Şimdi Ara

İnan Kıraç: Yerli otomobil elektrikli olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
3.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnan Kıraç: Yerli otomobil elektrikli olacak

    Yerli otomobili üretecek beşli grup içinde yer alan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, yerli otomobilin elektrikli olacağını açıkladı.
     

    Yerli Otomobil Elektrikli Olacak

    Bünyesinde Karsan’ın yer aldığı Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç yapacakları otomobilin elektrikli olacağını belirterek, "Hangi şehirde yapacağız, hangi modeli yapacağız gibi konularımız var. Fakat 5 kişilik grup doğru bir gruptur. Şu anda Türkiye'nin her yerinde bu otomobili kullanmak mümkün mü, değil, altyapı lazım. Benzin doldurur gibi elektrik dolumu yapılabilecek istasyonlar lazım. Doğru zamanda Türkiye bu işe giriyor. Yan sanayi zayıf olduğu için başta zorlandık ama bugünkü yan sanayinin geldiği seviye çok yüksek. Birlik daha müşavir firmayı seçmeye çalışıyor, ona bir hazırlık yaptıracağız, ondan sonra şekillenecek. Kendimizi kapalı duvarlar arasına alırsak zarar ederiz. Avrupa'ya otomotiv sattığımız için bunu kapatmamız yanlış olur. Ben eski bir otomotivci olarak bunu yapabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

     
    İnan Kıraç: Yerli otomobil elektrikli olacak

    Otomotiv Sektörünün Geleceği

    Tesla’nın zarar ettiğini ancak otomotiv sektörünün geleceğini elektrikli araçların oluşturacağını vurgulayarak, "Bu nedenle 100 bin araba satmış olmalarına rağmen sorun yaşıyorlar ve şirket zarar ediyor. Dünyada senede 92 milyon otomotiv üretiliyor. Bazı öngörülere göre önümüzdeki 5 sene sonra iki şirket diğer şirketleri satın alacak ve iki şirket bütün üretimi yapacak" dedi.

     

    Yerli otomobilin elektrikli mi fosil yakıtlı mı olacağı bilinmiyordu. Yerli otomobili üretecek beşliden biri olan Kıraça Holding’den gelen “Yerli otomobil elektrikli olacak” açıklaması mutluluk verici.

     









  • Ben her seçim öncesi meydanlara çıkıp, yerli ucagımız goklerde, yerli otomobil yapıyoruz dıye mılletı kandırmıyorum. Benım boyle bır vaatim yok, böyle bir sözüm yok ben neden icraat gösteriyor muşum ? Her seçim vaat verenlere git sor bu saçma soruları.

    Ne oldu gerceklerı soyleyınce karalamak, laf sokmak mı oluyormuş ? Söz verip yapmıyorlarsa, her secım ınsanları kandırıyorlarsa hesap sorarız kardeşim sana ne oluyor hayırdır ? Hukumetler bıze hızmet etmek ıcın secılıyorlar, hızmet veremıyorlarsa başkası gelır bu kadar basıt.

    Yerlı araba dıye saab dan prototıp aldık 46 mılyon dolar veya tl artık neyse çöpe gıttı. Sen gıt bunların hesabını sor.
  • acele yapında kullanalım artık, laf değil iş üretin, çalışın biraz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende uzay gemisi yapacam elektirikli .benden alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak benzinli yapılsa da olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komik menzil rakamlarıyla gelecekse hiç gelmesin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke gelse ama hiçbir zaman gelmeyecek gene seçim için yapılan şeyler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    İlk olarak benzinli yapılsa da olur..

    Tofaşları yaptılar yıllardır kullanıldı, gereği yok benzinlinin, yakıtı ve motor yağı çok pahalı, elektirikde morot yağıda yok, benzinli fiyatına elektirikli oto yapsınlarda ucuza gezelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli üretim o kadar önemli ki, düşük motorlu veya düşük menzilli, düşük kalitede veya düşük seviyede olup olmaması cok önemli değil. Bir an önce üretmemiz lazım.

  • SIMDIDEN SOYLUYORUM IBRAHIM ! SONRA DEMEDI DEME IBRAHIM !!! GENERAL MOTORSUN EN DANDIK MOTORUNU ALIP YERLI MOTOR DIYECEKELR !!!


    SIMDIDEN SOYLUYORUM !!! CHERVOLET BOLT un dandik versiyonu , Elektromotor: 150 kW...
  • Anca laf, icraat göremiyoruz.

  • Benzin dizel motor üretimi yok yerli olarak. En azından otomobil için yok.



    Onunla uğraşmak yerine doğrudan elektrik motoru daha kolay da olacaktır diye düşünüyorum. Piston motor bloğu falan uğraşmaya değmez bu saatten sonra. Elektrik işinde deneyimli firma ve personel de vardır.



    Pil üretimi ise ikinci planda kalmalı. İyi üreten firmadan toplu olarak alınıp uygun fiyata getirilebilir bence. Mercedes Bmw nin reno motoru kullanması gibi, daha ekonomik ve daha sağlam olur. Pil geliştirme için birkaç milyon harcanır o arada, vergiden düşülür, araştırma masrafını da devlet karşılamış olur. Pil işi daha uzun zaman ister bence çünkü kocaman firmalar yıllardır uğraşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hemen istiyorsunuz ancak bu iş ha deyince olmaz.gerek kurumsal yapı gerek teknolojik alt yapı hazır olmalı.örneğin şehirlerde şarj istasyonları planlanmalı ve mümkünse ortak bi arabirimle olmalı.açıkcası motor dışı araç gereci yerli yapabiliriz.akıllı sistemler vb.motor konusuna pek ilgim olmadığı için yorum yapmıyorum.ancak bu işin dönüp dolaşıp vergiye takılacağı endişesi var içimde.

  • Elektirikli olması önemli. Suan Orta sınıf bir ülke bile elektirikli otomobil üretebilir.



    Çünkü Elektirik Motorları ucuz ve üretmesi çok zor değil. Yani onlarca parçası ve patenti bulunan yakıtlı araçlardan çok çok daha kolay.



    Asil sorun Batarya ve Otonom teknoloji. Bunları Turkiyenin kısa vadede üretmesi zor.



    Diğer parçaların bir bölümünü üretiyor zaten yan sanayi, geri kalan kısmı da ithal edilir. Fiyat bakımından rekabetçi olur mu göreceğiz. Ayrıca Elektrikli olması Servis yönündende avantaj sunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    elektirikli motor çok kolay, bildiğin şarj marş dinamaosu gibi, tek sorun pil, ucuz ve kaliteli pil lazım 500 kmde yol gitse yeterli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek elektirikli araçlarda değil, otonom araçlarda. sırf elektirikli diye araba alan yok, çoğunluk tesla'nın sunduğu teknolojiyi satın alıyor.

  • pil değişimi maliyeti çok olacak gibi

  • elektirik dolum istasyonları çoğalırsa 150 km de gitse pil ucuz olur yeterlidir, ne kadar menzil okadar pahalı, ozaman 150 km ye razıyız, ama araba benzinli araba fiyatını geçmeyecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Gereksiz ARGE masrafı (parasal bir kenara zaman kaybı)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerinde bir karar ama otomobili yolda görmeden bir şey demek istemiyorum
  • Tesla bile yeni aracını lansmandan 2 yıl sonra çıkarabilecekse bizimkilerin 4 yılda piyasada olacak demesi , çok büyük bir hedef.
    Prototipleri görmek gerek.Umarım sadece binek olmaz.SUV , Pick up , Ticari de olur umarım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.