Şimdi Ara

İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim 'İLK MESAJDA FIRSATLAR'(newegg.com) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
23
Favori
56.355
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sagoopa1925

    Newegg Gelen Mail ;

    Hi Alper Cetin,

    I am emailing to let you know I have looked more into the RMA we can issue for you. For our international orders, we can not issue replacements for the items, but a return for a refund. I do apologize for giving you the wrong information, but I noted into your account if you call back it will be for an RMA.

    Thank you for contacting Newegg.



    If you still require any assistance, please feel free to reply directly to this email or you can visit our Customer Help Center to check our Help Topics and use our Self-Help tools.

    Please click here to rate my service. We value your feedback!
    Sincerely,

    Ilene M
    Newegg Gelen Maile bu şekilde bir dönüş sağladım bakalım bir cevap gelecek midir ?

    RMA, bir ürünün garanti süresi içerisinde firmaya geri gönderilip yerine ücret iadesi yapılması, yeni ürün verilmesi veya tamir işlemine verilen addır. Açılımı return merchandise authorization'dır

    Hello, Ilene M.
    Thanks for informing the RMA. Turkey is normal for payment sent to the shipping return policy. But the extra cost of unused 15% wage cut is the wrong choice. This creates a problem for many users. The relevant policy of re-selling should be corrected. This allows many customers to cancel their orders or not to place orders at all. Thank you for your interest.

    Merhabalar Ilene M.
    RMA bilgilendirmesi için teşekkürler. İade politikası için Türkiye yapılan gönderilen kargo bedeli ödenmesi normaldir. Ama yapıalan ekstra %15 ücret kesintisi kullanılmamış ürün yanlış tercihtir. Bir çok kullanıcı için bu problem yaratmaktadır. Bunun ilgili tekrardan satış politikasını düzeltilmesi gerekmektedir. Bu durum bir çok müşterinin siparişlerini iptal etmesi veya hiç sipariş vermemesi sağlar. İlginiz için teşekkürler.




  • Mutlu SON !

    Darısı kargo bekleyenler başına

    İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)




  • Ssd de geldi



    İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)

    İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 tane fatura çıktı içinden. anakart vs işlemciyi amazon'dan almıştım onlar da gelince deneyeceğim bakalım

    İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)
  • İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)


    10 gündür bekletilen siparişim bugün yalandan bi bahaneyle iptal edildi. Neyse ilk ve son siparişimiz oldu

    Not: Adresi kontrol ettim tamamen doğru yurtdışından aynen bu adresi yazarak onlarca alışveriş yaptım hiçbir sorun yaşamadım.

    sipariş ettiğim ürün seagate backup plus ultra slim 2tb dı bu arada.




  • ttiklaus T kullanıcısına yanıt
    Newegg sayfalarına göre ürün yanlış, bozuk veya kapalı paketinde açılmadan iade edilirse %100 iade alınıyor. Restocking fee yok.

    Uluslararası pazar açısından Amazon kadar güçlü değiller ama rekabet bize yarar sonuçta 250TL üzeri 100TL indirim kampanyası güzel bir kampanya idi.

    Umarım Newegg de zamanla daha da güçlenirler ve güzel fırsatlar sunar.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, herkes ister rekabet artsın ve daha iyi fırsatlar yakalayalım.

    Sadece 6-7K lık bir ürün aldığında ve açtığında herhangi bir problem sonucu (maddi/beğenmeme/beklentiyi karşılamama) senaryolarında %15 lik restocking fee +1000TL maliyet demek.

    Ek olarak kargo parasını kutuyu açmasanda iade ederken alıyor bilginize.
  • ttiklaus T kullanıcısına yanıt
    Açılan ürün konusunda Amazon kadar esnek değiller sanırım. Normalde bozuk veya paketi açılmamış üründe iade kargosu da ücretsiz (Newegg will only pay for return shipping if an item is defective or unopened) olarak belirtilmiş ama global sipariş için bu durum farklı o zaman.

    Özellikle yüksek fiyatlı bir ürün alacak olsam tercihim Amazon olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 4 Aralık 2018; 16:27:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Newegg sayfalarına göre ürün yanlış, bozuk veya kapalı paketinde açılmadan iade edilirse %100 iade alınıyor. Restocking fee yok.

    Uluslararası pazar açısından Amazon kadar güçlü değiller ama rekabet bize yarar sonuçta 250TL üzeri 100TL indirim kampanyası güzel bir kampanya idi.

    Umarım Newegg de zamanla daha da güçlenirler ve güzel fırsatlar sunar.
    Bu konuda haklısınız. Bizim Türk milleti olarak kulaktan dolma bilgilerle alışveriş yapıp keyfi olarak iademiz çok fazla. Yurtdışında bu pek mümkün değil. Amazon bu konuda maddi olarak çok güçlü buda bu durumları tolere etme ve tedarikçilere yaptırım uygulama durumu gösteriyor.

