Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.316
Cevap
189
Favori
1.751.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • özelde kaliteli bir yerde yaptırsak üst dişleri 10.000 tl yi geçer mi aslında sadece ön üst 2 dişim sorunlu ama yapılınca diğer dişlerle fark olur mu çok sırıtır mı
  • bana kalırsa saglamdişlerini hiç oynatma yaptırdıgın dişleri hissetmiyosun yediklerinin tadını alamıyosun...
  • arkadaşlar babama alt çeneye 6 tane ANKYLOS marka implant yaptırdık,3 ay sonra görüşürüz dedi doktor..sorum şu 6 bu marka implant ve alt protezle birlikte 12.000 tl yani 12 milyara mal olacak bize normal midir bu fiyat birde bu marka implant iyi midir bu kadar para eder mi? tşkler..
  • implant konusunda implantv.com sitesinden her türlü bilgi ve danışmanlığa başvurabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: passing

    Burda yazılanları okuduktan sonra hacettepe unvsine gttim verilen bilgiler dogru 800 tllık bı ımplant önerdiler tmm dedim 4 diş yaptırcaktım sonra protez parası amelıyathane parası vsvs geldı bana 1200 tlye bıraz daha forumu ınceledıkten sonra etlike gittim gülhane askeri akemdemisine zaten sivile açılmış diyolardı aynı markaya 300 dolat fiyat cektıler protez parası 15 tl amelıyathane 120 tl gayet uygunuma geldı docent dktordan randevumu aldım haftaya amelıyat olacagım yardımcı olduysam ne mutlu

    implant fiyatı iyide. protez nasıl bişey 15 liraya porselen mi ?
  • Daha önce bu forumda sormuştum. kısaaca özetleyip yeni bir soru sormak istiyorum. bilgi ve tecrübesi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.
    üst sağ santral dişimi küçükken kaybetmiştim. o yer daraldı ve biz de geçen sene ortodontik tedavi ile yer açmaya çalıştık.
    geçen yaz yer açıldı ve implant denedik. kemik ince olduğu için hekim greftleyip kapattı. yaklaşık 7 ay sonra geçen hafta tekrar denedik. ama kemik hala çok ince.
    bu yüzden implant olmadı.cerrah başka yerden kemik alıp ekleme seçeneğinden bahsetti ama hiç gözüm kesmedi. iki defa açılıp kapanması, dikişler filan zaten yeterince yordu psikolojik olarak.
    diğer bir seçenek olarak da köprü önerildi. ama sağlam iki dişime ( biri üst sol santral diş ) geri dönüşsüz biçimde zarar vermek hiç içime sinmiyor. hem ayrıca ne kadar estetik duracağı ve
    ileride ne gibi sorunlara yol açacağı da meçhul. sağlam dişlere zarar vermeden tek diş kaybının telafisinin başka yolu yok mudur?
    köprünün artıları eksileri nelerdir. uzmanlar ve yaptıranlar bilgi verebilirlerse çok memnun olurum.
    şimdiden teşekkürler.




  • SWİSS üretimi straummann marka olanı çok öneriyorlar tanesi 2000 lira diyorlar..

    ITI (straummann): İsviçre üretimli olan bu implant markası zaten çok köklü ve başarılı bir implant markası olmasının dışında, kendisinin geliştirdiği ve patent hakkını elinde tuttuğu bilinen en gelişmiş implant yüzeylerinden biri olan SLActive yüzeyli implantlarıyla dünyanın hemen her yerinde hekimler tarafından ilk sıralarda tercih edilen marka konumundadır ve bunu da fazlasıyla hak etmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironman -- 2 Nisan 2013; 23:09:21 >
  • Güzel bir gülüş ve sağlıklı dişler sosyal hayatımızda önemli bir yer tutarlar. Hastalık veya travma sebebiyle diş kaybı yaşandığında ise hem sosyal hayatımız, hemde, çiğneme kalitemiz ciddi şekilde etkilenir. Araştırmalar göstermiştir ki diş kayıpları sadece çiğnemeyi değil, düzgün beslenememe sebebiyle tüm vücudumuzu etkileyen ciddi hastalıklara sebebiyet verebilir.
    Aynı zamanda dişler kaybedildiğinde altta yatan kemiğe uyarılar iletilemediğinden bu bölgedeki kemik erimeye başlar. Erimenin hızı kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte özellikle hiç dişi olmayan bireylerde protezlerin yerinde durmamasına, yemek yerken veya konuşurken oynamasına sebebiyet verebilir.

