Şimdi Ara

İlk sistem alışım ve yaşadığım sorunlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 16 Haziran 2020'de ilk defa bilgisayar aldım. Her yere baktım bütçem 5000 TL'idi en uygun fiyata GameGaraj adlı siteden Aquarius 5AN modelini biraz özelleştirerek aldım. Normalde işlemci ryzen 5 2600 iken Technopat ve diğer sitelere sorduğumda ryzen 3 3300x daha iyi dedikleri için bende araştırdım ve daha iyi gözüktüğü için onunla değiştirdim. SSD'yi de çıkartıp M.2 SSD aldım.

    Aquarius 5ANİşlemci:

    AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz AM4Anakart:

    Biostar B450MH 3200MHz (OC) DDR4 AM4 mATXEkran Kartı:

    Palit GeForce GTX1660 SUPER GP OC 6GB 192Bit GDDR6Bellek:

    Crucial Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 CL15Depolama SATA:

    Seçili Ürün YokDepolama M.2:

    Crucial P1 500 GB 1900/950 MBs NVMe M.2Güç Kaynağı:

    GameGaraj 550Watt 80+ Bronz

    Geldiği gün kasayı kurdum ekran kartını filan taktım sonrasında fişe taktım çalışıyordu. Monitörüm olmadığı için televizyondan görüntü almayı denedim olmadı.Sonraki gün bilgisayarcıya götürüp monitöre takmasını ve herhangi bir sorun olup olmadığını sordum. Monitöre görüntü geliyor dedi. Vga girişli monitörüme dönüştürücü ile takıp bilgisayarı kullanmaya başladım.Şimdi sorunlar..İlk yaşadığım sorun monitörün kapanmasıydı.Bazen durduk yere çoğunlukla da CS-GO'da sis içindeyken tam ekran video-yayın izlerken bazen ani renk değişimleri olurken ekran kapanıyor bazen uzun sürüyor bazen kısa ve sis içindeyken sisten çıkmadan ekran geri gelmiyor.Desteğe yazdım dönüştürücü yüzünden olduğunu söylediler o yüzden yeni monitör alana kadar bu sorunla ilgili hiçbirşey yapamadım. Sonrasında gördüğüm sorun ssd'min performansı dosya gönderirken filan maksimum 10 mb sn 1 kere gördüm görmedim ama genel olarak maksimum 1 mb okuyor yazıyor ve 30kb a kadar düşebiliyor. Bunu da desteğe yazdığımda dosyadan dosyaya değişeceğini söyledi. Ama kesinlikle M.2 ssd olduğunu hissetmiyorum yada ben bilmiyorum ilk defa aldım ve m.2 ssdler hızlı die biliyorum önceki 10 yıllık bilgisayarımda harddisk vardı ve dosya gönderim hızları filan aynı gibi hissediyorum. Sonrasında ssd'yi göndermemi istediler ama dersler dolayısıyla bilgisayarı kullanamayacağımdan gönderemedim. Yaşadığım başka sorun FPS sorunu. Çoğu oyunun 1660S oyun performanslarına baktığımda benden yüksek FPS aldıkları bariz ortada. Örneğin herkes CS-GO'da 270-300 FPS alırken ben maks 200 fps alıyorum.Minecraft'da 500'lere kadar fps alırlarken ben maksimum 80 alıyorum. diğer oyunlarda da böyle fps değerleri düşük.Diğer bir sorun ise neredeyse hergün bilgisayarın 1-2 saniyeliğine donması ve o saniyede tüm uygulamalar donuyor sesler vs. takılıyor. Dün PhotoShop kurarken disk kullanımı %100 oldu ve 1-2 gb olan dosyayı yarım saatte kurdu ve o süreçte bilgisayarı kullanamadım. Bu sorunların nedenini bilmiyorum bilgisayarı iade etmek istedim ama şuanda bu sistemin fiyatı aşırı derece pahalanmış durumda. Ne yapmalıyım? FPS konusunda da değerler çok fazla oynuyor. Bunlar normal şeyler mi? Ben mi çok abartıyorum..








  • Diskinizin arızalı olduğunu düşündürdü bana.