    Newegg savunuyorum gibi gözüküyor her yazdığım mesaj ama Newegg bizim için sadece güzel bir alternatif olduğunu gösterdi. Onaylanmış ekipmanları almak konusunda alternatif oluşturdu diyebilirim. Bu arada kargo ücretiyle ilgili olarak dün 1-2 ürün gördüm kargo ücretsiz ürünlerde mevcut . Black Friday zaman Yeni yıl kampanyası gibi durumlarda girip arada göz atmakta fayda olur diye düşünüyorum.

    Ayrıca iade konusunda bir geri bildirim maili gönderdim . İlgilenecekleri bildiren bir mail geri dönüş yaptılar. Gelen mail işleme alındığına dair otomatik maildi. Bakalım bir geri dönüş yapacaklar mı bize ... Zaman gösterecek bize bu durumları .

    Ayrıca Türk firmaları kar oranları fazla aşırı derece. 100 Liralık bir mal için %100 kar + KDV%18 + ÖTV%20-%25 marjı ile çalışıyor. Bunun sebebide kanuna göre garanti 2 yıl . Maliyet ve masrafları artırıyor.

    Avrupada olay tamamen farklı . Garanti 1 Yıl. Avrupa ülkeleri arasında dolaşım ATR ile serbest ticarete dahil . Mal Bedeli + Kar marjı + %22 VAT olarak geçiyor. Buda fiyatlara yansıyor.




  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    benim de aynı sayılır, bu fiyata çok iyi.

    İndirim bitti. 250 TL 250 TL Üzerinde 100 TL İndirim "İLK MESAJDA FIRSATLAR"(newegg.com)
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Hocam bugun geldi laptop, su an ondan yaziyorum mesaji

    Detayli bilgi verecek olursam

    Sali gunu fransaya ulasti bilgisayar ve sali aksami oradan cikis yapti fakat carsamba sabahi bir hareket goremedim bende fedex'i aradim. Ucagin gec kaldigini saat 1'den sonra aramami istediler. Ben 3 gibi aradim urunun gumrukten gectigini ama vergi odemesinin oldugunu soylediler. Bende onlara vergisini pesin verdigimi soyledim, bunun uzerine bana bir numara verdiler. Orayi aradim benden takip numarasi ve mailimi isteyip verginin detayini banna gonderecegini soyledi. Bende kapatmak uzereyken ne kadar vergisi var diye sordum bunun uzerine biraz bekleyip tum ucretlerin gonderen tarafindan odendigini belirtti.

    Yani yurtdisindan laptop alacak arkadaslar takip koduna iyi bakip tr ye girmeden bilgi almaya baslasinlar derim.
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun sevindim adınıza. Cihaz hakkındaki ilk izlenimleriniz nasıl? 1060 kartlı versiyonunu uygun fiyattan görürsem almayı düşünebilirim ben de.
  • Benim de ürün geldi ama henüz denemedim. Bir ay sonra anca sisteme takarım. Problem çıkarsa ne yapacağız bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet gençler, benim kargo da geldi. 530tl (100 dolar) nin üzerindeki siparişimden de 5 kuruş vergi alınmadı. Adamların black friday'i ama bizim sıradan bir bayramımızda gelecek (aslında asla gelmeyecek) kargodan daha hızlı uluslararası olarak geldi.

    Anahtar kelimeler. Fedex, newegg

    Not:newegg ve fedex olarak bu forumda arattığım halde bu konuyu bulamayıp 1 yıl önceki konuları bulunca bu anahtar kelimeleri öylesine ekleyeyim dedim ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    Kisaca ozetlemek gerekirse, benim icin en buyuk sorun klavyesi ingilizce normalde tuslarin yerlerini biliyorum ama sasirabiliyor insan.
    Bundan ziyade baska eksilere gelecek olursak
    -sesi 6 senelik laptop'dan kotu
    -ssd ve hdd berbat, hdd 7200rpm ama o disk ile islem yaparken bekletiyor. SSD ise yavas (test etmedim) daha once ki james donkey'e gore yavas aciliyor
    -cok fazla bloatware var diyebiliriz sistemi bunlarda yavaslatiyor olabilir sadece acilis olarak degil
    -bir fan surekli calisiyor

    Aklima gelenler simdilik bunlar onun haricinde guzel
  • Sagoopa1925 kullanıcısına yanıt
    Amazon'dan sonra Newegg de güzel bir alternatif oldu. İade gönderiminde gelen ürün hatalı veya bozuk ise veya sitedeki ürün sayfasında ürünün bilgileri yanlış girilmiş ise geri gönderim ücretsiz oluyor. Diğer seçeneklerde (uymadı, beğenmedim, ihtiyacımı karşılamadı vs) ise iade gönderimi ücretli. Aslında bu da normal bir durum. Hatalı ve bozuk ürün alıcının kontrolü dışında ama onun haricinde ne aldığını bilme, uyumluluk vs. gibi durumlar satın almadan önce alıcı tarafından tespit edilmeli.

