Şimdi Ara

İlk Mesaja Bakın | Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı | İnternette Kalite Hareketi (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
7
Favori
46.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
412 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • blackbox34 B kullanıcısına yanıt
    Hangi "gerçeği" gördü?
  • Sonuna kadar destekliyorum. Yıl olmuş 2019 hala çağ dışı internet hızları kullanıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ping, düşük upload hızı gibi önem verilmeyen büyük sorunların çözülmesi dileğiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontratak

    Bu cümle, alıntıdaki mesajı yazan kişiye hitaben yazılmıştır: Kendine nasıl bir amaç benimsedin, neden böyle yapıyorsun, neden provoke etmeye çalışıyorsun, bundan zevk mi duyuyorsun, bilmiyorum fakat gerçekleri yazmak bizim için zor değil.

    Gerçekler için reçete:

    1. Baştan sona hiçbir maddesini atlamadan:https://internettekalite.com/tarihce/

    2. Tweet dizisi:https://twitter.com/kalitehareketi/status/1149647991868813313

    • AKK kaldırıldıktan sonra süreç ile ilgili çok fazla yalan haberin (fake news) yayıldığını görüyoruz. Adeta büyük bir hafıza kaybı yaşanmışçasına AKK ve AKK'nin kaldırılması süreci unutulmuş görünüyor.

    • Biz "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyamızı başlatmadan önce, paket hızınız ister 8 Mbps olsun ister 100 Mbps olsun, AKK dolduğunda düşürülen hız 3 Mbps idi. Mayıs 2016'da kampanyamızı başlattık.

    • Kampanyamız etkili oldu, BTK Eylül 2016'da "AKK sonrası hızların %50 artırılmasına dair" karar aldı. Yani [AKK kaldırılmayacak ve] AKK sonrası hız 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı! Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik, bu çağda böyle bir uygulamanın var olmaması gerektiğini savunduk.





    • [Yaptığımız yoğun itirazlar ve çalışmalar sonrasında] Aralık 2016'da BTK başka bir karar daha aldı. Buna göre, 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası bir geçiş dönemi olacak ve bu geçiş döneminin ardından AKK tamamen kaldırılacaktı.

    • Geçiş dönemi uygulaması çerçevesinde 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası hızlar paket hızına oranlı düşürüldü. Örneğin, paket hızınız 16 Mbps ise 5 Mbps'ye, paket hızınız 50 Mbps ise 16 Mbps'ye düşürüldü. Kararda belirlendiği üzere 31 Aralık 2018 tarihinde AKK kaldırıldı.





    • AKK'nin kaldırılmasına 2 ay kala Türk Telekom, taahhüdü devam edenlere ek kota getireceğini duyurdu. Yine kelime oyunlarıyla tüketicinin hakkını çiğneyecekti. Büyük bir tepki gösterdik ve Aralık 2018'de TT,büyük bir geri adım attı. Bir tüketici hakkı gaspının daha önüne geçmiş olduk.

    • Eğer referans noktanız, bu kampanya sayesinde 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yaşanılan geçici geçiş dönemi ise o referans noktasına göre büyük bir adaletsizlik var. Buna da çok sağlam bir şekilde itiraz ettik.

    • Mücadelemiz sürüyor. Gerçekleri unutup "AKK geri gelsin!" diyenlere diyoruz ki: Üstte bahsettiğimiz gibi, köhne bir uygulamayı geri istemek yerine yüksek hızlı, makul fiyatlı, kotasız internet için uğraşmanız gerektiğini anladığınız gün bir şeyler değişecek.

    3. Kampanyamızı başlattığımız zamanki (Haziran 2016) gerçek sınırsız tarifelerin fiyatları ve şimdiki (Eylül 2019) gerçek sınırsız tarifelerin fiyatları.

    Yurt dışı trafik ücretlerinden tutalım da internet ağı için kullanılan malzemelerin ve cihazların fiyatları döviz üzerindendir. En basitinden, elinizde olan modem gibi ağ ürünlerinin fiyatlarına bakabilirsiniz, döviz kurundaki artış ile bunların fiyatlarındaki astronomik artışı görebilirsiniz (keza diğer elektronik ürünler de sağlam bir fikir verecektir). Bu nedenle, teknolojinin diğer her türlü alanında olduğu gibi internet konusunda da döviz kurlarını göz önünde bulundurmak gerekir.

