Şimdi Ara

Imba Mage Rehberi (Son güncelleme 16.6.2007 - Özel Macroları vs. eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
18.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben şimdi yarı fire yarı arcane mageim işte instant pyro fln ama bakıyorum inst lerde frostlar benden çok dmg koyuyor itemlerim de kötü deil netherweave vestments seti + rare itemler var acaba heavy frost olsam hata mı yapmış olurum fire ye de alıştım kolayca kesiyorum mobları lvl 1 den beri fireim bi kere frost yaptım sonra fire ye döndüm terkrar ama frostta AoE fln daha kolay oluyo diyolar daha iyi diyolar yardım eder misiniz lütfen?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Arthas27Ortac

    ben şimdi yarı fire yarı arcane mageim işte instant pyro fln ama bakıyorum inst lerde frostlar benden çok dmg koyuyor itemlerim de kötü deil netherweave vestments seti + rare itemler var acaba heavy frost olsam hata mı yapmış olurum fire ye de alıştım kolayca kesiyorum mobları lvl 1 den beri fireim bi kere frost yaptım sonra fire ye döndüm terkrar ama frostta AoE fln daha kolay oluyo diyolar daha iyi diyolar yardım eder misiniz lütfen?


    Kendi düşüncelerimi aktarayım,
    Bende oyuna ilk başladığımda fire talentlerine gitmiştim (sanırım lvl 25-30 a kadar) ancak daha sonra frost'a geçtim (arada tabii ki arcane-fire, fire-frost gibi bir dünya kombinasyon denedim). Bence az hasar veriyor vs. denilmesine rağmen bence uzun süreli savaşlarda fire'dan daha fazla hasar verdiği kanaatindeyim. Şu anda talentim full frost ve kesinlikle oynarken kesinlikle içim daha rahat oynuyorum. Fire ile kısa sürede çok yüksek hasarlar verebilirsiniz ancak bir süre sonra mana problemi baş göstermeye başlar. Arcane ise tam bir mana sömürücüsüdür. Frost bu konuda hem savunma yönünden hem saldırı yönünden (özellikle son patch'deki icy veins çok etkili oldu) gayet başarılı. Tavsiye ederim ancak siz fire ile uzun süre oynadıysanız ilk başlarda verdiğiniz hasarlar az gibi gelebilir. Yine de herkesin oynayış şekli farklıdır, kim nasıl oynamayı seviyorsa öyle oynar sonuçta. Size frost'u öneririm, umarım beğenirsiniz. :)




  • Saol dostum Zaten dün akşam frost oldum fakat elektrikler gitti (devlet ve ttnet sagolsun) şimdi girebildim ancak öneri için teşekkürler
  • Ya böyle süper bir rehber mukemmel ne denebilrki Saolasın
  • GZ! Şimdi gördüm ilk rehberi geyt güzel olmuş. Siz siz olun yeni char açarken başkalarının sözüne kanmayın Mage açın. Bir de bu oyunu mage olarak oynayın. Bakın bakalım ne kadar zevkli. Bir de ping sorunu olmasa.
  • Çok güzel bir çalışma, eline sağlık
  • arkadaslar 17 lvl magem var talentler full flame verdim sizce ice mı olmalıyım. 1 yaratık kesince mana bitiyo oturup beklemem gerekiyo. ice ile daha kolaymı kasarım?
  • Ben frostla level kastım, frostla item topladım, frostla pvp yaptım, düne kadar da frostla raid yapıodum, ama sıkıntıdan 2/47/11 fire oldum değişen tek şey dps de 2. likten 1.liğe oturmam. Frost un rahatlığını, verdiği güveni, mana save ini hiçbir şeye değişmem yakında tekrar döneceğim.

    Bir başka alternatif de frost a hiç bulaşmamak çünkü hakikaten arıyorsunuz respec olunca.

    Bu arada, hardcore oynamıyoruz , yaptığımız raidler karazhan, zul aman ve adam toplayabilirsek de gruul, ilerki 25 liklerde durum farklı olabilir bilemiyorum, çok da umursamıyorum.
  • SSS Yapabilir mod lar ama bir sorum olucak yukarda Horde için undead demişsin... ancak blood elf lerde mana tap ve arcane torrent war bunlar bi casterın işine çok yarayabilir neden undead dedin anlamadım?..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: superieur

    Ben frostla level kastım, frostla item topladım, frostla pvp yaptım, düne kadar da frostla raid yapıodum, ama sıkıntıdan 2/47/11 fire oldum değişen tek şey dps de 2. likten 1.liğe oturmam. Frost un rahatlığını, verdiği güveni, mana save ini hiçbir şeye değişmem yakında tekrar döneceğim.

    Bir başka alternatif de frost a hiç bulaşmamak çünkü hakikaten arıyorsunuz respec olunca.

    Bu arada, hardcore oynamıyoruz , yaptığımız raidler karazhan, zul aman ve adam toplayabilirsek de gruul, ilerki 25 liklerde durum farklı olabilir bilemiyorum, çok da umursamıyorum.


