Şimdi Ara

İmac donuyor yardım lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar imacde mavericks ve win8 yüklü.

    Bir anda ekrandaki renkler birbirine girdi ve cihaz dondu. Açmaya çalıştığımda ise açılmıyor ve ekran aşağıdaki resimdeki gibi oluyor. Acaba sorun donanımsal mıdır yoksa yazılımsal mı

    Lütfen yardımcı olun
     İmac donuyor yardım lütfen İmac donuyor yardım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • kardeş imacın hangi model acaba ? retina lı mı retinalı ise hangisinden aldın detaylıca yazabilirmisin ? bende imac almayı düşünüyorum da tavsiye edermisin internette dolaşmak film izlemek vs. için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YalancininMumu

    kardeş imacın hangi model acaba ? retina lı mı retinalı ise hangisinden aldın detaylıca yazabilirmisin ? bende imac almayı düşünüyorum da tavsiye edermisin internette dolaşmak film izlemek vs. için.

    retinalı iMac ?
  • Yok hıcam son çıkan değil 2 sene önce almıştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonstory

    Yok hıcam son çıkan değil 2 sene önce almıştım

    peki hocam teşşekürler :)
  • Selam geçmiş olsun. Power düğmesine bastıktan sonra Gri ekran yani Efi geliyor da ondan sonra mı böyle oluyor yoksa Power düğmesine bastığınız anda mı böyle Mavi ekran geliyor. Eğer Power'a bastığınız anda Gri ekran hiç gelmeden böyle bir ekran geliyor ise donanımsal bir arıza vardır ve Grafik çipinden kaynaklanabilir. Kesin konuşmak istemem ama yani genelde dikine çizgiler Grafik çipinde bozukluk anlamı taşır. Bu çipe bağlı bir Logic board (Anakart) arızası olabilir. Grafik çipin lehimleri bozulmuş olabilir yada çip bozulmuş olabilir. Mid 2011 ise benim bilgisayarla aynı olabilir. Bu tip arızalar daha eski modellerde oluyor diye biliyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 28 Aralık 2013; 23:07:00 >
  • Hocam cihazı açınca Elme simgesi geliyor şu anda direk Beyaz ekranda kalıyor ve açılmıyor.
    Dün bir kere açıldı daha sonra tekrar 20dk sonra falan ekra bozuldu ve kapandı
    şimdi aynı şekilde elma logosu ekrana geliyor ve beyaz bir ekranda kalıyor

    Recovery ye girmeye çalıştığımda da yine beyaz ekranda kalıyor
  • Command + R Kurtarma programını HDD den yükler eğer HDD bozuksa doğal olarak yüklemez. Eğer makine 2011 ise siz direkt EFI'den çalışan Option Command + R yapıp Internet Recovery deneyin. Eğer Internet recovery gelmiyorsa donanımsal arıza vardır. Eğer çalışırsa OS X'i oradan yükleyip bilgisayarı sıfırlayın. Bilgisayarı hangi işletim sistemi ile satın aldıysanız Internetten onu indirip kurar. Eğer HDD sağlamsa ve Mac OS X kurulursa sürüm yükseltmeden biraz kullanın eğer temiz kurulumda yine böyle mavi ekran hataları verirse kesinlikle grafik kartı problemidir. Aslında Grafik kartı sağlam fakat HDD de bozulmuş olabilir tabii ki. Özellikle 1 TB'lık ise zaten Apple o HDD leri geri çağırmıştı. O zaman servise götürürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 29 Aralık 2013; 23:32:09 >
  • retina imac yokki.
  • arkadaşlar sorun ekran kartındanmış.

    2011 imac lerde genel bir ekran kartı hatası varmış. Benim cihazın garantisi bitmişti fakat apple bu cihazların ekran kartı için 3 yıl garanti verdiğini açıklamış.
    ürünü servise götürdüm. ücretsiz tamirini yapacaklar fakat parça bekliyoruz 15-20 günü bulacaktır.
  • Garantisi bittiği halde ücretsiz yapıyorlarsa çok iyi. Türkiye'de böyle şeyler olmaz genelde. Hatta Türkiye'de garantiniz olsa bile siz haklı olsanız bile haksız olursunuz. Çok şaşırdım böyle olmasına ama sizin adınıza memnun oldum. Benim makinemin de Super Drive'i yani DVD sürücüsü bozuk. DVD leri okuyor CD kopyalıyor ama kesinlikle DVD yazmıyor. Bilgisayar 1 ay giderse başka bilgisayarım yok o yüzden göndermiyorum. Onun yerine DVD okuyucuyu çıkartıp SSD takmayı planlıyorum. Garantimin bitmesine de 4 ay kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 15 Ocak 2014; 19:06:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.