Tepelerin Ardında(2012)
Dram
Romantik
Yetimhanede birlikte büyüyen, burada cinsel taciz gibi zorlu durumları birlikte atlatan iki yakın arkadaşın yolları ilerde ayrılır; Voichita Almanya'ya göçer ve orada yaşar; Alina ise Romanya'ya yerleşip oradaki bir manastıra sığınır. Voichita depresyon ve yalnızlıktan müstarip olduğu Almanya'dan Romanya'ya eski arkadaşını ziyarete gider. Ancak Alina'yı yaşadığı manastırda bulduğunda beklemediği bir durumla kaşılaşır * Yönetmen, '4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün' filmiyle dünya çapında tanınan ve Altın Palmiye olmak üzere onlarca ödüle layık görülen Cristian Mungiu * 4 ay 3 hafta 2 gün filmi benim için bi dönüm noktası olmuştu. bayıla bayıla filmi izlerken hadi yönetmeni takip listeme alayım dedim ve bu filmi izledim. çok ama çok vasat bi film olmuş filmin sonuna kadar ilginç bir şeyler olacağı yönünde inancınızı kaybetmiyorsunuz, ama öyle olmuyor. Mıy mıy kadınlar ağlayışlar ve amenodan başka bir şey değil, zaman kaybı * Dupa Dealuri, benim gözümde The Hunt ve Amour'u geçerek zirveye yerleşti.
Yönetmen: Cristian Mungiu (Director)
Senaryo: Cristian Mungiu (Screenplay)
Oyuncular: Cosmina Stratan (Voichita), Cristina Flutur (Alina), Valeriu Andriuta (Priest), Dana Tapalaga (Mother superior), Catalina Harabagiu (Antonia), Gina Tandura (nun Iustina), Vica Agache (nun Elisabeta), Nora Covali, Luminița Gheorghiu (Schoolteacher), Dionisie Vitcu (Mr. Valerica), Ionut Ghinea (Ionut), Liliana Mocanu (mother Elena), Doru Ana (Father Nusu), Costache Babii (Doctor Solovastru), Alina Berzunteanu (doctor Radu), Teodor Corban (Police inspector), Calin Chirila (Policeman), Cristina Cristian (Camelia), Tania Popa (Female parishoner), Petronela Grigorescu (doctor Neagu), Radu Zetu (Lieutenant), Ion Sapdaru (Captain), Diana Chirila Ignat (A secretary), Liana Petrescu (sister Arcadia), Alexandra Agavriloaiei (sister Eudoxia), Alexandra Apetrei (sister Tatiana), Noemi Gunea (Sister Lavrentia), Katia Pascariu (Nun Sevastiana), Mara Carutasu (sister Anastasia), Cristina Mihailescu (Pharmacist), Cerasela Iosifescu (doctor D.L.), Ada Barleanu (nurse Gina), Mariana Liurca (nurse Sandra), Gheorghe Ifrim (Ambulance assistant), Mircea Florin Jr. (Watchman), Marian Adochitei (Gabi), Ecaterina Tugulea (Head nurse), Nicoleta Lefter (A patient), Andreea Bosneag (Georgiana), Adrian Acuta (Man at the wheel)
Süre: 150 Dakika
Gösterim Tarihi: 2012-09-12