Soru başlıkta arkadaşlar. Spesifik bir şeyler yapıyor musunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İngilizcenizi en çok geliştiren şeyler?

-
-
Reading --> Reddit, textbook, roman, çizgi roman, manga, filmleri ve dizileri İngilizce altyazı ile izlemek.
Listening --> Film, dizi, YouTube, podcast, ders videoları
Speaking --> Bu en zoru. Ya yurt dışına çıkmak ya da yabancı insanların olduğu ortama girmek lazım. Yabancı arkadaş da edinmek önemli. Ben gönüllülük sayesinde tonla yabancı arkadaş edindim. Onlarla konuşa konuşa gelişti baya.
Writing --> Reddit ya da essay yazma pratikleri ama benim en zayıf olduğum kısım bu. AI gelince daha da tembelleştim. Kendimce yazıp sonra improve this diyorum.
-
cümle ezberlemek ve tekrar yapmak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Flörting. yabancı kızlarla konuşarak ilerletmiştim. o zamanlar tureng vardı program
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
akademik kelimeleri ezberlemek ve bbc gibi haber sitelerinde okuma yapmak
-
Chat gpt ye orta düzey ingilizce metin yazmasını söyle orada bilmediğin kelimeleri al bide en çok kullanılan 50 fiil yaz chat gpt ye onlarıda al 30 phrasal verb yaz sonra hep metin oku chat gpt ye yazıp
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
I watched a hell lot of movies with english subtitles myself
But I l got outta my mind. All I think about is a painless death for quite sometime.
I harmed my body taking as much as 60 pills of either Majezik or Atarax at once . I took this many pills at once several times. I mixed alcohol and pharmacy drugs at high doses.
These pharmacy drug overdoses have caused something wrong with how much I pee. Doctor said my kidney and liver were healthy.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srp1953 -- 30 Haziran 2024; 5:15:53 > -
Kelimeleri cümle içerisinde kalıp olarak öğrenmek çok faydalı oluyor bence. Hem bu sayede İngilizlerin hayata bakış açısını, kültür farkını da görebiliyorsunuz. Örneğin 'nightmare' kabus demek ve onlar kabus görmek anlamını, sahip olmak fiili 'have' ile kullanabiliyorlar.
I had a nightamare last night. Dün gece bir kabus gördüm.
Veya biz şapka takmak derken onlar şapka giymek demeyi tercih ediyor, wear a hat şeklinde
-
cs go, sövmeye çalışırken ingilizcemi geliştirdim.
aynen üstteki mesajımda cümle ezberlemek derken bahsettiğim buydu.
aslında farkında olmasak da hepimiz kendi ana dilimizi bile ezbere cümle kalıplarını tekrar tekrar telaffuz ederek konuşuyoruz.
mesela İngilizce'de hesitate fiili nerelerde kullanılıyor diye bakarsak, %90 kullanıldığı kalıp şu: "please don't hesitate to ...."
mesela Türkçe'de kullandığımız "ok yaydan çıktı" deyiminin İngilizce karşılığı "the die is cast" tir.
aslında die sözcüğü masa oyunlarında kullanılan zar demektir. the die is cast deyiminin anlamı "zar atıldı" dır. eski Roma döneminden kalma bir deyimdir. anlamı da: "artık süreç başladı, geri döndürülemez" demektir.
yani bu deyim tam olarak bizim "ok yaydan çıktı" deyimimizin İngilizce karşılığıdır.
buna rağmen Türkiye'deki cool takılmaya kasan tayfada bi moda çıktı, İngilizce kitap okuyan kişiler the die is cast deyimini öğrenince şunu yapmaya başladılar: kendileri Türk biriyle Türkçe konuşurken "ok yaydan çıktı" diyecek olurlarsa onu demeyip "zar atıldı" diyolar. karşısındaki kişi bişey anlamayınca da zar atıldı deyiminin ne demek olduğunu açıklıyorlar. tam bir mallık. adam kendini yeni birşey keşfetmiş zannediyo böyle yapınca, kültürlü oldu zannediyo. hödük kitap yazarları bile Türkçe kitaplarında zar atıldı deyimini övünerek kullanmaya başladılar.
Türkçe'de "zar atıldı" diye bir deyim yoktur. bu kalıbı kullanmaya kastıran kişiler kendilerini kültürlü ve marjinal gibi hissetmeye çalıştıkları için kullanmaktadırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Haziran 2024; 6:12:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İngilizce takıldığın forum neden yok
Konuyu açan benim
Eskiden bu forum aktifdi. Şu an ölü gibi.
www.city-data.com
Climate Battle: Extremes of Turkey - Weather -Temperature, sun, sunlight, rain, hurricanes, tornadoes, climate, forecasts, humidity, heat, snow... - City-Data Forumhttps://www.city-data.com/forum/weather/3473391-climate-battle-extremes-turkey.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srp1953 -- 30 Haziran 2024; 6:26:11 >
bir nedeni yok. İngilizce forum kullanmayacağım diye bir karar almadım. yeri gelirse kullanırım.
mesela eskiden araba yarışı için forumumuz vardı, dünyanın her yerinden katılımcı vardı. ama o forumu bile çok kullanmazdık çünkü ordan tanışır tanışmaz MSN grupları kurup MSN üzerinden İngilizce yazışırdık hep.
Lisenin hazırlık sınıfından sonra kalan 3 yılında İngilizce ders saatleri diğer bütün derslerden fazlaydı.
Fakültede İngilizce ile alakam yoktu.
Fakülteden mezun olduktan sonra özellikle Netmeeting denilen uygulama üzerinden İngilizce pratiği yapmaya başladım.
Bunun yaninde mirc adli programla yabancı serverlarda İngilice pratiği yapıyordum.
Arkadaş seçimimde bile İngilizce önemliydi.
Bir kaç yıl önce plajda tam 3 saat boyunda arkadaşa İngilizce Eflatun' u (Eflatunun Mağarası) anlatmıştım...
-
Prensipte her dil maruz kalarak ve kullanarak geliştirilir. Ama yanlış şeylere - mesela yerel bir aksana veya sokak ağzına - çok maruz kalırsanız yabancı diliniz o yönde çarpılabilir. 😄
Maruz kalma işini yapıyoruz olabildiğince de speaking partneri bulmak zor sayın moderatörüm.
İstanbul'da konuşma kulüpleri olduğunu öğrendim, gidince katılacağım.
Eğer ücretli olarak bir arayışınız varsa, online olarak yabancı öğretmenimiz eşliğinde her hafta düzenli olarak pratik yapabilirsiniz
-
En hızlı en kolay dil dile değerek öğrenilir.
-
pratik yapmadan cok zor. bi sekilde birileri ile iletisim kurman lazım. internetten vs. yazısman yeterli. ama tabii istekli olacaksın biraz da bilmedigin sey varsa hemen bakacaksın cumleleri dogru kurmaya calısacaksın vs. gibisinden.
Benzer içerikler
- dolap uygulama kurallarına aykırı davranışlarından dolayı üyelik oluşturamıyorsun
- ankarada bayan arkadaş nasıl bulunur
- tavan boyası ile duvar boyanır mı
- ailelere soyadları neye göre verilmiştir
- dideral alkol
- çay bardağı emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- en ilginç rekorlar
- dc açıldı mı
- telegram indirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X