Şimdi Ara

Imba Mage Rehberi (Son güncelleme 16.6.2007 - Özel Macroları vs. eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yuxexes

./quote
    LvL 70 iken size levelı "??" gözüken (Level 70 oyuncuya dahi kuru kafa olarak gözüken) BOSS'lara karşı savaşıyorsanız resist olmama ihtimali 83% olacaktır. Bu yüzden bu tarz kuru kafa sahibi BOSS'lar ile savaşırken spell hitinizi artmaya mümkünse %10-%15 seviyelerine çekmeye çalışınki damage kaybınız olmasın.

%12-13 hit i bulmak 140 spell hit ratinge falan denk geliyor bunuda yakalamak crit-spell dmg gibi statlardan feragat etmek anlamına geliyor..Gruul tanking haricinde bu kadar yüksek spell hit kullanılmasada olur diye düşünüyorum...

Spell penatration la ilgili olarak bir iki şey söyleyeceğim...Özellikle son patchten sonra(en azından ben o zaman farkettim) Karazhanda attigim fire spellerin 3'te'te 4'te birinin bir kısmı bosslar-mobblar tarafindan resistlenmeye başladı... Your fireball hits XXX for 1500 fire damage.(550 absorbed) ...Bu yüzden penatration önem kazanmış olabilir..Özelliklefire mageler için önemli oldugunu düşünüyorum...

Spell Hit konusuna açıklık getireyim,
    BOSS ların leveları +3 hesaplandığı için her attığımız spell de %83 temel resist olmama ihtimali söz konusu yani hiç spell hitimiz yoksa 100 atığımız spellden 17 tanesi "Resist" olacak. Buda %17 damge kaybı demek. Normal şartlarda BOSS fight için önerilen Spell Hit miktarı %10-15 arası. %3 Spell Hit talent'den gelecek, geriye kalıyor %9-12 buda neye eşittir, 113-151 arası spell hit. Amacımız burada 150 fulleyelim aman olmamalı, yukarıda söylediğim gibi DENGELİ eşya seçimi önemli, BOSS fight öncesi Spell Damage/Spell Criti biraz daha düşük olup Spell hiti olan eşyaları seçerek bu değeri 113+ civarına çemenizi öneriyorum. Özellikle Spell Crit verip Spell hit kazanmak daha mantıklı BOSS fightlarda.

Örneğin benim normal dengeli PvE eşya setimde:
    86 Spell Hit Rating
    995 Fire Spell Damage
    %31.15 Fire Spell Crit var.
    Sadece 3 eşyayı Spell hit verenleriyle değiştirerek;
    134 Spell Hit Rating
    984 Fire Spell Damage
    %28.03 Fire Spell Crite sahip olabiliyorum.

Kaybım %3.15 Spell Crit ve 11 Spell Damage
    Kazancım %3.8 Spell Hit. Yani %3.8 fazladan hasar.

Ortalama FireBall damage 2600 alsak ((crit+2xnoncrit)/3)
    Kaybım ortalama bir FireBall başına 70~ damage olacak (+1 Spell Crit rating hasar getirisis 0,9 damage, +1 spell damage hasar getirisi 1,2 alınmıştır)
    Kazancım ortalama bir FireBall başına 100~damage olacak (2600-2600*1.038)
    Net kazanç bir FireBall başına 30~ damage

Bir Raid BOSSunda 70-100 arası fire ball atığımızı varsaysak toplamda ancak 3000 damage fark yaratıyomus :)

Bu örnekten görüleceği üzere dengeli bir eşya setiniz yoksa Spell hit önemli ama dengeli bir setiniz varsa Spell hit çokda önemli değil (Yada ben hesaplarda hata yapıyorum :S).

