Şimdi Ara

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞR OKUNUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 80 Tyt 50 Ayt netim var bu ilk girişimdi 55bin civarı bir sıralama bekliyorum.Mühendislik hiç düşünmedim devlette memur olmak istiyorum aynı zamanda işimde rahat olsun istiyorum bu beklentilerimi öğretmenlik karşılıyor ancak 2025gibi mezun olacagız o zamana kadar ilk mat atamaları gitgide azalır mı zira Ziya Selçukun geçen yaz ögretmen doluluk oranimiz yüzde 93,bundan sonra emekli olan kadar alım yapacaz gibi cümleleri oldu bunlar blöf mü gerçek mi?

Sizin fikirleriniz nedir?Bu zamanda İMÖ okunur mu yoksa egitim fakultesi okumak kumar mıdır?Sınıftaki yeni nesil çocuk profilleri veliler sıkintılı mı?

Gelecek sene Tıp için denemekle bu yıl imö yazıp gitmek arasındayım.Görece rahat-stressiz hayat beklentimi ögretmenlik karsiliyor ama 4yıl sonra aramalar iyice azalıp issiz kalmaktan korkuyorum.

Bir de neden herkes Tıp istiyor bu forumda?Sizi Tıpa en çok ceken şey ne?İs garantisi,hava-prestij-statü,para?Ben Tıp icin mezuna kalirsam yüzde 99 is garantisi icin kalirim ancak sirf bunun icin deger mi emin degilim siz neden Tip istiyorsunuz?İMÖ nün 4-5yil sonraki gelecegini nasil goruyorsunuz?Ögretmenlik cok basit sayginligi az bir meslek mi?

Yorumlar rica ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Okunur Mu?

İlköğretim matematik öğretmenliği, çocuklara matematiksel kavramları öğreten ve onların bu kavramları anlamalarına yardımcı olan bir alandır. Bu meslek, matematiksel becerileri geliştirmek ve gelecekteki öğrenmelerini desteklemek için genç öğrencilere sağlam bir matematik temeli oluşturmada önemli bir rol oynar.

İlköğretim matematik öğretmenliği, zorlu ancak ödüllendirici bir kariyer yoludur. Bu alanda başarılı olmak için güçlü bir matematik geçmişine, etkili iletişim becerilerine ve çocuklarla çalışma tutkusuna sahip olmalısınız.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Dersleri Zor mu?

İlköğretim matematik öğretmenliği derslerinin zorluğu, seçtiğiniz programa ve üniversiteye bağlı olarak değişebilir. Bununla birlikte, genel olarak bu alandaki derslerin matematik, pedagoji ve eğitim teknolojisi gibi alanlarda sağlam bir temel sağlamak üzere tasarlandığını söyleyebiliriz.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Okunur mu?

İlköğretim matematik öğretmenliği, matematik ve çocuklarla çalışmaktan hoşlananlar için tatmin edici bir kariyer yolu olabilir. Bu alanda öğretim pozisyonlarına olan talep genellikle yüksektir ve mezunlar okullarda, özel eğitim kurumlarında ve diğer eğitim ortamlarında istihdam bulabilirler.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Ataması Zor mu?

İlköğretim matematik öğretmenliği atamalarının zorluğu, bölgeye, okul bölgesine ve mevcut iş piyasasına bağlı olarak değişebilir. Bazı bölgelerde rekabet yüksek olabilirken, diğer bölgelerde daha fazla açık pozisyon bulunabilir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Yorumları

İlköğretim matematik öğretmenliği okuyan veya çalışan kişilerin yorumları genellikle olumludur. Öğretmenler, bu alandaki işlerinin ödüllendirici ve tatmin edici olduğunu ve öğrencilerin matematiksel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilmenin mutluluk verici olduğunu ifade etmektedirler.

İlköğretim matematik öğretmenliği, matematiği seven ve genç öğrencilerin öğrenmesine yardımcı olmak isteyen kişiler için düşünülmesi gereken bir kariyer yoludur. Zorlu ama ödüllendirici olan bu alanda başarılı olmak için gerekli becerilere ve tutkuya sahip misiniz?

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence matı seven ve kendini geliştirebilecek biri için mat öğretmenliği birçok bölümden daha iyi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 65 tyt 50 ayt netım var ılkogr. mat gelir mi?

