Şimdi Ara

İnançsızların Kuranda mantıksızlık , tezat bulamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Din tartışmalarında sıkça gördüğüm durum. 4 eşle evlilik, dinden çıkanı öldürme ve birkaç ayeti dönüp dönüp tekrar soruyorlar. Ki bunların hepsinin rasyonel bir açıklaması olduğu halde hâlâ bu argümanları görüyoruz. Bunların mantığı şu

    Kuranda 4 eşe kadar evlenebileceğini görüp bunun Kuranı Kerimin insan yazması olduğuna bir delil olacağını düşünür.

    Gerçekte olan :

    - Çok eşle evlilik için bir erkeğin ikinci üçüncü dördüncü birinci eşinin bu durumu kabul edip , razı olması gerekir.

    - Eş olmaya razı olsa bile kocanın tüm eşlere adil davranması , birine ikram ettiğini ötekine de etmesi , birine ettiği iltifatı diğerine de bir şekilde etmesi, ve hepsine eşit davranması gerekir . Ki bu çok ağır bir yükümlülüktür.

    - Farzedelim ki erkek bu yükümlülükleri kabul edip ikinci eşiyle de evlendi. Bakın Kuranın indiği dönemde kadınlara köpek kadar değer verilmiyordu köpek !!

    - O zamanlarda bir adama , bunu söylediğinde hadi lan oradan derdi kadın benim malım ne eşit davranacam.

    -Kuran bu konuda da zamanına göre devrimsel bir yasa getirmiştir .

    - Buna rağmen "yağ ama sonuçta bir erkek birden fazla kadınla nasıl evleniğğğr" diyenler ; Şuan avrupa da erkek erkekle evlense bir şey denilmiyor. Kadın köpeğiyle evleniyor bir şey denilmiyor. Üç kadın bir erkekle sevişiyor bir şey denilmiyor. Adam ağaçla evleniyor yasa izin veriyor da. Erkeklerin onlarca kadınla evlenebildiğe bir zamanda Bu 4'e düşürülüyor ve inanılmaz ağır şartlarda yüzde 99 erkeğin sağlayamayacağı şartlarda buna izin verilmesine mı takılıyorsunuz.

    Bu ve buna benzer argümanlarla gelenler. Lafı cımbızlamayıp tamamına baksanız, hakikati görürsünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Din tartışmalarının çoğu insanların kendini tatmin etmesinden kaynaklanıyor.İki tarafta birbirine fikir empoze etme peşinde.Ateist ya da Müslüman olan birisi istediği kadar mantıklı argüman sunsun,eğer karşıda ki kişi bilgi almak ya da hakikati bulma peşinde değilse tartışma boşuna yapılıyor demektir.Böyle tartışmalardan olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum.Bilgi edinmek isteyen kişi zaten her yerden bilgi edinir.İnternetten herhangi bir insanın bilgisine güvenmez.
  • Kuran mantiksizlik ile doludur. Biz bu mantiksizliklari gösteriyoruzda siz "Yaa orda mecazi konusuyor öyle demek istemiyor o ayete öldürün degil aslinda güldürün yaziyor" gibi sacmaliklar ile kuranin matiksizliklarini kabul etmek istemiyorsunuz.


    1. Hayir bir erkek kendisine yeni bir kadin aldiginda öbür karilarinin rizasina ihtiyaci yoktur.

    2. Adil davranmak nedir ? En baska sizin peygamber dediginiz adamin "en sevdigi" bir karisi yokmudu ? Muhammedin en sevdigi karisi Ayse degil midi, bu Hadislerde biel böyle gecmiyor mu ? Muhammed bile karilarina adil olmamisken, Islamda karilarina hepsine ayni sekilde adil olman gerekte ne demek ?

    3.Islamdan önce kadinlarin kötü davranildigina dahil bir Tarihsel kanit yok. Bu Müslümanlarin bir iddiasidir. Gercek bu ki Islam öncesi Muhammedin karisi Hatice kendi basina ticari islemle ile cok zengin olmustur. Kadinlar deger görmese Hatice bunu yapabilirmidi ? Bunuda gectim Mekke'de bulunen üc büyük Tanrilardan biri bir kadindi.

    4. Sanki günümüzün Müslümanlarini anlattin. Islam dininde kadinlar erkekler ile sehit degillerdir ve erkekler onlarin sahibidir evet.