Umarım bu örneklemeli açıklama yeterldir.
    Bu linkte bi araştırma daha var oradaki sonuç biraz daha spell hitin öneminbi vurguluyor:
    http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html;jsessionid=54588D46F5BD984ED186B76B300B285F?topicId=105772216&sid=1

Spell Penetration konusuna açıklık getirecek olursak, TBC ile max resistance sınırı bildiğim kadarıyla 420 oldu. Bununla beraber Resistance olan yaratıkların (lvl70 TBC yaratıklarının yani) resiatnce da bu ölçüde arttı. Resistance artan yaratığın resistance düşürmek için bir o kadar spell penetration gerekecek, yani spell damage vs den çalıp Penetration vermemiz gerekecek yoksa +20/+30 psell penetration ile 200 Fire Resistance olan moba vurduğumuz damage pek değişmeyecektir. Resistance olan yaratıklara karşı, ortalama 1 Spell Penetration %0.17 hasarı artıracağını düşünecek olursak bu pek yüksek bir katkı değil bence. Birde asıl nokta Karazhan gibi yerlerde yanınızda mutlaka bir Warlock oluşu ve onun kullandığı resistance düşüren spellerin bizim spell penetration etkisiz kılması (Her yaratık üzerinde Resistance için tek roll atlılır, aynı anda 2 resiatance düşüren skill çalışmaz). Bunuda es geçtim bir çok yaratığın "Spell Penetration" karşı bir nevi immunue yaniş etkisiz durumda olduğunuda biliyoruz. Bu yüzden bence PvE de Penetration gerekli değildir.

Son olarak yukarıdaki tüm bilgeleri oyundaki deneyim ve WoWWkiki, WoWhead ve orjinal WoW forumlarındaki açıklamalardan kaynak alarak yzdığımı belirteyim. Bilgi yada hesap hatası olma olasılığı elbette vardır.

• Ortada bir şans söz konusu. Yani sen 100 tane atarsın hepsi %17 lik kısma denk gelebilir. Bunu garantileyemezsin. Ya da hepsi %83 lük kısma gelip %17 lik bir kayıpta söz konusu olamaz. Sen parayı her atışında sonuç değişiyormu ki? Garantisi yoktur. Ha mantıksız demiyorum. Boss fight larda spell hit önemlidir. Ama geçipte şans konusunda kesin sözler kullanılamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: De1cide

Ortada bir şans söz konusu. Yani sen 100 tane atarsın hepsi %17 lik kısma denk gelebilir. Bunu garantileyemezsin. Ya da hepsi %83 lük kısma gelip %17 lik bir kayıpta söz konusu olamaz. Sen parayı her atışında sonuç değişiyormu ki? Garantisi yoktur. Ha mantıksız demiyorum. Boss fight larda spell hit önemlidir. Ama geçipte şans konusunda kesin sözler kullanılamaz.

Kesin diye bir şey zaten söz konusu değil, burada yapılan hesaplar oyunun bize verdiği rakamsal değerler. Yani örneğin bir savaşta %33 Fire critiniz varsa 100 fireball atığınızda 33 tanesi Crit olması gerekir, ha şans tabi var ne olur 30 olur belki şansızsan yada 38 olur şanslı ise. Daha ötesi istinai durum olur. Oyunun verdiği bu rakamsal değerleri kullanmayacaksak eşya için vs kasmamızada gerek yok, %1 fire critle ben şans eseri 100 atışın 100de de critlerim derim geçerim ne de olsa ben doğuştan şanslıyım ve oyunun bana verdiği değerlerin bir önemi yok değil mi...

• İşte gerekir diye bir şey yok. Doğada öyle bi kesinlik yok. Şans sadece numara oyunları. 100 atıştan 0 ı grit gelir o işte hep %67 lik kısma denk gelmesidir. Yani aslında %50 de şans var gibi bişi %67 lik kısma mı denk gelecek yoksa %33 lük kısma mı? Yani şunu oyunda olsak diyemeyiz ''%33 şansımız varsa 100 atışın 33 ü crit gelir'' . Benim karşı çıktığım nokta şudur. %17lik dmg kaybı olur denmesi. Hayır bu kesin sayıyı kullanamayız. Ama sen kullanıyorsun.