    Oralarda çok fark edicek işte, o zamanda fire'ın verdiği damage'i arıyıcaksın.
  • Teşekkür ederim, eline sağlık :)
  • Valla ben olsam ölsem böle bişi yazamazdım , Helal olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhØxien

    SSS Yapabilir mod lar ama bir sorum olucak yukarda Horde için undead demişsin... ancak blood elf lerde mana tap ve arcane torrent war bunlar bi casterın işine çok yarayabilir neden undead dedin anlamadım?..


    kardeş arkadaş rehberi hazırladığı sıralarda bloodelf ler yoktu.
    Undead ların pvp de ki avantajı charm ı dispelliyor olabilmeleri özellikle arenalar da fear yediğin zaman undead lar hemen racial skill lerini kullanarak trinklet kullanmadan fear dan kurtulur.Ayrıca mage in arena bazlı düşünürsen 2v2 dışında mana tap ve arcane torrent kullanıcak fırsatı olmaz.Genellikle görevi kite/dps olucağı için healer a yaklaşıp ta arcane torrent basıcak fırsatı olmaz belki 2v2 de işe yarıyabilir ama undead çok daha iş görür bence.
    Eğer mage ile ilgili kafana takılan bişey varsa cevaplıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeNoMoRpH -- 2 Temmuz 2008; 17:32:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd


    quote:

    Orjinalden alıntı: superieur

    Ben frostla level kastım, frostla item topladım, frostla pvp yaptım, düne kadar da frostla raid yapıodum, ama sıkıntıdan 2/47/11 fire oldum değişen tek şey dps de 2. likten 1.liğe oturmam. Frost un rahatlığını, verdiği güveni, mana save ini hiçbir şeye değişmem yakında tekrar döneceğim.

    Bir başka alternatif de frost a hiç bulaşmamak çünkü hakikaten arıyorsunuz respec olunca.

    Bu arada, hardcore oynamıyoruz , yaptığımız raidler karazhan, zul aman ve adam toplayabilirsek de gruul, ilerki 25 liklerde durum farklı olabilir bilemiyorum, çok da umursamıyorum.


    Oralarda çok fark edicek işte, o zamanda fire'ın verdiği damage'i arıyıcaksın.


    Valla bu efsane ben TBC'de raidlere frost başladığımdan beri devam ediyor.

    Taaa 2007 haziranda "Karazanda frost-fire dpsleri nerdeyse aynı" dedik. "Grulla bak" dediler. Grulla geçtik birşey değişmedi "oralar hardcore değil olay SSC-TK" dediler.

    Oyuna BT-Hijal eklendi, bizde SSC-TK'ya girmeye başladık gene bişey değişmedi. (hatta bazı bosslarda fire'ın yüksek kısmi resistleri yüzünden frost fire'ı geçmeye bile başladı) bu sefer hardcore elemanlar "oralar eskide kaldı BT-Hijalda herşey değişiyor" demeye başladı.

    Oyuna sunwell eklendi, bizde casual olarak ancak BT-Hijal yapmaya başladık arc'inin- Mother Shahraz'ın karşısına dayandık eee hala frost-fire aynı. Şimdide hardcorelar olay sunwell diyor.

    Lan bizim suçumuz hardcore olmamak mı? Birilerine bişeyleri inandırmak için illa hardcoremu oynayacaz. Hesap kitap ortada, yok işte fire-frost arasında öyle kayda değer bir dps farkı.

    Haa bu aşamada klasik soru devreye giriyor "madem fark yok niye herkez fire?" Aslında bu sorunun birbiri ile alakalı 3 basit cevabı var.

    1) Mage oynayan insanların %80'i fire hastası. Yakma, alen falan olaylarına deli oluyorlar, daha önce oynadıkları her oyunda böyle alevli malevli mageler oynamışlar, burdada fire'ın daha uzun cast sonucunda daha yüksek anlık damage değerleri hoşlarına gidiyor. Bu adamlara TBC öncesi PvP mage frosttur diye anlatana kadar bir tarafımızı yırtardık. ne zamanki oyuna arena eklendi, frost olmanın niye PvP mage için şart olduğunu kafalarına vura vura öğreti millet. Aynı tas aynı hamam devam ediyor olaylar.