    Sınırsız internetin fiyatı hem döviz bazında hem de Türk Lirası bazında düşmüştür.

    Haziran 2016 - Superonline gerçek sınırsız internet tarifeleri

    1 euro = 3,30 TL

    25 Mbps - 99 TL (30 euro)

    50 Mbps - 169 TL (51 euro)

    100 Mbps - 299 TL (91 euro)



    Eylül 2019 - Superonline gerçek sınırsız internet tarifeleri

    1 euro = 6,34 TL

    Not: Mevcut kampanyada "ilk 3 ay ücretsiz, 21 ay ücretli" şeklinde olduğu için 24 ay üzerinden ortalama fiyatları yazacağım.

    25 Mbps - 79 TL (12 euro)

    50 Mbps - 114 TL (18 euro)

    100 Mbps - 175 TL (28 euro)



    Yurt dışı trafik ücretinin euro üzerinden alındığı bu durumda 2016'dan 2019'a fiyat düşüşlerine lira ve euro üzerinden bakalım:

    25 Mbps

    Lira bazında:

    99 - 79 = 20 lira ucuzlamış.

    Euro bazında:

    (Formül: Tarifenin 2016'daki euro fiyatı - 2019'daki euro fiyatı)

    30 - 12 = 18 euro ucuzlamış.


    50 Mbps

    Lira bazında:

    169 - 114 = 55 lira ucuzlamış.

    Euro bazında:

    (Formül: Tarifenin 2016'daki euro fiyatı - 2019'daki euro fiyatı)

    51 - 18 = 33 euro ucuzlamış.


    100 Mbps

    Lira bazında:

    299 - 175 = 124 lira ucuzlamış.

    Euro bazında:

    (Formül: Tarifenin 2016'daki euro fiyatı - 2019'daki euro fiyatı)

    91 - 28 = 63 euro ucuzlamış.


    Elimizdeki yeni model cep telefonunun, bilgisayarımıza aldığımız ekran kartının, internete girmek için aldığımız modemin fiyatı euro bazında her sene sabit kalırken Türk Lirası bazında dramatik bir şekilde artıyor, çünkü euro/TL paritesi artıyor. Peki nasıl oldu da gerek yurt dışı trafik masrafı bakımından, gerekse altyapıda kullanılan ağ cihazları bakımından dövize bağlı bir sektör olan elektronik haberleşme sektöründe sınırsız internet fiyatları yukarıda gösterdiğim üzere düşebiliyor? Bu düşüş neden 2016'dan sonra başlayıp AKK'nin kaldırılması ile daha belirgin hâle geliyor? Neden TurkNet gibi, Millenicom gibi firmalar ortaya çıkıp 2016'dan sonra sınırsız internet vermeye başlıyorlar? Gözünün önündeki gerçeklere gözünü kapatıp kendi aklında beliren imajlar üzerinden dünyayı görenler sayıklamaya devam etsin, zira bu gerçekleri görmek için efor sarf etmeye bile gerek yok. 2 + 2 = 4.
    Galiba bu konuyu seninle tartışmıştık, yine aynı şeyleri yazıp durmuşsun. Keşke bana değil de yazdıklarımı okuyup onlara cevap verseydin.

    Neyse şöyle söyleyeyim sana, seninle hemfikir olduğumuz tek konu internetin elzem bir ihtiyaç oluşu.
    Bu ortak noktadan sonra ayrışmalarımız da başlıyor. Sen kalite için astronomik fiyat (türkiye şartlarında) ödemeye razıyken, ben ise bunun her kesime (erişilebilir fiyatlardan) ulaşması tarafındayım. Eğer yazdığımı geçmiş çalışmalarını sahiplenme refleksiyle okumazsan bana kesinlikle hak vereceğini düşünüyorum.
    En düşük ücret ödeyen gruptaki kesim bu senenin başında aynı koşullarda hizmet için ortalama x3 fiyatla internet hizmeti aldı. Siz ne yaptınız. Üst grup fiyatları ve bütçenizi göz önüne alarak fiyatların hizmete göre uygun olduğunu savundunuz ve yeni düzenlemeyi başarı diye sundunuz. 2016-2019 arasında asgari ücrete %50 zam gelmişken en düşük limitsiz internet fiyatına %250-300 zam gelmesini zafer olarak yansıttınız.
    Şimdi de bir metin hazırlamışsınız ama bu metindeki tüm talepler İSS'lerin faydasına. Aksini düşünüyorsan lütfen belirt bu taleplerden hangisi direkt kullanıcıya yönelik?
    Yani diyelim ki İBB bu talebi olumlu gördü ve bu yönde bir adım attı. Siz İSS'lerin fiyatları düşüreceğine inanıyor musunuz, bu yönde size verilmiş bir söz taahhüt var mı?

