneticileri cezalandırmak değil toplumun önceliği karşıt görüşlü olduğu insanları hırsızlık yapan yöneticiler yoluyla cezalandırmak. Toplumda duygularımız mantığımızı bastırıyor bu da her şeyin önüne geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim neyi, nereyi beğeniyorsa gitmekte özgürdür.
  • Birisi İngiltere vergi ülkesi yazmış, ben şöyle bir örnek vereyim arkadaşa. Burda bir arabayı kendine aldığında 2 arabayı da devlete alıyorsun. Sadece bu arabaların fiyatları senin ömrün boyunca ingiltereye ödeyeceğim vergiden fazla tutar. Ha birde ingilterede yıl sonunda gelirin yetersizse o ödediğin verginin bir kısmını geri alırsın. Turkiyemde ise mart ayında gelir vergisi kesintin artar ve maaşın duser

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz zamanında yedi düvele hükmederken adalet getirmek yerine sömürseydik ingiltere gibi ülkeleri şimdi parmağımızda oynatıyorduk. bu avrupa ülkeleri sömürgelerle bu variyete erişmiş durumda. tabi her şeyi buna bağlamak saçma olur ama işin en büyük sebebi bu
  • Ben hayatım boyunca kuruşla herhangi bir ürün satın alamadım. (poşet hariç)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inanlı

    Çok cringe konuşması. Çok fazla dayanamadım. Ayrıca "sanırım son kullanma tarihi yaklaşan ürünler" diyor eline alıyor ama tarihine bakmayı akıl edemedi yarısına geldim videonun.
    Yaltaklanır gibi değil de şımarık konuşmuş... Youtube'de başka videolar da var. Son kullanma tarihi gelen ürünleri anca bizim "çok ahlaklı" halkımız satar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Eryaman, batıkent civarında yeni yapılan rezidanslarda, 1+1 daireler var böyle 900 , 50-60m2 arkadaşın bahsettiği evler onlar
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.