IMDb Puanı
IMDb Sayfasını Görüntüle
7.5
513
OY
Son İmparator(1987) Dram Tarih Sinema tarihinin en çok ödül alan, en geniş kadrolu filmlerinin başında gelen Son İmparator destansı bir öyküdür: 2 yaşında tahta çıkan Çin'in son imparatoru Pi Yi'nin gözünden 60 yılın öyküsü. Çekimi 2,5 yıl süren, 19 binden fazla kişinin rol aldığı film çok şık ve estetik bir görkemli yapımdır. Bertolucci sinemasının izlerini de taşır: Yasak Kent'in avlusunda binlerce figuranla çekilen sahnelerden ipek çarşafların altında belli belirsiz sevişen üç bedene kadar... Son İmparator aynı zamanda Bertolucci'nin Oryantal Üçlemesi'nin ilk filmidir. Bu seri daha sonraki yıllarda çekeceği Çölde Çay ve Küçük Buda ile tamamlanır. Yönetmen: Bernardo Bertolucci (Director), Biao Wang (Assistant Director), Suzanne Durrenberger (Continuity)
Senaryo: Mark Peploe (Screenplay), Bernardo Bertolucci (Screenplay), Enzo Ungari (Screenplay), Aisin-Gioro Puyi (Author)
Oyuncular: John Lone (Emperor Puyi), Peter O'Toole (Reginal Flemming Johnson), Joan Chen (Wang Jung), Vivian Wu (Wen Hsiu), Dennis Dun (Big Li), Ruocheng Ying (Governor), Victor Wong (Chen Pao Shen), Maggie Han (Eastern Jewel), Ric Young (Interrogator), Cary-Hiroyuki Tagawa (Chang), Richard Vuu (Puyi - 3 Years), Tsou Tijger (Puyi - 8 Years), Lisa Lu (Tzu Hsui), Henry O (Lord Chamberlain), Constantine Gregory (Oculist), Yu Li (Second High Consort), Ryuichi Sakamoto (Amakasu), Daxing Zhang (Tough Warder), Chen Kaige (Captain of Imperial Guard), Fumihiko Ikeda (Yoshioka), Tao Wu (Puyi - 15 Years), Hideo Takamatsu (General Ishikari), Basil Pao (Prince Chun), Shi Liang (Republican Officer), Shu Chen (Chang Chinghui), Cai Hongxiang (Scarface (uncredited)), Glen Murphy (Captain (uncredited)), Biao Wang (Prisoner (uncredited)), Jade Go (Ar Mo), Tianmin Zhang (Old Tutor (as Zhang Tianmin))
Süre: 163 Dakika
Gösterim Tarihi: 1987-10-21