    Amazon bu tarz konularda daha esnek ve o da gücünden geliyor.

    Umarım Newegg özellikle ufak ürünlerde kargo işini biraz daha uyguna halleder. Fedex hızlı getiriyor ama fiyatlar da ona göre yüksek.

    Örneğin ürün alırken çıkan kargo ücreti 60-65TL idi. Denemek için iade başlattığımda çıkan iade gönderi ücreti DHLExpress ile 3.35 USD.

    Demek ki alırken de daha düşük bir kargo ücretine alabiliriz aslında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Amazon'dan sonra Newegg de güzel bir alternatif oldu. İade gönderiminde gelen ürün hatalı veya bozuk ise veya sitedeki ürün sayfasında ürünün bilgileri yanlış girilmiş ise geri gönderim ücretsiz oluyor. Diğer seçeneklerde (uymadı, beğenmedim, ihtiyacımı karşılamadı vs) ise iade gönderimi ücretli. Aslında bu da normal bir durum. Hatalı ve bozuk ürün alıcının kontrolü dışında ama onun haricinde ne aldığını bilme, uyumluluk vs. gibi durumlar satın almadan önce alıcı tarafından tespit edilmeli.

    Amazon bu tarz konularda daha esnek ve o da gücünden geliyor.

    Umarım Newegg özellikle ufak ürünlerde kargo işini biraz daha uyguna halleder. Fedex hızlı getiriyor ama fiyatlar da ona göre yüksek.

    Örneğin ürün alırken çıkan kargo ücreti 60-65TL idi. Denemek için iade başlattığımda çıkan iade gönderi ücreti DHLExpress ile 3.35 USD.

    Demek ki alırken de daha düşük bir kargo ücretine alabiliriz aslında.
    Bir kaç kez daha yazmıştım. İşim açısından sürekli DHL FEDEX TNT kargo gönderimi yapıyorum yurtdışına. Olay şundan ibaret.

    TNT mesela servis var. Seçiyorsunuz. Ülkeye göre değişiyor. Fiyatları çok farklı . 100 € olan servis 1 gün erken teslimde 700 € oluyor. vs.vs. DHL geri dönüş anlaşması nasıl bilmiyoruz belkide karayoludur. Belkide 20 günde teslimdir. Fedex güldür açıkcası bu paraya değer . DHL anlaşması olsaydı inanın bedava ürünü almazdım. DHL öyle naletki içine olmadığınız için bilmiyorsunuz. İtalyadan çalıştığım firma anlaşması DHL ile gönderdiği ürünleri istanbula kadar getiriyor. Ordan PTT devrediyor. Düşün yani 5000€ 10000 € mal değeri . Ben 5 liralık bişeyi PTT göndermeyi 3 kere düşünüyorum :)

    40 -50 Lira 100 Lira Amerikadan gelen ürün için güzel fiyatlar. Ayrıca Fedex bu tutarının içerisinde bir miktar döküman fiyatı var. Küçük kutularında fiyatının yüksek olması bu şekildedir. Konsimento parası alıyorlar . Bunun sebebi ise Amerika ile Türkiyenin arasındaki gümrük anlaşmasıyla ilgili olarak. Amazon gönderiminin ucuzluğu burdan geliyor. EK -1 ile avrupa serbest dolaşım ile geliyor ürünler . Amerika ise ATR ile geliyor. vs vs çok detayı var :) Kasmayın bu kadar iyi fiyattır bana güven :)

    İstersen söyle yapabilirsin. EXW olarak teslim al sen getirmeye çalış fiyatları bir gör . Hatta 3-4 gün döküman toplaman sürer :)

    Economy Experess
    Economy
    Express




  • Sagoopa1925 kullanıcısına yanıt
    Kargo işleri muhakkak ki öyle. 2010 yılında ABD'de iken oradan Türkiye'ye 1 sayfa A4 kağıdı olan ama arkadaşımın vize işlemleri elzem bir form göndermiştim. Öbür gün teslim için Fedex'e 75 USD ödemiştik.

    Müşteriye hızlı gitsin diye Fedex ile onlara iade yavaş gitsin diye sanırım DHL ile işleme alıyor :)

    Şaka bir yana kargo ücreti ve vergi yüzünden düşük fiyatlı ürünlerde TR fiyatına denk geliyor.

    mATX anakart baktım. Kargosu 96-99TL. Teslimat 2-5 gün arası. Kargosu 20tl olsun ama 3 haftada gelsin :)

    En azından bu seçenek olsa iyi olur.

    Yine de en azından Newegg de bir seçenek oldu TR'ye ürün satışı açısından.

    Kampanya dönemlerinde farklı avantajlar sunabilir.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.