Şimdi Ara

İngilizceyi tam öğrenmeden başka dil öğrenmeye çalışmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır ingilizce öğrenmeye çalışıyoruz. İlkokuldan beri sıkıldım artık. İngilizce çabasına ara verip, farklı bir dil öğrenmeye çalışacağım. Sizce bu sağlıklı olur mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Önce yanlış gördüğüm şeyleri yazayım sonra sorunuzu cevaplayacağım.
    1.Yıllardır İngilizce öğrenmeye çalışmıyorsunuz.Bu tamamen hatalı bir cümle.
    Birçok sebebi var bunun;
    1a.yanlış yöntemler uygulamak
    1b.tembellik(bana göre en büyük sorun bu).Kimse tekrar etmiyor.
    1c.konuşma becerisini yok sayma(bu madde yanlış öğrenme yöntemlerine giriyor fakat sadece bu madde öylesine önemli ki ayrıca yazmak gerekiyor.Çünkü dil öğrenme işi bir bütündür.Çok da basittir mantığı.Dil öğrenmek zor diyenlere inanmayın.Çok basit.Önce dinleyeceksiniz sonra dinlediğiniz şeyleri sesli şekilde tekrar edeceksiniz.Dil böyle öğrenilir.Fakat buna göre hazırlanmış kaynaklar bulmak zor.Uzun araştırmalar gerektiriyor.Bu çalışılan kaynağı en son anlamlandırmanız gerekiyor.
    1d.Her gün çalışmamak:Bu da çok önemli.Her gün çalışmadan öğrendiklerinizi unutur ve birikim sağlayamazsınız.Çünkü elinizde yırtık bir çuval var.Bu çuvala ne kadar eşya koyarsanız koyun çuvaldan çıkacaktır.İşte her gün çalışmazsanız o çuvaldaki yırtığı daha da büyütüyorsunuz.Eğer her gün çalışırsanız o çuvaldaki yırtığı küçük bir iğne yardımıyla dikmiş gibi olursunuz.Sanırım benzetme tam olarak uydu.Ben anlattığım yöntemde bu özelliği bir zorunluluk olarak belirtiyorum.Bunu yapmayanlar bu yöntemle çalışmasın çünkü öğrenemezler diyorum.Başka yöntem deneyin diyorum.Bu kadar önemli bir detay bu.
    1e.Her gün en az 2.5 saat çalışmak:Bu da çok önemli bir detay.Her gün belli süre ayırmadan birikim olmuyor.Bu da zorunlu gördüğüm bir özellik.Öyle günlük 1 saat çalışarak dil öğrenilmez.Öğreneceğiniz dilde olabildiğince fazla süre ve sık sık yani her gün bir şey duyup veya okuyup bir şeyler yapmak gerek.Beyin vakit geçirdiği şeyleri daha hızlı öğrenir.Eksikleri daha hızlı tamamlar.

    Kısacası bu yazdıklarıma bakarsanız yıllarca İngilizce çalışmıyoruz.Biz sadece yıllarca bir yabancı dil nasıl daha iyi ÖĞRENİLMEZ gibi bir deney yapıyoruz.Yüzlerce yöntem hatası yapıyoruz.
    Ben en çok öneri verenlere kızıyorum.Şu önerilere bakın yahu;
    -Dizi izleyin.
    -Film izleyin.
    -Müzik dinleyin.
    -Oyun oynayın.
    -Çeşitli online uygulamalar kullanın.

    Bunları söyleyenler ve uyanlar acaba gerçekten dil öğreniyor mu?
    Mümkün mü böyle bir şey?
    Siz hiç çevrenizde film izleyerek dil sınavlarında başarılı olan biri gördünüz mü?(Bu arada şu detayı özellikle yazayım.Çünkü bu şekilde insanları kandıran çok uyanık var.Adam deli gibi yabancı dil çalışır size de film izleyerek öğrendim diye yalan söyler.Bunu yapan çok.)
    Veya müzik dinleyerek dil öğrenerek dil öğrenen var mı? Yoktur.Çünkü müziklerde bir kere en önemlisi kelimeler normal anlamlarının dışında farklı manalarda daha doğrusu hiç kullanılmamış manalarda da kullanılır.
    Demek istediğim şey yıllardır çalışmıyorsunuz sadece vakit kaybediyorsunuz.
    İlkokuldan beri sıkıldım artık demişsiniz.İşte burası önemli bir nokta.
    Çünkü dil iletişim ihtiyacı için öğrenilir.Ama siz sınav geçmek için dil öğreneceğim dediğiniz zaman beyin bunu anlamaz.İnanmaz.
    Ama mesela dil öğrenip şu sınavı geçeceğim deyip bu işin sonunda bir ödül olsa o zaman öğrenir işte.

    İngilizce çalışmaya ara verme konusuna gelince;
    Bu tamamen size bağlı.Eğer bu dili seviyorsanız ve işinize yarayacağını düşünüyorsanız öğrenin.Ki zaten Türkiye'de ve dünyada en çok faydalı dillerden biri.Bunu tartışmaya bile gerek yok.Ama sevmiyorsanız da öğrenmeniz çok.

    Farklı bir öğrenme olayında ise durum biraz daha farklı ve çok acı.Çünkü;
    -o dilin gramerini anlatan güzel anlatımlı bir gramer kitabı bulmanız genelde zor.Veya o dili öğreten Türkçe anlatımlı eserler bulmak zor.Çoğu konuşma becerisine önem vermiyor.
    -Eğer o dilin gramerini Türkçe yardımıyla öğrenseniz bile ileri düzey kaynakları Türkçe olarak bulmak zor.Hepsi İngilizce.
    Yani o dile ait deyimler vs. Türkçe olarak bulmak zor.
    Yani TÜrkçe yardımıyla ilerletmek de zor.

    Seçim sizin.




  • ben de bunu çok düşünüyorum mesela ingilizcem şu anda iyi değil ama ispanyolca öğrenmek istiyorum ingilizceye nazaran daha kolay gibi geldi açıkcası ne yapıcağımı bilemedim
  • ualfonzo kullanıcısına yanıt
    Tam tersi.İspanyolca İngilizce'den zor bir dil.
    Hangisini istiyor ve seviyorsanız onu öğrenin ama İspanyolca ileri düzey öğrenmek için İngilizce bilmeniz şart.Çünkü Türkçe kaynak yoktur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.