IMDb Puanı
IMDb Sayfasını Görüntüle
6.9
5701
OY
X-Men(2000) Macera Aksiyon Bilim-Kurgu Cyclops. Jean Grey.Storm..... Onlar ve daha bir çoğu Children Of Atom (Atom Çocukları) idi; herbiri biribirinden farklı genetik mutasyonlar ve bu mutasyonların kendilerine kazandırdığı insan üstü güçlerle doğmuştu. Ne yazık ki insanoğlu anlamadığı şeyden korkmaktadır ve bu mutantlar kendilerini binbir türlü kötülükten korudukları toplum tarafından dışlanmışlardır. Önyargı ve nefretle dolu bir dünyada, insanlar farklılıkları kabullenememekte ve birer ucube olarak gördükleri mutantları kendilerine karşı birer tehdit olarak görmektedirler. Böyle düşünenlerin başında Senator Kelly gelmektedir. Dünya üzerindeki en güçlü telepatik yeteneklere sahip insan olan Prof. Charles Xavier insanlarla mutantların bir arada barış içinde yaşayabileceğine inanmaktadır ve X-MEN adı altına bir çok mutantı etrafında toplar. Yönetmen: Bryan Singer (Director), Lee Cleary (First Assistant Director), Blanche McDermaid (Script Supervisor)
Senaryo: Tom DeSanto (Story), Bryan Singer (Story), David Hayter (Screenplay), Len Wein (Characters), David Hayter (Writer), John Coven (Storyboard)
Oyuncular: Hugh Jackman (Logan / Wolverine), Patrick Stewart (Professor Charles Xavier), Ian McKellen (Eric Lehnsherr / Magneto), Famke Janssen (Jean Grey), James Marsden (Scott Summers / Cyclops), Halle Berry (Ororo Munroe / Storm), Anna Paquin (Rogue), Tyler Mane (Sabretooth), Ray Park (Toad), Rebecca Romijn (Mystique), Bruce Davison (Senator Kelly), Matthew Sharp (Henry Gyrich), Brett Morris (Young Magneto), Rhona Shekter (Magneto's Mother), Kenneth McGregor (Magneto's Father), Shawn Roberts (Rogue's Boyfriend), Donna Goodhand (Rogue's Mother), John Nelles (Rogue's Father), George Buza (Trucker), Darren McGuire (Contender), Carson Manning (Waterboy #1), Scott Leva (Waterboy #2), Aron Tager (Emcee), Kevin Rushton (Stu), Doug Lennox (Bartender), David Nichols (Newscaster #1), Malcolm Nefsky (Stu's Buddy), Sumela Kay (Kitty Pryde / Shadowcat), Shawn Ashmore (Bobby Drake / Iceman), Katrina Florece (Jubilation Lee / Jubilee), Alex Burton (John Allerdyce / Pyro), Quinn Wright (Lily Pond Kid), Daniel Magder (Boy on Raft), Matt Weinberg (Tommy), Madison Lanc (Tommy's Sister), Stan Lee (Hot Dog Vendor), Marsha Graham (Newscaster #2), Amy Leland (Cerebro), Adam Robitel (Guy on Line), David Brown (Lead Cop), Ben Jensen (Sabretooth Cop), Tom DeSanto (Toad Cop), Todd Dulmage (Coast Guard), Dan Duran (Newscaster #3), Elias Zarou (U.N. Secretary General), David Black (President), Robert R. Snow (Secret Service), David Hayter (Museum Cop), Cecil Phillips (Security Guard), Dave Allen Clark (Newscaster #4), Deryck Blake (Plastic Prison Guard), Ilke Hincer (Translator), Ron Sham (Translator), Jay Yoo (Translator), Grigori Miakouchkine (Translator), Eleanore Comes (Translator), Giuseppe Gallaccio (Translator), Rupinder Brar (Translator), Abi Ganem (Translator), Joey Purpura (German Soldier), Manuel Verge (German Soldier), Wolfgang Müller (German Soldier), Ralph Zuljan (German Soldier), Andy Grote (German Soldier)
Süre: 104 Dakika
Gösterim Tarihi: 2000-07-13