    İster bir dişiniz, ister birden fazla dişiniz eksik olsun, hatta hiç dişiniz olmasa da dental implantlar yaşam kalitenizi yükseltmek, hayattan tekrar tad almaya başlamak, estetik görünüşünüzü geliştirmek için doğru çözüm olabilir.
    En basit haliyle değerlendirdiğiniz zaman; dental implantlar kaybettiğiniz dişinizin yerine çene kemiğine yerleştirilen titanyum yapay köklerdir. implantlar her türlü ihtiyacı karşılamak amacıyla geliştirilmiş farklı üst yapı seçenekleri sunar.
    implant yerleştirilen bölgelerde çiğneme kuvvetleri doğal dişlerde olduğu gibi çene kemiğine iletildiğinden kemik erimesi durdurulur, böylece estetik ve fonksiyonda korunmuş olur.
    Tek bir diş eksikliğinde yandaki dişlere hiçbir zarar vermeden, aynı kendi dişiniz gibi görünen ve çiğneyen dişlere sahip olabilirsiniz. Benzer şekilde birkaç diş eksikliğinde tek tek veya implantlar birbirine bağlanarak köprü ile eksiklikler giderilebilir.

    implantlar herkez için uygun şeçenekler sunmakla birlikte en güzel haber total protez kullanan ve hiç dişi olmayan hastalar için gelmektedir. Eğer hiç dişiniz yoksa ve yeterli kemik varsa, yerleştirilecek 6 vaya 8 implant üzerine hiç çıkartılmayan sabit protezler yapılabilir. Kemik miktarının yetersiz olduğu bireylerde ise durumunuza göre 2 veya 4 implantla protezinizin ağzınızda haraket etmeden tutunması sağlanabilir. Hareketliliği engellenmiş olan total protezinizle yıllar sonra tekrar ısırarak elma yemenin keyfini yaşayabilirsiniz.

    implantlar yerleştirildikten sonra kemikle kaynaşmaları (osteoentegrasyon) için dinlenmeye bırakılırlar. Bu süre sonrasında protez yapımına başlanır. Bazı özel durumlarda, implant yerleştirilir yerleştirilmez kullanılmaya başlanabilsede, sizlere çok uzun yıllar hizmet edecek yeni dişleriniz için biraz sabır göstermekte fayda vardır. Genellikle tedavi süreci toplamda 2-9 ay arasında bir zaman alır.

    implantlar büyüme çağını doldurmuş hemen hemen her bireye uygulanabilir. Şeker, yüksek tansiyon veya kalp gibi kronik hastalıkları olanların ise rahatsızlıkları, kontrol altına alındıktan sonra çoğu zaman doktorlarının izni ile implant uygulanmasında bir sakınca yoktur.

    implantı destekleyecek yeterli kemiğin olması önemlidir. Yetersiz kemiği yerine koymak için pekçok güvenli yöntem vardır. Muayenenizden sonra böyle bir işleme ihtiyaç duyup duymadığınız belirlenecektir.

    Yapılacak olan müdahale dişhekimi kliniğinde lokal anestezi ile yapılır. İşlem sırasında herhangi bir ağrı ve rahatsızlık duymazsınız. Aslında alacağınız his bir dolgu yaptırmaktan daha farklı değildir. İşlem sonrasında ise verilecek olan ağrı kesiciler olabilecek ağrıyı kesinlikle önleyecektir. implantlarınız yerleştirildikten sonra hemen normal günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

    Eğer kemikle vaya dişeti ile ilgili bir sorun yoksa bir implant yarım saat gibi bir zamanda rahatlıkla yerleştirilebilir. Yanyana olan birkaç implant, aynı seansta, tek bir işlemle yerine konabilir.