    5. Hayir kuran devrimsel bir yasa getirmedi kadin konusunda.


    Gercek bu ki, Muhammed Islam dini altinda kadinin yerini belirleyerek 1400 sene boyunca kadinin bulundugu kültürde gelismesini engellemistir. Kadin haklarinin gelmesini engellemistir. Kadinin erkek ile esit olabilmesini engellemistir.

    Cünkü artik nezaman Islam cografyasinda bir Kadin hakkini arasa "Senin istedigin Islam dinine karsi" deyip kadin hakkini bulamiyor.

    Bunlarida gectim, Islam öncesi devleti yöneten türk kadini, Orduyu yöneten türk kadini Islam ile beraber kocasindan dayak yiyen ve kara carsaf icinde perisan olan bir duruma düsmüstür.


    Haa Islamin sacmaliklari sadece Kadinlar ve evlilikten ibaret degil.




  • Birazcik bilimle ugrassan tezatin kelime anlamini ogretir sana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnançsızların(amma gerçekten inançsızların) kuran diye bi kitaptan bahsetmedikleri biliniyor. Onlar bi kadınının ilahlığı ve ondan rasul gelmeyeceğine dair inançsızlar ki doğrudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadını kısıtlamak ve eve bağlamak kadını "köpek" yerine koymaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    İnançsızların(amma gerçekten inançsızların) kuran diye bi kitaptan bahsetmedikleri biliniyor. Onlar bi kadınının ilahlığı ve ondan rasul gelmeyeceğine dair inançsızlar ki doğrudur.





    Abi felsefe yapacağım diye hiçbir dediğin anlaşılmıyor. Anlaşılmayan, içi fikirsiz mesajlar yazdığında, 'derin argümanlar sunuyorum' mu zannediyorsun?



    Öte yandan İslam ve diğer monoteist karakterli dinlerin temel felsefesi çelişkilidir. Bu çelişki de kader ve özgür irade ile ulaşılan cennet / cehennem olgusudur. Hemen hemen bütün aynı kategorideki öğretilerde zaman zaman tanrının istediğine inandırıp istediğinin "kalp gözü"nü mühürlediği bahsedilirken, yine aynı subjeler özgür iradeleri ile eyleme geçirdikleri davranışlar yüzünden ödüllendirilir ya da cezalandırılırlar. Yani kısacası, hem geçmişteki ve gelecekte olacak her şeye vakıf tanrı fikriyle, hem de özgür iradesi ile kendisine inanılmasını bekleyen tanrı fikri korkunç bir çelişki içerisindedir.



    Çağdışı cinsiyet ayrımlarına girmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Starin kullanıcısına yanıt
    ilgi için teşekkürler.

    beni anladığına inandığım küçük bi okuyucu kitlem var ve aslında mesajlar bu kimselere. bu kimselerin yaşça olgun kimseler olduğu düşünülüyor. kimsenin profili açık değil kimseyle de fiili tanışıklığım yok. yazılarından olgun yaşlarda olduğunu hissetiğim bi kısım insan var sadece.

    siz yaşça gençsiniz o yüzden bazı mevzular size uzak kalabilir ki aslında istenen de o.

    yazıların içi boş değil hem de hiç değil. anlaşılma konusu da dediğim gibi özel bi kitle açısından önemli.

    cinsiyet ayrımı olayına evrimden de girsen inançsızlıktan da girsen ortak sonuç ortak ataya gider. bu ne demek biliyor musun?

    çağ içi cinsiyet kabulu ensesti kabul etmek olur.

    dini anlamak ve onun olası sonuçlarını kendi adımıza okuma zorunluluğunu ben koymadım. türeyip türeyip ne var bunda diyen zevatlar yaptı bunda benim suçum özellikle yok zira ben türeme eylemine de katılmadım.

    saygılarımla...




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Bir şeyi okuyup anlamanın yaşla ne alakası var? Okuyup idrak edebilme eylemi eğitim ve donanım ile alakalıdır, bir insanın olgunluğu ile değil. Ben felsefe bölümünü sıkça takip edip zaman zaman da yorum yapan ve eğitim öğretim açısından da ortalamanın çok üstünde donanımlı biri olarak söylüyorum, özellikle ilk yazdığın mesajın hiçbir anlam ve ifadesi yok.



    "İnançsızlar Kuran'dan bahsetmez" - eee? Hakikaten, eeee?

