Şimdi Ara

[İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    iPhone 5s için aldığım SGP SPIEGEN Ultra Flip Case için kısa bir inceleme yazısı yazmak istedim. Bu tarz kılıfları fiyatlarından ötürü alınmadan önce takılıp denenmek istiyoruz, bu seçenek olmadığı için de böyle incelemeler çok yararlı oluyor. Ayrıca internette herhangi bir kaynak bulamadım bu kılıfla ilgili, o nedenle daha da yararlı olmasını umuyorum.

    Kılıfıwww.spiegen.com.tr den aldım. Lisanslı distribitör mü, spiegen in kendi kurduğu bir site mi bilmiyorum açıkçası ama ürün kesinlikle orjinal. Bir indirim sırasında 75 TL ye alma şansım oldu, güncel fiyatı 100 TL.

    Link:http://www.spigen.com.tr/iPhone-5-Case-Ultra-Flip,PR-121.html

    Öncelikle kılıfın çok şık bir dokusu ve mavi, gri ve beyaz olmak üzere 3 renk seçeneği var. Gördüğünüz üzere temelde samsung telefonlarda kullanılan Flip Cover mantığında yapılmış ve bu tarz kılıflar içerisinde kesinlikle en ince olanı, ancak cihazı tabii ki kalınlaştırıyor. Görece pahalı bir kılıf diyebiliriz, fiyata değer mi değmez mi benim karar verebileceğim bir şey değil, ancak kullanıcısı çok yoğun mesaj trafiği yaşamayan bir bayansa bence çok uygun, zaten yazının sonlarında değineceğim.

    Kılıfın artı özelliklerini kısaca inceleyecek olursam, ilk olarak beyaz renkli almama rağmen kirlenme, kararma gibi sıkıntılar hiç yaşanmadığını söyleyebilirim. Açıkçası ürünü kutudan ilk çıkardığımda kot cebinde acaba boya kapar mı diye düşünmedim değil. Ancak kullandıkça böyle bir sorunun hiç yaşanadığını gördüm. Ayrıca dokusu çok güzel ve kaliteli hissettiriyor. İçini kaplayan mikrofiber kaplama da ekranın çizilmesini önlediği gibi, cepte durdukça sürtünmeyle beraber ekranı tertemiz yapıyor.

    Bir diğer artı özellik olarak kapağında kart koymak için bölme olması geliyor. Buraya akbil koyup telefon ve akbili bir arada kullanmak kullanışlı oldu, ayrıca bir kredi kartı koyunca ekstra bir kalınlaşma söz konusu olmuyor. Zorlarsanız birden fazla kredi kartı da alabiliyor, ama gereksiz kalınlaşıyor ve kartları çıkarmak çok zorlaşıyor. Genelde sadece kredi kartıyla dışarı çıkan amerikan insanı için düşünülmüş olsa da, ülkemizde de kullanılabilecek bir özellik. Ehliyet, kredi kartı, akbil, öğrenci kartı vs konulabilir, ayrıca kartvizit de taşınabilir. Hoş bir özellik.

    Kılıfın kapağını kapalı tutmak için herhangi bir magnet falan yok. Kapak, aynı samsung flip cover gibi kendiliğinden kapalı duruyor ve hiç yukarı kalkmıyor. Açıkçası yukarı en ufak bir kalkma bile yapmaması beni şaşırttı, böyle beklemiyordum. Çok güzel oldu.

    Kılıf kesinlikle çok ince. Resimlerde de görebilirsiniz, bu tarz kapaklı kılıflar içerisinde daha incesi olduğunu ben sanmıyorum. Samsung Flip Cover ları çok beğenirdim, bu tarz birşeyin yapılmış olması çok hoş. Ayrıca cihazı da çok sıkı sarıyor ve bunu yaparken tüm düğmelere ulaşım rahat. Ayrıca kamera etrafına konulan siyah plastik, flaş ışığının parlama yapmasını engelliyor, iyi düşünülmüş bir ayrıntı. Ayrıca kapak kısmında ahize için boşluk olması kapak kapalıyken telefon görüşmesi yapabilmenizi sağlıyor ki bu da uzun görüşmelerde ekranın ter/yağ ile kaplanıp iğrenç bir hale bürünmesini önlüyor.



    Kılıfın eksi özellikleri ise,

    İlk olarak iPhone lar samsung cihazlardan farklı olarak bu tarz kılıflara uygun üretilmediğinden kılıfla telefonu kullanmak biraz zorlaşıyor. Örneğin ses tuşlarının solda olması, en ufak bir ses açma veya cihazı titreşime alma hareketi için kılıfın geriye katlanmasını gerektiriyor ki bu da hoş değil. Tabi bu noktada yapılacak bir şey yok, ama rahatsızlık yaratan bir nokta olduğu kesin.

    Bir diğer nokta da telefonu genel kullanma zorluğu. Kılıfı geriye katlayarak çektiğim resimde göreceğiniz üzere, kılıf samsung kılıflardaki gibi tam olarak geriye katlanamıyor, biraz daha kalın duruyor. Bu da 4-5 whatsapp gurubundan sürekli mesaj alan ve gönderen, mail trafiği olan, twittera sık bakan, yani telefonu elinden düşürmeyen biriyseniz kullanımı rahatsız hale sokuyor. Kapak kapalıyken oldukça ince olan kılıf, kapağı geriye katlayıp mesaj vs yazdığınızda çok kalın oluyor ve elinizi rahatsız ediyor. Bu nedenle telefonla çok sık uğraşanlara tavsiye etmiyorum.

    Genel bir yorum olarak, kılıfı özellikle kadınlara ve telefonla sürekli uğraşmayanlara tavsiye ederim. Özellikle telefonun her yanını şık bir şekilde sarması, çantaya atarken çizilmesini önlüyor ve darbelere karşı da bir miktar koruma sağlıyor. Fiyatı pahalı gelebilir, ancak kullanımda sıkıntı yaşamayacaksanız gerçekten değer. Zaten kaliteli ve şık kılıflar ortalama bu fiyatlardan başlıyor.

    Telefonu göremediğiniz resimler iPhone 5s ile, telefonu görebildiğiniz resimler de iPad Air ile çekildi. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s
     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s
     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s
     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s
     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s
     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s
     [İNCELEME] SGP Ultra Flip Case iPhone 5/5s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zummet -- 15 Şubat 2014; 18:18:00 >







  • Çok güzel ve düzenli bir inceleme olmuş teşekkürler kardeşim evvela merak ettiğim bir nokta var acaba kılıfı kaldırdığımız anda cihaz ekranının aktif olması açılması gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu?iPad da mıknatıslı kılıflar çok iyi iş görüyor bu olaya olanak sağlamasıyla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Çok güzel ve düzenli bir inceleme olmuş teşekkürler kardeşim evvela merak ettiğim bir nokta var acaba kılıfı kaldırdığımız anda cihaz ekranının aktif olması açılması gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu?iPad da mıknatıslı kılıflar çok iyi iş görüyor bu olaya olanak sağlamasıyla.

    Böyle bir durum için hem kılıfın hem de telefonun içinde bu işe özel donanım olması gerekir. iPhone da böyle bir ekipman olmadığı için maalesef olmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.