Oyun sayısal değerler veriyor demişsin. O zaman sana şunu söyliyim. Bildiğin bir şey. Parada 2 yüz vardır. Bu yüzlerden birinin denk gelmesi 1/2 yani %50 dir. 100 atışın 50 sinde bir yüz gelir. Sana bu sayısal değeri oyunda çıkarır. Ama 100 atışın hepsinin tura gelme olasılığıda vardır.

Senin itemlar ile yaptığın şey şudur. Parada 100 tane yüz olsun diyelim. Sen item toplayarak 33 tane yüzünü zorla crit yapıyorsun. Diğer yüzler kalıyor. Parayı havaya attığında 33 tane yüz gelme olasılığı daha fazla. Ama bu asla 100 atışında 33 kere bu 33 yüzü tutturcağın demek değil.

Sayısal değerler ile doğa birleşemez. Bilimsel açıklama farklı şeydir, doğa farklı. Bilim bile doğanın gücünü tam olarak kavrayamaz. Oyunda ise işte bu sayısal değerler zamanında ortaya çıkan olasılık hesaplama ile verilir. Yani oyunda sana bilimsel bişi verir. Sana doğayı veremez.

Ben sana 3 paragrafta aynı şeyleri farklı söyleyerek anlattım. Hala da kesin sayı kullanıyorsan bu senin bilceğin iş.

• Eline sağlık,2 gün önce arkadaşım wow'a yeni başlamıştı karakter mage,direk buraya yönlendirecem kendisini...

İşte gerekir diye bir şey yok. Doğada öyle bi kesinlik yok. Şans sadece numara oyunları. 100 atıştan 0 ı grit gelir o işte hep %67 lik kısma denk gelmesidir. Yani aslında %50 de şans var gibi bişi %67 lik kısma mı denk gelecek yoksa %33 lük kısma mı? Yani şunu oyunda olsak diyemeyiz ''%33 şansımız varsa 100 atışın 33 ü crit gelir'' . Benim karşı çıktığım nokta şudur. %17lik dmg kaybı olur denmesi. Hayır bu kesin sayıyı kullanamayız. Ama sen kullanıyorsun.

Oyun sayısal değerler veriyor demişsin. O zaman sana şunu söyliyim. Bildiğin bir şey. Parada 2 yüz vardır. Bu yüzlerden birinin denk gelmesi 1/2 yani %50 dir. 100 atışın 50 sinde bir yüz gelir. Sana bu sayısal değeri oyunda çıkarır. Ama 100 atışın hepsinin tura gelme olasılığıda vardır.

Senin itemlar ile yaptığın şey şudur. Parada 100 tane yüz olsun diyelim. Sen item toplayarak 33 tane yüzünü zorla crit yapıyorsun. Diğer yüzler kalıyor. Parayı havaya attığında 33 tane yüz gelme olasılığı daha fazla. Ama bu asla 100 atışında 33 kere bu 33 yüzü tutturcağın demek değil.

Sayısal değerler ile doğa birleşemez. Bilimsel açıklama farklı şeydir, doğa farklı. Bilim bile doğanın gücünü tam olarak kavrayamaz. Oyunda ise işte bu sayısal değerler zamanında ortaya çıkan olasılık hesaplama ile verilir. Yani oyunda sana bilimsel bişi verir. Sana doğayı veremez.

Ben sana 3 paragrafta aynı şeyleri farklı söyleyerek anlattım. Hala da kesin sayı kullanıyorsan bu senin bilceğin iş.

cok dogru seyler soylemissin ama wow doga degildir hocam bilgisayar dunyasında rastgele diye birsey yoktur yani sans yoktur sayılar vardır ve bu sayılar da kesinlik verir. 100 taneden 33 u kesin crit vurur vurmaz gercekte bilemeyiz denemeden ama yapılan acıklamalar bence yanlıs degil ve cok karsı cıkılacak bir yeri de yok. yazı tura gerçek dünya da olan bir olasılıktır ama wow böyle değil.

ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş bence. kesin vurur vurmaz konuyu bence uzatmayalım önemli değil arkadaş çalışma yapmış uğraşmış isteyen buna göre hareket eder farklı düşünende etmez çok da önemli değil vurmuş vurmamış.

• quote:

İşte gerekir diye bir şey yok. Doğada öyle bi kesinlik yok. Şans sadece numara oyunları. 100 atıştan 0 ı grit gelir o işte hep %67 lik kısma denk gelmesidir. Yani aslında %50 de şans var gibi bişi %67 lik kısma mı denk gelecek yoksa %33 lük kısma mı? Yani şunu oyunda olsak diyemeyiz ''%33 şansımız varsa 100 atışın 33 ü crit gelir'' . Benim karşı çıktığım nokta şudur. %17lik dmg kaybı olur denmesi. Hayır bu kesin sayıyı kullanamayız. Ama sen kullanıyorsun.

Üzgünüm ama seni istatistik bilimine incelemeye davet ediyorum. Valla eğer %17si resist edecek diye kesin bir istatistiki oran varsa bu oyunda ki var. Senin savaştığın bir bossta bu %5 olur %35 olur ama 3 ay boyunca instance yaparsan ve her bossta attığın tüm büyüleri toplarsan o oran karşına %16.998124 ile %17.008542 gibi iki değer arasında kalır. Bi tarafını yırtsan paçalarından balda damlatsan bu oran %16 yada %18 olmaz.

Hatta wow'da şöyle ilginç durumlarda vardır ki paladinlerin sealları 1 dakikada 1 moba x kadar proclar sen 1 dakika boyunca hiç seal denk getiremessen 2. dakika başlayınca önce bir önceki dakikanın seal proclarını arka arkaya çakar sonra normal zar olayına geri dönersin. WoWdaki crit yada miss olayınında benzer olup olmadığı tam bilinmiyor ama başka bi sistemlerde olsa buna benzer olma ihtimali çoK yüksek. Çünkü sürekli rapor tutan addonlarla nerdeyse her itemin yada spellin proc şansı %x.01 gibi bi kesinlikle hesaplanabiliyor bu oyunda

Şans iyi güzel hoştur ama istatistikte bir bilim dalıdır ve boru değildir. sen al eline zarı arka arkaya 20 tae 6-6 at sonra durma ama 10000 tane zar at o başta attığın 20 tane 6-6 toplam sonuçta hiçbişey ifade ermez sen gene her zardan yaklaşık 270-280 tane atmış olursun. (evet bu kesindir şans mans kısa dönem için geçerlidir. veri kümesi belli bir değeri geçtiğinde istatistiksel değerler katı kurallara dönüşür.)

• Rastgele falan dediğim yok benim.

Hayır, %17 resist şansı vardır. 3 ay ı alsanda %17 resist e ulaşamayabilir. Sonuçta 3 ay boyuna 100 spell atsan bunun 90 ı vurabilir. Sen istatistik demişsin ama %2 chance to hit die geçiyordu eskiden. Yani olay istatistik deil, şanstır. İstatistik se 100 attığının 90 ı vurmuş. Bu 3 aydaki spell lerinin tutma oranını istatistik sana verir. Yok yani istatistik bilimini benden daha iyi bildiğin açık.

Bunlar oran değildir. %17 vuramazsın değil, %17 vuramama şansın (şanssızlık,gerçi eye of magtheridon trinketini alınca şans oluyor ya neyse ^^) var. Şans işlerinden istatistiki veriler çıkaran istatikçiyle ztn işim olmaz. Eğer o istatikçi şanstan bilimsel bir bilgi çıkarıyorsa ''Plastel Boru'' fabrikalarında belki bi iş yapabilir. Ehh bilim olmasa bile boruyu tutcağı kesindir.

Ha bir de şu var. Ben yazıya kötü demiyorum. Gerçekten güzel hazırlamış arkadaş.

