Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.435
Cevap
35
Favori
272.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Normal şehir içi yollarda kullandım.
  • Dun taktirdim, 185/60 R15 tanesi 175 TL, dot etiket 12/17. Biraz kullanayim goruslerimi yazarim. Lastikler 3 kanalli bu arada ama egea oem degil. Etiket B A 67db

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodyear bu lastikte kaç farklı seri çıkardı anlamış değilim.

    4 kanallı B A 68
    3 kanallı egea
    3 kanallı oem olmayan B A 67

    bakalım daha kaç farklı serisini göreceğiz.

    Soğumaya başladım. Gidip michelin aldıracak bana zorla gy...
  • andios kullanıcısına yanıt
    Egea oem olan 205/55r16 ebat, eskiden bu ebat Polonya üretimi ve 4 kanaldı. Sizin 3 numara dediğiniz ebat 185 zaten 205den inceler eskidende 3 kanaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 215 55 r16 EfficientGrip olanı şuan Focus HB aracımda takılı 2014 eylül çıkışlı araç 47 binde 40 binde falan lastik bitti. Eskiden girebildiğim virajlara korkarak giriyorum. Diş derinliği hala olmasına rağmen lastiğin vızır vızır kayması beni düşündürmüyor değil. Hele hafif bir yağmur yağdığında istem dışı drift yapıyorum. Rampa yukarı ıslak yolda zor kaldırıyorum. Lastik ömrünü çoktan doldurdu yani. Bu performance olanının ömrü hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Açıkçası conti'de almak istemiyorum. Yanaklarının inceliğinden dolayı.
  • Greqorian G kullanıcısına yanıt
    Yanak inceliğini bilmem ama şuan bu yaşadığınız durumun birebirini yaşıyorum. conti pc5 lastikler 4 yaşında ama yaz kış değiştiriyorum ve yılda 5-7bin km arası yapıyorum. max. 15bin km yaptım ve lastik şuan yok derecesinde. Hafif sert viraj girişlerimde gaza yüklenişlerimde direkt kayıyor. 1-2. vites ani hızlanma yapamaz oldum.

    Daha kış-yaz yaptım keşke taktırmasaydım diyorum. Şuan lastik arayışındayım bende.

    Goodyear egp, michelin primacy 3, nokian line aklımdakiler.
  • Lastik bu ne yapsanız zamanla kaucuk sertleşecek. Gidip yüksek fiyat vermeyin, uygun fiyata egp alıyorsanız alın. Eğer Goodyear için allerjim var diyorsanız, ucuz düzgün türk üretimi lastik alın para dışarı gitmesin. İyi fiyat performansa sahip Falken ze914 var, lassanın yeni revo2+ var. Deneyin 2 sene sonra dünya para verdim diye sinir olmazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greqorian

    215 55 r16 EfficientGrip olanı şuan Focus HB aracımda takılı 2014 eylül çıkışlı araç 47 binde 40 binde falan lastik bitti. Eskiden girebildiğim virajlara korkarak giriyorum. Diş derinliği hala olmasına rağmen lastiğin vızır vızır kayması beni düşündürmüyor değil. Hele hafif bir yağmur yağdığında istem dışı drift yapıyorum. Rampa yukarı ıslak yolda zor kaldırıyorum. Lastik ömrünü çoktan doldurdu yani. Bu performance olanının ömrü hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Açıkçası conti'de almak istemiyorum. Yanaklarının inceliğinden dolayı.

    hankook ventus prime 3

    2016 autobild yaz lastiği 1.si hankook ventus prime 3

    lastik ömrü olarak
    1.yokohoma 42,660 km
    2.michelin 40,981 km
    3.hankook 36,884 km

    goodyear ise 27 000 km sonra ömrünü tamamlamış.

    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Summer-Tyre-Test.htm
  • Greqorian G kullanıcısına yanıt
    andios kullanıcısına yanıt
    Sizin yorumlarınıza destek bir de ben yazayım.

    195/65/15 tam 3 yıl oldu. Bu süre zarfında 25,000 km yol yaptım. Ama şunu belirteyim aracım yaz kış açık havada duruyor ve yılda 7-8 bin km anca yapıyorum. İlk yık kışlıkları takmıştım sonrasında onlarıda takmadım. Aracı kışın hiç kullanmadım diyebilirim (kuru havalar hariç). Yani lastikler sürekli araç üzerinde diyelim.

    İlk takıldığında tutuş ve fren sırasındaki performansı harikaydı. Lastikler ilk yıla göre ABS devreye çok erken girmeye başladı ve yokuş yukarı kalkışlarda patinaja düşmemek çok zor. Lastiğin diş yapısının düz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

    Bakalım Continentalın diş yapısı daha iyi gibi.
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Alman bir derginin testinde 914 ec sonuncuydu.

    1.Premacy3

    2.premium c.5

    3.eg performance

    Bir3.daha vardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Hankook ventus prime 3 aklıma yattı. 215 55 16 olanın fiyatıda uygun 300 lira küsür bişey.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Hangi lastikten bahsediyorsunuz egp mi?
  • andios kullanıcısına yanıt
    Evet,

    Goodyear EGP (195/65/15)

    Benimkiler Almanya üretimi.


    Ekleme: Pardon sizin lastikler Conti mi, ben Goodyear sanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 14 Nisan 2017; 17:47:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prokizya

    Evet,

    Goodyear EGP (195/65/15)

    Benimkiler Almanya üretimi.


    Ekleme: Pardon sizin lastikler Conti mi, ben Goodyear sanıyordum.


    Evet ben conti için denedim. Aynı şeyler sözkonusu.

    Goodyear en azından pc5 e göre çok daha sessiz orası kesin.