    "İnançsızlara göre kadın ilah gelmez, doğrudur" - e yine eee? Konuda geçen çelişki ya da İslam'ın kadına bakış açısıyla ne alakası var. Bu cümledeki fikir, amaç nedir? 0. Süslü ve anlaşılmaz şeyler söyleyerek zamane insanlarını kandıran, etkileyen tiplerin yaptığı gibi yazdıkların. Hado'nun takipçileri yazsın, şu mesajı açıklasın; ben de susayım.



    Çağ içi ne demek? Çağdaş mı demek istiyorsun? Zannediyorum öyle. Çağdaş toplumda cinsiyetlerin insanın karakterinde, mesleğinde, zekasında, yeteneklerinde önemi yoktur. Zira evrimsel psikoloji de, evrimin kendisi de kadının sosyal ve ekonomik hayata hızla dahil olmasıyla bu yönde değişmektedir. Nasıl bunlar ensesti kabul etmek oluyor? Ensest ne alaka yahu? Ortak atadan geldiğimize göre o zaman, herhangi bir et ürünü tüketirken kardeşlerimizi yiyoruz. Senin bu anlayışının yansıması budur.



    Bu arada umarım yanlış anlamıyorsun, şahsına bir saygısızlık değil amacım. Tartışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Starin kullanıcısına yanıt
    ilgi ve samimiyetin için teşekkürler.

    daha önceden yazılmış şeyler bunlar bu yüzden kesik kesik olunca anlam ihtiva etmeyebilir.

    olayın özü şu. insan denen şey ortak ata ürünü ise yani bi yaratıcı tarafından yaratılmamışsa ve ruh argumanı yoksa bu, anne denen bireyin tekilliğidir. taş toprak falan filan fark etmez biz anne denen yapıyla ensestik bi ilişki kurmuşa benzeriz. şimdi yıllarca dinde neden ensest var gibi konular açılmıştı.

    bu konuların tamamı palavraymış. beni anlayan takipçiler bu gerçeği kabul ederlerse ne dediğimi de anlamış olurlar.

    hala mı yazılarım anlaşılmıyor. basit bi itiraf lazım. neyse

    ruh yok diyelim; ebeveyn eşleşti bi evladımsı yaptı. bu şey anne ve baba bireydir. anne birey çocuğu emzirince erille tekrar cinsi münasebet kursa o erile hem annelik hem de eş vazifesi gördüğünü anlar. sert tabiyyun ifade. evrim bu. böyle mi anlatılmıştı size.

    evladımsı kopyadı yani anne baba evlat denen şey esasen yoktur. annenin babanın kopyasına evlat değil bu ikisi denir. hukukta şahsiyet kazanma halleri falan var. o ayrı. ancak tıbben hukuki veri böyle okunur. düzen kurma amacı farklıdır çağdaş ilim farklıdır.

    yukarıdaki olayı din ruh argumanı ve yaratılışla değiştirmiş gibi gözüküyor. o çocuk ayrıydı anneye babaya da ihtiyacı yoktu yoktan yaratmıştım. bu yüzden sizin münasebetiniz ruh ile ayrışır ve hükmi bi şahsiyet oluşur. bunu hukuk ve tıb bahşedemiyordu. din bahşedebilirdi.

    ateizmin ilahı red halindeki ilahı annesi veya babasıdır.bu konuda hem fikiriz herhalde. anne baba olmasa olmazlardı.

    şimdi ateist ilahı red ederken bana da ateist ol dese annemi ya da babamı inkar et der. birirncisi bundan bana ne ikincisi bu mu felsefe. anladığınızı düşündüğünüz şeyleri okumak da gerekir.

    şimdi ilahı tartışan ateist neyi tartışıyor? kendi anne ve babasını? bu mudur ateizmin ilah hakkındaki felsefesi?

    ilmi de ateist geliştiremez dememiz ondandı zaten.

    anne baba yani ebeveyn sorunları psikoloji ile ilgilidir bu konu felsefenin bi kısmı olabilir ancak ilahiyata dair değildir. bu konuda da anlaştık sanırsam.

    bu açılardan anlaşılmayan ben değilmişim gibi geliyor. anlaşılmayan kendi anne ve babamla sorunum var diyemeyen kimsenin ALLAHU tealayı öne sürerken ortalığı dumana pusuya vermesidir. bu apaçık bi yardım talebi mi iftira mı?

