Şimdi Ara

İlk yurtdışı tecrübem olacak. İNGİLTERE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Bugün 6 aylık ingiltere vizem çıkmıştır. Alırım bir hayırlı olsun 😊
    Bütün vize işlemlerini bireysel yaptım. İnternetten araştırdığımda baya gözümü korkuttular ama ben genede cesaret edip başvurumu bireysel yaptım. Ve nihayet vizem çıktı şükür.
    Temmuz 7 ile Ağustos 28 arası İngiltere’de olacağım. Daha önce giden arkadaşlar ya da şuan orda olan arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir.
    Türkiye’de kadrolu özel eğitim öğretmeniyim. Yaşım 29.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıpjoker -- 12 Haziran 2018; 17:46:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • selamlar, hangi şehire gittiğinizi de yazsaydınız keşke. yardımcı olmaya çalışırdım. eğer londra'ya gidiyorsanız emin olun çok güzel geçecektir. her gününüzü dolduracak kadar farklı aktivite bulabilirsiniz. ilk anda biraz sevimsiz gelebilir şehir ama alıştıkça kopamayacaksınız. londra, ulaşım ve konaklama açısından pahalıdır ama market alışverişi ucuzdur. onun dışında sorunuz varsa cevaplayabilirim.
  • bilgin83 kullanıcısına yanıt
    Daha çok Londra’da zaman geçireceğim. Diğer şehirlere de gideceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sterlin çok arttı ve ağustosa kadar da artabiklir.. bütçeden beklenmedik sürprizler yapabilir, dikkatli olun
  • https://tfl.gov.uk/modes/walking/top-walking-routes
    bu saydada yuruyus haritaları mevcut. şehir içi şehir dışına dogru.
    şehir içinde de geni ve dar rotalar var.hepsini inceleyin hangisi hosunuza giderse onu takip edin.

    yok armut piş agzıma düş derseniz
    https://www.dropbox.com/sh/knkykpatkkwyrnw/AABRmytd-rvBPHEduYvGuolta?dl=0

    ayrıca, bi tane gezi rehberi alın ve önemli yerleri bu haritalara işaretleyin.
    https://forum.donanimhaber.com/londra-gezim--116003412




  • Ryanair ile iskoçya edinburgh’a gidip 2 gün geçirmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstat, hesapta para olmasına dikkat ediyorlar mı ? Bildiğim kadarıyla vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi İngiltere :) Benim de gezip görme niyetim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatif Statü Hakları

    Üstat, hesapta para olmasına dikkat ediyorlar mı ? Bildiğim kadarıyla vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi İngiltere :) Benim de gezip görme niyetim var.
    kesinlikle dikkat ediyorlar. ayrıca, yeni yatmış parayıda kabul etmiyorlar.
    kaynagını açıklayın diye ret yazıyorlar.
    (tamamen vize evraklarını inceleyen adamla alakalı bir durum oldugunu unutmayalım)
  • özel mesaj atacaktım ama beceremedim. buradan yazayım başkaları da faydalanır; londra'nın neresinde kaldığınız ulaşım açısından çok önemli. londra çok geniş alana yayılmış bir şehir. metro sistemi de zone'lara ayrılmış durumda. eğer 1. zone'da bir yerde konaklayacaksanız çok fazla otobüs, metro kullanmanıza gerek olmaz. gezip görülecek yerlerin çoğu bu bölgede olduğundan fazla ihtiyacınız olmayacaktır. ancak yine de mutlaka bir oyster card (toplu taşımada kullanılan kart) almanız gerekir tabii ki ama haftalık ya da aylık almanız gerekmez. ama 1. zone dışında bir bölgede kalırsanız mutlaka alın. ya da temassız kredi kartlarını otobüs ve metrolarda da kullanabilirsiniz. genel olarak londra dümdüz olduğu için yürümesi kolay bir şehir, hem de zevklidir. unutmadan toplu taşıma için "citymapper" uygulamasını telefonunuza mutlaka yükleyin.

    gezi planı için visitlondon.com sitesinden faydalanabilirsiniz. londra'nın gezilecek bütün yerlerini gösteriyorlar. ya da telefon için "visit a city" uygulamasını kullanabilirsiniz, tavsiye ederim. hatta bu uygulama sizin için günlük gezi planları ve yürüyüş rotaları bile çıkarıyor. çevre şehirler için ise cambridge, york, edinburgh benim görüp beğendiğim tavsiye edeceğim şehirler. oxford, brighton, leeds, birmigham, bath, birmingham gibi şehirler de yakındır londra'ya ama gitmezseniz de çok bir şey kaybetmezsiniz. buralara ulaşım için en hızlı ve kolay yol trendir. tren biletleriniwww.thetrainline.com sitesinden fiyatlarını görebilir, satın alabilirsiniz. tren genel olarak pahalıdır. ama önceden alırsanız uyguna gelebilir. ayrıca interrail sistemine benzeyen britrail pass sistemi de mevcut. eğer britrail bileti alırsanız daha da uyguna gelebilir. hatta grup olursanız (3+ kişi) daha da uyguna gelir. ancak bunun biletini ingiltere'ye gitmeden almanız gerekmekte, çünkü bileti ingiltere dışı adreslere postalıyorlar sadece. gidince oradan alamıyorsunuz. sitesi de;https://www.britrail.net/passes/britrail-pass. otobüs için ise megabus ve nationalexpress'in sitelerini kontrol edin. denk gelirseniz çok uyguna bilet bulabilirsiniz.

    bunlar dışında bir sorunuz olursa seve seve cevap verebilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.