    Bu yaz idare eder diye taktım contileri ama yok olmayacak, her durumda kaymasından bıktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andios


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prokizya

    Evet,

    Goodyear EGP (195/65/15)

    Benimkiler Almanya üretimi.


    Ekleme: Pardon sizin lastikler Conti mi, ben Goodyear sanıyordum.


    Evet ben conti için denedim. Aynı şeyler sözkonusu.

    Goodyear en azından pc5 e göre çok daha sessiz orası kesin.

    Bu yaz idare eder diye taktım contileri ama yok olmayacak, her durumda kaymasından bıktım.

    Sessizliğinden ve yol tutusundan cok memnunum. Ama fren ve yokuş kalkış artik sıkıntılı. Iki arkadaşım bu sene conti aldi ikiside memnun bakalim sene sonuna doğru değişiklik olacak mi. Her ikiside 195/65/15



    Hatta birini etiketleyelim :) @YazilimciOnline bi bak hele contiler ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Conti Premium 5 Almanya üretimi benimkiler. Öncekiler ise Eco 3'dü. Serviste uygun oluyor diye conti alıyorum, EFG'i de çok araştırdım ama hep benzer tartışmalar sorunlar mevcut ben contiden devam ettim.

    Haziran gibi taktırdım sıcak aylarda kullandım uzun yol yaptım. Geçen sene baya memnun kaldım bu sene nasıl olacak bilmiyorum 3 hafta önce taktırdım lastikleri ama havalar tam ısınmadığı için lastiğin tutucu kıvama gelmesi zaman alabiliyor. AVM çıkığı kışlıklar var gibi viraja hızlı girdim taktırdığım ilk gün ve araba önden kaymaya başladı bayır yukarı virajı dönerken :) Şimdilerde böyle sorun yok sıcaklıklar artmaya başladı. Bakalım haftaya perşembe uzun yola gidiyorum mezitlerde kendini belli edecek kendini lastikler :D Duruma göre virajlara gireceğim geçen seneki gibi.


    Geçen seneki performanstan bahsedecek olursam beni tatmin etti lastikler. Tutuşu falan güzel, virajlara rahat girdim savurma falan yok, konfor olarak da iyi anormal bir ses ve uğultu ile karşılaşmadım EFG ile karşılaştırma fırsatım olmadı tabiki keşke kullanıp karşılaştırma yapabilsem.

    Yakıt konusunda net bir şey diyemiyeceğim standart kışlık - yazlık farkını yaşıyorum sadece değişimlerde :)


    Lastik konusunda esas önemli nokta ise benim ebatlarda yanakları yumuşak bu konfora olumlu etki ederken yanal salınımda az da olsa dezavantaj sağlayabiliyor. EFG nasıl bilmiyorum bir araçta görmüştüm onun da yanakları yumuşaktı yaylanıyordu contiler de öyle. Bir viraja hızlıca girince çıkana kadar güven veriyor evet ama ani bir manevrada yanal salınımları hissediyorsunuz yanak yumuşaklığından dolayı. Bursaya sık sık giderim Mezitleri bilen bilir yukarı doğru çıkarken aşağıdan beri kaptırıp hızlıca çıkarım yokuşu virajlara hızlı girerim (çok abartmadan tabi) güvenli şekilde dönüyorum oraları araba atacak diye korkmuyorum. Fakat düz bir yolda sağ sol hareketi yapayım dedim, arabanın arkası hafiften sallanıyor gibi geldi. Lastik ekstradan yaylanma etkisi gösteriyor. Tecrübesiz bir elde ve ani bir harekette aracı savurmaya kadar gidebilir. Ama yeni araçların çoğunda ESP olduğunu düşünürsek çokta kafaya takılacak şeyler değil. Ben sınırları zorladım geçen sene biraz


    Yanak yumuşaklığını ben bilerek aldım çünkü konfordan da ödün vermek istemiyordum. Bu arada benim lastikler 195/65/15 onu da belirteyim her ebatlarda aynı performans olmuyor daha düşük yanaklar daha sert olabilir haliyle spor kullanıma daha uygun olabilir :) Benimki daha aile tarzı kullanıma uygun Zaten radar korkusuna basamıyoruz çokta mühim değil haha.


    Kısacası ben eski lastikleri 120 ye satıp yenileri de 620'ye almıştım. bana 500'e geldi 4 tanesi. Fiyat performans olarak geçen seneyi memnun şekilde kapattım. Her yeni lastik iyidir, önemli olan 2 3 sene sonra idare ediyor mu ona bakmak lazım :D


    Bu arada conti premium 6 çıkmış ondan al abi
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Continental-PremiumContact-6-Launched-and-First-Drive.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Nisan 2017; 1:30:29 >
  • Corolla için bu lastik ile Bridgestone T001 arasında kaldım. Şu an kullandığım Bridgestone ER300 Turanza ile 40000km yaptım ve memnunum aslında. Türkiye yollarında sert lastik iyi oluyor. Virajlarda da sert yanak avantajlı. Fakat ses ve yakıt dezavantaj. Geçen sene UltraGrip Performance alan arkadaşın park ederken yanak parçalanmıştı. Ben Turanzayı çok sürttüm ama birşey olmadı. Continental kullanan iki arkadaşım ise balonlamadan şikayetle lastik değiştirdi. Bu lastik hakkında yorumları takip ediyorum ama T001 daha ağır basıyor. Bildiğinden şaşmamak amaçlı yani.
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Bendeki lastik üç kanallı ve polonya üretimi. Bu ne oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    205' lik lastik için yazmıştım. Onu belirtmedim. Sizdeki 205 dışında bir ölçüdür.
  • stasi kullanıcısına yanıt
    Evet bendeki 195/65 R15. Dediğiniz farklılıklar sadece 205 boyutunda mı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.