    şimdi şu anlaşılamama meselesi de çözüldü sanırsam.

    bence siz de anladığınızı düşündüğünüz şeyleri anlamak konusunda tarafsız olursanız bi çok anlaşılamayan şey daha rahat anlaşılırken bi çok anlaşılmaz şeyin de kimin ürünü olduğu anlaşılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 19 Temmuz 2017; 17:47:29 >




  • "Miras bolusumu" yazip birakin paragraflarca yazsinlar. Tezat yok. Yazilanlara figuratif anlamlar yukleyip sayfalarca yazi yazip bin dereden su getirme yontemi ile herhangi bir metinden herhangi bir anlami kolayca cikarabilirsiniz.

    Inancsizlarin perspekfini bosverin, inananlar dahi hic degismedigini iddia ettikleri tekstler uzerinde fikir birligine varabilmis degil. Ne dedigi net belli olmayan bir metnin tezat olup olmadigini tartismadan once ne dedigi uzerinde hem fikir olmak gerekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığı dünyanın en kısa fıkrası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyi yaratan üstün ALLAH'ımız evrenin genişlemesi ile ilgili 1 ayet gönderirken ayşenin gerdanlık olayı hakkında 13 ayet göndermesi...Daha böyle dolu dolu ayet var e=mc*2 hakkında bilgi vermek yerine cariyeler hakkında ayet yolluyor :))))))

    Gidin okuyun araştırın dinlerin kökenini insan aklı ürünü olduğunu anlayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    AHA demek istediğim bu. Miras bölümü çok eşlilik ve bir iki argümanını işitip işitip koyuyorlar. Onlarda zorlamayla yanlış anladığımız ayetler. Eğer Kuran insan yazması olsaydı 604 sayfalık ve 6000 küsür ayet bulunan kitapta yüzlerce yanlış bulabilirlerdi neticede bu kitap 600 lü yıllarda sapkınlığın hüküm sürdüğü Arap yarımadasına gelmiş olan bir kitap. Ama yok. Anca çok eşlilik , dinden çıkanı öldürme , karısını dövmek. Bu üçüyle dolaşıyorlar etrafta. Bir önceki ayeti okusa çıkaracak ne demek istediğini. Ama o da yok. Ortadan cımbızla alıyor. Okuyun ateistler. Okumak güzel bir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuran bir mânâ kitabıdır. Genel bilimler ansiklopedisi değil. İnsanın hayatını nasıl yaşayacağı konusunda rehberlik eder. Kitapta onlarca kez "aklinizi kullanmaz mısınız , düşünün , Ne de az düşünürsünüz , "Oku" ,"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Gibi ayetlerle okumanın düşünmenin önemini vurgulamıştır. Kaldı ki ona rağmen birçok bilimsel konuya da değinilmiştir.



    Bkz.



    Dağlar yerinde durmuş görürsün , halbuki onlar hareket ederler



    Gökyüzünü korunmuş bir tavan kıldık



    Allah O'dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti



    Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz.



    Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.





    Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir.





    Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı?





    Bakın dediğim gibi bu bir mânâ kitabı !!! Aslı amacı bilim öğretmek değil. Burada yazan ayetlerin ve diğer hepsinin 600 lü yılda Arabistanda herhangi birinin aklının ucundan geçirmesi bile mümkün değil.



    Buradan sonrası bilimin işidir. Allah ve peygamberi ilim yapın diyor. Okuyun diyor. Düşünmez mısınız diyor.



    İndüksiyon akımı , uzay teknolojisi , termodinamik , statik , biyoloji , jeoloji , elektrik , enerji yada daha keşfedilmemiş kavramlar , bunların hepsi yüce Allah'ın yaratmış olduğu evrende bizim onları öğrenmemizi , araştırmamızı bekliyor.Çok bilim yapalım. Çok araştıralım



    DÜŞÜNÜN ateist kardeşlerim , düşünmez misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Boş konuşma , aksini düşünüyorsan argümanlarınla gel güzel kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet doğru. Aksi nerede yazıyor. Nasıl yazıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX 480 -- 20 Temmuz 2017; 10:5:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Boş konuşma güzel kardeşim. Tezat bulduysan. Getir argümanını tartışalım. Kendi aklına hakaret ediyorsun böyle yaparak. Bir tane somut örnek bulup getirmekten aciz mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Ben yerbilimciyim. Su yerbilimleri ile ilgili olan ayetler hep uydurma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RX 480

    Kuran bir mânâ kitabıdır. Genel bilimler ansiklopedisi değil. İnsanın hayatını nasıl yaşayacağı konusunda rehberlik eder. Kitapta onlarca kez "aklinizi kullanmaz mısınız , düşünün , Ne de az düşünürsünüz , "Oku" ,"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Gibi ayetlerle okumanın düşünmenin önemini vurgulamıştır. Kaldı ki ona rağmen birçok bilimsel konuya da değinilmiştir.



