Şimdi Ara

İngilizce altyazılı dizi izlemek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
6
Favori
51.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dil kullanımları ağır olmayan dizileri izleyin.

    Mesela ben burada Californication ya da Sopranos falan önermezdim. Dün mesela Donnie Brasco adlı filmi İngilizce altyazıyla izlemeye çalıştım ancak çok fazla İtalyanca - İngilizce karışımı sözcük vardı gerçi anlamları çıkabiliyor sonrasında ama bazı kalıplar falan zor oluyor. Zaten yarısından sonra TÜrkçe altyazıya geçtim. Bu yüzden öncelikle HIMYM gibi dili basit ve anlaşılır olan veya aksiyon dizileriyle başlamakta fayda var.
  • ben de oyunlarla geliştirmiştim facebook taki oyunlarla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warzko

    Merhabalar beyler ben 2 veya 3 aydır ingilizce geliştirmek için yabancı dizi izliyorum türkçe alt yazılı izliyordum fakat yararlı olmadığını düşünerek ingilizce alt yazılı izlemeye başladım şu anda 3 tane dizi izliyorum; Lost, How i met your mother, Arrow bu dizilerin üçünede yeni başladım daha 1.sezondayım hatta lostun daha ilk bölümünü yeni izledim dizileri izlerken yanımda sözlük bulunduruyorum bilemediğim sözcükleri kağıda yazıyorum lostun ilk bölümünde 20 ye yakın kelime çıktı. Sizce ingilizce için iyi diziler seçmiş miyim ya da yöntemim doğrumu ?
    Doğru yol izlemişsin. Ben 2005 te Tömer'e giderken İngilizce hocamız'da aynı şeyi söylemişti. Dizileri ve filmleri İngilizce altyazılı olarak izleyin diye. Türkçe altyazı'dan ziyade İngilizce olarak izlemenin faydası o an geçen kelime yada deyimi tam olarak ne olduğunu yazılı olarakta görüp idrak edebilmen. Anlamını bilmiyorsan da sözlük yardımı ile zaten öğreniyorsun. Ben İngilizce'ye uzun bir ara verdim ve bende bu şekilde kaldığım yerden tekrar edip geliştirmek istiyorum...

    İkinci olarak şu siteyi yeni keşfettim sana da önerebilirim.
    www.ingilizcevideo.com buradaki videolardawww.engvid.com sitesinden alınma. engvid de göreceğin üzere Amerikalı hocalar hazırlamış siteyi ve başlangıçtan advance seviyesine kadar herşey var.

    Sözlük olarak internettewww.tureng.com ve bilgisayarına yüklemen içinde babylon'u şiddetle tavsiye ederim.

    Son olarak istemeyerek te olsa Tttnet ve ürünü olan Tivibu yu kullanıyorum. Ayrıntısına girmiyim online oyun oynuyorum ve ttnet ile sorun yaşıyorum bu sebepten ama eğer ttnet ve tivibu varsa evinde "Tekrar izle" kısmında yabancı kaynaklı, farklı tiplerde İngilizce eğitim videoları vermiş. Gramerinden vobabulary'sine kadar çeşit çeşit set'ler var. bu hoşuma gitti ve buna başlıyacağım ayrıca.. Tivibu varsa bunu da öneririm...




  • Bence türkçe altyazı daha mantıklı. Mesela geçenlerde Lets see witch you got kelimesini duyup altyazıdan Nelerin varmış görelim diye öğrendim (örnek) bunu devamlı tekrar edip bi cümle daha öğrendim. Bunlar sıradan kelimeler oldupu için farklı dizilerde görerek iyice zihnine kazırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abschied

    Bence türkçe altyazı daha mantıklı. Mesela geçenlerde Lets see witch you got kelimesini duyup altyazıdan Nelerin varmış görelim diye öğrendim (örnek) bunu devamlı tekrar edip bi cümle daha öğrendim. Bunlar sıradan kelimeler oldupu için farklı dizilerde görerek iyice zihnine kazırsın.

    Let's see what you got olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIMYM'da çok hızlı konuşuyorlar ingilizce geliştirmek için pek ideal değil arrrow iyi seçim. Ama ben türkçe dublaj ing altyazılı tercdih ediyorum tabi film izlerken :)
  • Her bolum sonrasi oturup biraz dusun dinlediklerini hazmet sonra devam
  • Arkadaşlar bildiğiniz güzel siteler varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyting95 -- 4 Ekim 2014; 13:14:56 >
  • Ya bence durdur izle durdur izle hem diziden zevk alamazsın hem de bilemiyorum biraz sıkıntı iş gibi. Tabi ki benim düşüncem.