    implantların kemikle kaynaşmaması çok çok nadir karşılaşılan bir durumdur. Böyle nadir bir durumda bile çoğu hastada aynı bölgeye iyileşme sonrası tekrar implant yerleştirilebilir. implantların 10 yıl sonrası başarı ile hizmet etme oranı %95′in üzerindedir. 40 yıldır hastaların ağzında başarı ile kullanılan implanlar bulunmaktadır. Tüm diş tedavilerinde olduğu gibi uzun süreli başarı hastanın günlük ağız bakımına özen göstermesine bağlıdır.

    implantlarda doğal dişler gibi temizliğe muhtaçtırlar. Günde iki kere etkin diş fırçalaması ve diş ipi kullanımı ile implantlar uzun yıllar size başarı ile hizmet edebilirler. Yinede düzenli aralıklarla yapılacak muayeneler bakımınızda olabilecek aksaklıkları erkenden belierleyerek, sorunları ilerlemeden halledebilmek için büyük önem taşır.

    Kaynak




  • Merhabalar Benim şöyle bir sorunum var. Yaklaşık 3 yıl önce sol üst dişlerimden bir tanesine kanal tedavisi yapıldı ve dişin üst kısmı çürüdüğü için diş kaplaması yapıldı
    yada tam ismini bilmiyorum şöyle işlemi anlatayım. Kanal tedavisi olan dişin içine çivi takılıp düzerine ölçü alınıp yarım diş şeklinde bir kaplama yapılıp yapıştırıldı.
    Bu öğlen yemek yerken bir anda ağzımın içinde düştü, sonrasında bende geri taktım. Sorum şu ki bu kaplamayı herhangi bir dişçiye gidip tekrar yapıştırabilirmiyim yoksa başka prosedürler varmıdır ? Teşekkürler.
  • ben implant ithal eden bir firmada çalışmaktayım..Sizleri bilgilendirmek isterim...Turkiyede 400 civarı irili ufaklı firma faaliyette...Implant tedevisinde cerrah ve implant firması çok onemli...Implant tedavisine normalde odemeniz gereken ucret 350-400 usd yi geçmemeli ...Ama malesef fiyatlar biraz şişik..İsteyenlere tavsiye edebileceğim çok deneyimli hekim arkadaşlar var...Özel mesaj atabilirsiniz...
    Şimdiden geçmiş olsun...
  • Foruma yeni oldum ve hiç üşenmeden baştan aşşağıya bütün sayfaları okudum. yorumlarda bir hocamın yazısı o kadar çok hoşuma gittiki alıntı yapıp yayınlasam baya bir uzun olurdu :))) bazı firmacı arkadaşlar gerçekden burda insanları para kazanma pahasına yanlış şekilde bilgilendirebilirler. bana göre sağlık konusunda hiç bir şekilde üçüncü şahıslara güvenmemek lazım doktorunuzdan başkasına güvenmeyin. üniversitede implant yaptıranların hallerini hepimiz biliyoruz. ucuz etin yahnisi yavan olur derler. muhattap bulmakda baya bir zorlanıyorsunuz. implant yaptırdınız ertesi gün ağrınız var. porselenleri yaptırdınız geçiciniz düştü veya abutment gevşedi dişiniz sallanıyor. hop gidiyorsunuz belkide 2 gün bunun için bekliyorsunuz. ama özel doktorunuz olduğu zaman adam gece yarısı bile olsa gelip kliniğinde sizin dişinizi yapıştırır, abutmentınızı sıkar veya ağrı şikayetinizin sebebine bakar. hocamınızın dediği gibi implant yaptırdığınız zaman doktorla resmen yüzük takarsınız. bu konuda paradan çok sağlığınızı düşünmenizi tafsiye ederim. ben özel bir ağız ve diş sağlığı merkezinde çalışıyorum ve dışardaki hekimlerede cerrahi guide hazırlıyorum. cerrahi guide ne diye sorarsanız az sonra paylaşırım resimlerini :)))) yakşalım emin olun 4 senede 400 vaka ortala 5 implant deseniz 400 x 5 = 2000 implant ameliyatı gördüm. ve şuana kadar 1 faill bile yok :)) benim amacım burda reklamdan çok yamyamlara (üzerine alınan alınır) ve kendinize dikkat etmeniz. resimlerde cerrahi implant klavuzunu görüceksiniz. bunların sayesinde diş eti kesilmeden direk diş eti üzerinden implantlar uygulanır. tabi bunlar tomografi çekimi sonrasında bilgisayar üzerinde implantlar doğru yerlere planlandıkdan sonra yapılan bir işlem.yani ezbere yapılmıyor:)))) isviçreden ben bunun setini istediğimde bu teknolojinin türkiyede olmadığını ve en az iki sene sonra olacağı hakkında mail attılar:))) ben 4 senedir bu işi yapıyıorum düşünün:))) sağlıklı günler güzel gülüşler diyip yazımı bitiriyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Bu ne biçim bir konudur böyle ! insanları saf yerine koymayın asgari ücret 800 lira oloan ülkede 1000$ bahsetmek küfür etmek gibidir.. Ayrıca bu konuda doktorum diye geçinenlere kulak vermeyin :)

