Mal mıyım anlamıyorum udemyden 4-5 tane kurs aldım youtubeda da özer kirazdan dinliyorum ama olmuyor,çeviride de zorlanıyorum ama yine de bi tık yapabiliyorum konuşma hiç olmuyor en basit cümlede bile I koyduktan sonra tıkanıyorum,nasıl halledilir bu iş |
İngilizce öğrenemiyorum

-
-
Önce ilkokul ortaokul ingilizcesini komple halletin mı ?
Mesela 5.sinif ingilizcesi için YouTube'dan video izle, konu anlatım kitaplarından çalis sonra bol bol test çöz.Bunu her sınıf için yap.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onunla kim uğraşacak ya,direkt ydt kitabı alıp çözsem nasıl olur
-
yav sen tıpçı değilmisin napcan ingilizceyi hatta türkçeyi de unut
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
En basit cümlede tikaniyorum dedin diye öyle yazdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun oynarken Türkçe yama aramaktan bıktım,bı de altyazılı oluyor, normal Türkçe izler gibi film izlemek oyun oynamak istiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Altyazılı dizi izle İngilizce içerik tüket anlamaya başlarsın hiç oturup İngilizce çalışmışlığım yok ama anlama konusunda hiçbir sıkıntım yok ama konuşurken-yazarken grammer hataları yapıyorum kelimelerin yazılışında değil de kurallarda onun da çözümü oturup öğrenmek
-
a0 ingilizcemi özellikle writing açısından neredeyse b2'e nasıl çıkardığımı anlatıyorum:
- yabancı topluluklara katıl(Discordda bol bol var, İngilizce için /english diye büyük bir sunucu da vardı)
- bir konu hakkında yazarken ilk önce sıfır ingilizce olsan da tüm bilgini kullanıp çevirisiz bir şeyler yazmaya çalış
- sonra mesajı göndermeden önce çeviriye gir (tercihen deepl), Türkçesini düzgün bir şekilde yaz(çeviri kullanırken Türkçeyi düzgün kullanmak çok önemli)
- çevirinin sunduğu doğru yazı ile kendininkini karşılaştır, nerede hata yapmışsın anla, sonra doğru mesajı gönder devam et, ama gidipte çevirinin verdiğini direkt yapıştırma kendin yine düzelt
ek olarak insanların yazdıklarını da ilk önce kendin aklından çevirmeye çalış, anlamadığın her bir kelimeyi de yine çeviriden bakıp öğren
telaffuzunu merak ettiğin kelimeleri de google çeviriden dinle, burası biraz next level ama iyi bir düzeye ulaştıktan sonra artık dinleme/konuşma kısmına geçiş için işine yarayacak. writing -> listening -> speaking
böyle böyle birkaç ay sürekli konuş. öğrenim bu şekilde yapılır, yok kitap al yok ıvır zıvır çalışla kalıcı olmuyor, birebir diğer insanlarla konuşup birebir deneyimleyeceksin. ingilizcen 5e katlanmazsa giden zamanının parasını ben vereceğim. düzgün vocabulary/grammer bilgiye ulaştıktan sonra bu sunuculardaki sesli kanallara katılıp aynı tarifeyi uygulayıp speakingi de yükselt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 7 Ocak 2024; 19:49:46 >
-
eyvallah hocam uygulayacağım bunları
-
o imkansız hocam. ielts listening'im 8.0 ama dediğini ben bile yapamıyorum.
-
Merhaba, ben de İngilizce konusunda seninle aynı sıkıntıları yaşadım. Flalingo üzerinden aldığım derslerle büyük bir yol kat ettim. Özellikle anadili İngilizce olan eğitmenlerle birebir konuşma pratiği yapmak konuşma becerilerimi ciddi şekilde geliştirdi.
Başlangıçta gerçekten zorlanıyordum ama sabırla çalışarak özgüvenim arttı ve daha rahat konuşur oldum. Flalingo'da konuşma dışında yazma, telaffuz ve dinleme becerilerini geliştirmek için kaynakları da güzel. Eğitmenlerim yazdığım metinlerde doğru kullanmam gereken gramer yapılarını ve kelimeleri bana özel olarak gösterdiler faydalıydı.
Ayrıca podcast dinlemek, kitaplar okumak da çok yardımcı oldu. Bu süreçte ne kadar çok pratik yaparsan o kadar hızla gelişiyorsun. Flalingo'da aldığım derslerin yanında Deepl ve Google Çeviri ile yazılarımı düzeltip, çevirilerini karşılaştırarak hatalarımı öğrendim. ChatGPT ile de destekledim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X