Şimdi Ara

Indiana eyalet polisi GrayKey adlı iOS kırma aracını kullanmaya başladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz yıllarda suç işleyen kişilere ait iPhone cihazlarının şifrelerinin kırılması konusu sıkça gündeme gelmişti. Ülkemizde de yaşanan olaylarda Apple’ın kesinlikle yardımcı olmamaya yanaşmaması üçüncü taraf çözümleri bir anda popüler hale getirdi.


     


    GrayKey nedir?


     


    San Bernardino katilinin iPhone 5C modelinin kilidini kırmak için FBI’ın yaklaşık 1 milyon dolarlık ödeme yaptığı haberinden sonra Cellebrite şifre kırma çözümünün 200 bin dolar civarında bir bedelle güvenlik güçlerine teklif edildiği gündeme gelmişti.


     


    Indiana eyalet polisi ise daha ucuz bir çözüme yönelmiş durumda. Grayshift tarafından geliştirilen GrayKey adındaki çözüm teşkilata 15 bin dolara mal olmuş. Pek çok davanın aciliyeti olduğu için satın alma biriminin hızlı bir şekilde anlaşma yaptığı ifade ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber Android uygulaması yayında!

     


    GrayKey ara bağlantı aracı 500$ fiyat etiketine sahip. İnternet üzerinden 300 kırmaya kadar sınırlı çevrim içi hizmet ise 14500$ yıllık ücrete mal oluyor. Çevrim dışı ve sınırsız kullanım sunan versiyon ise 30 bin dolar yıllık ücrete sahip.


     


    GrayKey aracı iOS 11 işletim sistemine sahip iPhone 8, iPhone X gibi cihazları kırarak kullanıcı bilgilerine ulaşılmasını sağlıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi aracın en önemli avantajı uygun fiyatı.


     


    Elbette bu cihazların Apple tarafından resmi olarak desteklenen cihazlar olduğunu düşünmeyin. iOS 11 içerisindeki açıklardan faydalanarak cihazları kırıyor. Bu bakımdan Apple açığı kapattığında kullanışsız hale geliyor. Tabii geliştirici yeni bir açık bularak cihazın garantisini devam ettirecektir.


     



  • Bir firma düşünün kendi açıklarını bulanlara sağlam paralar veriyor. açığını bulup keyfi kullanan kişileride FBI kara listesine alıyor. ve bu sayede yani yetenekli insanlar sayesinde güvenlik konusunda tartışılmaz bir güç oluyor. Bir ülke düşününki girdiği her ülke ve yerde katliyamlar yapıyor ve bunu oranın vatandaşlarına yaptırıyor, çalıyor,sömürüyor,gasp ediyor... en kötüsü'de işkal ediyor barış getirdim diye :) amerikan ve rusya veya kuzey kore. şirketleri gibi ne zaman kendi markamız kendi güvenlik kalkanlarımızı üst seviyelerde olur bilmiyorum ama bize ciddi bir geniş fisyon gerek...

  • Kırılmaz sistem diye bir şey yok diye elli defa söylendi. Her sistem açıklarla dolu fakat bulması zaman, uğraş ve yetenek istiyor. Bu dünyanın en güvenli sistemi muhabbetlerini fanboylar çıkartıyor, hem de iOS ile ilgili türlü türlü hacklenme olaylarından sonra bile devam ediyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde de yaşanan olaylarda Apple’ın kesinlikle yardımcı olmamaya yanaşmaması üçüncü taraf çözümleri bir anda popüler hale getirdi.

    Yazmışsın da 'yardımcı olmamaya yanaşmaması' sanki yardımcı oluyormuş gibi olmamış mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.