Şimdi Ara

ing banktan %9.5 faizli hesap ( eft havale bedava, para yatır çek vade bozulmuyor ) (%6,75 oldu) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.928
Cevap
14
Favori
135.742
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yatırımını borsada değerlendirenler için çok komik rakamlar bunlar. Tavsiyem borsada tecrübeli birinden yardım alın. Önce para yatırmadan şu hisseyi alsaymışım ne olacakmış diyerek kendinizi sınayın. Bir müddet takip edin. Kafanız yatarsa ve para kazanacağınıza kanaat getirirseniz hisse senedi alırsınız. Yoksa mevduatta tutun. Bu 8,5- 9,5larla ancak paranızın enflasyona karşı değerini korursunuz. Reel getirisine bakın. Yıllık enflasyonu, aldığınız faizden düşün, ne kalıyor geriye bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirt

    Yatırımını borsada değerlendirenler için çok komik rakamlar bunlar. Tavsiyem borsada tecrübeli birinden yardım alın. Önce para yatırmadan şu hisseyi alsaymışım ne olacakmış diyerek kendinizi sınayın. Bir müddet takip edin. Kafanız yatarsa ve para kazanacağınıza kanaat getirirseniz hisse senedi alırsınız. Yoksa mevduatta tutun. Bu 8,5- 9,5larla ancak paranızın enflasyona karşı değerini korursunuz. Reel getirisine bakın. Yıllık enflasyonu, aldığınız faizden düşün, ne kalıyor geriye bakın.


    borsa kumara benzer...
    her zaman kasa kazanır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirt

    Yatırımını borsada değerlendirenler için çok komik rakamlar bunlar. Tavsiyem borsada tecrübeli birinden yardım alın. Önce para yatırmadan şu hisseyi alsaymışım ne olacakmış diyerek kendinizi sınayın. Bir müddet takip edin. Kafanız yatarsa ve para kazanacağınıza kanaat getirirseniz hisse senedi alırsınız. Yoksa mevduatta tutun. Bu 8,5- 9,5larla ancak paranızın enflasyona karşı değerini korursunuz. Reel getirisine bakın. Yıllık enflasyonu, aldığınız faizden düşün, ne kalıyor geriye bakın.


    sayın kadirt
    Borsada belli başlı bazı dönemler hariç sıradan bir tasarruf sahibinin doğru kararlar vermesi zor olabilir. Belli başlı dönemlerden bir örnek vereyim. Üniversite öğrenciyim. Bundan iki yıl önce garanti bankasının hissesini aldım. O zamanlar 1. sınıftaydım ( garan= 1.74 TL) şuanda 6 lira bi ara 8 liraya kadar çıktı. 2 sene olmadan % 300 ü geçkin kar yazdım. Bu dönemler harici borsa gerçekten çok riskli bir pazar. Trendi bilmek gerekyor o da yetmiyor bazen bir akım trendi yok ederken elindekini de alıyor.
    Bu yüzden herkesin bir risk alma tutumu olmalıdır diye düşünüyorum. Ben porföyümü oluştururken hisse senedi payını % 10'u geçmneyecek şekilde ayarlarım. TL mevduatı % 50 'den fazla tutarım. Ama sizin risk iştahınız fazladır. Portföyünüzde % 60 hisse senedi, % 40 döviz bulundurabilirsiniz. Sonuçta herkesin kendi bütçesi. Yüksek getiriye giden yolu tercih etmek demek yüksek riski de göze almak demektir. Ayrıca şöyle bir durum daha var. Mevduatta düşük reel getiri diyhe bir şey de kalmadı artık. Enflasyon altında faiz oranına talim ediyoruz. O da acı bir gerçek...




  • yıllık %9,5 faizle bankaya yatırılan ana paranın aylık getirisini vergiler çıkılmış haliyle hesaplamak için anapara x 0,0067291 = aylık net faiz

    örnek anaparası 10.000 olan birkişinin aylık net faiz getirisi ---- 10.000 x 0,0067291 = 67,291 tl

    garanti bankası şuan yıllık %8 faiz veriyor.garantinin aylık getirisi 10.000 x 0,005666 = 56,66 tl
  • Mevcut mevduat faizleri ile paranızın değerini korumak mümkün değil çünkü reel getiri negatif. En azından kan kaybını azaltırsınız. Borsada küçük yatırımcının kazanma şansı çok düşüktür, eşek şansına sahip olsanız bile kumar gibidir, belki 1 yıl boyunca kazanırsınız kazandıkça kolay para tatlı gelir devam edersiniz ama ayı piyasasına bir yakalanırsanız birkaç günde bir yıllık getiriyi vermekle kalmayıp anaparadan da yersiniz.
    Kısaca mevduatta paranızın satınalma gücünün bir kısmını, borsada ise sağlığınızı kaybedersiniz. Seçim sizin
  • para yatırmak için şubeye gitmenize gerek yok.