• hocam sıralamanızı öğretmenliğe ziyan etmek istediğinize emin misiniz ? öğretmenlik iyi yapanlar için çok kutsal bir meslek ama atanamama iş bulamama gibi olaylar var çok yakınımda çok uzun yıllardır gözlemliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam sıralamanızı öğretmenliğe ziyan etmek istediğinize emin misiniz ? öğretmenlik iyi yapanlar için çok kutsal bir meslek ama atanamama iş bulamama gibi olaylar var çok yakınımda çok uzun yıllardır gözlemliyorum

• Özel dersle falan neredeyse doktor kadar kazanabilirsin. Tabii iyi bir öğretmensen

• usagiskitty U kullanıcısına yanıt

Bu sıralamayla Tıp diş tutmuyor zaten mühendisliklere de ilgim yok.50-60bin arasında baska ne yazabilirim ki hocam?Tek teselllim ögretmenlik tercih edenler pek basarili olmayan ogrenciler oldugu icin belki Kpss de sıyrılirim aralarindan diyorum ama ya sıyrılamazsam:/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O sıralamalarda mühendislik yazmaktan çok daha mantıklı mat öğretmenliği.

• Arkadaslar bir de Tyt Mat 20Net Ayt Mat 18net:/ Fen vesözelleri iyi yaptigim icingenel netlerim iyi.
    Bu matematik netleriyle Kpss de basarili olabilir miyim diye bi özgüvensizlikte olustu

• 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt
    doğru hocam kilitleniyor yazılacak şeyler. belki odtüde özelleşmiş mühendisliklere bakabilirsiniz sıralamasını bilmiyorum ama maden mühendisliği gibi rekabet az olunca sivrilmesi kolay oluyor demişti bir hocamız. tabi gönlünüzden ne geçiyorsa o olsun sadece benim bir yakınım ilköğretim mat öğretmenliği mezunu ve hala işsiz mezun olalı belki 8-9 yıl oldu o yüzden öyle dedim

• 2018-2019 sıralamaniz kac geliyor?

• Artık nadiren foruma giriyorum eskiden baya sık girerdim şanslısın iyi denk geldim. İstanbul'da ilköğretim matematik öğretmenliği öğrencisiyim bu sene son sınıfa geçiyorum önce bölümün nasıl olduğundan bahsedeyim. Dersler 3 kısma ayrılıyor alan matematik dersleri, eğitim dersleri ve genel kültür dersleri. Alan matematik dersleri açıkçası çok kolay değil çalışırsan tabi hallolur ama her şeyin ispatını yapmak zorundan kök 2 neden reel değildir ispatla tarzı bazı dersler kolayken bazı dersler zor oluyor. Eğitim dersleri biraz ezberimsi sınava bir kaç gün kala ezber yaparak geçerdim ben genel kültür ise hocana bağlı zevkli ya da sıkıcı geçebiliyor google bölüm müfredatı yazarsan çıkar 3 sene önce ortak müfredata bağlandığı için tüm dersleri inceleyebilirsin. Gelelim iş, çalışma, atama konusuna ataması diğer öğretmenliklere göre kolay 71'le falan atanmışlardı geçen sene sebebi ise şu normal matematik öğretmenliğinde matematik bölümü öğrencisi formasyon alıp atanabilirken bizde bu bölümü okumak zorunlu ve üniversitelerde 40 50 arası kontenjanları bulunuyor tabi yıllar geçtikçe bu oran artar ama 5 sene sonra falan 80 olur bence maksimum. Ben üniversite derslerini pek takan biri değilim genelde geçmek için çalışırdım bu dönem alttan dersleri falan her şeyi verip kurtuldum. Son sene rahat edebilmek için, kendimi sadece ortaokul matematiğine bağlamadım ilk sene forumdan soru çözüm gruplarına girdim elimden geldiğince herkesin sorusunu çözdüm çok fazla dua almıştım o zaman :D. Bu işi gerçekten çok severek yaptım ve yapıyorum o zaman insanlar tarafından tanınmaya başladım kurslarda çalıştım baya, sayısız özel ders verdim. Daha okurken devlette çalışan öğretmen kadar aylık kazanıyordum. Diyeceğim şu ki gerçekten sevip kendini geliştirebileceksen yapabilirsin atanman şart değil isim yapıp özel dersten bile yürüyebilirsin. Baya yazdım galiba umarım işinize yarar sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz.

• Bence hemşireliği düşün öğretmenliğin hali hiç iç açıcı değil.

• o kadar çocukla uğraşılmaz bana göre ama çocukları çok seven çok iyi mat hocaları da var. Ayrıca parası da bayağı iyi özel hocalık da yaparsan(bayağı saat çalışmak demek tabi). Bounda tutmazsa okumazdım ben olsam.

• Hocam cevabınız için teşekkur ederim.Birkaç sorum var da.

1)İlk 2yılın alan mat dersleri zor mu ve 1.sınifta üstten alan mat dersi alabilir miyim?Mat dersleri zeka isteyen olasılik istatistik tarzı karışık dersler mi çalışıp ezberleyince olur mu?