    Ben senden farklı olarak elzem ihtiyaca ulaşmanın iyi de olsa kötü de olsa "erişilebilir fiyatlardan" olması taraftarıyım. Sen ise önce kalite diyerek bir grubun mağdur olmasını önemsemiyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T. Soprano -- 16 Eylül 2019; 14:58:27 >
  • Telekomun istanbul altyapı-bakım işlerinin tamamını yapan firmada çalışıyorum başka birimdeyim. Yatırım kararları telekomdan çıkıyor bizim firma anında işi gerçekleştiriyor çünkü yatırımların geri dönüşü çok çabuk. Şöyle söyleyeyim Telekom yaptığı altyapı yatırımlarını 4-5 ay gibi sürelerde geri dönüşünü alıyor.
    O yüzden telekom yatırım yapmaktan geri kalmaz normalde çünkü para kazanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi canım, bu provokatif hareketleri başka yerde yap. Hadi canım, başka kapıya. Burada internet kullanıcıları olarak makul fiyatlı, yüksek hızlı, kaliteli internet için kendi zamanımızdan feda ederek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Git musallat olacak başka şey bul. Hadi canım, hadi.

  • Türkiyenin içinde bulunduğu durum da bu yüzden. Ben değil biz olursak bir şeyleri başarabiliriz! İzmirde yaşıyorum bende gönderdim. Umarım faydası dokunacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin içinden biri olarak söylüyorum, düşünceniz hayalden öteye gitmeyecek. Taşeronların hepsi Türk Telekom'un eline bakıyor fiber için belediyeden sadece kazı izini alınıyor, ayrıca bir anda bu kadar fiber alt yapıyı kaldıracak techizat yok, kablo ve cihaz maliyetleri çok uçuk, evinize kadar fiber gelmiyorsa ve ya çektiremiyorsanız yine o imrenerek baktığınız hızları alamazsınız.Son olarak fiber çevirici modem vs sağlamanız gerekir.

    Ek olarak hattınız 8mbps destekliyor vs hikayelerine de inanmayın, 2 ay önce 24 mbps aldığım bakır hattan su anda 100 mbps alıyorum :)

    Binada fiber var fakat fiber sadece kutuda sonlanıyor, dairelere alamıyoruz.
  • Benden tam destek, başvurumu aynen ilettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3ABCEFCF5

    Cidden İstanbulun her yerinde fiber yok mu ya ?
    genelde sitelerde oluyor ayrıca fiberi bırakın port bekleyip dsl alamayan da oluyor
  • Epostayı yolladım... Umarım gerekli etkiyi yaratıp, çağ dışı internet kullanmaya devam etmeyiz...

    Herkes 5 dksını ayırıp eposta yollasın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merdomable

    İşin içinden biri olarak söylüyorum, düşünceniz hayalden öteye gitmeyecek. Taşeronların hepsi Türk Telekom'un eline bakıyor fiber için belediyeden sadece kazı izini alınıyor, ayrıca bir anda bu kadar fiber alt yapıyı kaldıracak techizat yok, kablo ve cihaz maliyetleri çok uçuk, evinize kadar fiber gelmiyorsa ve ya çektiremiyorsanız yine o imrenerek baktığınız hızları alamazsınız.Son olarak fiber çevirici modem vs sağlamanız gerekir.