    bir adet misli ya da tuttur hesabı açıyoruz.

    misli fortis + garanti den tutar fark etmeksizin komisyon almıyor para yatırmada. hesabımıza yatırıyoruz, 1 dk içinde misli hesabımızda oradan turuncu ya geçirebilirsiniz o da 10 dk .

    tuttur da iste 20 tl üstü komisyon almıyor garanti atm den. aynı mantık gerisi.

    bunu yapabilmek için garanti ya da fortis hesabımızın olmasına gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI

    "Bence" faizler bu kadar düşmüşken bankaların faizleri peşinde koşmak anlamsız...
    100.000 TL'ye (Eski parayla 100 milyar diyeyim daha çok gözüksün.) için gelen para 2.000 TL.

    Bankanın paramı kullanarak, işleterek, başka insanlara kredi vererek, bundan çok daha fazlasını kazanmasını pek sevmiyorum açıkçası.
    Borsaya karşı ilginiz, merakınız, bilginiz var ise en iyi yatırım aracı olmaya devam ediyor bu koşullar altında.

    Ek 1 : Daha düşük mevduat sahipleri için zaten fazlasıyla gereksiz diye düşünüyorum.
    10.000 TL için 3 aylık getirisi 200 TL.

    Zaten 10.000 TL'iniz bir banka da bulunuyordur, iyi kötü bir faiz alıyorsunuzdur.

    A bankasından B bankasına (INGBank) paranızı taşımaya değecek kadar bir gelir elde edebiliyor musunuz? Çektiğiniz eziyete, cevaplanmamış soruların kafanızı meşgul etmesine değer mi? ... gibi durumlarda var.

    Vatanbilgisayar'ın bir günlük yaptığı kampanya sonunda 1.500 TL'Lik LCD üründe bile kazancınız 250 TL.


    +1





  • faiz hesabı = (100 000) * (90/365) * (9.5/100) *(85/100) = 1 991 TL faiz geliri elde edersiniz ( net faizdir) % 15 gelir vergisi düşülmüştür.

    hesap doğru sanırım. 1500 koyucam. 3ay sonra 1530 olucak vadesizde durmasından iyidir
  • Bende açtırdım bakalım az önce. Banka güvenilir gibi duruyor; İmar'a benzemez değil mi? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metintekin

    faiz hesabı = (100 000) * (90/365) * (9.5/100) *(85/100) = 1 991 TL faiz geliri elde edersiniz ( net faizdir) % 15 gelir vergisi düşülmüştür.

    hesap doğru sanırım. 1500 koyucam. 3ay sonra 1530 olucak vadesizde durmasından iyidir


    bu hesap normal vadeli mevduat için geçerli 90 gün 9.5 faiz ( faiz 90 günlük işliyor:)
    ING de 90 gün boyunca günlük işliyor

    yani bu durumda ING normal mevduata göre daha fazla getiriyor. (günlük işlediği için)
  • Başvururken güvenlik kodu yanlış diye uyarı verdi sürekli, gıcık oldum döşedim ben de bankaya iletişim formundan
  • Aynısı bana da oldu.

    daha sonra durum düzeldi...
    quote:

    Orijinalden alıntı: kyorhan

    Başvururken güvenlik kodu yanlış diye uyarı verdi sürekli, gıcık oldum döşedim ben de bankaya iletişim formundan
  • pzrtesi açmış olduğum hesabı kontorl amaçlı defter işletmeye gittim. Günlük 9.5 9.5 yatıyor. 3 ay ING'deyim sanırım. Bu hesap konusunda beni tek düşündüren ING'nin türkiyede güçlü bir banka sıfatının olmamasıdır. Bir de gelen parayı krediye dönüştürebilme durumları nasıl acaba şuan. Benden 9.5 ile aldığı parayı en az 12-13 gibi bir rakamla satacak ki kar edebilsin. Hazinede duran para bir işe yaramaz.
  • 1000 liraya 26 kuruş veriyor gecede, ki birde kesintisi var devletten, 23-24 kuruş alırız. Değer mi, bence cepte kalsın, yolda gezerken sıkışıp play station-cep telefonu satan birinden alır o aleti satar 100 lira kazanırım 1 ayda...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berquay