    her neyse gelelim konuya benim üst öndişler yaşa bağlı olarak (35) zamanla yıprandı tabii diş eti çekilmeleri başladı gittim diş hekimine özele ! bakın ÖZEL diyorum .. röntgenlerde ön üst dişlerin 6 tanesinin kökleri sağlam çıktı kaplama önerildi metal destekli tabii kabul etmedim zirkonyum istediğimi belirttim dişler oyuldu kesildi biçildi 1 hafta sonra kaplamalar takıldı harika da oldu
    ve üst çenede sağda arkaya doğru 2 diş eksiğim vardı 2 imlantta oraya yapıldı ... şunu da özellikle belirtiyim her şeye şüpheyle bakan her ayrıntısını sorgulayan biriyimdir
    6 zirkonyum kaplama + diş taşı temizliği + diş eti tedavisi + 2 implant yine onlarda zirkonyum dan fiyatı söyleyim size Ankara'da yaptırdım normalde bu konuda çakma doktor geçinen yada implant satan biri olsa 3-4 bin liradan ağzını açardı :)
    Ben 6 zirkonyum kaplamaya 1000 tl 2 implanta da vida + diş hepsi dahil 1000 tl verdim yanii implatın tanesi 500 liradan toplamda 2 bine harika ve sapasağlam dişlerim oldu titanyum vidalarda İsrail yapımını tercih ettim yerli malı yapımlardan uzak durun ne kadar sağlam çene kemiğiniz olsada en iyi çene cerrahıda taksada o yerli malı vidalar en fazla 2 sene sonra kendini bırakır :))

    Sayın Normandia_06, Ankara da nereye yaptırdınız?

    Teşekkürler.




  • Beyler Bayanlar daha açık ne soyleyebılırım anlamıyorum

    Ankarada İstanbulda Gulhane askeri tıp akedemısıne gıdın ordaki ogretım gorevlılerınden randevu ısteyın sivil olsanız bile ben ankarada hacettepe ve ankara unv yaptıracagım implantın yarı fiyatına yaptırdım ve hacettepede verılen randevu 1 ay sonrayayken gatada 2 hafta sonra hemen yaptırdım ne bi şişlik ne bi agrı saf yerine koyuluyorsunuz 250 dolar cıvarına gatada implant yaptırırsınız ve mutluda kalırsınız implant markalarımı günümüzde hıcbı farkları yok nerdeyse o kadar ımplant arastırmasına girenleride anlamıyorum gidin en az 10 yıllık turkıye gecmısı olan bı fırmaya yaptırın markası hıc onemlı degıl eskı olsun yeter 10 yıl sonra vıdanız gevseyınce onu sıkacak aparatı bulamadıktan sonra dunyanın en ıyı ımplantını yaptırsanız nolur ?
  • gülhane ankara üniversitesi bütün üniversitelerde implant fiyat listeleri asılı marka ve fiyatlar aynı sonucta implantın parasını hastaneye degil firmaya ödüyorsun bazı markalar bazı hastanelerde yok ama fiyat listeleri aynı... (arada 10-20 dolar gibi cok az farklar var yani aşşagı yukarı aynı:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtarix -- 16 Nisan 2013; 0:50:17 >
  • Kırılmış olan Dişinize diş kesimi yapılmadan sadece kompozit dolgu yada çok daha az kesim yapılarak laminate protez yapılabilirdi Bu 2 seçenekte bile yemek yerken sert bir şekilde ısırırsanız dolgu yada laminate protez yerinden çıkabilir.. Şu an kullandığınız mevcut porselende yemek yerken yerinden çıkması çok zor bir durumdur.. Doğru yapıştırma malzemesi kullanılırsa Diş hekimi istediğinde bile protezi yerinden çıkartmakta zorlanmaktadır.. bazen protez kesilerek yerinden alınmaktadır.. Ayrıca Her bireyin dişinin pulpa odasının genişliği farklıdır.. Genç bireylerde bu oda daha geniş yaşlı bireylerde gitgide daralma görülür.. Genç bireylerde diş kesimi yapılırken pulpa odasının açılması çok sık görülen bir durumdur.. Bu durumda dişe kanal tedavisi yapılır.. Bu çok sık görülebilen minimal bir komplikasyondur ve çözümü basittir.. 7 farklı Dİş hekiminin farklı alternatifler önermesi zaten doğal bir durumdur..Sizin durumunuzdaki Vakanın tek bir çözümü yok size yapılacak olan farklı tedavilerin avantaj ve dezavantajları + maliyet bilgisi verilerek sizden son onay alınır ve tedaviye öyle başlanır.. Porselen,Laminate, Kompozit dolgu, Empress,zirkonyum bunlardan herbiri yapılabilir.. Birde şu söylediğiniz Zirkonyumu yasaklayan Avrupa ülkeleri hakkında burada daha net bilgi verirseniz bizlerde bilgilenmiş oluruz.. Sizden ricam lütfen hakaret ederek, küfür ederek problem çözmeye çalışmayınız..