    Bkz.



    Dağlar yerinde durmuş görürsün , halbuki onlar hareket ederler



    Gökyüzünü korunmuş bir tavan kıldık



    Allah O'dur ki, gökleri dayanak olmaksızın yükseltti



    Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz.



    Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.





    Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir.





    Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı?





    Bakın dediğim gibi bu bir mânâ kitabı !!! Aslı amacı bilim öğretmek değil. Burada yazan ayetlerin ve diğer hepsinin 600 lü yılda Arabistanda herhangi birinin aklının ucundan geçirmesi bile mümkün değil.



    Buradan sonrası bilimin işidir. Allah ve peygamberi ilim yapın diyor. Okuyun diyor. Düşünmez mısınız diyor.



    İndüksiyon akımı , uzay teknolojisi , termodinamik , statik , biyoloji , jeoloji , elektrik , enerji yada daha keşfedilmemiş kavramlar , bunların hepsi yüce Allah'ın yaratmış olduğu evrende bizim onları öğrenmemizi , araştırmamızı bekliyor.Çok bilim yapalım. Çok araştıralım



    DÜŞÜNÜN ateist kardeşlerim , düşünmez misiniz

    Dinlerin esas amacı toplumsal düzeni sağlamaktır.

    Bunun ilk belirtilerini sümerlilerde görürüz.Çok tanrılı dinden tek tanrılıya geçmişlerdir zamanla,yazı da bulunduğu için etraftan gelen her bilgiyi birleştirip kendilerince kendilerine kural koymuşturlar bak bunun en ünlüsü şudur.

    Eğer bir kadın kısır ise eşi başka bir cariye alabilir fakat cariye adamın eşine üstünlük taslar ise öldürülür anımsattımı ? Kuran da geçen bir çok fenomen bundan 1000 yıl öncede biliniyordu mucize mucize diye bağıranlar için yazdım.600 lü yılllardaki araplar cahil de değildi islamdan sonra da değişmediler sadece bir ara 10 yyda aydınlaştılar onda da islamın nedensellik kavramı girince beyinleri durdu ve yunanlılardan aldıkları bilimi geliştiremediler çünkü islamın yapısı gereği bilime destek olan bir din değil evet oku der araştır der ama cevabıda bellidir biz ademden geliriz ve ademi kökenimiz olarak kabul etse idik bugün insanlık tarihinin geçmişini bulamazdık.Bulduğumuz bir çok şeyi dinde yazan ön yargıları kırarak gerçekleştirdik.Örnek olarak kuran 60 bin sene yazar dünyanın tarihini ama gerçek 4 milyar.Adem 7 bin senedir ama gerçekte ise ilk insan diye bir kavram yok.Ve korkunç olan bu düşünceyi reddedince cehenneme gidileceği o yüzden gelişemedi islam şuanki durumuda buna örnek



    Zaten kuran incilin arap yarımadasında domuz eti yasak olan versiyonudur.İncil de bu yahudiler kötü tüü kaka bunlar kötü insanlar diye ortaya çıkmıştır.Musevilikte kökeni sümer dinlerinden alır.Sünnet sümer geleneklerinden geliyor mesela.

    Peki neden sümer ? Muhtemelen yazıyı buldukları için

    Zaten ortadoğu dinleri sadece ortadoğuya özgüdür aynı olayı çinde bulamazsın.bunun ile ilgili kaynakta atayım.

    https://m.youtube.com/watch?v=Jon25idIj48



    Bunlar doğruluğu kesin gerçekler malesef,belki bir yaratıcı olabilir ama bunun Allah diye bahsettiğimiz adamla alakası yok.Yaratıcı var olsa bile semavi dinlerinde geçen yaratıcı ile alakası yok nedeni ise basit kuran insan aklı ürünü diğer dinler gibi.

    Şimdi kuranın muhammedin keyfine göre inen ayetleri sıralar ve ayşenin ünlü sözünü yazardım fakat işin hakaret boyutunu düşündüğümden yazmayacağım ayşenin gerdanlık olayı hakkında biraz fikir sahibi olun demek istediğimi anlarsınız öyle söyleyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.