    Ek olarak hattınız 8mbps destekliyor vs hikayelerine de inanmayın, 2 ay önce 24 mbps aldığım bakır hattan su anda 100 mbps alıyorum :)

    Binada fiber var fakat fiber sadece kutuda sonlanıyor, dairelere alamıyoruz.
    Benim evde sözde 50 mbps internet kullanıyorum ama ne mümkün, sürekli değişken hızlar oluyor hele akşamları tam bir fiyasko hız 5-10 mbps civarına düşüyor,ping yükseliyor arıyoruz bizde sorun görünmüyor dairenize gelen hattı kontrol edin diyip işin içinden çıkıyorlar,
    Hattın aldığı max. hız 2 ay önce baktığımda 85mpbs civarıydı 2 gün önce baktığımda 40 mbps ye düştüğünü gördüm bu nasıl oluyor ?
    biz altyapıyı düzeltip hızları yükseltsinler diye çabalıyoruz ama bunlar mevcut altyapıyı düşürüyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontratak

    Hadi canım, bu provokatif hareketleri başka yerde yap. Hadi canım, başka kapıya. Burada internet kullanıcıları olarak makul fiyatlı, yüksek hızlı, kaliteli internet için kendi zamanımızdan feda ederek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Git musallat olacak başka şey bul. Hadi canım, hadi.


    Keşke bi cevap verebilseydin sorularıma. Gerçi sende haklısın cevap olmayınca ya da cevaplarınla yazdıklarımı onaylayınca böyle tavırlar sergilemek normal
    Geçen sefer de böyle hakaretamiz şeyler yazıp kızdırdın sonrasında adminlere şikayet ettin ve banlattın ama bu defa ciddiye almayacağım seni.
  • Genç adam, sen cevaba soru yazıyorsun, sonra cevap beklediğini söylüyorsun.

    Bütün cevaplar şu mesajımda mevcut, ortalama algıya sahip bir bireyin bunları okuyup idrak etmesi için ekstra bir çaba sarf etmesine gerek yok:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140012850

    Ne için uğraştığımız belli, amacımızın ne olduğu belli ve niyeti iyi olan, algısı ortalama ve üstünde olan hiç kimsenin anlamaması, görmemesi için bir sebep yok.

    https://internettekalite.com/tarihce/

    https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

    Çamur atıp egolarını tatmin edecek birilerini arıyorsun ve bula bula insanların yararı için kendi zamanından feda edip uğraşan kişileri bulmuşsun. Çamurunu al da git şu mesajlara:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67050080


    İlk Mesaja Bakın | Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı | İnternette Kalite Hareketi

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67040576


    İlk Mesaja Bakın | Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı | İnternette Kalite Hareketi

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67045653


    İlk Mesaja Bakın | Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı | İnternette Kalite Hareketi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 16 Eylül 2019; 17:17:34 >
  • Geçen hafta Bulgaristandaydım, Varnada. Genelde yollar, evler, şehirler bakımsız ve eski. Lakin internet bizden çok daha iyi, hem ucuz hem hızlı, tabi her site açık, bu da ayrı konu neyse... 2 yıldız bir otelde kaldım, hızı test ettiğimde 50mbit download, 30mbit upload hızı vardı.
    Üsküdarın göbeğinde yaşıyorum, fiber, kablo vs yok..Alabildiğim en hızlı hat 16/1. Gerçekte gördüğüm hızlar 7-8 / 0.5, yani berbat..
    Yıllardır superonline fiber için belediyenin kazı izni vermediğini söylüyor..

    Kısacası tam destek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_84

    Benim evde sözde 50 mbps internet kullanıyorum ama ne mümkün, sürekli değişken hızlar oluyor hele akşamları tam bir fiyasko hız 5-10 mbps civarına düşüyor,ping yükseliyor arıyoruz bizde sorun görünmüyor dairenize gelen hattı kontrol edin diyip işin içinden çıkıyorlar,
    Hattın aldığı max. hız 2 ay önce baktığımda 85mpbs civarıydı 2 gün önce baktığımda 40 mbps ye düştüğünü gördüm bu nasıl oluyor ?
    biz altyapıyı düzeltip hızları yükseltsinler diye çabalıyoruz ama bunlar mevcut altyapıyı düşürüyorlar

    Alıntıları Göster
    Hocam söyle düşünün sistemden size gelen kablonun seceresini çıkarabiliyorlar, ek olarak coğu hat paylaşımlı olduğundan belirli saatlerde hız düşümleri normal , kutularda kullanılan coğu kart eski ve değişmesi gerekiyor, ne zaman derlerse bizde sorun yok diye direk kapatın telefonu. İstanbul içinde halen port tahsisi yapılmamış adresler var, bunların port açım ücreti alınmadan yapılmıyor, yaptıkları tek iş ise gidip 1 adet kart takmak.