• YAKINDA EKLEYECEKLERİM:

* LvL 70 kadar adım adım talent dağılımı: Raide max Damage için talent Fire talent açıklaması, Hayatta kalmak ve uzun süre savaşmak için Frost talent açıklaması, Arenada ölümcül olmak için talent açıklaması...

*Mage Addonları : Her magede olması gereken Mage addonları hakkında ufak bir açıklama ve öneriler.

*Mage Macroları : Yeri geldiğinde hayat kurtaran, bir dünya action bardan tasaruf ettiren ve doğru kullanıldığında hasarınızı %20 artıran Mage macroları.

*Mage ile para kasma yöntemleri: En kısa yoldan mage ile zengil olma. En iyi grind/farm yöntemleri yerleri.

*Mage için uygun meslekler: Hangi meslek ve nedenleri...

Buraya kadar okuyupta değişmesini düşündüğünüz yada vermiş olabileceğim yanlış bilgi varsa lütfen mesajınızı eksik etmeyin. Eklemek yada çıkarmak istediğiniz yer varsa gene yazın ben de rehbere ekleyim.

Son eklemeler
    *1. mesaja Spell Pentration kısmı eklendi.
    *3. mesaja Özel eşyalar, soket seçimi gibi bilgiler eklendi.

13 Haziran 2007 Saat 03:35

• Mage talentleri eklendi.
  • yeni eklemelerden sonra diyeceğim birşey var rehber çok güzel eline sağlık ama bu tamamen pve rehberi olmuş :/

pvpsini yakın zamanda yapabilirim mustafa'da yardım eder [yapmamanız gerekenleri mustafa'dan öğrenin azimle hala yapmaya devam ettiği şeyler]

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°
  • quote:

Orjinalden alıntı: femre

yeni eklemelerden sonra diyeceğim birşey var rehber çok güzel eline sağlık ama bu tamamen pve rehberi olmuş :/

pvpsini yakın zamanda yapabilirim mustafa'da yardım eder [yapmamanız gerekenleri mustafa'dan öğrenin azimle hala yapmaya devam ettiği şeyler]

PvP taktiklerine vs. kasti girmedim hocam, biliyorsun konu PvP olunca bir şeyleri kağıt üzerinde tartışmak hem zor hemde 26365265235 kafadan ayrı ses çıkıp konu saptırılıyor. Bunun örneklerini defalarca gördük, ama bende isterim ki senin gibi birinden örneğin Fire Mage (21/40/0) vs Warlock gibi bir taktiklerin yazıldı mage rehberini okuyayım...

• quote:

Orjinalden alıntı: femre

yeni eklemelerden sonra diyeceğim birşey var rehber çok güzel eline sağlık ama bu tamamen pve rehberi olmuş :/

ne alakası var rahatsızmısın ya sen :D ne yaptığımı sen nereden gördün :P

Son eklemeler 16 Haziran 2007
    *3. mesaja Mage Macroları eklendi.
    *3. mesaja Mage ile para kasma yöntemleri eklendi.
    *3. mesaja Mage enchantları eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elky -- 16 Haziran 2007; 5:29:19 >
  • Keşke herkes senin gibi Paladini'i ya da ne bileyim Rogue'u falan tanıtsa
  • Ben priest i tanıtabilirim ama çok uzun sürer brz bklemeniz lazım, yada şöyle yapsak elky konu başlıklarını bir form gibi bize verse herkes en iyi bildiği sınıfı yazsa, uygun görülürse üst başlık olsa... gerçi üst başlıklardan yararlanmak için izin almak laızm, elky böyle başka bir sınıfı tanıtmak istesek üst konu başlıklarını kullanabilirmiyiz? Yine kimsenin seninki kadar iyi yapabileceğini sanmıyorum ama sınıfını çok iyi bilen (teknik açıdan) insanlar böyle rehberler hazırlasa gzl olabilir! (Ben vazgeçtim hazırlamicam bu ara php nin guildindeyim bu rehberden yararlanıjam )
  • Vallaha bende bir Mage açmayı düşünüyorum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.