    Ekran kablosunun işlemcinize ya da ram kullanımınıza etkileri olmaması gerekir.


    https://www.technopat.net/2019/12/13/ssd-ve-harddisk-performans-testi-nasil-yapilir//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 4 Mart 2021; 12:16:8 >
  • bir sorun olduğu bariz ortada, öncelikle 1mb gibi yazma hızları komik değerler. Çoklu dosya aktarımlarında hızın düşmesi normaldir. (tabi bu kadar çok değil) Örneğin bir tane 10 gb lık dosya gönderirken hız 300mb saniye olabilirken 10.000 tane toplam boyutu 10gb olan resim yığınını atarken hız 10-20mb küsürlere inebilir. (dosyadan dosyaya değişirden kasıtları bu ama tabi bunu kendilerine göre eğmişler, bükmüşler. 1mb hatta daha altı mümkün değil.)


    monitör hakkında yorum yapacak olursam, eğer ekran kartın hdmi çıkışlı ve sen vga monitöre bağlıyorsan aktif dönüştürücü kullanman gerekir. Aktif dönüştürücü harici güç ile beslenmesi anlamına geliyor. Yani dönüştürücü adaptörlü çalışır. Bende rx 5700 xt ekran kartım için bir dönüştürücü kullanıyorum ve kasadan 5v usb ile güç alıyor, bir kaç sefer harici gücü çekip ne olduğuna baktım yaklaşık 5sn sonra ekran karıncalı hale geliyor. (şu eski televizyonlarda yayın olmayınca çıkan karıncalı ekranın aynısı)


    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07QWLZJS7/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o06_s00?ie=UTF8&psc=1 kullandığım dönüştürücü bu. (aktif adaptörler biraz pahalı oluyor)


    Gelelim donma sorununa, başta yazdığım gibi ilk olarak ssd ye oynayarak problemin ondan kaynaklandığını varsayıcam. Donma ondan kaynaklanmıyor olsa bile o ssd de veya yuvasında bir iş kesinlikle var. İkinci tahmin ise ekran kartı olacak ne yazık ki.





  • laptop77 L kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkürler kendileriyle konuştum ve windowsu temiz bir şekilde tekrar kurmamı istediler bende kurdum herşeyimi sildim ve şimdi okuma yazma değerleri doğruyu gösteriyor ama ssd sağlığı %76 ya düşmüş durumda sadece 8 ayda %76 büyük bir sıkıntı diye düşünüyorum ama crucial in kendi uygulamasında değerler normal gözüküyor ssd'yi garantiye gönderebileceğimi söylediler ama kafam karışmış durumda 1 hafta boyuncu bilgisayarı kullanamayacağımdan ödev ve dersler sınavlar konusunda sıkıntı çekeceğim şu aralar başlayan bazı oyunlarda olan çizgi sorunu da var

    Csgo da bukadar bariz gözüküyor diğer oyunlarda örneğin black desert sadece mağazada karakter üzerinde ufak siyahlıklar oluyor onun dışında hiçbir grafikte sıkıntı yok

    formattan sonra ekran gitmesi azaldı ama hergün olan 1-2 sn donma hala gerçekleşiyor :/

    10 yıl sonra ilk defa bilgisayar aldım ve önceki bilgisayarım ısınınca kapanıyordu vs gibi sorunlarından haftada 2 kez format atıyordum yine bir şy değişmedi gibi srounlar çıkıp duruyor sanıyordum yeni bilgisayar tertemiz çalışır beni yıllarca idare eder ama..





  • ekran kartı kondansatörlerini (en azından gözükenleri) gözle bir kontrol et ilk olarak ondan olabilir. Ayrıca hiç çıtırdı, patırdı duydun mu kasadan ? Eski bir ekran kartımda bunlardan 3 ü bomba gibi gürültü çıkararak patlamıştı. sonra bu görüntü problemleri ortaya çıktı taaki tamamen gidene kadar.


    bir diğer durum dönüştürücü problemi olabilir dediğim gibi hangi dönüştürücüyü kullanıyorsun ?


    Bu görüntü probleminin ssd ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.


    ssd Sağlık kısmına gelince sürekli yazma ve silme işlemi için uygun değiller, çok fazla veri değişimi yapmışsan sağlıkları hızlı tükeniyor. Sadece okuma için sorun olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptop77 -- 6 Mart 2021; 22:28:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.