Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.310
Cevap
147
Favori
460.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sur0658 S kullanıcısına yanıt
    Şimdiden teşekkür ederim
    Nasıl tv ses olayını yaptınmı bari
  • Ustad 5 aylik bebek var evde inanin yapamadim. Onunla ugrasiyorum.
  • Sabah yada ogleleyin ilk firsatta deneyecegim. Sonucu yazarim.
  • Ayrıca alakanız için tesekkurler.
  • sur0658 S kullanıcısına yanıt
    Aaaa,Allah bağışlasın,hanım da aynen söylüyor,sakın bebeğin yanında sigara içmeyin,içirtmeyin,gözlerinden öpüyoruz keratanın
  • Cümlemizin evladını bagislasin.Ustad varolun. Tesekkur ederiz. Sigara olayı mız yok zaten. Yenge hanıma hurmetler. Saygilar...
  • teraspy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgilendiğiniz için sonsuz teşekkürler.

    Daha önce otel menüsü anlatımınızı kanal listesini nasıl geri yüklememiz gerektiği anlatımlarınızı okumuştum..Hatta söylemesi ayıp tek artılayanda bendim.Aslında uğraşarak çok güzel özellikler keşfetmeniz yazılım üzerindeki yaptığınız değişiklikler yada modifiye etmeniz diyelim çok faydalı ve bulunmaz bir nimet.Ben dahil birçok kişinin bunlar üzerinde geri dönüş yapmamamız sanırım bu özellikleri kullanmadığımızdan yada çok fazla yazılım bilgimiz olmamasından kaynaklanıyor. Misal ben devamlı kanal listemin yedeğini saklarım herhangi bir durumda flash bellekten geri yüklerim yada yukarıda anlattığınız otel modu açılış resimi aslında güzel bir keşif ama otel menüsünü kullanmadığımdan bu konuda birşey diyemedim.Bukadar emek gösterdiğiniz için sonsuz teşekkürler eminim ileride birçok kişi bu yazdıklarınızdan faydalanıp dua edecektir.

    Asıl konuya gelirsek ben yazılım kısmında pekte yetenekli sayılmam ama sizin link verdiğiniz .zip uzantılı dosyayı inceledim mobilde olduğumdam fazla detaylı bakamadım ama anladığım kadarıyla ; vestel_img.txt dosyası içinde tüm görsellerin isimleri uzantıları ile beraber yazıyor. .png uzatısından sonraki rakamlarda dosyaların yolunu yada ekran konumunu gösteriyor ama tam emin olamadım..Yapmamız gereken aynı uzantıda ve isimde kendi zevkimize göre yeni imaj dosyaları oluşturmak olacak.Buraya madar herşey tamam.şimdi geriye iki soru kalıyor bu oluşturduğumuz imaj dosyalarını nereye atacağız ? Tekrar gönderdiğiniz .zip uzantılı dosyanın içindeki vestel_img.bin dosyasını fark ettim yanlış değilsem bu .bin uzantılı dosyayı uygun bir editör programında açıp oluşturduğumuz imajları içindekiler ile değistirip tekrar paketlememiz gerekiyor.Sanırım buraya kadar doğru anlamışım.Tek birşey kalıyor geriye..Bu paketi tekrar televizyona yükleyebiliyormuyuz ? Eğer geri yükleme şansımız varsa geriye başka birşey kalmıyor sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoTuTuRK -- 5 Ocak 2017; 2:24:37 >




  • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    teraspy kullanıcısına yanıt
    bende sizinle aynı fikirdeyim.

    teraspy üstadı tekrar forumda görmek ve tekrar TV ile ilgilenirken görmek yazılarını okumak ayrı bir keyif.

    Ancak zaman bulabilme meselesi birde yazılımdan anlama meselesi işin içinde olunca sıkıntı buradan başlıyor.



    Teraspy üstadın dedği gibi otel modu ile tamamen yedek almak oldukça faydalı ancak bende kanal listesi yedekleyenlerdenim.

    biss keyler ve diğer TV ayarları ile pek oynamadığımdan yeni yazılım attığımda kanal listesini atmak yeterli geliyor.



    yazılım editleme konusunda bende oldukça meraklı ve araştırmacı bir yapıya sahibim.

    Yazılım altyapım olmasada tamamen kişisel ilgi ve alaka ve araştırma ile birtakım geliştirmeler yaptım zamanında .

    Turkey Forum da halen açık olan Egreat modlama konusu vardır mesela bilenler bilir.

