IMDb Puanı
IMDb Sayfasını Görüntüle
6.5
3266
OY
Hellboy(2004) Fantastik Aksiyon Bilim-Kurgu Hayalci yazar ve yönetmen Guillermo del Toro'nun ( Blade II ve The Devil's Backbone'un yönetmeni) yarattığı Hellboy, Mike Mignola' nın ünlü çizgi roman serisin Dark Horse Comics' teki aynı adlı bölümlere dayanan doğa üstü bir macera! Cehennem alevleri içinde doğan Hellboy (Ron Perlman), Yeryüzü'ne kötü ruhlu çılgın bir adam olan Grigori Rasputin (Karel Roden) tarafından kötülük yapması için getirilmiştir. Ahiretin habercisi olan Hellboy, Profesör Broom (John Hurt) yönetimindeki Müttefik Kuvvetler tarafından kurtarılır. Profesör Broom, Hellboy'daki olağanüstü yetenekleri geliştirir ve onu bir kahraman olarak yetiştirir. Karanlık kökenine rağmen, Hellboy şaşırtıcı biçimde iyilik yanlısı biri olur ve dünyayı tehdit eden kötü güçlerle savaşır. Rasputin'in amacı ise Hellboy'u tekrar karanlık tarafa geçirmek ve güçlerini bir dünya savaşı çıkarmak için kullanmaktır. Yönetmen: Guillermo del Toro (Director), J. Michael Haynie (Assistant Director), Lori Wyant (Script Supervisor), Mark Taylor (Second Assistant Director)
Senaryo: Guillermo del Toro (Screenplay), Mike Mignola (Comic Book), Peter Briggs (Screenstory), Paul Prischman (Storyboard), Mike Mignola (Writer)
Oyuncular: Ron Perlman (Hellboy), John Hurt (Prof. Bruttenholm), Selma Blair (Liz Sherman), Rupert Evans (John Myers), Jeffrey Tambor (Tom Manning), Karel Roden (Grigori Rasputin), Brian Steele (Sammael), Ladislav Beran (Karl Ruprecht Kroenen), Biddy Hodson (Ilsa Haupstein), Corey Johnson (Agent Clay), Brian Caspe (Agent Lime), James Babson (Agent Moss), Doug Jones (Abe Sapien), Ellen Savaria (Blonde Television Reporter), Kevin Trainor (Young "Broom"), Stephen Fisher (Agent Quarry), Garth Cooper (Agent Stone), Angus MacInnes (Sgt. Whitman), Jim Howick (Cpl. Matlin), Rory Copus (Kid on Rooftop), Santiago Segura (Train Driver), Mark Taylor (Truck Driver)
Süre: 122 Dakika
Gösterim Tarihi: 2004-04-02