    Oyunlar çok geliştiriyor, online bir oyuna falan kayıt ol oyna derim. Bir de ben türkçe altyazılı izledim dizileri, hiç o kadar zahmete girmedim. Sadece öyle okuyup geçmedim kulaklarımı dört açtım, hevesle izledim ve 3-4 senedir dizi izleyicisiyim tahmin edemediğin kadar ingilizcem gelişti. Baya hemde, tek kelime de değil okulun da az katkısıyla grammer olsun, cümle kurmam, kendimi anlatmam olsun gelişti. Soranlara dizilere/filmlere borçluyum diyorum. Yani benim önerim türkçe altyazılı izle öyle çok zahmete girme kulağını dört aç emin ol zamanla kendine bir şeyler kattığını fark edeceksin. Tabi ki öyle 1-2 ay içinde olsun hemen kelimeler kafama kazınsın bir şeyler kapayım diye bekleme dil zamanla gelişir




  • Turkce dublaji herkes kotulemis ama bazi filmlerde seslendirmeler orjinalinden bile basarili oluyor.Ornek:Ice Age,Pirates of the Caribbean,The Lord of the Rings...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce altyazıyla İngilizce Film-Dizi izlemek en faydalı öğrenme yöntemidir diyebilirim.Hatta uzun süre Türkçe altyazılı dizi-film izlemek çok ileri seviye akıcı bir İngilizceye sahip olmanızı engelleyebilir bile.Çünkü İngilizce duyduğunuz , gördüğünüz zaman kendinizi Türkçe düşünmeye alıştırıyorsunuz , şartlıyorsunuz.Karşınızda anadili İngilizce olan bir adam varken adamla İngilizce kendi beyniniz ile de Türkçe konuşmak akıcı olmanızı imkansız kılar.Ayrıca ingilizce altyazılı izlemek yazılışı komplike olan kelimelerin yazılışını tam olarak öğrenmenize ve doğru telaffuzu anında kapmanıza olanak sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeah Science -- 16 Ekim 2014; 11:42:57 >
  • ben 1 senedir tr altyazılı izliyorum baya gelişme var en azından kelime haznem baya gelişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoobDotacı

    Friends, Himym, big bang theory vs dışında yine günşük hayatı anlatan benzeri diziler var mı ? İngilizcemi bende geliştirmek istiyorum günlük hayattan bahsetmeleri önemli.


    Fakat başka bir önerim de var diğer arkadaşlara, lost, friends vs ingilizce altyazıyla izleyeceğim demiş. Dostum bence sakın böyle birşey yapma. o sanat eserlerine gereken değeri vermen lazım anlayabileceğin en iyi dil olan anadilinle izle ve sanata hakkını ver.:. Mesela git bi vampire diariesi ingilizce altyazılı izle. Fakat gidip de sanat eseri yapımları rezil etme.

    Bates Motel İngilizce altyazıyla izlenir rahat, dili ağır değil.
  • Herkese merhabalar ben speaking kursuna gidiyorum ama kurstan daha iyi verim alabilmem için ingilizce alt yazı film ve diziler izlemem gerekli, ancak nerede izleyebileceğimi bir türlü bulamadım. Çeşitli sitelere baktım ama bulamadım bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekürler.
  • Ben de ingilizce alt yazılı film ve dizi izlemek istiyorum ama bulamıyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alivelife

    Ben de ingilizce alt yazılı film ve dizi izlemek istiyorum ama bulamıyorum. Bana ne tavsiye edersiniz?

    hocam izlediğim diziler içinde en iyi prison break ve breaking bad di. ayrıca game of thrones ve lost ta iyi gider.
  • çok yararlı kesinlikle. kelimeleri duyarak ve yazılışları görerek aradaki uyumu sağlıyorsun. faydasını görürsün muhtemelen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle ingilizce altyazılı izlemeye devam et. Kelimelerin okunuşunu cümle içinde nasıl kullanıldığını öğrenmeye başlarsın. Ve bir kelimeyi anlamadıysan illa durdurup yazmaya çalışma gittikçe soğur ve sıkılırsın. Cümle içindeki yerinden kelimenin anlamını tahmin etmeye çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce altyazı izlerken nasıl anlıyorsunuz?Bu konuda yeni misiniz yoksa ingilizce olarak iyi bir geçmişe sahip misiniz?
  • Dogru yoldasin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.