    (Mesela halen o konuda bekleyen ve bir türlü zaman bulup inceleyemediğim yapamadığım cihazın modlama yapıldığında gelen online film izleme siteleri

    kısmına türk site kodlarını girmek ve cihazda çalışmasını sağlayarak online türk dizi / film sitelerini izletmek var Yaklaşık 2-2,5 yıldır beklemede )

    Yine dediğim gibi zaman meselesi hele evde küçük çocuk / çocuklar varsa ister istemez onlar en öncelikli sıraya yükseliyor (ki bence öyle de olmalı)

    iyi bir film arşivcisi ve sinema / film sever olarak izlemek istediğim ancak fırsat bulamadığım pek çok güncel film var mesela sırada bekleyen.





    Bu konuda aklımda bekleyen PVR şifreleme olayını bir şekilde aşmak var.

    ( hkn nickli arkadaş sağolsun bir yöntem buldu geçici olarak ama kalıcı olmasını sağlamak gerek )

    Teraspy üstadın aldığı dosyaları Editlemek - TV ye geri yükleme incelemesi var.

    Yazılımları farklı TV lere yükleme olayını çözmek var. var da var ,,,



    Neys. uzun yazdım kusura bakmayın . Teraspy üstada tekrar saygılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teraspy üstad yerden göğe kadar haklı ve yaptığı değerli çalışma ve araştırmalardan dolayı kendisini takdir ettiğimi ifade etmeliyim.. Ancak kendi açımdan olaya baktığımda ;
    1 – Linux bilgim yok.. Olsaydı mutlaka modlama editleme yapardım..
    2 – Board’ u elimize alma riski var ( sonra ev halkı iflahımızı kesebilir..)
    3 – Para yok board elimize alındığında.. Üstelik gel de Vestele’ e derdini anlat…

    Aslında konu çok ilginç ve gelişime açık bir konu.. Mesela Vestel TV lerde ses barı olayı bir felaket.. Kocaman siyah bir kare.. Bazı diğer tanınmış marka TV lerde olduğu gibi, bu rezalet ses barı görsel anlamda ve kullanılabilirlik açısından daha bir ince ve ekranda daha az yer kaplayacak biçimde olsaydı… ve aynı zamanda bir kanalı izlerken diğer kanallara geçmek istediğimizde bu kanalların isimleri de sağ tarafta küçük bir alanda görülebilseydi, … keza; menü ve kanal seçenekleri daha şeffaf ve biraz daha küçük olsaydı.. Bunun gibi bir çok özelliğin modifiye edilmesi… Ben şahsen bunlarla da ilgiliyim .. İşte önemli olan bu özelliklerin de işlevsel olarak TV lerimizde olması.. Her türlü riski göze alarak çalışma yapan arkadaşlarımıza teşekkür ederim.. Linux bilgim olsaydı ben de bu riskleri göze alabilirdim diye düşünüyorum.. Saygılarımla..

    NOT : Netflix benim TV'de fabrikasyon olarak yüklü durumdaydı ancak siyah ekrandan başka birşey görülmüyor.. İlk kurulumu ülke olarak Almanya seçtiğimde Smart bölümünde bazı Alman kanallarının (ARD, ARTE, TAGESSCHAU vb..) belgesel, aktuel haberler, spor, gibi önemli gelişmeleri izlenebiliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn40 -- 5 Ocak 2017; 12:43:41 >




  • Demek istediğini ben tam olarak anlamadım,herhalde diğer arkadaşlar da anlamamıştır
    1-Kodlarla ve yazılımla alakalı bir şey mi buldun ki pc başındasın.
    2-Kullandığın tv çöktü ve pc'den bizlere birşey anlatmaya çalışıyorsun.
    3-Yolladığım UI dosyasını çözdün ve uyarladın,müjde veriyorsun.
    4-TV'den yazılımı aldın ve değiştirip geri yükledin vede süper tv yaptın
  • Hocam dun sözümü tutamadim bu gun yazilimi yukleyecegim.inanin anlattiginiz metoduda halen uygulayamadim. Ayrica 22fa7100 vestel tv aldim star wors onun karti mb97 bazi ozellikleri mesela tv kapanirken goruntu ve ses efekti var kapatmak istiyorum. Zaman bulursam ugrasacagim size yazarim.
  • Sevgili dostlarım; ben yazılımdan anlamıyorum, inanın sadece kurcalıyorum
    Ünlü bir receiver firması "kullanıcı verilerin yedeklenmesi" diye kullanım kitapçığında anlatmış,okuyunca şaşırdım,dedim ki "adamlar bunu müşterilerine kitapçıkta açıklamış,ben neden açıklamayayım",ama en azından "evet 42zs12345 modelde de oluyor" denmesini açıkça bekledim,acaba "birtek 9090 modeldemi oluyor" dedim ,komşuların tv'de denedim,en son olarak 4k tvleri avm'de deneyeceğim herhalde
    Şimdiye dek kimseye "şunu yapın,şunu deneyin" asla demem,demedim de,tam tersine "onca para verip bir tv alıyorsunuz,dikkat edin,uçurmayın" demişimdir.Öyle zamanlar oluyor ki,ÖM (PM) okuyunca evde inanın karı-koca üzülüyoruz,çünkü en ucuz 43 inc tv bile 1100 TL ,profilden tüm seçimleri tıklayınca tv uçmuş,"Abi yardım et,evdeki tek tv" denilince bazen pm'den resmen kızıyorum karşıdaki kişiye,ve "kızdığım için bana ne dersen de artık" diyorum.
    Ben alınan verileri inceledim,hemen hemen tüm ayarları(setting) kaydediyor,dediğim gibi tvnin kullanım saatini bile eski saatine getiriyor,eğer verilerle oynayıp tvye geri yollandığında reset atana kadar herşey "sıfır"(0) görünüyor,ne uydu listesi ne şifreler,ne ayarlar herşey sıfır ama tv kesinlikle sapıtmıyor,kanallar çalışıyor,kanal listesi çalışıyor,bisli kanallar bile açılıyor
    Birde tvden aldığım dosyaları ekleme yaparak sıkıştırıp tvye yolladım,ama BAŞARISIZ bir deneme oldu,çünkü tv karardı,şansım vardı eski yazılımı geri yükledim,işte benim yazılımla ilgilenenlerden istediğim de "nasıl paketlerim ve geri yüklerim"i öğrenmekti.
    Neyse,işte böyle