2)Ben İstanbulda Avrupa yakasında oturuyorum.Sıralamam büyük ihtimalle Marmara İMÖ ye de tutacak.Marmaranın puanı İstanbul Ü ve Yıldız Teknike göre bariz yüksek.Bunun sebebi nedir?Ben Avrupada oturdugum için Yıldız Teknik yazmak istiyorum evime yarım saat Marmara 1.5saat.Ancak arada ciddi puan farkı var.Marmara icin 1saat yol çekmeye değer mi?Teknik üniversitede ögretmenlik okumanin dezavantajlari nelerdir Ytü İMÖ yu tavsiye eder misiniz?

3)Sınıf ortamınızdaki insanlar öğretmenlige isteyerek gelmis tipler mi yoksa Tıp tutmadigi icin mecburen isteksiz okuyan kisiler mi?Atanma kaygisi taşiyorlar mı?Ögretim gorevlilerinin gunumuzdeki ogretmenlige bakis acilari nasil ve siz 5yıl sonra İMÖ atamalari hakkinda ne dusunuyorsunuz?Gecen yaz Talim Terbiye Kurulu Baskani artik emekli olan kadar 10.000atama yapicaz dediler kimisi de 4+4+4ün meyveleri bitmek üzere 5yıla min 85e cikar puanlar diyor.Bu konu hakkida sizin ve hocalarinizin arkadaslarinizin gorusu nedir?

4)Devlet disinda calismak istemiyorum atanamazsam bunalima girerim.Özel ders konusunda da iddiam yok.Tek hedefim Meb de ogretmenlik+haftasonu kursu-ekdersle kombinlemek.Kolejlerde calismak istemem.Bu profilde birinin ögretmenlik okumasi sikintili mi sizce ve siz isteyerek mi yazdiniz Tıp kazanma sansiniz olsa yine ogretmenlik tercih eder miydiniz?

• alhonso kullanıcısına yanıt

Hocam hemşirelik düsünecegime mezuna kalır Tıp kazanmaya çalışırım.Sağlık sektörunde çalısmaya karar verirsem bu sadece Tıp-doktorluk olur.Hemsirelik kolay meslek degil.Doktorlarin kademe olarak hep altindasın devamli onlari gorup ego yapmaman gerekiyor.Bu tarz hiyerarsi ortami bana gore degil.Ogretmen olur kimsenin emri altında olmam.Ögretmenligin de hemsirelikle aynı kategoriye düsmesine üzulüyorum açıkcası cunku hemsirelik tamamen el becerisiyle yapilan kafa calistirmaya cok gerek olmayan bir meslek.Bence bir ogretmen sinifindaki ogrencilerin hepsinden zeki olmali ama maalesef gunumuzde siniftaki ogrencilerin yarisi ogretmeninden zeki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 1 Temmuz 2021; 9:34:45 >
  • apostrophe A kullanıcısına yanıt

Devlet dısinda çalısmayi dusunmedigim icin Boun ya da YTÜ pek farketmiyor hocam.Hepsi Kpss ye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 1 Temmuz 2021; 9:41:28 >
  • patheticmuggle kullanıcısına yanıt

Tyt 80net Ayt 50net

2020Sıralama=89bin

2019Sıralama=60bin

2018Sıralama=50bin

Forumda 2018den iyi gelebilecegini bile söyleyenler var.O yüzden ben de 2019-18arasını baz aldım 60-50bin arasınin tam ortasını 55bini baz aldım.

Bir de Ayt kesin 50net ama Tyt netim en az 80. 88Net olma ihtimali de var hatirlayamadigim birkac soru var onlar komple yanlissa 80Net.

Dogruysa Tyt 88Net Ayt=50Net

2020Sıralama=73bin

2019sıralama=47bin

2018sıralama=40bin

Tyt 88net gelirse de 45bin civarı siralama bekliyorum.

Bence 2018dendaha iyi gelme ihtimali yok.En iyi ihtimal 2019-18arası gelir ben de en iyi ihtimale göre hesapladım.

Tyt 80netse 55bin,88netse 45bin sıralama.

• Up

• Hocam alımlar az çok devam eder ne olursa olsun bunun siyasi boyutu da(oy kaygısı) var çünkü. İlköğretim mat da ataması iyi olan bölümlerden diye biliyorum. Bence yazılabilir bir bölüm. Devlette maaşı ek dersle 6000 civarı diye biliyorum. Üstüne özel ders verirseniz doktordan fazla kazanırsınız. Eğer amacınız memur olmaksa mühendislikten daha mantıklı. Mühendisler de ortalama 7000 lira kazanıyor devlette ve atamaları öğretmenlere göre çok az.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.