    Değişken hızların düzelmesi kesinlikle imkansız, TT santralinden direk kablo size ulaşmadığı sürece o iş yaş, misal bi tracert 8.8.8. alın evinizden, hattın yönlendirmesine bakın dünyaları geziyor size ulaşmadan önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontratak

    Genç adam, sen cevaba soru yazıyorsun, sonra cevap beklediğini söylüyorsun.

    Bütün cevaplar şu mesajımda mevcut, ortalama algıya sahip bir bireyin bunları okuyup idrak etmesi için ekstra bir çaba sarf etmesine gerek yok:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140012850

    Ne için uğraştığımız belli, amacımızın ne olduğu belli ve niyeti iyi olan, algısı ortalama ve üstünde olan hiç kimsenin anlamaması, görmemesi için bir sebep yok.

    https://internettekalite.com/tarihce/

    https://www.change.org/p/internette-kotaya-kısıtlamaya-düşük-hıza-fahiş-fiyatlara-hayır

    Çamur atıp egolarını tatmin edecek birilerini arıyorsun ve bula bula insanların yararı için kendi zamanından feda edip uğraşan kişileri bulmuşsun. Çamurunu al da git şu mesajlara:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67050080



    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67040576



    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/67045653


    Kafa aynı kafa, nato kafa nato mermer.
    Daha önce de böyle yapmıştın Ne yani alakasız konulardaki tartışmalarımı bu konuya getirip haklı mı çıktın. Kopyaladığın mesajlarıma cevap olarak idolün olan ünlü düşünür Şeyma Subaşı'nın "sen pizza değilsin herkesi mutlu edemezsin" sözünü hatırlatmak isterim sana.
    Neyse bu çamur atma çaban tam çomarca bir hareket deyip bu mevzuya girmiyorum dahi

    Okuduğunu anlayabilen insanlar şu konudaki mesajlarına bi göz gezdirse senin nasıl bi zihniyetle bu işi yaptığını anlayacaktır.
    https://forum.donanimhaber.com/akn-kalkmasi-ile-yapilan-280lik-zamlari-cimere-sikayet-ettim--139040736

    Sen ve yönlendirdiğin kitlenin tek derdi kendi kullanmış olduğunuz paketlerdeki f/p oranı. Unutma bu ülkede 10 milyon insan asgari ücretle geçinmeye çalışıyor ve bunlar interneti senin kullandığın gibi kullanmıyor. 3'yılda asgari ücret zammı %50 iken %250-300 zamlanan bir internetin ucuzladığını savunmak trollükten de öte birşey. Bide yazdığımı çarpıtarak, internet hızını 512 mi 128kb'ı esas alarak bi cevap vermiştin, onu hiç unutamadım. Resmen travma yaşatmıştın bana. Allahtan 2000'lerdeki çevirmeli bağlantı dönemini esas almamışsın hesaplamanda

    Gevezelik yapıp ergence cevaplar vermeden şu sorulara cevap ver önce:
    -Aynı hizmeti %250-300 zamla satan İSS'lere karşı ne yaptınız, yine böyle bir etkinlik düzenlediniz mi? Hadi etkinliği geçtim yahu bunu eleştirenlere "bizimki ucuzladı bize ne diğerlerinden" minvali dışında başka ne cevap verdiniz, nasıl yönlendirdiniz?
    -Hazırladığınız metindeki taleplerden hangisi direkt kullanıcıya yönelik?
    -İBB talebiniz olumlu görürse İSS'lerin bunu müşteriye yansıtacağı yönünde size verilmiş bir söz taahhüt var mı?
  • turknet ile adanada

    13 mbps download
    0.7 mbps upload hızı alıyorum
    şikayet ediyorum ama değişen birşey olmuyor
    sitelerinde 35 mbps alabiliyorsunuz yazıyor gelen hız 13 mbps
    upload hızını da kasıtlı olarak düşük veriyorlar ki hemen bağlantı kitlensin diye

    istanbuldan başlanması da ilginç
    Türkiye İstanbuldan ibaret değil birilerinin bunu öğrenmesi gerek
    yapılacaksa heryerde yapılması lazım veya küçük bir il seçilip orda başlanabilir illa öyle bir yerden başlanacaksa

    maili nereye gönderiyoruz başlıktaki açıklamalar yetersiz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.