  • sur0658 S kullanıcısına yanıt
    Önemli değil,boş zamanında halledersin,biliyorum...
    Dosyaları aldığında kopyalayıp bana da link at,inceliyeyim,gerçi dosyalar eksik geliyor mb97de haberin olsun.
  • teraspy kullanıcısına yanıt
    hocam benim mb90 profile dosyalarını göndersem srs açabilirmisiniz
    http://www.upload.gen.t.../mb90j-profile.rar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seben11 -- 7 Ocak 2017; 16:20:33 >
  • Ustad ben dedigim gibi 22fa7100 tv aldim. Dahili wifi yok ama android tv box lar var hdmi girisli flash seklinde. Bunlarda wifi ozelligide var ama vestelin wifi adaptoru yerine gecermi bilmiyorum. Gerci vestelin wifi adaptoru bu tv ye uygunmu onuda bilmiyorum ya. Tek usb girisi var onuda wifi takacagiz yani.
  • Ustad birde siz daha evvel demistiniz ki hangi yazilim profili ise ordan edit yapmak lazim. Yani 3.6.6n icin ait oldugu profilleri editlemek. Yoksa ses kalitesi ayni olmuyor demistiniz. Simdi bana soylediginiz metodda 3.6.5t kurulumu yapacagim ve editlenmis profilleri atacagim tvye ustune 3.6.6n core olarak kiracagim. Burada ses kalitesi farkettimi sizde
  • sur0658 S kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullan,internetten incelemiştim sen yazınca ,merak ettim kaça aldın acaba?
    Android boxlardaki wifi olurmu bilemiyorum,kendine olur da tv için birşey diyemem,tek usb girişi "usb hub" ile çoğaltabilirsin sanırım...



    EK:

    Şöyle bir daha yazayım :
    Daha önce srs olarak dinlediğin yazılım hangisiyse önce onu full olarak kuracaksın,üzerine de yeni yazılımı core gibi kuracaksın,ama sadece 1 dosya yükleyeceksin,"mb90_en.bin" olan adını, "upgrade_mb90.bin" olarak değiştirmeyi unutma,bunu usb kopyala ve menü+1505 ile yükle.

    EK2:

    Ses düzelmese zaten burada açıklama yapmam,menüde görünen sadece SRS değil o kadar.

    EK3:
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123038290
    Burada anlatmıştım

    EK4:

    Dikkat,anlattığım SRS uygulaması 47PF9090 içindir,diğer model tvlerde olur mu bilemiyorum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 7 Ocak 2017; 17:3:26 >




  • http://dosya.co/4fatxosllule/22fa7100.rar.html

    Ustad bunun icinde aldigim profiller var full alabilmismiyim. Ayrica swprofil.bin patcher ile logo kismini kapattigim profilde var bakarsaniz sevinirim.
  • Ustad benim 3.6.6n kurulu yazilimda ses zaten srs yani sestr problem yok. Problem tru hd yaptigim zaman cikiyor. Yani benim profiller su an orjinal profiller zaten. Hic birsey acik degil. Ben eski yazilim kurup editlenmis profilleri attiktan sonra 3.6.6n core olarak kurmam gerekmezmi. Ayrica 3.6.5t yazilim linkihttp://dosya.co/klrnlyrw77tu/3.6.5t.zip.html
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.