    1000 liraya 26 kuruş veriyor gecede, ki birde kesintisi var devletten, 23-24 kuruş alırız. Değer mi, bence cepte kalsın, yolda gezerken sıkışıp play station-cep telefonu satan birinden alır o aleti satar 100 lira kazanırım 1 ayda...


    sizin yaptığınız ticarettir. Ama herkes ticaret yapacak diye de bir şey yok. 500 000 tl si olan emekli dedem gidip te telefon al-sat'ı yapçak hali yok. Parasını bir şekilde değerlendirecek. en risksiz olan da mevduat hesabı, onu tercih edecek. Elbette 1000 tlden aylık olarak dişe değecek miktarda bir faiz kazancı beklenemez.

    Not: Devletin vergi kesintisi % 15'tir. Aldığınız faizin % 85'i size kalır.
  • 500.000 tl'si olan emekli dedem olsa çok güzel olurdu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: datox

    500.000 tl'si olan emekli dedem olsa çok güzel olurdu..



    limit 250.000
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pprodigyy


    quote:

    Orijinalden alıntı: datox

    500.000 tl'si olan emekli dedem olsa çok güzel olurdu..



    limit 250.000


    evet limit 250 000 TL.

    500 000 TL ve dedem ile 2 noktada vurgu yapmak istedim.

    1- 500 000 TL'si olan bir insan ametör olarak telefon, ıpod, ıphone, mp3 player vs.. al-satçılığı ile uğraşamaz. Uğraşacaksa dükkan açar o zaten onun mesleği olur ayrı bir konudur. Biz burda tasarrufun değerlendirilmesinden bahsediyoruz.

    2- Dedem diye kastettiğim emekli bir insan örneğidir. 70 yaşındaki adam da telefon al-satı yapmaz.




  • iş bankası hesabımda vadeli olarak para var.oranı da 6.75.vadesi 16 şubatta doluyor.vade süresi bittikten sonra bu parayı ing banka eft yapsam eft ücreti kesiliyor mu ve atm den parayı çekmek için kart gerekmez mi?her şeyi internetten yapacağım için internet bankacılığında tecrübeli olduğum halde biraz tedirginlik var açıkçası.ayrıca bilgilerde sözleşmeden bahsetmiş.kurye ile imzalamanız için size göndereceğiz diyor.

    oran çok iyi.eft yapmayı düşünüyorum.

    http://www.ingbank.com.tr/turuncuhesap/merakettikleriniz.asp

    Ayrıca iş bankasında internette eft yapmak ücretsiz mi?bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzyin67 -- 5 Şubat 2011; 15:45:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huzyin67

    iş bankası hesabımda vadeli olarak para var.oranı da 6.75.bu parayı ing banka eft yapsam eft ücreti kesiliyor mu ve atm den parayı çekmek için kart gerekmez mi?her şeyi internetten yapacağım için internet bankacılığında tecrübeli olduğum halde biraz tedirginlik var açıkçası.


    İş bankasında bulunan vadeli hesabınızdaki parayı iş bankasında bulunan vadesiz hesabınıza geçersiniz. Eğer 25 000 tl'ye kadar ise paranız internet yolu ile işbankasından paranızı gönderebilirsiniz. İş bankasının 25 000 TL sınır var günlük çünkü.
    ING şubeye gidip bir hesap açtırın o gün. internetten ING de hesap açmaya kalkarsanız prosedür uzun, kargo geliyor imzalıyorsunuz falan, hiç gerek yok. Şubeye gidin direk hesabı açın. İnternetten eftyi yapın ING'ye. Eğer dilerseniz eftyi 2 günde de yapabilrsiniz. 50 000 TL atmış olursunuz hesaba. İş bankası eft ücreti alıyor mu bilmiyorum ama alsa da 2-3 tl gibir cüzzi bir ücret alır sanırım.

    Ayrıca ATM'den yüklü para çekemezsiniz kartınız olsa dahi. Şubeden çekebilirsiniz dilediğiniz tutarda. Ancak yüklü para çekeceğiniz zaman, (15 000 tl ve üstü) bir gün öncesinden şubeye "çekeceğim" diye bildirmenizi tavsiye ederim. Vade bitiş günü bankaya gittiğinizde para yok, niye haber vermediniz diye burun kıvırmasınlar ;)




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.