    2) Oyunu tab seviyede oynayan magelerin büyük çoğunluğu bu bahsettiğimiz fire hastalarından oluşuyor ve WoW oynayan insanlarında inanılmaz bir kesimi talent yapmaktan aciz, hergün forumlardan talent sormak yerinede gidip nihilimun mageinin talentini copy past- yapıyor. Yani ben işi gücü olmayan bir adam olsaydımda hardcore PvE'ye sarıp TBC öncesi nihiluma girseydim, belkide o herkez fire muhabbeti herkez frost olacaktı :D

    3) Ki aslında en önemlisi bu herkez fire falan değil, çooook ciddi bir frost mage kitlesi var oyunda ama guildlerine kendilerini kanıtlamaları cidden inanılmaz uzun sürdüğü için ya uğraşmıyorlar fire olup geçiyorlar yada nalet olsun diyip Hardcore PvE yapmıyorlar. Bizim guildde bile ben olmasan tüm mageler fire olurdu bizim officerların baskısı yüzünden, ben olduğum için guildde fire magede var frost magede. Hatta guildde her gelen adam önce talentime bakıp dalga geçer gibi oluyor, sonra raidde ağzının payını alıp hatta genelde bir frost bile deniyor dps yapmak için :D

    Yani işin özeti dps mage fire falan değildir, Öyle olsa mageler bu duruma düşmezdi. Ciddi guildler top rating raidlere sadece 1 mage almaya başladı ise, bu iş bilmeyen magelerin ille de fire diye tutturmasındandır. insanın oyun anlayışına ve kabiliyetine göre değişir hangi talentle daha yüksek dps yapabileceği. Mesela beni öldürsen fire ile frosttun %80'i kadar dps yapamıyorum. Elbette tersi insanlarda vardır normal olarak. Bu sebeple hangi build ile yüksek dps yapabiliyoranız onu kullanınız ve insanları ikna için sabırlı olunuz. Hoş "önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan zordur" demiş Albert Einstain ve emin olun boşa dememiş. Ben yıllardır bu laf ile yaşıyorum bu forumlarda, canlı canlı görüyorum bu gerçeği.




  • Bir önceki mesaj atan arkadaşıma çok katılıyorum şahsen frost mage im ve ciddi fire a geçmeye düşünmüyorum.Pve ciyim ve damage meterda sürekli ilk 3 teyim.Özellikle de frosttan dps olmaz diyenlere cidden kıl oluyorum
  • olayı yine fire-frost a getirmişsiniz yanliz burada br noktaya deyinmem lazim.İlk TBC çıktığı zaman ne fire ne de frost dps yapabiliyordu. T5 lerin 2 set bonusunun getirdiği avantaj ile az zaman mı arcane takıldık.Daha sonra T6 lar girdi hayatımıza ve sonraki gelen patch ile verdiğimiz talentlere bağlı olarak cast time ın düşmesi sonucu damage reduce kaldirilinca yüksek çoğunluk fire a geçti.Nedeni ise hyjal ve bt den gelen bazı lootların sadece fire dmg veriyor olması.Uzun süre sadece üstümede frosta göre +120 dmg olduğu için frostta geçmek istemedim.Şu anda eminim bir çok kişi nin fire takılma nedeni de budur.Ros dan gelen neck le falan itemleri adam ettikten sonra frost a geçtim ve dmg in gerçektende tatmin edici olduğunu gördüm.Frosta geçme nedenim ise hem council i tanklama hemde illidan da en zor phase olan 2. phase de daha fazla dps yapmaktı.Ama ne zaman 4 setlik T6 bonusunu tamamladım ozaman frostun dps inin az kaldığını gördüm.Tekrar fire a geçtim ve max crit arttıran meta gem i de takınca fire dmg 4setlik T6 ile gözle görülür fark açtı.
    Yani kısa eğer T6 sete sahip seniz fire bence çok daha iyi dps çıkartıyor ama çoğu bossun fire a karşi yüksek resistance sahip olması yine tabi sorun yaratabiliyor.Ama bence swp da fire daha tercih edilicektir frostta göre onun dışında fire yada frost dps açısından çokta fazla fark yaratmıyor.
    Ve son olarak tbc öncesine deyinmek sitiyorum.Burda bi arkadaş herkezin frost gittiğini söylemiş
    TBC öncesi sadece acemi guild ler frost gidiyordu tabi bide bwl yapan guildler
    Gidip bir istersen rolling ignite diye bir araştırma yap hocam zamanında frostu 3 e katlıyordum ben dps te ama tabi raid de başka fire mage lerin olması şarttı tek dez avantajı oydu.
    Bu arada pardon ben pvp için yazdığını görmemişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XeNoMoRpH -- 3 Temmuz 2008; 10:18:11 >




  • Frost olarak açmaya karar verdim, frost kastım ,7gün played ile 70 oldum, frost oynuyorum, frost raidlere giriyorum,pvpde kralım,frost oynamaya devam edicem,fire belasını hiç bulaşmicam çok dandiirk bi talent ağacı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

    Frost olarak açmaya karar verdim, frost kastım ,7gün played ile 70 oldum, frost oynuyorum, frost raidlere giriyorum,pvpde kralım,frost oynamaya devam edicem,fire belasını hiç bulaşmicam çok dandiirk bi talent ağacı


    +1905
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

    Frost olarak açmaya karar verdim, frost kastım ,7gün played ile 70 oldum, frost oynuyorum, frost raidlere giriyorum,pvpde kralım,frost oynamaya devam edicem,fire belasını hiç bulaşmicam çok dandiirk bi talent ağacı


    SS alabilirmiyiz ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.