  • merhaba

    iplant yaptırmıştım dun dişlerimde takıldı işlem bitti.sağ üst arka 5 diş.Ama şimdi çok midem bulanıyor sanki dişler boğazıma geliyor gibi.bu normal midir?
  • Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle ama benim de sorunum implant maalesef.
    Ön sağ dişim ve yanındaki dişimde kis var bu yüzden köklerim erimiş halde, şu an geçici olarak kanal tedavisi yaptırdım.
    şimdi kisi aldırcam kemik tozu tedavisi görcem.
    ayrıca bundan sonra implanta geçiş için tek diş 800€ + 400 tl de sonradan takılan diş için.
    iki diş için çok pahalıya geliyor. kendi dişçim diye yaptırayım diyorum ama tereddütteyim. İstanbulda önerebileceğiniz iyi ve benim yazdığım fiyattan ucuza implant yapan yerler var mı ? Biraz birikim yaptım haziran sonu gibi başlamak istiyorum.
  • tel tedavisi için üstten 2 alttan 2 dişimi çektirdim 8 ay oldu tel tedavisi başlayalı ama hala çektirdiğim dişlerin boşlulkarı dolmadı özellikle üstteki boşluklar ortalama daha kaç ay sonra dolay yani düz sıralı halini alır ?
  • Doğru söylüyorsunuz araştırmak lazım ama her yere de güven olmuyor. İnsan çok beklemekte istemiyor. Özellikle devlet hastaneleri bu konuda sıkıntılı. Çapaya tel taktırmak için gittim 2007 senesinde, 4 sene dedi hala arayacaklar, telimi taktırdım özelde. Çıktı. ama tel takmadan önce film çekilmediği için dişimin kökündeki kis görülemedi ve bu hale geldi Ayrıca bende 20 yaşındayım.
    Gata'da yaptıran arkadaş, nasıl diğer hastanelere oranla daha mı az kişi geliyor, tedavileri nasıl yapılıyor? Bana uzak ama yinede bi gitmeyi düşündüm bende Gataya.
    Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.
  • Uzun yıllar önce kanal tedavisi gören dişim yeniden ağrı yaptığında gittiğim diş doktoru: "Bu dişin köklerinden bir tanesi ölmüş, bu dişi çekmek gerekiyor. Hiç dışarı çıkmamış ve çene kemiğine gömülü olarak duran 20 yaş dişini söküp, bu dişin yerine monte etmeyi deneyeceğim, eğer bu başarılı olmazsa implant yapmak gerekecek dedi."

    İmplant öncesi böyle bir operasyon yaptıran / deneyen / teklif edilen veya duyan var mı aramızda?
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.